Mitt Nya Liv

Senaste inläggen

Av Anneli Gustavsson - Lördag 18 jan 10:15


 

 

Churros – fritera och rulla i socker, det kan inte gå fel. Det ljuvliga spanska bakverket spritsas rakt ner i den varma oljan och blir klar på några minuter. Ät dem ljumma, rullade i socker och kanel. Eller lyxa till det lite och doppa dem i smält choklad.

 

En portion räcker till 20 churros,,30 min.

 

Ingredienser

 • 1.5 dl vatten
 • 1.5 dl mjölk, 3%
 • 125 g smör
 • 1 krm salt
 • 2 msk strösocker
 • 3.5 dl vetemjöl
 • 3 ägg
 • 1.5 l rapsolja, till fritering
 • 200 g smält mörk eller ljus choklad, till servering
 • socker och kanel, att rulla dem i

Gör så här

 • Rulla churros i socker och kanel. Servera genast, vill du så lyxa med smält choklad att doppa i.

 

Ja man kanske skulle göra det nån gång. Har inte ätit det,, inte ens när jag har varit i Spanien..

 

ANNONS
Av Anneli Gustavsson - Lördag 18 jan 00:45


Det har varit en trist kväll men inget speciellt på tv;n så jag har zappat hit o dit.. Jo, det var en bra film Lion men den har jag redan sett.. Har varit rastlös idag o ikväll oxo men jag har int somnat ikväll som jag brukar göra när jag tittar på tv;n.. 

 

Jag kanske ska läsa min bok nu innan jag somnar, den började jag på när jag var i Fuengirola förra sommaren men sen när jag kom hem så har jag inte läst i den tills härom dagen då läste jag några sidor. Den är rysligt bra o sorglig till tusen. Ska skriva om den sen när jag är klar med den.

 

Nu för en stund sen så gjorde jag  nåt sååå roligt,, jag längtar så in i norden på detta. Ja jag har visst en sak till att längta efter,, nåt som jag inte vet nåt om,, än..

 

Oh det är så spännande.

 

Dröm Sött. Puss I Pannan ♥

 

 

ANNONS
Av Anneli Gustavsson - Fredag 17 jan 17:00


 


Att välkomna sitt första barn till världen är en av de mest otroliga saker man kan uppleva. Det förändrar allt.

 

Kärleken du känner till ditt barn är starkare än vad du någonsin har känt och du får en ny mening i livet: se till att ditt barn alltid har det bra.

När Sara Heller och Chris Eidam väntade sitt första barn var dom otroligt glada. Men då kom plötsligt bekymmerna.


En ultraljudsundersökning visade att den lilla pojken hade ett särskilt allvarligt fall av gomspalt. I de flesta barn innebär det en liten skåra i läppen – men med lilla Brody gick skåran hela vägen från läppen till näsan.

 

“Läkarna frågade om vi ville hålla barnet.” Säger Chris.

Sara och Chris hade inga planer på att avsluta sin graviditet.

Sara säger att hon kommer att försöka ändra hur folk ser på gomspalt.


“Man ska vara stolt över sitt barn, oavsett omständigheterna. Vi ville ändra normen för hur bilder av nyfödda barn ska vara på Facebook och Instagram. Vi ville sprida kunskapen om gomspalt, sade mamman.

Experter arbetar fortfarande för att ta reda på varför gomspalt uppstår, men det är känt att ärftlighet spelar en roll i ett av fem fall.

Barn som är födda med detta tillstånd måste genomgå flera operationer och behandlingar för att lära sig att prata och äta.

Men efter att ha publicerat en bild av hennes son på Instagram, fick Sara många obehagliga kommentarer.

“Vad är fel med hans ansikte?” Var bland några av kommentarerna.

Sara säger att hon inte var chockad över kommentarerna, men att hon inte var beredd att försvara sin sons utseende.

“Jag bestämde mig för att utbilda istället för att skapa en konfrontation. Jag hoppas också att Brody kommer att göra det i framtiden. Jag vill att han ska informera andra om tillståndet. “ Hon säger.

En natt, när Sara var på en restaurang med Brody och några flickvänner, hände något väldigt oväntat. När de hade slutat äta kom servitrisen upp med något som såg ut som en servett som han satt på bordet – men det visade sig vara en sedel som fälldes ut.

Sara såg att det var 8000 kronor! – med texten “till ditt vackra barn.” 

“Tårarna ramalde ner på min kind när jag såg det här. Lyckan jag kände i mitt hjärta var obeskrivlig. “ säger Sara.

Den generösa gåvan var till stor hjälp för Sara och Chris, som kämpade med kostnaderna för Brodys behandlingar och operationer.

Tack vare duktiga läkare och kirurger förbättras Brodys tillstånd.


 

Världen kan vara en mörk och ledsen plats ibland, men lyckligtvis finns det människor som servitrisen i den här historien.

 

 

Hur kan man välja att ta bort barnet pga en sån här sak ?? Jag förstår inte det ? Killen blev ju så fin efter sin operation o det finns hjälp att få.. Ge inte upp.

 

Av Anneli Gustavsson - Fredag 17 jan 15:02


I många år har jag haft en stor dröm.. En dröm om att flytta till Spanien,, någonstans i Spanien. 

 

Första gången jag var i Spanien var i Benidorm med mamma o det var 79,, sen åkte vi dit igen 81.. Jag kommer inte ihåg så mycket , men sista gången vi var där så när vi vaknade på morgonen o tittade ut över havet så fick vi se en stor båt.. USS Forrestal ( cv - 59 ).. Ett stort hangarfartyg.. Det är konstigt ,, jag kommer knappt ihåg vad jag gjorde förra veckan men jag kommer ihåg namnet på fartyget =)

 

Detta är en bild på ett sånt fartyg, jag vet inte om det är just den, men nåt liknande i alla fall.

 

Man fick komma ombord på den o vi hade en kille som  hette James som visade oss runt. Det var många ställen som var förbjudna som vi inte fick se men jag kommer ihåg att det var lite läskigt att gå runt där, så mäktigt, så stort.

 

Att jag kom att tänka på Spanien nu var att dom visar En plats i solen - vintersolen på tv o jag o mina barnbarn brukar fantisera om att jag ska vinna massor med pengar så vi ska flytta till Spanien.. 

 

Vi ska ha ett stort hus med en kock, städerska, ja vi ska ha allt,, en inomhus pol o en ute oxo. Dom ska ha fyrhjulingar o allt annat =) Vi ska bo nära havet.. Jag flyttar ju inte utan mina små vitaminpiller,, dom andra köper jag egna hus till för dom måste oxo följa med =)

 

Nä men allvar,, jag har i många år velat flytta till värmen för jag mår så mycket bättre i själen,, ja musklerna oxo .. Men jag kanske kommer dit i nåt av mina andra liv .. Jag har varit på flera ställen i Spanien o nästan alla ställena har varit bra. 

 

Mamma, sonen o jag har åkt buss några gånger eftersom mamma har varit så flygrädd o det är jag oxo,, det har blivit värre med åren. Men det är ändå lite kul att åka bussen för man får se så mycket mer, bara det att det tar på dagarna som man kunde ha varit på plats istället.

 

Ända sen sensommaren har det regnat o det har tagit ganska hårt på värken. Så det har blivit att jag har längtat ännu mer till värmen o allt det rofyllda. Det är något som händer i kroppen på mig när jag är där, jag får ett lugn , en mjukare värk även att jag fortfarande har värk dygnet runt. Men allt känns så mycket lättare. 

 

Jag kanske ska köpa en lott lite då o då så är ju chansen lite större att jag kan vinna, än om jag inte gör det..

 

Ha en fin dag .. Puss I Pannan ♥

 

Av Anneli Gustavsson - Fredag 17 jan 00:42klicka på bilden så kommer du till min sida där jag lägger ut bilderna som jag gör.


Ja, det sägs ju att man inte får mer än man orkar med o det kanske stämmer. Det är inte säkert att alla klarar av att ha min vardag med kronisk smärta dygnet runt, eller sprickor under fötterna o i händerna... 


I morse vaknade jag med 2 nya sprickor under fötterna,, utan att jag hade gått på dom. Det bara ploppar upp  o det gör så förbenat ont. Det blir ju att jag belastar kroppen snett så då får fibron lite mer att jobba med..

 

Sista tiden har jag haft,, har jag mer ont o det tar så på krafterna.. Jag är trött men kan inte sova ordentligt. Jag somnar till en stund men sen vaknar jag igen o så håller det på.

 

Det blir väl bättre snart hoppas jag. Kanske börjar min nya medicin Toctinot att kicka in så mitt eksem blir bättre/bra, men jag vågar inte hoppas.

 

Nu ska jag göra ett nytt försök att sova. Hoppas att ni sover gott där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - Torsdag 16 jan 17:31


 


Sveriges äldsta bloggerska Dagny Carlsson åkte in till sjukhus bara några dagar innan julafton.

 

Dagny hade drabbades av lunginflammation och blev inlagd på sjukhus i Nyköping. Men som tur var frisknade hon till snabbt och kunde fira jul i Skåne tillsammans med lillasystern Ingegärd Jönsson, 95 år.

 

Men Dagny hade otur, för när hon kommit hem till Stockholm igen kom nästa sjukdom. Det var efter nyår som Dagny fick influensa och tvingades avbryta sitt bloggande.”Jag har influensa och kan inte blogga- Förhoppningsvis är krämpan av övergående art . Jag känner mig alldeles tom i huvudet och och rätt nere”, skrev Dagny då på sin blogg.


Men nu är 107-åringen frisk och återställd.

 

”Jag tror att jag haft lunginflammation och blivit återställd”, skriver Dagny på sin blogg

Vad skönt att du är frisk igen Dagny. Dela gärna detta vidare om du också är glad för Dagnys skull.

 

 

 

Ja Dagny är en riktig fighter. Att hon bara orkar, hon är ju trots allt 107 år. Det är starkt gjort, fortsätt kämpa o krya på dig ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - Torsdag 16 jan 10:45


Till alla föräldrar med tonåringar och unga vuxna i huset.
PGA stort intresse samt förra årets överfulla kurser släpper vi nu uppföljningskurser vilka kommer att starta nu på våren 2020! 

 

Kurs 1.
Toalettpapper - är det sant att nytt papper växer på pappershållaren?
Diskussionsgrupper.

 

Kurs 2.
Grundläggande skillnader mellan smutskorg och golv.
Overhead och beskrivande diagram.

 

Kurs 3.
Kan odiskade tallrikar flyga av sig själv från matbordet / köksbänken till diskmaskinen?
Videoexempel och praktiska övningar.

 

Kurs 4.
Hur får man veckogammal disk från sovrum till diskmaskin?
Powerpoint / presentation, praktiska övningar och diskussionsgrupper.

 

Kurs 5.
Lära sig hitta saker igen, utan att fråga mamma.
Öppet forum.

 

Kurs 6.
Hur man kommer ihåg att berätta när / vart du går, och ring / skicka sms för att meddela om du är sen / "kraschar" med en vän eller pojkvän!
* Elektrisk chock och full lobotomi *

 

Kurs 7.
Hur kommer smutstvätt / tvätt tillbaka till rätt plats i garderoben?
Videoexempel och praktiska övningar.

 

Kurs 8. (OBS! HÄR BÖR BÅDE KURSER 8 OCH 9)
Hur många handdukar behövs för att torka en (1st) kropp efter en dusch (hur många duschar skall du verkligen ta på en (1) dag). Kan det vara idé med att återanvända handdukar och då hänga upp dem för att torka eller alternativt, ligga på golvet och marinera)? Behov av ny handduk för varje dusch?
Praktiska övningar och konversationsgrupper.

 

Kurs 9.
Hur många gånger om året skall man byta sängkläder?
Praktisk recension i att avlägsna smutsiga sängkläder samt att bädda sängen med rena.
Föreläsare från Försvarsmakten med granskning och videoexempel.

 

Kurs 10.
När en låda / paket / kartong / glas med någon form av mat eller dryck är tom eller har gått ut för läääänge sedan, hur hanteras denna knepiga situation bäst?
Diskussionsgrupper och praktiska övningar.


Trevlig helg 

 

 

Av Anneli Gustavsson - Onsdag 15 jan 17:45


Det finns så mycket gulligt på nätet o det finns hur mycket som helst.. Jag såg detta klippet innan o jag bara smälter.. Det är hur gulligt som helst när den lille börjar sjunga för fullt med ögonen stängda.. 

 

Daniel är 2 år när han o pappan sjunger tillsammans. Ni måste bara lyssna på detta.

 


Ser ni inte videon så klicka på länken;  https://www.youtube.com/watch?time_continue=25&v=lceUyf_lHiw&feature=emb_logoTranslation In Your Language

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

Instagram

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

Bloglovin

Blogkeen

Mitt Nya Liv

COPYRIGHT BY ME !

       

booked.net

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Besöksstatistik

Besöks Statistik

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

IN THE ARMS OF AN ANGEL

Don't Say Goodbye

Fråga mig

34 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020
>>>

Tidigare år

Spåra IP-Adresser

Arkiv

WEBDESIGN

Free counters!

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

COLOURPICTURE

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Besökare


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se