Mitt Nya Liv

Senaste inläggen

Av Anneli Gustavsson - Fredag 17 jan 17:00


 


Att välkomna sitt första barn till världen är en av de mest otroliga saker man kan uppleva. Det förändrar allt.

 

Kärleken du känner till ditt barn är starkare än vad du någonsin har känt och du får en ny mening i livet: se till att ditt barn alltid har det bra.

När Sara Heller och Chris Eidam väntade sitt första barn var dom otroligt glada. Men då kom plötsligt bekymmerna.


En ultraljudsundersökning visade att den lilla pojken hade ett särskilt allvarligt fall av gomspalt. I de flesta barn innebär det en liten skåra i läppen – men med lilla Brody gick skåran hela vägen från läppen till näsan.

 

“Läkarna frågade om vi ville hålla barnet.” Säger Chris.

Sara och Chris hade inga planer på att avsluta sin graviditet.

Sara säger att hon kommer att försöka ändra hur folk ser på gomspalt.


“Man ska vara stolt över sitt barn, oavsett omständigheterna. Vi ville ändra normen för hur bilder av nyfödda barn ska vara på Facebook och Instagram. Vi ville sprida kunskapen om gomspalt, sade mamman.

Experter arbetar fortfarande för att ta reda på varför gomspalt uppstår, men det är känt att ärftlighet spelar en roll i ett av fem fall.

Barn som är födda med detta tillstånd måste genomgå flera operationer och behandlingar för att lära sig att prata och äta.

Men efter att ha publicerat en bild av hennes son på Instagram, fick Sara många obehagliga kommentarer.

“Vad är fel med hans ansikte?” Var bland några av kommentarerna.

Sara säger att hon inte var chockad över kommentarerna, men att hon inte var beredd att försvara sin sons utseende.

“Jag bestämde mig för att utbilda istället för att skapa en konfrontation. Jag hoppas också att Brody kommer att göra det i framtiden. Jag vill att han ska informera andra om tillståndet. “ Hon säger.

En natt, när Sara var på en restaurang med Brody och några flickvänner, hände något väldigt oväntat. När de hade slutat äta kom servitrisen upp med något som såg ut som en servett som han satt på bordet – men det visade sig vara en sedel som fälldes ut.

Sara såg att det var 8000 kronor! – med texten “till ditt vackra barn.” 

“Tårarna ramalde ner på min kind när jag såg det här. Lyckan jag kände i mitt hjärta var obeskrivlig. “ säger Sara.

Den generösa gåvan var till stor hjälp för Sara och Chris, som kämpade med kostnaderna för Brodys behandlingar och operationer.

Tack vare duktiga läkare och kirurger förbättras Brodys tillstånd.


 

Världen kan vara en mörk och ledsen plats ibland, men lyckligtvis finns det människor som servitrisen i den här historien.

 

 

Hur kan man välja att ta bort barnet pga en sån här sak ?? Jag förstår inte det ? Killen blev ju så fin efter sin operation o det finns hjälp att få.. Ge inte upp.

 

ANNONS
Av Anneli Gustavsson - Fredag 17 jan 15:02


I många år har jag haft en stor dröm.. En dröm om att flytta till Spanien,, någonstans i Spanien. 

 

Första gången jag var i Spanien var i Benidorm med mamma o det var 79,, sen åkte vi dit igen 81.. Jag kommer inte ihåg så mycket , men sista gången vi var där så när vi vaknade på morgonen o tittade ut över havet så fick vi se en stor båt.. USS Forrestal ( cv - 59 ).. Ett stort hangarfartyg.. Det är konstigt ,, jag kommer knappt ihåg vad jag gjorde förra veckan men jag kommer ihåg namnet på fartyget =)

 

Detta är en bild på ett sånt fartyg, jag vet inte om det är just den, men nåt liknande i alla fall.

 

Man fick komma ombord på den o vi hade en kille som  hette James som visade oss runt. Det var många ställen som var förbjudna som vi inte fick se men jag kommer ihåg att det var lite läskigt att gå runt där, så mäktigt, så stort.

 

Att jag kom att tänka på Spanien nu var att dom visar En plats i solen - vintersolen på tv o jag o mina barnbarn brukar fantisera om att jag ska vinna massor med pengar så vi ska flytta till Spanien.. 

 

Vi ska ha ett stort hus med en kock, städerska, ja vi ska ha allt,, en inomhus pol o en ute oxo. Dom ska ha fyrhjulingar o allt annat =) Vi ska bo nära havet.. Jag flyttar ju inte utan mina små vitaminpiller,, dom andra köper jag egna hus till för dom måste oxo följa med =)

 

Nä men allvar,, jag har i många år velat flytta till värmen för jag mår så mycket bättre i själen,, ja musklerna oxo .. Men jag kanske kommer dit i nåt av mina andra liv .. Jag har varit på flera ställen i Spanien o nästan alla ställena har varit bra. 

 

Mamma, sonen o jag har åkt buss några gånger eftersom mamma har varit så flygrädd o det är jag oxo,, det har blivit värre med åren. Men det är ändå lite kul att åka bussen för man får se så mycket mer, bara det att det tar på dagarna som man kunde ha varit på plats istället.

 

Ända sen sensommaren har det regnat o det har tagit ganska hårt på värken. Så det har blivit att jag har längtat ännu mer till värmen o allt det rofyllda. Det är något som händer i kroppen på mig när jag är där, jag får ett lugn , en mjukare värk även att jag fortfarande har värk dygnet runt. Men allt känns så mycket lättare. 

 

Jag kanske ska köpa en lott lite då o då så är ju chansen lite större att jag kan vinna, än om jag inte gör det..

 

Ha en fin dag .. Puss I Pannan ♥

 

ANNONS
Av Anneli Gustavsson - Fredag 17 jan 00:42klicka på bilden så kommer du till min sida där jag lägger ut bilderna som jag gör.


Ja, det sägs ju att man inte får mer än man orkar med o det kanske stämmer. Det är inte säkert att alla klarar av att ha min vardag med kronisk smärta dygnet runt, eller sprickor under fötterna o i händerna... 


I morse vaknade jag med 2 nya sprickor under fötterna,, utan att jag hade gått på dom. Det bara ploppar upp  o det gör så förbenat ont. Det blir ju att jag belastar kroppen snett så då får fibron lite mer att jobba med..

 

Sista tiden har jag haft,, har jag mer ont o det tar så på krafterna.. Jag är trött men kan inte sova ordentligt. Jag somnar till en stund men sen vaknar jag igen o så håller det på.

 

Det blir väl bättre snart hoppas jag. Kanske börjar min nya medicin Toctinot att kicka in så mitt eksem blir bättre/bra, men jag vågar inte hoppas.

 

Nu ska jag göra ett nytt försök att sova. Hoppas att ni sover gott där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - Torsdag 16 jan 17:31


 


Sveriges äldsta bloggerska Dagny Carlsson åkte in till sjukhus bara några dagar innan julafton.

 

Dagny hade drabbades av lunginflammation och blev inlagd på sjukhus i Nyköping. Men som tur var frisknade hon till snabbt och kunde fira jul i Skåne tillsammans med lillasystern Ingegärd Jönsson, 95 år.

 

Men Dagny hade otur, för när hon kommit hem till Stockholm igen kom nästa sjukdom. Det var efter nyår som Dagny fick influensa och tvingades avbryta sitt bloggande.”Jag har influensa och kan inte blogga- Förhoppningsvis är krämpan av övergående art . Jag känner mig alldeles tom i huvudet och och rätt nere”, skrev Dagny då på sin blogg.


Men nu är 107-åringen frisk och återställd.

 

”Jag tror att jag haft lunginflammation och blivit återställd”, skriver Dagny på sin blogg

Vad skönt att du är frisk igen Dagny. Dela gärna detta vidare om du också är glad för Dagnys skull.

 

 

 

Ja Dagny är en riktig fighter. Att hon bara orkar, hon är ju trots allt 107 år. Det är starkt gjort, fortsätt kämpa o krya på dig ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - Torsdag 16 jan 10:45


Till alla föräldrar med tonåringar och unga vuxna i huset.
PGA stort intresse samt förra årets överfulla kurser släpper vi nu uppföljningskurser vilka kommer att starta nu på våren 2020! 

 

Kurs 1.
Toalettpapper - är det sant att nytt papper växer på pappershållaren?
Diskussionsgrupper.

 

Kurs 2.
Grundläggande skillnader mellan smutskorg och golv.
Overhead och beskrivande diagram.

 

Kurs 3.
Kan odiskade tallrikar flyga av sig själv från matbordet / köksbänken till diskmaskinen?
Videoexempel och praktiska övningar.

 

Kurs 4.
Hur får man veckogammal disk från sovrum till diskmaskin?
Powerpoint / presentation, praktiska övningar och diskussionsgrupper.

 

Kurs 5.
Lära sig hitta saker igen, utan att fråga mamma.
Öppet forum.

 

Kurs 6.
Hur man kommer ihåg att berätta när / vart du går, och ring / skicka sms för att meddela om du är sen / "kraschar" med en vän eller pojkvän!
* Elektrisk chock och full lobotomi *

 

Kurs 7.
Hur kommer smutstvätt / tvätt tillbaka till rätt plats i garderoben?
Videoexempel och praktiska övningar.

 

Kurs 8. (OBS! HÄR BÖR BÅDE KURSER 8 OCH 9)
Hur många handdukar behövs för att torka en (1st) kropp efter en dusch (hur många duschar skall du verkligen ta på en (1) dag). Kan det vara idé med att återanvända handdukar och då hänga upp dem för att torka eller alternativt, ligga på golvet och marinera)? Behov av ny handduk för varje dusch?
Praktiska övningar och konversationsgrupper.

 

Kurs 9.
Hur många gånger om året skall man byta sängkläder?
Praktisk recension i att avlägsna smutsiga sängkläder samt att bädda sängen med rena.
Föreläsare från Försvarsmakten med granskning och videoexempel.

 

Kurs 10.
När en låda / paket / kartong / glas med någon form av mat eller dryck är tom eller har gått ut för läääänge sedan, hur hanteras denna knepiga situation bäst?
Diskussionsgrupper och praktiska övningar.


Trevlig helg 

 

 

Av Anneli Gustavsson - Onsdag 15 jan 17:45


Det finns så mycket gulligt på nätet o det finns hur mycket som helst.. Jag såg detta klippet innan o jag bara smälter.. Det är hur gulligt som helst när den lille börjar sjunga för fullt med ögonen stängda.. 

 

Daniel är 2 år när han o pappan sjunger tillsammans. Ni måste bara lyssna på detta.

 


Ser ni inte videon så klicka på länken;  https://www.youtube.com/watch?time_continue=25&v=lceUyf_lHiw&feature=emb_logoAv Anneli Gustavsson - Onsdag 15 jan 15:32


 


Ja idag är det Tulpanens dag samt att det är min goa vän Jannes födelsedag, så stort GRATTIS till dig vännen ♥

 

Sov ganska gott inatt o vaknade rätt så utvilad.. MEN jag vaknade med 2 nya sprickor under fötterna så det var bara att plåstra dom oxo.. Ja det är alltid nåt.. 

 

Det regnar till o från idag men jag åkte ner o handlade lite när det var uppehåll.. Så nu har jag äntligen min texmex skinka igen.. Drack te o tog knäckemacka när jag kom hem. 

 

Men när jag kom hem o skulle bära in kassarna så kom Eva som bor i villan längre ner så vi stod o pratade en stund. Hon är så mysig o rolig att prata med,, det är alltid roligt att höra hur dom mår o alla mådde bra ..

 

Igår upptäckte jag att jag har fått ullöss på mina nya orkidéer igen, jag blev så ledsen.. Jag har sett på 2 av träden, dom andra har jag inte velat titta på.. Men jag är med i en grupp på fb så jag har rådfrågat dom hur jag ska göra. En säger,, släng ut dom, städa av allt o börja om från början. Ja mamma städade verkligen ut allt runt mina fönster o mer därtill. En säger att jag ska spraya dom med såpa o en annan sa att jag skulle blöta upp en insektspinne o spraya med. Så innan när jag handlade så köpte jag en sprayflaska så nu har jag lagt i en pinne där så jag får se hur det går. Det tar nog lite tid innan den luckras upp ? 


Jag har ju även satt ner 1 pinne i varje planta men dom kanske inte har blivit tillräckligt upplösta ?? Jag får se vad jag ska göra. Det är inte allt roligt. Förra gången fick jag slänga 18 orkidéer o nu den här gången köpte jag bara 6 st.. 

 

Håll tummarna att jag reder ut detta o slipper slänga dom. Jag frågade om man kan få ullössen på andra blommor oxo o det kan man så det är inte lönt att köpa några alls. Dom sa att jag ska vara utan blommor länge innan jag köper nya,,, om jag nu behöver kasta dessa.

 

Ha en fin dag,, hoppas inte att ni regnar o blåser bort.

 

Puss I Pannan ♥

 

Av Anneli Gustavsson - Tisdag 14 jan 15:07


Inatt har jag drömt konstigt men jag kommer inte ihåg det nåt speciellt, jag kan tänka på drömmen men jag kan inte berätta om den,, knasigt.

 

Det hade varit nån storhelg o jag skulle ha fest o där skulle oxo nån jag tyckte om komma men det kom bara mina ex o sen var jag tvungen att blåsa ut ljusen så det inte skulle börja brinna.. Ja jag vet inte ??

 

Det regnar o blåser, o det stormar i min kropp. Kroppen tycker inte om detta väder som vi har haft länge nu... Musklerna jobbar för fullt o jag är helt slut.. Det är bara att  hoppas att det blir lite bättre snart, både med väder o värk.

 

Förra året när jag var sjuk så ringde en mycket nära vän till mig,, Janne. Jag har känt honom i många många år men vi har kommit ifrån varandra då han har sin familj o bor en bit bort, ja så långt bort är det inte men det har bara blivit så. Vi har hörs av nån gång då o då.. Men han ringde i alla fall en gång förra året o jag orkade inte prata men lovade att ringa upp honom vilket jag aldrig gjorde.. Jag har gått o tänkt att idag ska jag ringa men det har inte blivit av men så idag tog jag mig äntligen i kragen o ringde upp honom. 

 

Det var så roligt att höra hans röst, en välbekant o go röst.. Min vän ♥ Han har en underbar fru o 2  barn som jag inte har träffat, dom är 15 o 16 år,, ja så längesen är det vi sågs.. Jo ,, jag såg deras dotter när hon var väldigt liten så henne har jag ju sett.

 

Jag ringde lite tokigt till honom med tanke på att barnen skulle komma hem från skolan , men vi hann prata ganska länge ändå.. Men  han fick sluta nu o han ska ringa upp nån dag.

 

Att jag ringde idag var för att jag ville gratulera honom för han fyller år i morgon. Hade tänkt ringa då men då har han säkert fullt upp.

 

Det är så roligt att tänka tillbaka på den tiden som vi var tillsammans,, ja som vänner =) Allt vi gjorde o inte gjorde =)

 

Jag kommer ihåg en gång så skrev jag ett vykort till honom för jag VET att brevbäraren ofta läser o jag gjorde detta vykort extra roligt att läsa genom att tacka för natten o att han hände i lampan, ja jag vet inte vad jag skrev ?? Men när han fick det så ringde han upp mig o skrek - DU ÄR FAN INTE KLOK, sen börjar han skratta. Han sa att vet du att brevbäraren läser ??? JAAA det var därför jag skrev så =) Jag måste fråga honom om han kommer ihåg det..

 

Hoppas inte att ni regnar bort.. Jag förstår inte att det inte har blivit översvämning än av allt regnande  här... 

 

Ha en fin dag. 

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Translation In Your Language

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

Instagram

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

Bloglovin

Blogkeen

Mitt Nya Liv

COPYRIGHT BY ME !

       

booked.net

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Besöksstatistik

Besöks Statistik

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

IN THE ARMS OF AN ANGEL

Don't Say Goodbye

Fråga mig

34 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020
>>>

Tidigare år

Spåra IP-Adresser

Arkiv

WEBDESIGN

Free counters!

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

COLOURPICTURE

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Besökare


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se