Mitt Nya Liv

Senaste inläggen

Av Anneli Gustavsson - Onsdag 9 juni 17:40


Ja, som jag har längtat. Mina fötter har varit hemska med sprickor. Dom har varit så såriga o jag har haft djupa långa sprickor så jag har knappt kunnat gå vissa dagar. 

 

För ca 1 månad sen började jag med min medicin igen o nu är det lite bättre så i dag gick jag ut en runda o det var så skönt. Jag ville bara fortsätta gå tills det tog stopp. 

 

Neo tycker inte om värmen o vill inte gå några promenader, nä det vill han inte i vanliga fall heller för han lägger sig ner o protesterar =) Ja ni kan läsa hans BLOGG, jag gjorde ett inlägg där nu o visar vad jag har köpt till honom. Jag är så nöjd o jag är så glad =)

 


 

 

I går såg jag ett gulligt litet rådjur så jag försökte ta lite kort o filma men det blev så suddigt. 

 

 

I måndags när jag skulle åka in till stan så såg jag den här lilla fågelungen på asfalten så jag lyfte upp den o la den i gräset för det var så varmt på asfalten. Den flög ut dit igen så jag bar tillbaka den. Mamman satt i trädet jämte o ropade på sin lille unge, men jag kunde inte göra mer. Jag kanske kunde tagit in den till mig o hjälpt den här inne. Ja, jag hoppas att den lever o mår bra.

 

 

                 

Det är så vackert när det blommar o det doftar så gott överallt när man är ute på promenaderna.

 

 

Det blev inte så långt, men det får räcka så jag inte förstör fötterna. Hoppas att jag är på "banan" igen snart så jag kan gå milen.

 

Önskar er en underbar fin o solig kväll. Var rädda om er o varandra. 

 

BE SAFE STAY SAFE ♥

 

Puss I Pannan ♥

 

 


Av Anneli Gustavsson - Söndag 6 juni 11:57


Ja jag har gjort ett par inlägg där nu om ni vill se efter NEO ♥ Det kommer snart mer =)

Av Anneli Gustavsson - Onsdag 2 juni 19:30


Jag var nere innan på Åsaplan o tittade på hur långt dom hade kommit. Dom jobbar på för fullt o det kommer att bli så bra.. Jag känner en sån glädje i hela kroppen när jag ser hur planen kommer att bli.

 

Det är så roligt för barnen kommer att ha en samlingsplats där dom kan vara. 

 

   

Det blev lite extra hopp.. Hoppas bara att inte barnen börjar ta av jorden som ligger där o bygger om för dom här hoppen ska vara där. 

 

 

 

Det är Philip Fagerberg som bygger banan. Han är själv ett cykelproffs o ni kan följa honom på hans Insta. Han har byggt flera andra banor, bla ett i Gränna som blev populärt så han har fullt upp. 

 

 

Jag kommer inte ihåg vad den här killen heter men han jobbar oxo på för fullt. Han gick runt o saltade banorna för att sen hälla vatten på dom så att dom ska "sätta" sig o bli hårda.

 

 

Det blir en lång pumpbana.

 

     

Det här kommer att bli så otroligt bra.

 

 

Jag tror att det var vatten i den här tanken. Dom hade även en stor,, tank tror jag det var med saltet.


 

Ja så här kommer det att bli. Philip trodde att det skulle vara klart redan nästa vecka. Han har en stor tävling på gång om ca 2 veckor,, vet inte om ni kan följa det på hans instagram, hans länk ligger ovan.. 

 

Ja det är bara att vänta på slutresultatet =)

 


 

Av Anneli Gustavsson - Måndag 31 maj 14:32


När jag var ute med Neo innan så hörde jag hur dom höll på nere på Åsaplan o jag går ju förbi där så jag gick ner dit. Nu har dom börjat på att bygga en bana till barnen så dom kan cykla sen. Jag tog lite kort men det blev visst inte så bra, men jag hoppas att man kommer att kunna se före o efter sen,, att det kommer att bli kanoners o att barnen kommer att bli glada för det är ju för deras skull som jag har Tjatat på detta i 10 år.. Så det känns extra roligt nu att någon har lyssnat på mig som jag har gjort på barnen när dom har kommit med sina önskemål. Nu är det en kille på Kommunen ,, Martin som verkligen har lyssnat på mig o det känns så roligt.

 

 

Dom ska jämna ut marken så den blir mer slät.

 

 

För det kan behövas. 

 

 

Uppe här i backan ska barnen kunna ta fart sen o åka i banan. Jag är så spänd på hur det ska bli,, det känns som jag väntar på Tomten =)

 

 

Det här stora hoppet kommer att jämnas med marken. Sen kommer det att bli en grillplats till vänster om hoppet.

 

 

Båda hoppen ska nog plockas bort.

 

 

Man ser visst inte maskinerna som håller på för dom smälte in i bakgrunden =)

 

 

Dom undrade nog vad det var för kärring som var där o tog kort =)

Jag vet inte om det är Filip Fagerberg själv som är där o jobbar ?? Han är cykelproffs o han var med här när kommunen var här oxo.

 

 

Här bygger dom till så det blir mer "markant" bana. 

 


 

Det är så roligt att dom började innan sommaren för nu kommer barnen att kunna ha roligt innan vintern kommer. Får se om det kommer några barn o tittar när dom bygger sen ?

 

Spännande ska det i alla fall bli o jag är så glad för barnens skull ...

 


 

Av Anneli Gustavsson - Onsdag 26 maj 17:27


 Svarar du om det är ett skyddat nummer ? Eller om det står förmodligen skräppost ? Ja, det gör jag för man kan aldrig veta om det är något viktigt. Se kan det ju vara trevligt att veta vem det är som ringer oxo. 

 

Ja, kanske inte alla som tycker det. Eller så kanske du själv har jobbat på kundtjänst som telefonoperatör o vet att det uppskattas av alla. Men många gånger så har dom som ringer ett bra erbjudande så jag tycker att man kan lyssna o inte bara avfärda dom. Jag skulle själv kunna tänka mig att jobba på kundtjänst även att jag kanske riskerar att få lite mothugg men det gäller ju att vara trevlig o verkligen föra fram sin sak o sälja in den på bästa sätt.

 

Man kan få bra erbjudande när det gäller elen, eller ett mobilabonnemang, ja det finns ju mycket mer än så. 

 

Jag kommer ihåg för många år sen så var det en kille som ringde till mig, jag kommer inte ihåg vad det gällde men vi pratade länge o det slutade med att vi bytte nummer så vi ringde privat =)  Oj, ja det har faktiskt hänt mig 2 gånger när jag tänker på det. Ja så ni ser att det finns mycket trevliga telefonförsäljare så lägg inte på luren förrns ni har hört vad det gäller. 

 

Men,, skulle det ringa en otrevlig som det gjorde oxo för ett tag sen, han hotade mig o sa att jag fick skylla mig själv som inte ville ha billigare el o att det var minsann mina pengar det gällde . Jag skällde ut honom o tänkte ringa upp bolaget men glömde vilket det var. Men det har bara hänt EN gång..  Så ja det finns rötägg här oxo som på alla andra arbeten. Men 99% är faktiskt trevliga o vill hjälpa till..

 

Av Anneli Gustavsson - Lördag 22 maj 19:42


Jag saknar mina promenader jättemycket, jag önskar att mina fötter kunde bli "friska" o hela så jag kan gå NU. Men,,, jag får nöja mig med att gå runt våra hus här o ja Neo klarar sig på det för han får springa av sig ändå så det går ingen nöd på honom.

Jag har även ont av fibron o känner mig orkeslös i musklerna. Det känns inte som jag har nån direkt kraft men det skulle nog bli o kännas bättre om jag kunde komma igång med promenaderna.

 

Han är lite svår på nätterna o vaknar ungefär varannan timme. Men det är ju som med småbarn när dom ska sova.. Mamma, jag är inte trött, mamma jag vill ha vatten, mamma jag är kissnödig,, mamma jag vill ha mjölk MAAAAAMMMMMAAAA jag vill .............

Ja så är det ju även med valpar. Jag ska skriva lite i hans blogg sedan.

 

        

Älskar molnen, det är så många färger som är i ett o samma moln.

 

 


Neo vill gärna jaga alla fåglar men det får han inte, han får inte skrämma upp dom.

 

   

Dom lämnar sina visitkort efter sig =)

 

 

Solen håller på att gå ner,, jag skulle vilja se en underbar soluppgång som jag ser i Fuengirola, den är magisk. 

 

  

När mamma var i stan så bad jag henne att köpa den här golvfläkten till mig. Den kostade 149 kr o det var billigt. Även om det inte blir nån varm sommar i år så har vi fler somrar sen. 

 

Neo är inte gå glad i värmen så det var mest åt honom jag köpte den.

 

Nä nu har han varit tyst länge,, han är ute i trädgården själv.. Han njuter ska ni veta o jag är så glad att jag bara kan öppna dörren o han kan gå ut. Det var så jobbigt att ha en lina på Teddy när jag hade honom,, detta är så mycket bättre, ja det går ju inte att jämföra. 

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

BE SAFE STAY SAFE ♥

 

Puss I Pannan ♥

 

Neos blogg ♥

 

 

 


Av Anneli Gustavsson - Lördag 22 maj 14:07


Jag kommer inte ihåg den dagen jag var fri från värk.Jag kommer

Jag kommer inte ihåg den morgonen jag fick vakna utsövd, och utan värk.

Eller den kvällen jag kunde lägga mig och sova utan värk, sova för att

sova hela natten. 

  

Vad jag kommer ihåg är att i början av min värk så blev man ”kastad” hit och dit för undersökningar. Jag hade turen som fick en  sjukgymnast vid namn Mikael. Han var underbar, trygg och lugn.(det gjorde ju inte alls ont att han var lång och väldigt snygg) Det kändes lite läskigt för det var precis som att han såg rak genom mig. Det var som att han öppnade en dörr och där fanns allt.

Jag hade aldrig sagt till någon att jag gick och va rädd att det kunde vara cancer jag kanske hade ?!.

  

Vad skulle jag tro ??

 

Vid ett besök hos honom sa han till mig en dag.

- Anneli, du behöver inte vara orolig, det är inte cancer du har. Jag började gråta. Jag grät av lättnad.

Han sa att han förstod att jag gick och funderade i dom tankarna.

Mikael förklarade för mig att han trodde att det var Fibromyalgi jag hade, men att läkarna inte ville sätta det på papper.

 

Av hans förklaring så var det en stor lättnad.

Vad jag inte visste va att det skulle bli så jävligt som det är i dag.

Lite värk, ja det va det jag trodde.

När jag hade läst lite om det, så insåg jag att det var inget man sa, Fibromyalgi är bara inbillning. Det är en kärringsjuka.

Jag inbillnings och kärringsjuk ??

Skulle inte tro de.

 

Nu i dag vet jag bättre. Vi är många som har Fibro, vissa mår ganska bra, så dom klarar av vardagen och kan jobba. Andra har fått sjukbidrag/pension.

Jag tillhör den sista kategorin.

 

Detta var inte vad jag hade planerat med mitt liv. Att jag skulle ha pension vid min ålder (född – 66 ).

Det var också något jag skämdes för att säga till andra. Men det är ju så min vardag är.

Jag har sjuk pension. Det var inte svårt att säga.

Det finns så mycket annat som är svårt, svårare.

 

Omgivningen.

 

Hur ska man få omgivningen att förstå ?

Ens nära och kära. Hur kan dom förstå att jag mår apa ?

Hur ska man kunna förklara för sin son/sina barn att man inte orkar, man har ont, man måste lägga sig, man måste äta en massa tabletter för att få lindrig om bara för ett par timmar.

 

Hur ?

 

Många gånger jag har frågat mig själv om min son har ”tagit skada” av att se mig sjuk ?

Vad tänker han innerst inne ?

Någonstans måste det ju finnas ett hat, kanske inte riktat till mig utan till situationen och min sjukdom.

När han var liten så gjort jag allt med honom. Hans fritid var också min. Fotboll, Hockey, köra hit och dit.

 

 I dag orkar jag knappt med mig själv. Hur ska andra orka med mig då ?

Om jag vill göra något roligt, så får jag betala det sen. Man får prioritera vad man tycker är värt att betalas.

 

Förr älskade jag att bugga, jag buggade så fort jag kom åt.

I dag skulle jag kunna bugga men jag skulle gråta mig igenom en låt. Sen skulle jag få betala säkerligen i två veckor.

 

Är det värt det ?

Ja det kan det vara.

 

Jag tycker att man får betala ett högt pris för allt man ska göra. Och det är inte lätt.

Det blir att man drar sig undan, man orkar helt enkelt inte. Till slut så finns inte viljan kvar.

Eller så kanske jag inte ska säga, viljan finns men,,,,,

Bestämmer du att du ska träffa din allra bästa vän, så slår det aldrig fel.

Men längtar å planerar, vad händer ?

Joo, man blir liggandes.

Ska min älskade son komma hem, så blir man liggandes.

Fan vilket liv.

 

Tänk om jag bara hade haft värken. Och inte allt man för på köpet.

Tänk om jag kunde få ha normal värk, kunna somna på kvällen (många gånger gråter man sig till sömns), sova utan att vakna 10 ggr/natt, vakna utvilad. Men framför allt, att kunna komma ur sängen utan att behöva få tårar i ögonen av smärta.

Få på sig kläderna utan problem.

 

Jag glömmer aldrig en gång när min mamma berättade för mig att hon hade kommit in till mig, min lägenhet, vi bor grannar. Hon hörde och såg mig liggandes i sängen å gråta av smärta. Jag hörde inte henne.

Hon visste inte vad hon skulle göra, hon gick in till sig å var lessen på sitt håll. Detta berättade hon efter en lång tid. Hon ville inte att jag skulle veta att hon sett mig så lessen.

Hur hemskt är inte det att se sitt barn vara sån ? *lessen*

 

Jag vet inte om jag kan sätta mig in i det, men jag försöker så gott jag kan. Och jag lovar att det är inte alltid lätt.

Det är inte lätt för dom som inte har värk att kunna förstå. Man kan inte heller begära att någon ska förstå hur man har det.

Vad man kan begära är att andra kan försöka förstå, det är stor skillnad.

Om andra kunde försöka lyssna , kanske se,, inte titta utan se hur den andra mår.

Man kan tyda mycket mer än man tror.

 

Och man kan vara ett stort stöd åt varandra utan att behöva anstränga sig.

Men som sagt, det är inte lätt.

 

Jag förstår själv inte vad Fibron gör, vad den ställer till med.

Något har tagit över min kropp. Jag vet inte om jag klarar att ta tillbaka den.

Inte som det är i dag i alla fall. Jag har inga krafter att slåss.

Hur ska man kunna hitta krafter till att slåss när man knappt har krafter till att sova när man är trött och har ont ?

 

Varför finns det ingen bot ?

 

Lindring, vad är det ?

 

Smärta, är något som äter upp en inne ifrån, som man inte kan slå bort.

Fibromyalgi är Jävulen själv.

 

Misstankarna mot sjukdomen som ibland kan få en att känna sig som en hypokondriker.

 

Ångest som smyger sig på.

 

Rädslan att det ska vara så här för alltid.

 

Många verkar tro att man har valt själv att leva sitt liv på detta sättet.

Men tro mig,,, dom vet inte vad dom pratar om.

Det är ingen dröm att gå hemma och vara sjuk. Vi har inte någon semester.

Det är skrämmande, fruktansvärt skrämmande.

 

Tack och lov att det finns andra människor som är i samma situation som jag är. Det finns människor som förstår hur man mår.

Det finns alltid någon att gråta ut hos.

 

Jag vill också säga att man ska försöka att inte döma andra, utan tänk efter först.

Du kanske mår precis som jag gör. Utan att någon annan vet om det.

Det är viktigt att säga hur man mår. Låta andra få veta.

Hur ska dom annars kunna sätta sig in i vad som händer i ens liv.

Det går inte.

Stöt inte bort familjen, vänner.

Är du rädd för det okända, så fråga istället för att undra eller dra dig undan.

Det gäller även mig själv.

 

Anneli 2005–07-25


Av Anneli Gustavsson - Torsdag 20 maj 21:15


Ja, jag höll på att ramla i duschen i dag igen, men jag hann o "räta" upp mig. Jag förstår inte hur jag gör eller vad jag håller på med. Jag VET att jag har svårt med balansen så därför tar jag det lite lugnare. 

 

Jag har fyndat en golvfläkt för 149 kr.. Ja mamma köpte den åt mig när hon var inne i stan så den satte vi ihop nu. Den var nog den minsta lilla skruven o muttern, jisses vad det var svårt att få dit den för det gick knappt att hålla i den.

 

Nu så har jag ordnat o donat med en sak men det kommer i Neos blogg sen =)

 

 

Ja så här ser mitt blåmärke ut på ena armen när jag ramlade i duschen, det var lite svårt att ta kortet själv men det är mer färger än vad man ser här .. Bulan gör ganska ont oxo, har lite svårt att ligga på den sidan men det blir snart bättre. 

 

Det har varit en ganska jobbig dag, Neo har varit vaken väldigt ofta men jag hoppas att han ska sova bättre i natt. 

 

Vi har bara varit ute runt i området, jag kan inte gå så långt för mina sprickor under fötterna. I dag har båda fötterna svullnat upp ganska mycket o gör ont o jag har fått nya sprickor. Har även fått 2 sprickor i hö handen vid tummen som gör ont, den glipar ju så fort jag måste använda handen. Nu har jag ätit medicinen i snart 3 veckor så jag tycker att det borde vända..

 

Nu är det dags för sängen. Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Neo står o puttar på min arm nu så jag ska sluta.. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar. 

 

BE SAFE STAY SAFE ♥

 

Puss I Pannan ♥

 

 


Translation In Your Language

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

45 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

    

RSS

Besöksstatistik

Besökare online:

 

Klicka på bilden så kommer du till min bloggsida.

 

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

Instagram

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

Tidigare år

Arkiv

WEBDESIGN

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se