Mitt Nya Liv

Senaste inläggen

Av Anneli Gustavsson - Lördag 6 mars 21:42


Vilket skitväder det har varit i dag. Det har blåst storm o inte varit bra för värken, men vi har varit ute på en längre runda även i dag. Det har jag varit dom andra dagarna oxo men det är inte skönt när det blåser så. Jag har sån hemsk värk pga vädret o plus att den faktiskt finns där hela tiden. Ja ok,, för att jag bär Neo väldigt mycket oxo på mina rundor för han orkar inte så så långt. Han säger själv till när han vill bli buren o i dag har han varit så jobbig, ja jag skrev om det i hans blogg HÄR

 

Jag hoppas att jag ska komma i gång med mina milslånga promenader snart o hoppas att jag inte får massor med sprickor under fötterna nu när jag inte äter min medicin för eksemet. Jag vet fortfarande inte hur det ska gå sen om jag inte kan få den på högkostnadskortet för den är så dyr o dom pengarna har inte jag... Jisses,,, Neo ligger vid mina fötter o nu har han släppt en fis o det stinker......... Jag förstår inte hur en sån liten sötnos kan stinka så =)

 

 

I går gick vi ner till Åsasjön o tittade, det är så fint där o särskilt när solen skiner. Ja det var vackert.

 

       

Rohde passade på att mysa lite med Neo när jag tog korten.

 

   

Nu i kväll var det en underbar himmel igen. Att det kan bli så fina färger, det är magiskt.

 


 

 

 

Detta vaknar jag till varje morgon, så underbart. Han är så mysig när han är lite trött, han vill komma upp i famnen o bara gosa lite innan dagen sätter fart.

 

 

Jag har fortfarande kvar en julstjärna o jag kan inte med att slänga den så länge den lever o ser fin ut.. För längesen hade jag julblommor i 1 år, jag kunde inte slänga dom när dom var fina,, dom var röda. Ja, den här sjunger väl på sista versen =)

 

Glöm inte att titta in på Neos blogg, där finns det nya bilder o filmer.

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra.

 

BE SAFE STAY SAFE ♥

 

Puss I Pannan ♥

 

 


Av Anneli Gustavsson - Torsdag 4 mars 12:00


 


Ja då har vi kommit till fössta tossdan i mass.. Ska ni äta lite "tåta" =)

 

Jag kommer inte att göra det,, det har jag inte gjort nån gång på just den här dagen, men det är ju lite roligt med den här tossdagen =)

 

Ät o njut för fullt =)

 

 

Av Anneli Gustavsson - Måndag 1 mars 22:14


Häromkvällen var det en vacker himmel o en vacker måne. Det är så magiskt o så stort. 

 

 

Månen tittade fram ganska tidigt på kvällen, det är så magiskt på något sätt, vackert.

 

 

Innan jag o Neo gick ut så såg himlen ut så här.

 

 

Efter ytterligare en liten stund blev det guldigt. 

 

 

Det övergick till att allt blev rosa/orange.

 

 

Det är fantastiskt. Vi gick ute en bra stund o bara njöt.

 

       

Senare på kvällen när vi var ute så var himlen mystiskt murrig men så vacker.

 

 

På tal om ärtsoppa så byter jag samtalsämne.. Den här sprayen doftar så otroligt gott. Det var längesen jag köpte den på Asecs,, den är ganska dyr men jag ville ha den ändå. O jag brukar gå runt i lägenheten o spruta lite gottigt, det luktar så fräscht. Får se om jag köper den igen,, den kanske är billigare på nätet men då tillkommer väl frakten.

 

 

Jag är så otroligt stolt över Neo. Han gör såna framsteg.. Jag har skrivit i hans blogg nu så det finns lite uppdateringar.. Ni kan läsa den HÄR om ni vill.

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

BE SAFE STAY SAFE ♥

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - Måndag 1 mars 12:18


Ja när man kämpar o kämpar med allt man tar sig för så är det riktigt roligt när man ser att det händer något.

 

Förra sommaren,, det var väl i början på hösten så satte jag en avokadokärna i vatten men den tog sig inte så jag planterade båda två direkt i jorden i varsin kruka. Det tog sån tid, jag vattnade jorden så att den inte skulle torka ut men sen såg jag på den ena kärnan hur det kom nåt från den så jag fortsatte att vattna o sen började det går fortare o fortare men den andra kom inte så den fick jag slänga, den blev mindre o svart.. 

 

 

 

 

Den här har verkligen växt till sig o det kommer flera blad på.

 

 

Jag vet inte riktigt hur den kommer att bli eller om det blir nåt på den heller men det är roligt att se vad som ska hända.

 

 

Förra sommaren fick jag ett litet skott av Rohde med citronkärna så den har oxo vuxit till sig o det är roligt att se, men alla som jag har satt kräver mycket vatten.

 

 

Jag satte ju själv kärnor av citron så dom har kommit upp o växer fint även dom. Kanske blir det nån liten citron =)

 

 

När jag slängde avokadokärnan satte jag kärnor från äpplen i stället o dom växer o det tog inte många dagar innan man såg hur kärnan delade på sig. Kanske kan det bli nåt här oxo, jag håller tummarna.. 

 

Det är ju lite roligt att se när man gör nåt själv, att se Om det överhuvudtaget blir något eller om man får kasta det, men då har jag ju provat på.. Ja eller så kan jag göra om det igen =)

 

 


Av Anneli Gustavsson - Torsdag 25 feb 14:59


Vaccinationen går framåt. På äldreboenden har mer än 80 procent fått en första dos. Nu kan vissa restriktioner lättas.

– Den som är fullt vaccinerad kan krama barn och barnbarn och ta emot besök, säger Johan Carlson på Folkhälsomyndigheten.


Antalet nya fall har minskat dramatiskt på landets äldreboenden, trots en ökning i övriga samhället. Redan om några veckor kan besöksförbuden som finns kvar på boendena komma att tas bort.

– Mycket talar för att vaccinationerna på äldreboenden utgör en förklaring till den positiva trenden där, säger socialminister Lena Hallengren på en pressträff.


”Livet återgår”

Två veckor efter den andra dosen uppges den som har vaccinerats ha ett fullgott skydd. Det gör det möjligt för personer på äldreboenden att bland annat ta emot besök och att krama symptomfria barn och barnbarn.


– Åtminstone delar av livet återgår till det mer normala. Det går bra att träffa anhöriga igen. Symtomfria anhöriga, säger Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten.

Krävs rutiner

Men det kommer fortsatt att krävas rutiner för säkra besök på boendet, enligt Johan Carlson. Detta bland annat eftersom det kan finnas boenden som av olika anledningar ännu inte vaccinerats.

– Det här är ett besök som måste ske inom ramarna som gäller för säkra besök. Det är inte så att man ska utsätta människor i andra våningar eller lägenheter på boendet för risker, säger Johan Carlson.

Totalt har 83 procent av alla som bor på ett äldreboende i Sverige fått minst en vaccindos. Omkring 70 procent är färdigvaccinerade, enligt Lena Hallengren.

Tegnell positiv

Under den myndighetsgemensamma pressträffen nämnde Folkhälsomyndighetens statsepidemiolog också vaccineringseffekten. Antalet smittofall minskar i takt med att vaccinationen ökar.


– Bland personer som är över 65 år och gruppen som bor på särskilt boende minskar antalet fall. Antalet dödsfall minskar också, säger han.

Samma tendens går att se på dödsfallen – de går ner bland alla över 65 år.

– Gruppen på särskild boende minskar snabbast, säger Anders Tegnell.

 

 

 

 

 

Tänk vad många blir glada nu när man får börja umgås igen. Men många är nog ganska rädda ändå att man kan bli sjuk. Jag har kramat mina barnbarn några gånger, även sonen, svärdotter o mamma. Ja, jag vet att det inte har varit så smart men jag har gjort det ändå. Men jag har blivit lite rädd efteråt för tänk om.. Tänk om om inte fanns ? Skulle man fundera då på vad man gjorde ?

 

När man får börja handla, kramas, umgås,, hur är det om man vill att barnbarnen ska sova över ?? Jag längtar så förbenat mycket efter att ha mina barnbarn hos mig. Att få rå om dom helt själv, bara dom o jag. Det var i början av förra året som dom sov hos mig sen har dom inte fått det. Dom har frågat några gånger men jag har sagt att jag inte har vågat eftersom jag är i riskgruppen. Jag har blivit så ledsen när jag har nekat dom, har känt mig hemsk men det har varit för allas bästa.

 

Så nu undrar jag NÄR dom kan komma o sova hos mig ?

 

Detta kommer aldrig att gå över, vi kommer nog alltid att fightas med coronan tyvärr. Det gäller att vi alla gör vårt bästa o fortsätta att kämpa på.

 

Så var rädda om er o varandra. 

 

BE SAFE STAY SAFE ♥

 

 Av Anneli Gustavsson - Torsdag 25 feb 13:45


 

  

 

Ja det är ju inte alltid lätt när man ska försöka få ihop allt på jobbet. Var ska jag lägga mig tid ? Hur ska jag lägga upp den ? 

Idag finns det så mycket bra saker man kan använda sig av för att hålla lite koll. Det beror ju även på vad du jobbar med såklart men annars är det bra att försöka dela upp tiden så att man ser lite hur många timmar man kan lägga kanske på Instagram, telefonen.

 

Du kanske har ett jobb där du jobbar med sociala medier o då måste du se till så att allt kommer med på dom plattformer du använder. 

 

Du kan använda dig av tidrapportering via Tojsystem som är så viktig för att även andra ska se hur man ligger till i sitt arbete. Du kanske måste sitta i telefonen på förmiddagarna o sen lägga upp resten av dagen på dina sociala medier. Det är ju bra på att både spara tid o pengar..

 

 

Av Anneli Gustavsson - Onsdag 24 feb 11:29


Ja vi människor är inte kloka många gånger men det är ju såna vi är =)

Jag har hela tiden hejat på när Teddy har kissat o bajsat o klappat händer o sagt att han är duktig o nu för jag över det till Neo o han bara tittar på mig,, men han blir ju överlycklig för att jag står där o ser ut som ett fån =)

 

Det är som Cesar säger,, när dom ska kissa så strissar man upp dom,, det är tjo o tjim o ett himlans liv innan hunden får komma ut o kissa =)

 

Men,, när den ska bajsa då är man tyst för att inte störa hunden, man vill ju inte avbryta något som kommer att hända,,, men sen,,, blir det tjo o tjim igen o man står där o hoppar som ett fån för att visa sin hund hur glad man blir o hur duktig hunden var =)

 

Jag fick upp ett minne på fb nu där Cesar Millan visar precis hur människan är många gånger o jag skrattar lika mycket varje gång. Nu när Neo är så här liten är det viktigt att man visar lite extra glädje när han har gjort sitt,, men jag har tonat ner det för att det inte ska bli någon stress utan han ska veta varför han gjorde något bra.

 

Jag har tittat mycket på Cesar Millan,, mannen som talar med hundar, han är så duktig o kommer med mycket bra. Det enda jag är så EMOT som dom använder i USA är stackelhalsband, ja dom kanske använder det överallt men det är mest i USA som jag har sett detta användas.. 

 

Info;

Stackelhalsband var ett smärtskapande dressyrredskap som främst användes för att lära muskelstarka hundar att gå snällare i koppel. Konstruktionen består av vassa taggar vända in mot halsen i kombination med en löpögla så att halsbandet dras åt när djuret drar hårt i kopplet eller löplinan.

 

Detta är  i n t e  ok för min del, man kan träna sina hundar ändå utan att plåga dom. Detta borde vara förbjudet att ha på hundar/djur. 

 

Men tillbaka till Cesar o hans demonstration gällande hundar som gå på toan,, du hittar det här inne på FB.

 

 

Av Anneli Gustavsson - Tisdag 23 feb 14:44


I morse ringde hudmottagningen o sa att min läkare har blivit sjuk så han kunde inte ringa mig utan jag får en annan dag o det gör ju inget, det var bara att vi skulle stämma av lite med prover mm.

 

Sen nu så ringer en annan sköterska o frågade om jag hade min medicin alitretinoin kvar ? För om jag måste lösa ut den nu så får jag den inte längre på högkostnadsskyddet.. Jag fick en chock o sa att jag kommer inte att kunna äta den nåt mer. Då hade en annan läkare sett detta nu o hon ville bara säga det så det var snällt att hon bara ringde för den skull. Men jag har ändå i ca 3 veckor men jag måste ändå göra ett uppehåll nu från 1 mars, sen får jag se hur snabbt jag blir dålig med mitt eksem igen.

 

   

 

Dom kommer att kosta mig över 6000 kr för 30 tabletter o jag äter det nästan i ett helt år, det har bara varit några månaders uppehåll. Toctino som jag åt innan den här var ännu dyrare o det finns bara 2 mediciner som är till för mitt eksem,, Tyloisk eksem. Vad ska jag göra ? Ta 6200 kr x 9 månader.. Ingen rolig räkning.

 

Sköterskan sa att dom håller på att kolla upp detta eftersom det är en medicin jag måste ha, o det är ju inte bara jag som måste äta den det finns ju andra oxo men nu drabbar det mig.

 

Det är bara att hoppas att dom går tillbaka så dom kommer att gå under högkostnadsskyddet annars är det ,, ja skit oxo.. 

 

Hon hörde på mig att jag blev lite ledsen o hon sa att dom gör verkligen allt för att kolla upp detta o dom ÄR underbara på hudmottagningen o har alltid varit. Jag skulle bara gått till dom mycket tidigare när det började strula o inte vänta ut det så,, men det kanske hade blivit som det blev nu ändå.

 

Ja,, det är bara att hålla tummarna o se glad ut.............

 

 

Nytt inlägg hos Neo HÄR.

 

 

Translation In Your Language

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

45 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

    

RSS

Besöksstatistik

Besökare online:

 

Klicka på bilden så kommer du till min bloggsida.

 

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

Instagram

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

Tidigare år

Arkiv

WEBDESIGN

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se