Mitt Nya Liv

Senaste inläggen

Av Anneli Gustavsson - Måndag 3 maj 15:57


Vad härligt, jag har varit på fotvård på hudmottagningen. Jag får 4 ggr/år o nu har ju mina eksem kommit tillbaka eftersom jag var tvungen att sluta med medicinen sista februari.. 

 

 

Jag använder munskydd så fort jag är ute. Jag har nog bara glömt det ett par gånger.

 

Dom sa då att den medicinen jag äter inte kommer att ingå i högkostnadsskyddet men när jag var på apoteket sist så tittade dom efter o det gör de nu igen så jag löste ut nya tabletter så jag ska ta lite prover inför den här omgången. I dag fick jag hem medicinen med posten så det var smidigt.

 

När jag är där o pratar med sköterskan o säger att jag inte behöver gå till läkaren så avbokar vi tiden men rätt som det är säger hon - Är det du som bakar så mycket ? Jag blev helt paff o tänkte efter vad jag hade gjort nu eftersom hon visste att jag bakade mycket.. Hon blev lite full i skratt för hon såg väl på mig hur jag reagerade =)  Hon sa att hon hade ringt till mig en gång när jag var i full gång med att baka så det var därför hon visste det. Men ändå lite roligt att hon kom ihåg det =)

 

Sen åkte jag till Biltema o köpte stängselpinnar o buntband som jag ska ha till mitt galler. Måste på något sätt försöka få till ett staket så jag kan ha Neo ute utan att han ska behöva vara i ett långt rep. Jag hade det så med Teddy men han snodde in sig överallt o jag fick ingen lugn stund utan jag fick hoppa upp o ner för att trassla ut honom igen..

 

Sen åkte jag till ÖB, jag var ute efter engångs handskar men dom var slut där, jag handlade lite men sen åkte jag till Rusta o där hade dom det. Jag har det när jag är i köket o laga mat eller bakar o det går många handskar men nu klarar jag mig ett tag.

 

 

Ja det blir ju lite som man behöver,, o inte behöver. Men jag passade på att köpa "godis" till Neo för får det när jag berömmer honom när han har gjort nåt bra,, men jag ska minska ner snart på godiset ,, han ska kunna få beröm även utan godis o han börjar bli bra på det. Blunda nu mamma,,,, ja det blev en liten leksak till honom.. En liten banan som piper, den kostade 30 kr... 

 

Sen åkte jag hem o hämtade in Blondie.. Kände för en promenad så vi gick runt lite. 

 

     

Det är så vackert när det blommar. Neo är så nyfiken =)

 

    

 

 

Det blev en liten runda i alla fall. Tror inte att jag går nåt mer i dag ? Det ska ju bli sämre väder nu men jag hoppas att det i alla fall blir uppehåll på mina promenader =)

 

Nu ska jag ta det lugnt, ska ge Neo lite mat sen ska vi mysa i soffan =)

 

Ha en fin kväll. Var rädda om er o varandra. 

 

BE SAFE STAY SAFE ♥

 

Puss I Pannan ♥

 

Titta in på Neos blogg

 

 


Av Anneli Gustavsson - Söndag 2 maj 16:45


Ja, för ett tag sen gjorde jag ju glass på banan o oboy o det var så gott.. Så så gott o jag sa till mig själv att jag skulle göra det fler gånger men då ville jag prova på nåt nytt.

 

Den här gången gjorde jag ett litet försök med kaffe,, MEN jag tog alldeles för mycket kaffe till den lilla klicken så jag tog inte det. Jag har pulverkaffe som jag hällde först i lite mjölk o sen blandade det men nästa gång ska jag inte ta så mycket kaffe.

 

Sen hade jag lakrits o jag älskar ju lakrits så det ville jag prova. Tog först en liten skål med en liten klick o det blev så gott.

 

Ja, ni förstår att det blev lakritsglass för hela slanten.   

Jag fryser först bananen med skal på,,, men jag tror att jag ska skala dom först nästa gång för det var lite svårare att skala dom den här gången. Dom var lite mer mogna än förra gången så skalet fastnade.

 

   

Skivor med bananer som jag mixar till en jämn o slät smet..

 

 

Visst ser det gott ut ? Ja, det smakar fantastiskt gott o jag har hela byttan kvar än , sen ska jag ta mig lite glass o titta på tv;n.

 

 

Det här lakritspulvret har jag o jag tog nog 2 msk till 7 bananer, plus att jag hade i lite mjölk..

 

Något att prova på. Ja nästa gång ska jag försöka med lite kaffeglass.. Har ni fler förslag tar jag tacksamt emot dom =)

 

 

Ha en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra.

BE SAFE STAY SAFE ♥

 

 


Av Anneli Gustavsson - Lördag 1 maj 20:23


Ja nu har jag fått fler sprickor under fötterna,, på hälen. Jag har 3 eller 4 på vänstra hälen o 2 på den högra. Den som var 5 cm har nog blivit lite längre för den "drar" sig mer ner under hälen o det känns som nån skär mig med rakblad när jag går på fötterna.

 

Ja, jag vet att jag inte ska gå som jag gör men jag måste få må bra i själen oxo o det gör jag när jag går. Jag försöker gå försiktigt o sätta ner fötterna där det känns som minst.. Men,, då blir det att jag belastar helt fel o jag får kramp i benen.. 

 

Det har varit skönt väder dom sista dagarna. Vinden har varit lite kylig men man har ändå känt av solens värme på promenaderna. 

 

Idag gick vi 2 rundor igen men det blev inte lika långt som jag ville, men det får ändå vara bra med tanke på hur det är nu med fötterna.

 

   

Neo doftar på blommorna =)

 

 

Jag gillar skuggbilder..

 

   

Jag älskar molnen. Det ser ut som nån har slängt upp bomullstussar... 

 

   

Ja det var den här dagen. Den har varit ganska bra ändå.

 

Jag har fixat med något i dag men det blir i ett annat inlägg =)

 

Har skrivit i Neos blogg oxo så ni får gärna ta en titt där ♥

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar. 

 

BE SAFE STAY SAFE ♥

 

Puss I Pannan ♥

 

 


Av Anneli Gustavsson - Torsdag 29 april 21:00


Nä, så många har det väl inte varit. Har varit o lämnat blodtrycksmaskinen som jag har haft i en vecka nu.. Blev sur när jag skulle lämna in den. Det var bara att lämna den på disken o det var ingen före mig men hon sa till mig att ta en kölapp i alla fall, då hann en annan ta en före mig så jag blev så sur så när det var min tur la jag den bara på disken o gick. Hon ville ha mina uppgifter men jag sa till henne att titta i väskan sen gick jag. Så onödigt av henne.. 

 

In på apoteket o där hade jag lite att ta ut.. Sen frågade jag hur det låg till med min medicin som jag får för mitt eksem ? Om det fortfarande inte gick på högkostnadskortet ?? Hon tittade efter o sa att det gjorde det så jag beställde 30 tabl så det ska jag få hem i brevlådan.. Dom sa o det har även stått på en sida för läkemedel att den inte längre ska ingå för det finns inget som bevisar att det har nån verkan. Men ,,, jag blev så glad för jag har banne mig inte några 6.200 kr att betala för 30 tabletter.

 

Sen åkte jag o handlade på Ica, det var inte så mycket jag var mest ute efter torskryggen som var billig,, men jag tyckte att dom var så små men dom stämde efter vikten.

 

Hem o ge Neo mat o sen ut en runda. Han har gått själv dom sista gångerna, men det kanske blir lite sen när det blir varmare ute o han inte orkar gå,, ja då får jag se om jag orkar bära honom. 

 

På vägen hem så ringer Rohde, då hade hon fått mejl från skalhuset, det blev nåt fel på det jag beställde till hennes nya mobil. Det skalet passade hennes gamla mobil men det stod klart o tydligt vilket jag beställde o det stod även så på påsen så nåt har blivit fel.

 

Hem o vila lite innan det var dags för promenad nr 2... Så i dag har det blivit lite längre. Ja, det gör fortfarande väldigt ont i fötterna men jag vill gå mina rundor o jag vill gå mycket längre men det kan jag inte.

 

Hem o borsta Neo,, sen bada honom.. Äta lite mat o sen har han legat på mig när jag satt i soffan i ett par timmar,,, så mysigt. Jag älskar när han vill sova på mig, jag blir så avslappnad.

 

Nu så ska vi lägga oss. Jag är ganska trött o har sån värk i musklerna.

 

   

Wiolettan,, detta hjärta är till dig ♥ Så fort jag ser hjärtan så tänker jag på dig.

 

           

Någon stackare saknar sitt hem.

 

 

Denna gången var det inte jag som råkade ut för en stolle.. Kan man inte se efter hur man parkerar sin bil ?? Bilen till höger kom inte ut, hon stod där o bara tittade men jag tror att hon hoppade in på andra sidan.. Har själv råkat ut för detta ett par gånger o jag blir galen.

 

   

 


 

Älskar fågelkvitter.. 

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

BE SAFE STAY SAFE ♥

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - Tisdag 27 april 12:02


Nu har jag varit på "möte" med Martin på kommunen ang Åsaplanen. Jag har i drygt 10 års tid försökt att få till något till barnen där, där dom kan samlas o ha roligt.

 

Jag har i många år fått jord så dom har kunnat bygga sina egna hopp o det har dom tyckt varit roligt, men så förstörs hoppen av någon som tycker att det är roligt att förstöra för andra. Dom har även fått spadar ett par gånger under åren. Senast fick dom spadar nu under Martins tid o det tog ingen tid alls. Han var här för ca 1 år sen o gick runt med mig på planen o tittade o i dag var han här igen. Det var 2 till från kommunen o en cykelproffs Philip Fagerberg, han kommer från Gränna o han har varit med o byggt till på andra ställen, så jag är så spänd på hur detta kommer att bli.

 

Det kommer även att bli en grillplats o dom kommer att kunna ta fart upp från den stora backen. Ja jag får se hur det blir, jag kan inte riktigt se det framför mig. Men Philip gick runt o tittade ordentligt på stället, kände på jorden/gruset o gick verkligen in för det så jag är så glad för detta.

 

Tyvärr,, blir det nog inget staket.. Jag har gjort allt för att det ska bli ett staket så att barnen inte ska komma cyklandes mellan bilarna för det är farligt o det spelar ingen roll hur mycket man säger till dom att vara försiktiga så tänker dom inte på det när dom är mitt i sitt hoppande. 

 

Dom ska även kolla på att få upp mer belysning på planen o papperskorg för det finns ingen o dom slänger skräpet. Ja det är väl inte sagt att dom kastar skräpet i papperskorgen bara för att det finns en men chansen är ju större att dom inte skräpar ner så mycket om det finns en.

 

Sen ska dom även se över hur man ska spola en isbana i rinken. Det har dom inte gjort på flera år heller o det har jag oxo frågat om men bara fått ett näääää.. Dock inte från han som jobbar på kommunen nu för han har hela tiden varit lyhörd o hjälpsam. Så nu kommer Pasi att ta på sig den rollen o det är jättebra. Det är en kille man kan lita på o han har själv pojkar som är nere på planen.

 

Detta är prio 1 Åsa planen o ett ställe till så förhoppningsvis kommer det att börja byggas innan sommaren, eller så blir det efter. Men det blir i alla fall detta året o jag är så GLAD att det äntligen händer något. Som jag har kämpat, men skam den som ger sig.

 

Det får bli före o efterbilder på detta sen.

 

 

Av Anneli Gustavsson - Måndag 26 april 19:53


Det blåser o är så kallt ute men det är ändå ganska friskt i luften. Men det är skönt att komma in efter promenderna. 

 

Ja det är lite jobbigt med det nu pga mina sprickor i fötterna. Jag har ringt till hudmottagningen i dag o dom ska höra av sig till mig,, får se hur länge det dröjer för min läkare skulle hört av sig till mig för längesen men inte gjort det,,,än. Jag måste få hjälp nu innan det blir för jävligt. Jag har en hund som måste ut på promenader o jag VILL komma ut på mina längre rundor. Sen måste jag få veta hur det går med min medicin,, jag kan inte betala 6200 kr själv för 30 tabletter, dom måste komma på nåt annat sätt att hjälpa mig. Annars kommer jag inte att kunna gå på mina fötter tillslut.

 

Förra veckan fick jag ändå ihop det rätt bra ändå när det gäller promenaderna.

36.05 km,,,  72.463 steg o 15 h 57 min så det är bra ändå , men då haltade jag på rejält o det känns i benen att jag går illa. Men jag vill ju så gärna komma ut.

 

   

I går var månen så vacker så jag var tvungen att ta kort.. Jag tog med mobilen, det blir inte så bra bilder när man får zooma in mycket men man ser ju ändå vad det är för nåt.

 

I morgon har jag möte med kommunen på Åsaplan så jag får se vad dom kan göra där för barnen. Dom måste fixa till det så att det kan bli en bättre samlingsplats för barnen.. Ja, jag får se hur det går.

 

I dag har jag hjälpt Rohde med hennes nya mobil men det ska ju alltid krångla så det tog tid. När jag ändå hade gjort som man skulle så hade inte apparna flyttats med över till den nya så jag får ladda ner alla var för sig men det hann jag inte göra i dag, jag tog bara dom som hon använder mest så får jag ta resten sen.

 

Jag är så trött, jag sitter o somnar i soffan på kvällarna men det är mycket med Neo. Att hålla i gång o det är bara roligt o jag blir så härligt trött på kvällen o vill inget annat än att gå o lägga mig,, snart kan jag göra det =)

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar. 

 

BE SAFE STAY SAFE ♥

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - Lördag 24 april 11:03


Ja jisses så gott det blev. Jag har varit sugen på att göra egen glass på banan, men olika smaker. Så för några dagar sen fryste jag in hela bananer o glömde bort dom o när jag kom på det så trodde jag att jag hade förstört bananen eftersom den hade fått ligga så länge i frysen med skalen på. 

 

Men jag tog ut dom o skivade upp dom, dom tinade upp nästan direkt så det var inte svårt att ta av skalet. 

 

Jag är så glad i min matberedare som jag fick av mamma i julklapp nu har den kommit till användning,, ja ett par gånger. 

 

 

Det gick bra att skära i frusna bananer så det var inga problem.

 

 

Det blir ju inte så mycket som man tror för det är massor med skal. Jag har sett på nätet att många använder skalen oxo men det vill inte jag göra.. 


 

 

 

Tuta o kör,, det gick så bra.
 

 

Det blev så lent o gott, nästan som silke. Så här bra hade jag inte trott att det skulle bli.

 

 

Jag frös in det men smakade lite i går sen. Tog ut burken i dag o det var ganska hårt så jag hoppas att det blir bra när det får tina upp lite. Annars får man göra det o äta det direkt. Eller så kan man ha det i frysen i ett par timmar, då var det oxo gott.

 

Detta hade jag ;

 

6 st bananer

En liten skvätt mjölk

ca 1 dl oboy

 

Ja sen är det bara att mixa det till det blir slätt. Ät det direkt eller frys in det. Jag kommer absolut göra om detta. Frågan är om banan o lakrits passar ??

 

Sen i går ville jag göra mina chips på äpplen o jag är glad att jag har min mandolin oxo för det går så smidigt. Men man får passa fingrarna så man inte är där o trixar..

 

Jag gör 5 plåtar o det går kanske 10 äpplen, jag kommer inte ihåg hur många det blev. Har det i ugnen på varmluft i 70 min, sen vänder jag dom o har det i ca 70 minunter igen. Sen stänger jag av ugnen o låter det stå där över natten. MEN jag var så dum så innan jag la mig sista gången så satte jag på ugnen på 200 i varmluft en stund o då hann jag bränna chipsen. Vissa går inte att äta o många smakar inte så gott som det brukar. VARFÖR gjorde jag så ??

Jag gjorde ju det en annan gång o då brände jag dom oxo. Jaja jag får skylla mig själv. Det är inte gott att äta dom brända så det är bara att slänga.

 

   

 

Dom ska ju vara ganska ljusa då blir dom som godast. Jag har dom på lägre värme o har dom inne lite längre i stället.. Jag kanske hade dom inne i mer än 70 min. Jag kollar dom hela tiden så jag tänker inte så mycket på det. Men jag ställde klockan i alla fall så den tiden hade jag men dom var inne något längre sen.

 

Glassen kanske inte är nyttigare än vanlig glass för bananer är ganska mycket kalorier o det är det även i oboy. Men jag ska testa på mango, hallon o lakrits. 

 

Om ni provar detta får ni gärna säga till om vad ni tyckte. Jag tycker att glassen är så god.

 

Ha en bra dag ♥

 


Av Anneli Gustavsson - Torsdag 22 april 23:53


Ja i går var det skönt väder ute till skillnad från idag. I dag har det snöat, stormat, regnat lite lite o varit skitväder, inget roligt alls.

 

                   

 

Jag har inte kunnat gå ut på nån promenad i dag pga sprickan som jag har i min hö häl. Den har blivit lite större sen i går o gör så fruktansvärt ont. Får se hur länge mina tulpaner får stå i landet ? Rådjuren äter alltid upp dom. Dom har redan nallat på bladen.  Det gör inget, dom ska ju oxo få lite gott =)

 

 

Det går att klicka upp bilden, varning hemsk fot men jag kan inte hjälpa det. Jag smörjer o håller på med dom hela tiden.

 

Jag är rädd att jag måste börja medicinen igen för mitt eksem o det har jag inte råd till. 6200 kr för 30 tabletter, det finns ingen chans att jag kan få fram dom pengarna. Dom har tagit bort dom från högkostnadsskyddet för dom ansåg inte att den medicinen gjorde nån verkan o det kan jag intyga att dom gjorde men det spelar ju ingen roll vad jag säger.

 

 

 

Så i dag har jag lagat mat.. Kycklinggryta o det blev ganska gott. Jag kör på samma recept som jag alltid gör. Receptet hittar du HÄR. Jag hade inte i nån chili den här gången men det blev gott ändå.

 

   

Jag o Neo gick själva, det har vi gjort sista tiden men Rohde följde med oss sista rundan. Han hade ett jäkla tempo , han var så duktig.

 

 

Rohde följde med oss här. Det var så  blåsigt o inte lika skönt som på förmiddagen.

 

 

Japp jag har klarat utmaningen som Samsung Health har varje månad. 200.000 steg ska man ta o helst ska man ta stjärnorna oxo o jag tog alla.. Det är lite roligt när dom har såna här utmaningar för då blir det att jag vill fixa det den här månaden oxo. Det har varit prat om att dom ska plocka bort detta men än  har dom inte gjort det. Jag vet många som kommer att reagera negativt om dom gör det. Men jag kämpar på så gott jag kan o det är jobbigt ska ni veta.

 

Bara fötterna blir bättre så tar jag gärna värken, men det är hemskt när fötterna inte mår bra.

 

Ja det var gårdagen. Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

BE SAFE STAY SAFE ♥

 

NOSPUSSEN ♥

 

 

 

Glöm inte att kika in på Neos blogg. Nytt inlägg där ♥

 

 

 


 

 

Translation In Your Language

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

45 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

    

RSS

Besöksstatistik

Besökare online:

 

Klicka på bilden så kommer du till min bloggsida.

 

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

Instagram

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

Tidigare år

Arkiv

WEBDESIGN

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se