Mitt Nya Liv

Senaste inläggen

Av Anneli Gustavsson - Lördag 20 feb 22:48


Vad tiden går fort. Jag har haft Neo i 3 veckor o 1 dag. Vad är det som händer ? Jag hinner inte med.

 

Det har varit en rolig dag med mycket skratt, Neo är en sån glad liten kille o det är så roligt att vara med honom.

 

Han har varit länge inne hos mormor i dag så jag passade på att slappa lite för jag har sån hemsk värk ( fibron) som inte vill ge med sig. Sen började jag med maten, jag gjorde fisk i ugn med potatis o sås. Jag tyckte att det blev gott men mamma tyckte att det var riktigt stark =)

 

Höll på att halka omkull 2 gånger i dag när jag var ute med Neo så dom andra gångerna tog jag på broddarna. Men jag är så rädd att jag ska stiga på Neo för han går gärna nära fötterna eller mellan fötterna.

 

Jag är så trött på Coronan, det pratas hela tiden o det förstår jag ju att dom gör för vi måste få informationen.. Men nu är det bara mutationer så jag tror inte att detta kommer att gå över alls. Detta kommer alltid att finnas så vi kommer alltid att få hålla på som vi gör i dag. 

Snälla var rädda om er o varandra. Håll avstånd, tvätta o sprita händerna. Om ni har munskydd så köp inte dom i tyg för dom är INTE medicinsk godkända. Jag förstår inte att så många höga "gubbar" använder dom ? Vi måste göra allt för att få ett slut på detta. Vi får INTE slappna av eller bli nonchalanta. Var rädd för det,, har respekt för coronan.

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar. 

 

BE SAFE STAY SAFE ♥

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Nytt inlägg inne hos NEO HÄR.

 


 

Av Anneli Gustavsson - Fredag 19 feb 11:53


 


Jag kommer inte ihåg när jag tog bilden, det var inte detta året i alla fall, men jag tycker att det är ganska vackert.

 

Har varit på VC o tagit prover nu inför mitt telefonsamtal med hudläkaren så jag får se hur jag ligger till i värdena.

 

Jag måste ju göra ett uppehåll nu med mina alitretinoin  o det kommer nog inte att sluta bra den här gången heller. Jag förstår inte varför man måste göra ett uppehåll o det vet väl inte läkaren heller riktigt eller hur länge man måste göra det ? Men jag hoppas att det kommer att bli bra ändå. 

 

Jag har ju nu fått en spricka i hälen som gör jätteont så jag har lite svårt att gå. Men det kan ju vara så som läkaren säger att för varje gång jag äter dom så sitter det i längre i kroppen o sen kanske det läggs på is.. Jag kommer alltid att ha mitt tyloiska eksem kvar men det kan ju ligga vilande. Jaja, jag får se hur det blir den här gången. Men för varje gång jag måste börja om med dom så tappar jag så otroligt mycket hår o det hinner precis växa ut tills det är dags för nästa omgång.

 

Neo har varit inne hos mormor nu när jag var i väg, han ska äta lite o sen ska vi gå ut. Det är ganska rått ute o så moddigt. 

 

Ja då har helgen kommit igen. Den här veckan var det bara 1 avsnitt av McLeods döttrar, jag sparar ju alltid den till helgen så den ska jag se sen.

 

Önskar en Trevlig Helg

 

 

Av Anneli Gustavsson - Torsdag 18 feb 22:45


Jag har precis anmält Neo till en tävling, jag skulle bli så glad om ni ville rösta på honom.

 

Ni hittar honom HÄR

Av Anneli Gustavsson - Torsdag 18 feb 17:37


 


Det är inte farligt att inte kunna sova ordentlig under några få nätter, även om det är jobbigt. Men om du sover för lite natt efter natt, besväras av trötthet, mår dåligt och fungerar sämre i din vardag, kan du behöva hjälp med att få en fungerande sömn.

 

Därför är sömnen så viktig

Sömnen är livsviktig och behövs för att kroppen och hjärnan ska få vila, återhämta sig och bearbeta de intryck du fått under tiden du varit vaken. När du sover gott om natten klarar du lättare av stress och andra påfrestningar under dagen. Tillräckligt med sömn kan dessutom minska risken för förhöjda blodfetter, hjärtsjukdomar (som exempelvis hjärtinfarkt), diabetes typ 2fetmautmattningssyndrom och depression.

Vuxna brukar behöva mellan sex och nio timmars sömn per dygn. Men det varierar från person till person och generellt även beroende på hur gammal du är.

Långvariga sömnbesvär

Sömnbesvär som har pågått i mer än fyra veckor och som kommer minst varannan natt klassas som långvariga sömnbesvär.

Det kan till exempel vara att du upplever något eller några av följande:

  • Du har svårt att somna, det vill säga det tar dig mer än 45 minuter.
  • Du vaknar en eller flera gånger på natten och har svårt att somna om.
  • Du vaknar för tidigt på morgnarna, innan du är utvilad och utan att kunna somna om.

Tips för bättre sömn

Om du har svårt att få till en fungerande sömn finns det flera saker du kan prova för att sova bättre. Dessa är några förslag:

Sätt upp rutiner
Sträva efter regelbundna sömnvanor ‒ gör det till en vana att gå till sängs och gå upp vid samma tid varje dag, även på lediga dagar.

 

Undvik stimulerande medel


Undvik kaffe, svart te, läsk och energidryck sex timmar innan du går till sängs. Om du använder nikotin kommer din sömn förbättras av att du slutar med det.

Ta itu med den negativa stressen


Sömnbesvär hör ofta samman med stress. Om du anar att dina besvär är stressrelaterade är bör du ta itu med det som gör att du känner dig stressad.

Öva på att slappna av


Liksom med allting annat krävs det övning även vad gäller konsten att slappna av. Gör något avslappnande och lugnande för att varva ner, gärna 1 till 2 timmar före sängdags.

Rör på dig regelbundet
Fysisk aktivitet har en god inverkan på din sömn och kan dessutom minska stress, ångest och oro, vilket i sin tur gör det enklare för dig att sova gott. Sträva efter att röra på dig varje dag – gärna i dagsljus.

 

Förbättra din sovrumsmiljö
Sträva efter att göra sovrummet till en lugn och avkopplande plats, till exempel genom att inte läsa jobbmejl i sängen. Se även till att det är mörkt, tyst och svalt när du ska sova.

Kan du inte sova, eller besväras du av sömnproblem på ett sätt som påverkar din vardag eller begränsar ditt liv? Gör vårt självtest för att få en första vägledning samt mer kunskap om när du bör söka professionell hjälp.


 
 
Ja det är så viktigt med sömnen men det är inte alltid så lätt att sova eller somna. Jag har ju problem med tanke på att jag har min värk så jag måste gå upp o röra på mig ofta. Jag hade en gång i tiden en underbar läkare som gjorde avslappning på mig o det kan jag göra idag, samma som han gjorde. Ibland funkar det, inbland inte.
 
 

Av Anneli Gustavsson - Onsdag 17 feb 16:02


Satfläsk vad ont det gjorde. Det är ju inte klokt hur glupsk man kan vara.. Det slutade inte blöda på en bra stund o nu har jag ett blåmärke på tungan. 

 

Jag åt ett kex o det är ju så gott så rätt som det är sätter jag tänderna i tungan i stället för kexet o det kan jag lova kändes...

 

 

 

Jaja, det går väl över till jag gifter mig =)

 

Jag funderar på om jag ska baka nåt nån dag men jag vet inte vad jag ska göra ? Jag har inte så mycket plats i frysen o skulle behöva lite av varje då jag har gett bort det mesta. Ja jag får se vad som händer. En morotskaka ska jag i alla fall göra, sen kanske det blir bullar. 

 

Nu ska jag ta en mugg kaffe o ta det lugnt medans giisen sover =)Nytt inlägg hos Neo HÄR.

 

Av Anneli Gustavsson - Tisdag 16 feb 17:03


Ja som jag har kämpat med min avokadokärna,, att den ska börja växa.. Jag satte 2 stycken, först hade jag dom i vatten,, bara botten på kärnan men det gick inget bra så jag la dom i jord o har vattnat.. Ända sen i slutet av sommaren tror jag det var började jag. Den ena kärnan är slängd för den ruttnade men den andra har nu tagit fart.

 

 

Först kom stjälken o nu har det även kommit några blad. Det ska bli spännande att se hur det blir OM det blir nåt. Jag ska även sätta kärnor från aubergine nån gång.

 

 

Detta är kärnor från mina äpplen o det kom upp nästan direkt så det har gått fort så nu får jag se hur dom tar sig.

 

 

Den här satte jag flera kärnor från citronen o det har kommit upp ganska fort oxo.

 

 

Den här fick jag av Rohde i somras o det tog ett bra tag innan den började växa. Jag toppade den så nu har det kommit en till gren. Men, jag vet inte om jag kan toppa den nu eller om jag ska vänta till våren ?

 

Jag har ju i många år bara haft orkidéer men dom fick ju ullöss hela tiden även att jag städade bort allt, tvättade gardiner, putsade fönster mm men det kom tillbaka. Jag hade först 18 st,, sen när jag hade varit utan dom i ett par månader så tänkte jag att det skulle funka bra så jag köpte 6 st, men dom fick ullöss bara på nån dag..

 

Jag förstår inte hur det kan bli så ? Men det kommer säkert med nån av blommorna från butiken.. 

 

Konstigt att mina gröna växter inte har fått det,,,, än.. Hoppas verkligen inte att dom blir smittade. Men hur som helst så har jag mina gröna växter plus att jag har satt lite kärnor.

 

Ha en fin kväll där ute. Var rädda om er o varandra. 

 

BE SAFE STAY SAFE ♥

 

Puss I Pannan ♥

 

 


Av Anneli Gustavsson - Måndag 15 feb 16:08 


 

Ja fy tusan så jobbigt det är att flytta. Man samlar ju på sig hur mycket som helst. Saker som man ställer längst in i skåpen för att det kan vara bra att ha sen,, kanske. 

 

Nån fåtölj kanske som man måste spara för den är så skön o den har kanske inte fått plats där man bor nu men kan komma till användning till nästa ställe.

 

Eller så har man saker man har fått ärva som man känner att man inte bara kan slänga bort utan vill spara dom även att man vet att det inte kommer till användning.

 

Hur som helst så är det riktigt jobbigt att flytta. Allt ska packas o det ska packas riktigt väl så att det håller sig när det transporteras.. Man man kan oxo leja bort allt o låta flytthjälp stockholm ta hand om det. Hur enkelt som helst o du slipper tänka på att packa ner allt. Medans dom jobbar o tar hand om ditt så kan du gå ut o njuta av en god middag =)

 

 

Av Anneli Gustavsson - Måndag 15 feb 13:12


 

FOTO: ANDERS WIKLUND/TT
Sjukt barn ligger hemma i sängen med feber. Arkivbild.
 
Allt fler barn utreds för långtidscovid. På kort tid har 200 barn fått diagnosen i Region Stockholm, uppger SVT.
 

På den nystartade specialistmottagningen på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna var tanken att 20 barn skulle tas emot för utredning av långtidscovid, uppger Sveriges Television, men fler än dubbelt så många har fått remiss.

Långtidscovid kallas de långdragna symtom som kan bli följden efter att man har haft covid-19.

Enligt SVT har fler än 200 barn i regionen fått diagnosen långtidscovid.

– Vissa går i skolan, vissa är helt sängliggande, säger Malin Ryd Rinder, överläkare på specialistmottagningen för långtidssjuka barn i Stockholm, till SVT.

Snittåldern för barnen som hittills har diagnostiserats är 11-13 år och totalt har 214 barn fått diagnosen långtidscovid, eller long-covid, i Stockholmsområdet.

 

Lyssna även på PODDEN om en tredje våg.

 

 

 

 

Tänk att det ska ta sån tid för dom att förstå att även barn kan bli sjuka o rejält sjuka. Först sa dom att barn inte kunde få corona, sen var det lite mjäkigt ja kanske o sen Oj jisses barnen kan visst bli smittade MEN dom blir inte så sjuka... Eftersom dom inte vet hur coronan fungerar så ska dom ha tagit större åtgärder redan i början av förra året när det slog till o blev en Pandemi o inte lalla runt o leka dagis.

 

Det är hemskt för alla som blir sjuka o ännu värre för dom som faktiskt dör. Det är så många som inte tar detta på allvar, många säger, asch det är inte så farligt ta o lugna ner dig. Men jag måste säga att jag är så rädd för att få corona, jag har sån respekt för det. Bara tanken på att bli liggandes, att inte kunna andas, att bli inlagd på intensiven o bli lagd i respirator. Jag får nästan panik bara jag tänker på det. Kom ihåg att alla kan smittas,, alla som är smittade kanske inte märker det själv men kan föra smittan vidare. Man vet inte var man blir smittad, det kan vara varsomhelst. Så snälla se till så att du skyddar dig själv o andra oxo.

 

Var rädda om er . BE SAFE STAY SAFE ♥

 

 


Translation In Your Language

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

45 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

    

RSS

Besöksstatistik

Besökare online:

 

Klicka på bilden så kommer du till min bloggsida.

 

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

Instagram

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

Tidigare år

Arkiv

WEBDESIGN

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se