Mitt Nya Liv

Senaste inläggen

Av Anneli Gustavsson - Torsdag 19 mars 15:15


På ett laboratorium i London ska läkare smitta människor med coronavirus för att försöka hitta ett vaccin. Frivilliga får 43 000 kronor i kompensation.

 

Se Videon  HÄR;

 

 

Skulle ni kunna ställa upp frivilligt så att man ska kunna få fram ett vaccin ?? Ja du får ju betalt,,, 43.000 kr... Många är nog ute efter att få dom pengarna, men jag skulle aldrig även om jag var utom riskzonen,, nej jag skulle aldrig våga göra det.. 

 

MEN det är ju bra att det finns dom som gör det..

 

 

ANNONS
Av Anneli Gustavsson - Torsdag 19 mars 10:15


Myten om mjölk.

 

Vi har alltid lärt oss att mjölk ger oss starka ben.

Men enligt nutrionisten är det inget måste.

 

Här är allt du behöver veta om mjölk och alternativen till den: Som vad du helst inte ska ge ditt barn.


 


För många barn är mjölk en självklar måltidsdryck, men hur viktigt är mjölk egentligen. Måste ens barn dricka mjölk?

 

– Nej, man måste inte dricka mjölk som barn. Men mjölk är en bra källa till bland annat kalcium, men också andra viktiga vitaminer och mineraler. Dock behövs det inte så stora mängder mjölk som man kan tro, säger Åsa Brugård Konde, nutrionist hos Livsmedelsverket.

Man ska inte ge sitt barn mjölk eller andra mejeriprodukter för tidigt. Barn som är under ett år ska inte ges några större mängder mjölk, fil eller yoghurt.

 

– Anledningen till att de minsta barnen inte ska få i sig det är att trots att mjölk är näringsrikt så innehåller den inte järn. Och de här riktigt små barnen behöver ganska mycket järn i förhållande till den lilla mängd mat som de kan äta. Och om de då äter sig mätta på mjölkprodukter finns inte lika mycket plats för annan mat som kan innehålla järn.

 

– Bröstmjölk eller modersmjölksersättning är perfekta för spädbarn men komjölk i större mängder ska man vänta med i alla fall till slutet av spädbarnsåret.

Spelar det någon roll om man ger lättmjölk, mellanmjölk eller vanlig mjölk?

 

– Vårt råd är att ge lättmjölk och andra magra mjölkprodukter.

 

Anledningen är fettet i mjölk inte är nyttigt på något sätt, menar Åsa Brugård Konde. Barn behöver nämligen få i sig fleromättade fetter, vilket inte finns i mjölkprodukter.  Därför är det bättre att barn får i sig fett i form av de nyttiga fetterna, som finns i exempelvis rapsolja. I stället för att de får sitt fettintag via mjölken. 


– Sedan kan det vara smart att lära barnen att tycka om mager mjölk från början. Det är en bra investering för deras hälsa i vuxen ålder.

Fritt fram för havredryck – om den är berikad

Om du inte vill ge ditt barn mjölk utan i stället vegetabiliska produkter går det bra, så länge de är berikade.

 

– Om man väljer att ge havredryck, sojadryck eller liknande ska man kolla att de är berikade med kalcium, riboflavin, B12 och D-vitamin.

Ur en miljöaspekt är havredryck att föredra framför mandeldryck, eftersom mandelodling kräver väldigt mycket vatten.

 

Är det någon skillnad på mjölk och vegetabiliska produkter?

 

– Det finns skillnader. Jag tror exempelvis att vegetabiliska produkter sällan är berikade med ämnet selen som finns i vanlig mjölk. Så jag kan inte säga att de är helt likvärdiga men om de är berikade innehåller de lika mycket kalcium och andra mineraler och vitaminer.

 

– Ett av huvudbudskapen i Livsmedelsverkets kostråd är att man ska äta mer mat från växtriket och det här är ett sätt att göra det.


 

Det här ska ditt barn helst inte dricka

Kan man ge ekologiska vegetabiliska produkter till barn?

 

– Det ska man helst inte göra.

 

Detta beror på EU-lagstiftning som finns gällande ekologisk produktion, som innebär att man inte får berika sådana livsmedel om det inte är obligatoriskt. Därmed saknar de ekologiska vegetabiliska dryckerna viktiga ämnen som kalcium.

 

– Jag tycker inte att det är en bra lagstiftning. Men i dagsläget ser reglerna ut så här, vi hoppas att det kommer att ändras, precis som de har ändrats för barnmatsprodukter som nu får berikas även om de är ekologiska.

 

Det är inte farligt att ge sitt barn ekologiska vegodrycker, men om man vill att ens barn ska få i sig vitaminer och mineraler regelbundet är det bättre att välja icke-ekologiska produkter.

 

– Det gäller även vuxna. Om man byter ut mjölk och mot de här produkterna helt och hållet så är det bättre att undvika de ekologiska varianterna om det inte är så att man äter kosttillskott.

 

Livsmedelsverket har dock nyligen sett över reglerna för obligatorisk berikning med D-vitamin så att de nu även omfattar ekologiska produkter. Men det gäller som sagt bara D-vitamin.


 

Snabba fakta: Att tänka på om mjölk

 • Mjölk är inget måste men bra. Om ditt barn dricker mjölk är lättmjölk och andra magra mjölkprodukter att föredra.

 • Vegetabiliska produkter går också bra att ge sitt barn – så länge det de är berikade med kalcium, riboflavin, b12 och d-vitamin.

 • Ge inte risdryck till barn under sex år då den kan innehålla arsenik.

 • Undvik ekologiska vegetabiliska mjölkprodukter då de saknar viktiga mineraler och vitaminer.Ja då vet man vad som gäller här med mjölken oxo.. Dom har ju alltid sagt att barnen ska ha standardmjölk o vi vuxna ska dricka lättmjölk men så är det visst inte. Det ändrar sig väl snart igen kanske =)

 

 

ANNONS
Av Anneli Gustavsson - Onsdag 18 mars 14:15


 

Titta vilka underbara rosor jag har. Dom växer o blir finare o finare, hoppas att dom håller sig länge så jag får njuta av dom.


   


Ja även dom andra blommorna jag fick när jag fyllde år är så fina. Det gör mig så glad..

 

Jag vet inte vad jag ska göra med mina orkideér som jag har ? Dom har ju fått ullöss på sig igen... Men jag ska se om jag kan få bort dom, men det är visst jättesvårt att få bort dom när det väl har kommit.

 

Det är så trist för jag älskar verkligen mina orkideér men jag ska inte köpa nya utan jag för se hur det går med dom här först. Jag fick ju en av syrran o min svåger men den står inte jämte dom andra så den borde klara sig..

 

Har ni haft ullöss nån gång ?? Har ni fått bort det ?? Hur har ni gjort i såna fall ??

 

 

Av Anneli Gustavsson - Onsdag 18 mars 10:30


I Sverige hör exempelvis Ipren, Treo och Voltaren till smärtstillande läkemedel som hämmar inflammation. Foto: Jessica Gow/TT

 


Inflammationshämmande läkemedel kan förvärra infektioner med coronaviruset. Det varnar hälsomyndigheter i flera länder som nu uppmanar människor med feber att istället ta paracetamol. Fall med unga väcker oro.GENÈVE I flera dagar har obekräftade uppgifter cirkulerat på sociala medier om att antiinflammatoriska läkemedel drastiskt kan försämra infektioner med coronaviruset. Nu uppger hälsomyndigheter i Frankrike och Schweiz att uppgifterna stämmer och går ut med skarpa varningar.

 

I Sverige hör exempelvis Ipren, Treo och Voltaren till smärtstillande läkemedel som hämmar inflammation. Bland enbart smärtstillande, som inte dämpar inflammation, finns Alvedon, Panodil och Pamol. Dessa läkemedel säljs receptfritt.

 

Först ut var Frankrikes hälsominister Olivier Véran som på lördagen via Twitter sa att ”antiinflammatoriska läkemedel kan förvärra covid-19-infektioner, vid feber ta paracetamol”. Landets folkhälsoansvarige, infektionsläkaren Jérôme Salomon, sa därefter att ”allvarliga fall kopplade till inflammationshämmande läkemedel har hittats bland patienter med covid-19”. Dessa läkemedel uppges dämpa kroppens eget immunförsvar, samt även dölja symptom vilket kan göra att sjukdomen förvärras snabbt.

 

– Informationen baseras för tillfället på tillståndet hos patienter på intensivvårdsavdelning. Läkare har konstaterat att massiva mängder av inflammationshämmande läkemedel tagits av särskilt unga som tidigare varit vid god hälsa och nu drabbats allvarligt av covid-19, skriver tidningen Le Figaro.


På söndagen gick även myndigheter och sjukhus i grannlandet Schweiz ut med liknande varningar. ”Antiinflammatoriska läkemedel bör inte tas vid influensatillstånd som kan orsakas av covid-19, vid feber bör enbart paracetamol tas. Denna rekommendation gäller även barn”, meddelade universitetssjukhuset CHUV i Lausanne. Obekräftade uppgifter om fyra unga med covid-19 på sjukhusets intensivvårdsavdelning som tagit stora mängder inflammationshämmande förekom på söndagen.

 

På söndagskvällen underströk chefen för intensivvårdsavdelningen vid universitetssjukhuset i Genève allvaret.

 

– Man bör undvika inflammationshämmande läkemedel vid covid-19 och enbart ta paracetamol. En färsk studie visar att möss som fått antiinflammatoriska läkemedel förvarar sig sämre mot covid-19, sa Jérôme Pugin, vid sjukhusets intensivvårdsavdelning till schweiziska nyhetsprogrammet 19.30

 

Däremot bör människor som använder inflammationshämmande läkemedel för kronisk behandling fortsätta med detta, tillade han. Tilläggas bör dock att man inte ska ta stora mängder med paracetamol, vilket kan vara skadligt.

 

Men enligt Olli Vapalahti, professor vid Helsingfors universitet, finns inga belägg för att paracetamol är bättre än ibuprofen mot coronaviruset.

 

– Det finns inga sådana bevis. Det finns ingen motivering till varför ibuprofen skulle vara dåligt mot feber och paracetamol bra. Hur sjukdomen utvecklas kan vara relaterat till immunförsvaret, men det är ännu inte känt, säger Vapalahti till tidningen Iltalehti, enligt Hufvudstadsbladet.

 

 

 

Ja hur är det egentligen med medicinerna ?? Jag äter ju vissa av dessa ?? Jag får nog ta o fråga min läkare om han ringer upp mig på torsdag..

 

Be Safe !!!

 

Av Anneli Gustavsson - Tisdag 17 mars 11:00


klicka på bilden så kommer du till sidan.


 

Coronaviruset sprider sig i det svenska samhället, vilket bedragare kan komma att utnyttja. Nu skickar polisen en uppmaning till äldre personer.
– Lämna aldrig ut kontanter, kontokort eller koder till främmande personer, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson vid region Öst.


På söndagen gick polisen i Kalmar, Kronoberg, Blekinge och Skåne ut med en varning för en tilltagande ökning av bedrägeriförsök på sin hemsida. Den senaste tiden har det kommit till polisens kännedom att äldre personer blir uppringda av bedragare som erbjuder hjälp med inköp av matvaror. Äldre personer befinner sig i riskgruppen för smittade av coronaviruset, polisen skriver att man inte kan utesluta att bedragare kan komma att utnyttja den situationen.

 

Nu skickar polisen samma uppmaning till äldre personer boende i Jönköping.

 

– Vi skickar ut samma uppmaning. Man ska alltid vara väldigt noga med att aldrig låta personer komma in i ens bostad och man ska heller aldrig lämna ut kontanter, kontokort eller koder, säger Monica Bergström, presstalesperson vid polisen, och fortsätter:

 

– Man ska alltid vara skeptisk när främmande personer erbjuder sin hjälp. Med främmande personer menar jag även personer som utger sig att komma från hemtjänsten och liknande. Man bör alltid vara försiktig.

 

Vad ska man göra om man misstänker att man blir utsatt för ett bedrägeriförsök?

– Ring polisen så fort som möjligt. Bedragarna spelar på rädsla, man erbjuder sin hjälp för att lura äldre personer som känner att de är räddade för att bli smittade. Så var väldigt, väldigt försiktiga.

 

Under helgen har polisen i Jönköping hanterat cirka 130 bedrägeriärende. Det är i nuläget oklart om något av fallen går att koppla till den rådande situationen med samhällsspridningen av coronaviruset.

 

– Jag känner inte till att vi har haft något bedrägeriärende kopplat till coronaviruset, men det betyder inte att det inte har skett, säger Monica Bergström.

Polisens uppmaning är att äldre person som behöver hjälp att handla matvaror eller dylikt själva ska ta kontakt med anhöriga, grannar eller grupper som organiserar hjälp av liknande slag.

 

 

 

 

Det är fruktansvärt att folk ska lura människor på detta sättet. Att utnyttja Coronaviruset, sjuka människor, ensamma människor som inte kan  handla själva.. 

Ni får inte gå på sånt här... Ta reda på VEM det är som kommer o ringer på din dörr. Be att få se nån sorts legitimation/körkort. Har dom inget att visa upp så stäng dörren o ring polisen.

 

MEN,,, det finns faktiskt dom som vill hjälpa till som är ärliga.. Jag har sett på fb att dom har skrivit att dom kan hjälpa till att handla hem mat, gå till apoteket eller göra andra ärenden. 

 

Det finns faktiskt ärliga människor som ställer upp o finns till hands så ta tillvara på dom o låt dom hjälpa dig.

 

Själv vågar jag inte erbjuda min hjälp eftersom jag själv är i riskzonen så jag håller mig ganska så isolerad här hemma. Det är jobbigt att behöva gå o vara så orolig som jag är,, inte bara för min egna del utan även för dom jag älskar. 

 

Ni måste vara rädda om er o varandra. "Lyd" dom råden som sägs som tex tvätta händerna noga o sprita dom.

 

 Av Anneli Gustavsson - Måndag 16 mars 14:30


Ja igår fyllde jag 54 år, jag tycker inte att det var längesen jag fyllde 53 år.. Det är som att dagarna står stilla men åren går o dom går fort som tusan.

 

I förrgår ringde mamma på dörren, ja hon hade handlat lite åt mig som jag hade glömt o när hon står ute i trapphuset så har hon en vas med jättefina rosor.

 

 

20 fina rosor är det, jag blev så glad ,, Tack ♥

 

   

Förra helgen när jag hade barnen hos mig så fick jag den här fina blomman av sonen, Tack♥


 

 

Igår kom min syster o svåger förbi med en fin orkidé,,,,,, Tack så mycket ♥

 

 

,,,, plus den här svampen.. Det ska bli så gott att göra nåt med svampen. Tack ♥

 

På förkvällen så tittade Rohde förbi med den här fina blomman. Hon ville bara lämna den o sen gick hon hem. Tack ♥

 

Ja, jag har valt att inte bjuda någon, eller träffa någon nu när det är som det är med Coronaviruset.. 

 

Jag kanske överdriver men jag är både rädd o orolig för jag tror att man inte tar det riktigt på allvar, hur illa det kan bli..

 

På eftermiddagen gjorde jag en gryta med kycklingfilé o massa gott i, såsen blev så god när jag smakde på den från grytan men sen när jag skulle äta den så var jag inte alls nöjd.. Jaja, jag har i alla fall några middagar nu så det är bra..

 

På kvällen när jag släckte ner o la mig så tänkte jag fira lite,, det har ju trots allt varit min födelsedag =)

 

 

Det blev en morotskaka o en bulle, det var så gott o jag fick njuta en liten stund.. Men nästa gång så ska jag bjuda tanterna oxo..

 

Jag har blivit så uppvaktad.. Jag har fått mejl, på messenger, på fb, sms, folk har ringt, på instagram... Jag hoppas inte att jag har glömt att tacka någon..

 

Sonen bjöd ner mig till dom i går , jag tackade först ja, men sen ångrade jag mig o tackade nej o fick den tillgodo... Jag vill gärna träffa dom men dom jobbar med så många människor..

 

Även Rohde bjöd mig på mat igår men jag tackade nej till henne oxo. Vi ska gå ut o äta sen när det har lugnat ner sig med Coronaviruset.. 

 

Ja, det var den dagen.. Det tog några timmar att göra min kycklinggryta så där hade jag lite att göra.. Men jag är nöjd med dagen..

 

Tack för att ni finns här hemma o där ute ♥

 

Love You. Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - Måndag 16 mars 10:30


Smarta och enkla hälsosnacks. I det här avsnittet visar kocken Mattias Larsson hur du gör hemmagjorda chips. Det går snabbt och du behöver bara fyra ingredienser.

– Det blir världens största chips och sen har jag ytterligare ett litet trick, säger Mattias.

Efter 15 minuter i ugn är allt klart och då är chipsen torra, knastriga och jättegoda.

Potatischips i ugn 

Ingredienser:

 • 200 mjölig potatis

 • 1 äggvita

 • 2 tsk maizena

 • salt

Gör så här:

 1. Värm ugnen till 175 C. Skala och koka potatisen mjuk i osaltat vatten. Häll av vattnet direkt och låt potatisen ånga av ca 5 minuter. Lägg potatisen, äggvitan, maizenamjölet och en nypa salt i en matberedare. Mixa snabbt ihop till en slät puré. 

 2. Förbered en ugnsplåt med bakplåtspapper eller en silpatmatta. Bred ut ett tunt lager av potatispurén. Ugnsbaka ca 15 minuter tills potatisen har fin färg och är helt torr. Låt det svalna och bryt sedan fina chips.

Kikärtschips i ugn

Ingredienser:

 • 175 g kokta kikärtor

 • 1 äggvita

 • 2 tsk maizena

 • salt

 1. Värm ugnen till 175 C. Lägg kikärtorna, äggvitan, maizenamjölet och en nypa salt i en matberedare och mixa till en slät puré. 

 2. Förbered en ugnsplåt med bakplåtspapper eller en silpatmatta. Bred ut ett tunt lager av purén. Ugnsbaka ca 15 minuter tills kikärtschipset har fin färg och är helt torrt. Låt det svalna och bryt sedan fina chips.

Tips!

Det är supergott att smaksätta chipsen med torkade kryddor eller örter genom att strö smaksättningen över purén när den är utbredd på plåten.

 

 

LÄS MER HÄR.

 

 

Av Anneli Gustavsson - Söndag 15 mars 10:45


Köttfärssås utan köttfärs är ju pastasås.. Jag är ju inte så förtjust i köttfärs men ibland går det bra.. Men när jag är lite sugen på pasta o pastasås så brukar jag göra den utan färsen,,, sist jag gjorde den blev den så god..


 

Ica hade färsk pasta billigt så jag köpte 2 pkt o dom kokade jag upp,, men glömde  hälla i saltet i vattnet o jag tycker att det blir så smaklöst då, men det gick bra ändå..

 

I såsen hade jag;

2 pkt Krossade tomater

1 brk cocosmjölk

1 brk Champinjoner

Lök , ta vilken du vill. Jag hackar den ganska grovt.


4-5 vitlöksklyftor som jag hackar till..

Sweet Chilisås

Sriracha

Red curry paste

Citronpeppar

Salt

Ketchup som binder till det lite. 

Låt det koka ihop lite o känn av hur den smakar. 

 

Man kan ha i andra saker oxo men den här gången blev det detta.

 


   


Ja det är gott med pasta ibland, kanske inte det nyttigaste men gott.. Jaaa jag älskar ju pasta o skulle kunna äta det jämt men det gör jag inte, jag njuter dom få gångerna jag äter det istället.

 

Har ni goda recept så får ni gärna dela med er av det. 

 

Ha en fin dag.

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Translation In Your Language

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

Instagram

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

Bloglovin

Blogkeen

Mitt Nya Liv

COPYRIGHT BY ME !

       

booked.net

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Besöksstatistik

Besöks Statistik

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

IN THE ARMS OF AN ANGEL

Don't Say Goodbye

Fråga mig

42 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2020
>>>

Tidigare år

Spåra IP-Adresser

Arkiv

WEBDESIGN

Free counters!

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

COLOURPICTURE

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Besökare


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se