Mitt Nya Liv

Senaste inläggen

Av Anneli Gustavsson - Onsdag 25 mars 16:57


Jag har fått sånt sug att både baka o laga mat o frysa in så det bara är att plocka ut.. Javisst ja,, nu har jag glömt att plocka ut lite mat =)

 

Jag har inte så mycket plats i min frys nu men kände ändå för att baka så jag bakade lite bullar till mamma.. 

 

Dom här bullarna klickar man ut så man ska ha aluminiumformar. Dom mamma hade köpt var något mindre än dom jag hade så därför pöste det över lite... Jag smakade en bulle o den var god, hoppas att dom andra oxo är det. 

 

 

Det är så smidigt att göra dessa bullar o fort går det oxo.. Man slipper hålla på o kavla för det klarar inte min värk, detta är mycket bättre..

 

Receptet som jag har är ;

250 * i ca 6-8 min

Jäs bullarna i 30 - 45 min . Pensla med ägg o pärlsocker.

 

50 gr jäst

100 gr margarin

3 dl mjölk

1 ägg

3/4 dl socker

2 krm salt

ca 8 dl mjöl..

 

Fyllning ;

 

50 gr smör

3 msk socker

1/2 tsk kanel

Jag brukar ta i lite vaniljsocker oxo ,, efter vad man själv vill ha. 

 

 

Innan jag gör något så förbereder jag plåtarna så det är klart för när degen är klar ska den klickas ut o jäsas.


 

 

Jag låter jästen o sockret jobba lite så allt smälter medans margarinet smälter, sen häller jag i mjölken o därefter ägget.. 

 

 

Resten är bara att ha i.. Jobba ihop degen en stund..

 

 

Klicka ut degen. Jag blöter skedarna som jag använder annars fastnar det lätt..

 

 

Låter det stå o jäsa innan jag fortsätter.

 


Här har jag gjort fyllningen, man kan ta lite mer än vad receptet säger det gör jag.


 

 

Här har dom jäst på rätt bra.. Formarna skulle varit lite större eller så skulle jag kanske tagit lite mindre deg =) Jäs bullarna först o sen gör du hålen. 

 

Så här ser det ut när jag har gjort små hål i degen o hällt i lite drygt 1 tsk, ja det kan man ta efter smak. Man ser hur stora bullarna är o går efter det.


 

   

Älskar när det är mycket pärlsocker =)

 

 

Ja så här blev dom,, jag hoppas att mamma tycker om dom. Den jag smakade var riktigt god..

 

Hoppas att dom blev goda mamma jag kommer in o hämtar hos dig när mina tar slut ♥

 

 

ANNONS
Av Anneli Gustavsson - Onsdag 25 mars 13:14


Ja det är inte bara Corona viruset som sprids som en löpeld utan även bluffen på bla fb..

Det har hållit på i många år o återkommer med jämna mellanrum.. Det är så tråkigt att man inte kollar upp vad det är man delar vidare.. 

 

Man kan kolla på google o man kan kolla inne på bluffakutens sida på fb INNAN man skickar vidare... 

 

Då har vi Fabrizio som hackar ditt konto... NEJ det gör han inte. Läs mer om det.

  

FABRIZIO BRAMBILLA KEDJEBREV

Någon gång i framtiden kanske vi slipper varna folk för diffusa varningsmeddelanden om personer med skumma namn som hackar ditt Facebook-konto om du accepterar deras meddelandeförfrågningar men idag är inte den dagen.

Om det finns en riktig varning av något slag så kommer den direkt från Facebook, att be användarna varna varandra är väldigt ineffektivt.

Läs mer:

http://www.thatsnonsense.com/fabrizio-brambilla-hacker-warning-another-facebook-hoax/


http://www.hoax-slayer.net/fabrizio-brambilla-hacker-warning-just-another-hoax/  

 

 


 

   

 

Sen har vi den dansande påven, visst skulle det väl vara roligt att se en påve dansa men det är ingen sanning i detta heller. Så snälla ta reda på vad det är som gäller.

 

 


ANNONS
Av Anneli Gustavsson - Onsdag 25 mars 10:45


klicka på bilden så kommer du till sidan.  

 

Just nu är många oroliga över sin egen hälsa, sina närstående och utvecklingen i samhället.

Att känna oro är inte farligt, men det kan vara väldigt jobbigt och obehagskänslor kan lätt fylla vardagen. Här är psykologens bästa tips för hur du kan hantera din oro över coronaviruset.

Oro är en naturlig reaktion

Det är inte konstigt att känna sig orolig över coronavirusets spridning och konsekvenser. Särskilt nu när läget är osäkert och många beslut fattas på kort tid. Oro är en naturlig reaktion när vi ställs inför situationer vi inte vet hur vi ska hantera – känslan fungerar som en signal till oss att leta efter lösningar. Att vara orolig är inte farligt men kan upplevas obehagligt, särskilt om vi går runt med känslan under en längre tid.

Sex tips för att hantera oro

 1. Begränsa informationsflödet
  För mycket information kan spä på din oro – försök hitta en lagom balans. Bestäm dig till exempel för att bara titta på en nyhetssändning per dag och ta del av information från Folkhälsomyndigheten. Undvik sociala medier, där du inte kan vara säker på vad som är sant och inte.
 2. Stötta varandra
  Det kan kännas skönt att prata om sina känslor med vänner och familj. Kan ni inte träffas just nu är ett telefonsamtal eller videosamtal bra alternativ – det viktiga är att ni håller kontakten.
 3. Gör något du mår bra av
  Vad brukar få dig att må bra och ge dig energi i vanliga fall? Kanske tycker du om att måla, lyssna på musik eller baka? Genom att fokusera på något du gillar ett tag får du en välbehövlig paus från oron.
 4. Skriv ner dina tankar
  Att göra något praktiskt kan ge dig en känsla av kontroll, även när det handlar om problem du inte kan lösa. Skriv ner alla jobbiga tankar och känslor du upplever och försök att släppa dem sedan.
 5. Följ rekommendationerna
  Följ myndigheternas beslut och rekommendationer kring till exempel handtvätt och andra skyddsåtgärder. Då kan du känna dig trygg i att du gör allt du kan.
 6. Gör symptomkollen
  Känner du oro över coronaviruset? Oavsett om du tror eller vet att du smittats av covid-19 kan du kolla dina symtom i vår app och få rekommendationer om vilket steg du bör ta härnäst. För att göra symptomkollen loggar du in i appen och i sektionen om corona trycker du på svara på frågorna.

Så kan KRY hjälpa till

Att känna oro är inte farligt, men om känslorna blir så starka att de de blir svåra att kontrollera och du får svårt att klara ditt dagliga liv bör du söka hjälp. På KRY kan du få hjälp med rådgivning, behandling, individuell bedömning och recept vid behov.

KRYs psykologer använder sig av kognitiv beteendeterapi, KBT, vilket är en behandlingsform som visat sig effektiv vid oro och ångest.

Om du vill läsa mer om oro och ångest kan du göra det här.

 

 

Vanliga frågor HÄR.

 

 

Av Anneli Gustavsson - Tisdag 24 mars 15:15 

Jag satt o tänkte härom dagen på när sonen var liten. Jag gick över tiden med honom men sen fick jag i alla fall åka in o bli inlagd.. Även att jag hade allt under kontroll med barnsaker så hade vi fått lov att ha våran barnvagn i affären tills det var dags.. Den var betald o klar att hämta..

 

Jag kommer ihåg att den var blågrå, det var en Emmaljunga o den var så fin.. Jag var så stolt över våran vagn.. 

 

Det är ju så mycket som ska till när man får barn som tex bilbarnstol,, det hade vi ingen så vi fick låna en av ,, jag har för mig att det var Röda Korset tills det var dags att köpa en större så det var ju bra att det gick att lösa på det sättet. Den var inte vacker men den var säker..

 

Barnvagnarna har utvecklats så mycket nu under dom 30 åren o det är fortfarande roligt att titta på dom sidorna med vagnar, bilbarnstolar mm. 

 

 

 

Emmaljunga har fortfarande såna fina vagnar ,, men det finns ju mer att välja på som tex Britax premium line ,, o vilka barnbilstolar dom har,, jisses så fina.. Det fanns ju inte på min tid.. Tänk om det hade gjort det, då hade jag inte vetat vad jag skulle ha till Marcus,, jag hade ju velat ha allt =) För det är ju så när man får barn att man vill ha precis allt.. O det är svårt att välja på det som finns.. 

 

Ja det är en hel djungel där ute med fina o barnsäkra saker.. Så ta en titt på sidorna så kanske ni hittar nåt oxo =)

 

 

Av Anneli Gustavsson - Tisdag 24 mars 14:29


 

En glad nyhet från Italien sprids som en löpeld på nätet. 95-åriga Alma Clara Corsini har friskförklarats efter att ha brottats mot coronoviruset.

– Jag mår inte så tokigt, säger hon enligt Dagens Nyheter.

 

Italien är det land i Europa som hittills drabbats värst av coronaviruset. Där har över 6 000 personer dött efter att ha insjuknat – men Alma Clara Corsini, 95, kom undan lindrigt. Hon har vårdats på sjukhus i provinsen Modena för covid-19. Nu har hon fått återvända till sitt äldreboende.

– De har tagit hand om mig ordentligt, säger hon till lokaltidningen Gazzetta di Modena, enligt Dagens Nyheter.

 

 


Klarade sig utan antiviral behandling


Enligt läkarna ska hon ha återhämtat sig utan några antivirala mediciner. Däremot fick hon antibiotika, och tillfrisknade därefter.


På en bild från sjukhuset poserar den nu friska 95-åringen tillsammans med läkarteamet som tagit hand om henne.

 

 

 

 

Detta är ju helt underbart att hon klarade sig så bra som hon gjorde. 95 år o vann över viruset,, jag blir så glad när jag läser om sånt här.. Självklart blir jag ju jätteglad åt alla som blir friska igen för det är ett hemskt virus... 

 

Vi kan ju tänka lite på våra nära o kära. Att hjälpa dom som inte kan handla själv, gå till apoteket om det skulle behövas.. 

 

Ring o hör hur dina föräldrar mår, dina barn, dina mor o farföräldrar, vänner mm.. Man kan prata med dom via skype eller bara ett vanligt samtal men det kan ju vara roligt att se dom oxo när man inte kan få krama om dom. 

 

Varför inte skicka ett litet bud med kanske en blomma, det skulle nog uppskattas otroligt mycket,, ja eller bara ett litet kort där det står att dom tänker på er.. Om ni är oroliga för dom så säg det, förklara att ni är rädda ett något ska hända dom så dom förstår din oro.. 

 

Själv är jag fortfarande väldigt försiktig o undviker kontakt med andra... Men jag skulle gärna krama om mamma, sonen m familj bara för att....

 

Jag har lite tider där jag ska ta prover, träffa läkaren, måste handla o gå till apoteket men än så länge har det gått bra.. Flera tider har jag avbokat på inrådan av min läkare, såna tider som inte är viktiga, dom kan vi ta sen.. 

 

Nu är det 36 döda i Sverige, hoppas inte att det blir många fler,,, men jag tror att det kommer att rassla till rejält,, tyvärr.

 

Var rädda om er o varandra. 

 

BE SAFE ♥

 

 

 

Av Anneli Gustavsson - Tisdag 24 mars 10:30


"Titta bara på mig. Nu ligger jag på intensiven". Janes video vill nu varna alla som funderar på att chansa lite nu i coronatider.

 

Coronaviruset fortsätter sin framfart över världen. 

 

Här i Sverige har över 20 personer dött av sjukdomen, och hårda restriktioner på vad man får och inte får göra finns nu i så gott som alla länder. 

 

Coroviruset är i värsta fall dödligt. Det är främst äldre personer med underliggande sjukdomar som dör, men även yngre personer kan blir svårt sjuka av viruset. 

 

Fråga bara Jane Langston från London. 

 

Jane beskriver sig själv som en annars frisk 39-årig tvåbarnsmamma som brukar gå på gymmet. Men när coronaviruset slog till blev hon svårt sjuk. 

 

Nu har hon spelat in en video som visar sjukdomens hemskheter – du kan se den i videospelaren högst upp i artikeln.

 

"TITTA BARA PÅ MIG"

I videon hostar Jane kraftigt, och hon varnar andra från att chansa i dessa tider. 

 

– Du som känner för att chansa. Titta bara på mig. Jag är på intensiven, säger Jane och visar upp slängarna som går in i hennes kropp. Hon berättar även att hon har fått kateter. 

I en intervju med Daily Mail berättar Jane att varje andetag är en kamp, och att det känns som att hon har glas i lungorna.

 

– Om någon där ute fortfarande röker. Lägg ner cigaretten. Du kommer behöva dina jävla lungor. Och snälla, chansa inte. Om det blir riktigt illa kommer du sluta som jag, säger hon i videon. 

 

Daily Mail rapporterar nu att Jane har skrivits ut från sjukhuset och är på bättringsvägen. 

 

Storbritannien har drabbats hårt av coronaviruset, och knappt 300 personer har dött i landet av smittan. 

 

 

BE SAFE ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - Måndag 23 mars 11:00


Gabriele är bara 29 år gammal och intensivvårdas nu efter att ha drabbats av coronaviruset. Nu vill han varna andra.

Coronaviruset är farligast för de i riskgrupper så som äldre människor och för de som har någon bakomliggande sjukdom. Men det kan även drabba unga människor som inte befinner sig i någon riskgrupp hårt.

Detta berättar nu italienska Gabriele Mattia om i en känslosam video. Han intensivvårdas nu för coronaviruset i Trento, Italien.


JOBBADE PÅ SKIDORT

Han arbetade på en av de skidorter som tidigt drabbades hårt av coronaviruset. Många turister blev sjuka och snart blev de som arbetade också smittade. 

Till att börja med kände Gabriele knappt av symtomen och stannade bara hemma.

– Jag kände mig oövervinnelig, jag trodde att det bara var en förkylning, säger Gabriele i videon publicerad av italienska hemsidan Fanpage


"RINGDE AMBULANS"

Men symtomen förvärrades snabbt. 

– Jag kände hur mina lungor inte orkade mer och ringde ambulansen, det var hemskt, berättar han i videon. 

VARNAR ANDRA

Nu vill han framförallt varna sina jämnåriga vänner. 

– Jag ser på Instagram att folk fortsätter att ses som om allt vore som vanligt, men jag vill inte att någon ska behöva gå igenom det jag går igenom, säger han och fortsätter: 

– Stanna hemma, det är det viktigaste just nu, säger han.

 

 

 

 

Många säger,,, va inte så fjantig, det händer inget.. Det är inte många i Svergie som har det,, än o det är inte många som har dött,,,, än... 

 

Men jag vill vara försiktig för jag ligger i riskgruppen. Jag pratade med min läkare häromdagen o innan jag hann fråga honom så sa han till mig att jag skulle hålla mig undan andra o även avboka ett par av mina läkartider så det har jag gjort. 

 

BE SAFE ♥

 

 

 

 

Av Anneli Gustavsson - Måndag 23 mars 10:34


I dag hade jag telefontid till min läkare på hud ang mina eksem.. Han skulle ringa mellan 9-10 men ringde redan 8.20 så jag visste först inte var jag var nånstans =) Men jag fann mig ganska fort ändå o tog fram det som jag hade skrivit upp som jag skulle ta upp med honom..

 

Det var bla mina 3 tider som jag har i slutet av mars så dom avbokade vi för det var inget viktigt. Sen var det mina plåster som jag fick, dom sista duoderm som var hemska o förstörde fötterna igen så jag fick tillbaka mina gamla, jag får stå ut med klåda o lite blåsor för dom är i alla fall bra att ha under fötterna.

 

Jag skulle få en ny tid skickad till mig i april samt nya tider till att ta prover.. Men det skulle nog ta ett tag innan jag skulle få reda på det.

 

Provet som jag tog nu på triglyceridet var ytterst något bättre,, men det är ungefär detsamma som det sista, det är inte överdrivet högt så jag kan ha det så så länge.. För jag får inte äta medicinen mer än 6 månader sen måste jag ha uppehåll. 

 

När kl var 10 ringde telefonen igen o då var det från hud behandling,, sskan där som ville säga att jag skulle få ett brev hem med nya tider så att jag visste om detta så jag inte skulle bli fundersam på vad det var.. O hon förklarade lite hit o dit o det är jättebra för dom är så otroligt noga hela tiden. O är det något jag undrar över så är det bara att jag ringer så får jag hjälp..

 

Från att ha pratat med läkaren 2 timmar tidigare , till att det har dikterats, kommit till sskan till att hon ringde mig,, allt detta på 2 timmar, det vill jag påstå att det är snabba ryck..

Det är så det ska vara ... Ok kanske inte så snabbt för dom är riktigt snabba o det är jag bara tacksam för.

 

Så nu ska jag avvakta mina pricktest eftersom det inte är så viktigt så det får bli senare o den tiden jag kommer att få i april ska jag oxo avvakta för att se hur läget är, antingen behåller jag den eller så ska jag avboka den oxo... 

 

Den läkaren O som jag har på hudmottagningen är helt fantastisk o jag är så glad att jag bara har bra läkare,, även A på VC.... 

 

Ha en fin dag där ute.. Puss I Pannan ♥

 

 

Translation In Your Language

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

Instagram

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

Bloglovin

Blogkeen

Mitt Nya Liv

COPYRIGHT BY ME !

       

booked.net

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Besöksstatistik

Besöks Statistik

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

IN THE ARMS OF AN ANGEL

Don't Say Goodbye

Fråga mig

42 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2020
>>>

Tidigare år

Spåra IP-Adresser

Arkiv

WEBDESIGN

Free counters!

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

COLOURPICTURE

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Besökare


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se