Mitt Nya Liv

Senaste inläggen

Av Anneli Gustavsson - Lördag 20 mars 18:08


Nä, det är inte lätt i början när man ska träna en valp på flera saker. Att få en valp rumsren är inte det lättaste, visst det finns dom som blir rumsrena på en gång sen finns det dom som har lite svårare för det.. Jag har läst att den rasen jag har Shih Tzu är lite svårare att lära, dock inte alla inom den rasen. Jag går ju ut med honom så fort han har vaknat, ätit, lekt, o massa gånger där emellan, mer kan jag inte göra ... 

 

Sen är det det att lämna honom ensam o det gillar han inte. Jag gick ut i trapphuset innan o jag hörde hur han började krafsa på dörren o det är inte ok. Så jag gick in utan att säga något till honom. Man ska inte hålla på att fya en valp utan om han tex håller på att bita på något så säger jag bara nej o tar bort honom. Det går inte att tjata sönder ett djur o det är samma för barn.. Man måste ge dom tid att mogna o känna sig trygga innan det funkar o det kan ta olika lång tid.. 

 

Jag har läst lite på Agria dom har skrivit så här ;

 

Ensamhetsträning - träna hunden att vara ensam hemma

Hur får jag min hund att kunna vara ensam hemma? Alla hundägare behöver någon gång lämna sin hund ensam. Men det här med ensamhetsträning är inte alltid så enkelt. För att er ensamhetsträning ska gå så enkelt som möjligt delar vi med oss av våra tips.

 


Så tränar du din hund att vara ensam hemma


 1. Börja träna försiktigt

  Börja träna hunden under korta stunder. Du kan exempelvis sätta upp ett galler/hinder till ett rum och gå in där en kort stund.

 2. Utöka tiden och träningstillfällen

  Träna ofta och kort i början. Utöka tiden du är borta allt eftersom att hunden vänjer sig. I början kan det handla om att du är i ett annat rum några minuter. För att sedan gå över till att du sitter utanför ytterdörren i en kvart. Och för att sedan utökas till att du kan ta en sväng till affären eller kan gå på bio.

 3. Var konsekvent och träna ofta

  Försök att hålla igång träningen och var konsekvent i er träning. Det är lättare för hunden att lära sig om ni tränar ofta och på liknande sätt.


Tips på ensamträning


Ibland kan det gå lite trögt med träningen och det behövs lite extra knep för att lyckas. Här finns ytterligare tips om du behöver lite extra hjälp med hundens ensamhetsträning.


 • Träna hunden när den är trött, exempelvis efter en promenad.
 • Träna inte hunden när den är uppe i varv.
 • Passa på att gå i väg när hunden brukar sova, men var alltid noga med att tala om att du går. Välj ett ord eller en fras som du säger varje gång du går iväg exempelvis ”kommer strax”, det skapar rutin och trygghet.
 • Kom tillbaka när hunden är lugn - försök att vara lugn själv om hunden blir orolig när ni tränar.
 • När du kommer tillbaka, försök agera som vanligt och gör ingen affär av din återkomst.
 • Om hunden blir helt förtvivlad behöver du backa några steg i träningen.
 • Ge inte upp! För vissa hundar tar det lång tid att lära sig att vara ensamma hemma.

Börja träna valpen


Ett tips är att börja träningen redan i valpstadiet. Vänta dock tills valpen blivit trygg i sin nya familj och miljö. När valpen är redo börjar ni i försiktigt tempo. Ta korta stunder från någon minut, för att sedan utöka allteftersom att valpen vänjer sig. Det kan handla om några minuter i början. Så småningom kommer du förhoppningsvis kunna lämna längre stunder. Men tänk på att en valp inte ska vara ensam för länge.


Anpassa ensamhetsträningen efter hunden


Alla hundar är olika, även när det kommer till ensamhetsträning. En del hundar fattar galoppen snabbt och klarar av att vara ensam längre stunder utan problem. Andra hundar kanske aldrig riktigt är hundraprocent nöjda med att vara ensamma. Så anpassa både träningen och tiden din hund är ensam efter din hunds behov och förmåga.


 

 

Sen läste jag på AniCura;

 

Att lära en valp bli rumsren handlar helt enkelt om att lära den kissa och bajsa utomhus, snarare än att lära den att inte kissa inomhus. Med mycket tålamod, energi och kärlek är det upp till dig att få valpen att varna dig när den vill gå ut. Här har vi listat våra bästa tips och råd på hur träningen blir så bra, smidig och uppmuntrande som möjligt.Hur ofta behöver valpen kissa och bajsa?

En valp behöver kissa och bajsa ofta. Det kan handla om allt mellan 6-10 gånger per dag och en bra tumregel för dig är att tänka ”hellre gå ut en gång för mycket än för lite”. Under natten är behovet att kissa ungefär lika stort som på dagen, eftersom valpen ännu inte lärt sig hantera blåsan - det är helt enkelt inte så lätt att hålla sig som en vuxen hund kanske kan göra.

På många sätt kan en valp liknas vid ett spädbarn utan blöja. Den har samma behov av kärlek, uppfostring och närhet som ett barn - och den kissar och bajsar lika ofta som ett barn. Här har du som valpägare dock ingen blöja att förlita dig på. Så fundera på hur många gånger ett spädbarn behöver ett blöjbyte: minst lika många gånger behöver valpen gå ut för en kisspaus.

Så tränar ni på rumsrenhet

Att träna en valp till att bli rumsren är något som pågår hela dagarna. Din viktigaste uppgift som matte eller husse är att hålla koll på tid, läsa signaler och ta befälet när det är dags att ta kisspauser. Med gott tålamod och kontinuerliga rutiner blir en valp vanligtvis rumsren mellan 4-6 månaders ålder, medan det kan ta upp till 1 år för vissa valpar. Dock gäller det att inte bli stressad om det tar längre tid - din valp är en egen individ och precis som alla andra kan det ta kortare eller längre tid att lära sig något nytt.

För att göra träningen så smidig och bra som möjligt har vi listat några handfasta råd för vad du kan göra under dygnets ljusa timmar för att göra valpen rumsren:

Kissa direkt på morgonen

Så fort valpen öppnar sina ögon när den vaknar på morgonen bör du ta ut din valp för att kissa. Börja inte pyssla med egna morgonrutiner, utan ge din valp uppmärksamhet det första du gör. Klä på dig ordentligt (och snabbt) så du kan stå ute en stund. Tips är att du, eller någon annan i familjen har valpen i famnen, då den sällan kissar då - så att du hinner klä på dig. Behåll både lugn och tålamod. Låt valpen ta sin tid i tystnad och så fort den har kissat kan du berömma den och sedan fortsätta morgonen. Se till att verkligen behålla denna rutin tills valpen är helt rumsren. Den kommer snabbt att lära sig att ’morgon’ betyder ‘kissa utomhus’.

Gå ut direkt efter måltid, lek och sömn

När valpen har ätit klart sin mat - oavsett vilken måltid det är - ta för vana att gå ut en stund. Det kan vara vanligt att tarmsystemet sätter igång efter en måltid och att valpen då behöver bajsa eller kissa en kort stund efter. Du behöver dock inte stressa ut: vanligast är att det tar 10-20 minuter efter en måltid innan valpen eventuellt behöver bajsa. Låt valpen äta upp i lugn och ro, och ta med er det lugnet när ni väl går ut för att rasta.

Har ni lekt en stund, eller kanske tränat lite på enkla kommandon, så är valpen fullt upptagen med att lyssna på dig och lära sig nya saker. Då är det väldigt lätt för den att glömma bort om den är kissnödig. Då blir det din uppgift att gå ut efter avslutad lek och ge valpen lite tid att både upptäcka att den är kissnödig och kissa i lugn och ro.

Det är också viktigt att gå ut och rasta valpen direkt efter att den sovit, även direkt efter dagens kortare sovpauser. Precis som att du startar dagen med att gå upp och kissa, är det bra att gå ut så fort valpen har vaknat när den vilat klart.

Rasta på samma plats

Valpar söker sig gärna till samma ställe när de ska göra ifrån sig. Doften på samma ställe indikerar framför allt att ”här kissar vi”. Därför är det en bra idé att ta valpen till samma ställe för att kissa och bajsa när ni går ut. Antingen kan du välja ut någonstans i trädgården du tycker är lämplig de första gångerna, eller komma ihåg var valpen satt senast. Bor du någonstans utan tillgång till trädgård så kan du istället bära valpen till närmaste lämpliga plats och vara kontinuerlig med den platsen. Glöm inte bajspåsar om du är ute i allmänheten!

Ta bort mjuka föremål

Valpar söker sig bort från platsen där de sover när de ska kissa, men tycker fortfarande om att göra ifrån sig på lite mjukare underlag. Det kan därför vara en god idé att tillfälligt ta bort mjuka mattor, kuddar och filtar som den riskerar att kissa på. Tänk också på att om du lyftt upp valpen på en högre höjd, tex. en soffa, finns risken att den kissar där om den inte kan komma ner själv.

Håll koll på tiden

Din valp är såklart en fantastisk lite varelse, otroligt söt och tar upp massor av din tid. Det är väldigt lätt att den tiden bara flyger iväg, och helt plötsligt har det gått ganska lång tid sedan ni senast var ute. Ett bra tips i början är att försöka komma ihåg när valpen var ute och kissade eller bajsade sist. Sätt en timer på mobilen eller skriv ner klockslaget, så kan du enkelt hålla koll på när det bör vara dags att ta en kisspaus igen.

Var lugn och neutral när valpen ska kissa. Låt den ta sin tid, och beröm den när den väl har kissat eller bajsat. Då undviker du stress hos både dig och din valp, och rastandet blir en lugn och positiv upplevelse.

Träning på natten

Innan det är dags att gå och lägga sig är det bra att gå ut med valpen en sista gång. Ju senare och tätare inpå läggdags desto bättre. Detsamma gäller morgonen: gå gärna ut så tidigt du kan med valpen, eftersom det gör att intervallet mellan kvälls- och morgonkissningen blir mindre.

Ställ klockan

Tills valpen är helt rumsren är det dock bra att vara beredd under natten. Precis i början, när valpen är riktigt liten, kan det vara bra att ställa väckarklockan för att gå ut några gånger under natten. Det kan kännas motigt i början, men kom ihåg att det är för valpens bästa och att nattkissningarna kommer minska med tiden. Ha gärna kläder utlagda för att snabbt och smidigt kunna ta på dig något när du går ut med valpen - för ju längre tid du tar på dig att komma ut, desto större blir risken att en olycka händer.

Var vaksam på signaler

Under tiden du tränar valpen på att bli rumsren är det bra att du sover väldigt nära den. Då är det lättare för dig att vakna om den ger dig signaler för att den behöver kissa. Några exempel på sådana signaler kan vara:

 • att valpen gnyr
 • den vandrar runt under natten
 • den känns allmänt orolig

Är du uppmärksam och har valpen nära så kan du snabbt agera när du märker av någon av signalerna. Kanske har du också lärt dig att just din valp säger till på ett helt eget sätt? Agera då precis som du gör under dagtid: bär ut valpen, var lugn och harmonisk och låt den ta tid på sig att kissa ute. Beröm den när den kissat eller bajsat och gå in för att fortsätta sova.

Är du lika duktig och kontinuerlig med kisspauser under natten som dagen, dröjer det inte länge innan valpen är helt rumsren.

När olyckan är framme

Om du lyckas upptäcka att valpen aktivt sitter och kissar inne ska du lugnt och stilla lyfta upp valpen och kupa handen under rumpan så att svanen ”viks in” mellan benen. Valpar slutar ofta kissa när de bärs upp, och en invikt svans kan hjälpa till att avbryta kissningen. Bär ut valpen och sätt försiktigt ner den på marken så att den kan kissa klart. Har den trots allt kissat färdigt under tiden du burit ut den, låt den komma till ro utomhus för att fortsätta träningen och associationen med att kissa görs utomhus.

Upptäcker du en gammal olycka ska du prioritera att gå ut med valpen först. Det är svårt att avgöra om valpen kissade för fem eller femtio minuter sen, så ta alltid det säkra för det osäkra och gå ut med valpen. En olycka behöver inte torkas upp på en gång: valpen ska alltid komma i första hand.

Glöm inte att alltid vara lugn och sansad. Skrik eller skäll inte på valpen och agera inte för snabbt eller ryckigt. I olyckans stund behöver valpen fortfarande trygghet och lugn - annars finns det risk att du stressar upp valpen som istället kan leda till fler olyckor.

Straffa aldrig valpen

Om en valp gör en olycka inomhus så är det aldrig med mening eller av ondo. En olycka inomhus sker helt enkelt för att det var för lång tid sedan ni var ute eller att du inte tolkat valpens signaler tillräckligt bra. Det första tiden med valpen - och framför allt när ni aktivt tränar rumsrenhet - är det väsentligt att du är uppmärksam och har tid till din valp.

Tryck ALDRIG ner valpens nos

Att trycka ner valpens nos i sitt eget kiss eller bajs när den gjort en olycka inomhus är en utdaterad, åldrig och rent av elak teknik att använda. I många fall tycker valpen redan att det är jobbigt att göra ifrån sig inomhus, och du ska inte spä på känslor av skam. I många fall kan en nedtryckt nos också resultera i oförstående och stress, vilket kan ge motsatt effekt. En stressad valp har svårare att ta till sig kommandon och träning, och löper mycket större risk att fortsätta göra olyckor inomhus.

Så skäm eller straffa aldrig valpen - den kommer inte förstå att den har gjort fel. Det bästa du kan göra är att ignorera olyckan, ta ut valpen direkt på det område där ni brukar kissa och fortsätta ha tålamod. Glöm inte heller att ge beröm och kärlek när den gör rätt.

Nyckelorden för en lyckad träning till rumsrenhet är: tid, tålamod, uppmärksamhet och beröm. Glöm inte att din lilla valp är ung.

 

Allmänt · NEO · TIPS
Av Anneli Gustavsson - Lördag 20 mars 12:30


   

Idag för 20 år sen föddes världens finaste Teddy.. Han kom hem till mig som en vit liten ulltuss. Om han hade fått leva idag så hade han fyllt 20 år men vi fick 15 underbara år tillsammans.


   

I dag firar du med Snobben o Zimba. Jag saknar er alla 3. 

 

 

Grattis min älskade Teddy ♥

 

Av Anneli Gustavsson - Torsdag 18 mars 20:48


Jag har längtat till min första milen som jag inte har gått på länge,, men jag har ju ändå varit ute så jag har inte "legat" av mig.. 

 

     

Inte nog med att jag har värken som jävlas, att jag blir skakig, matt o helt slut. I går fick jag sån klåda i ögonen o jag kände av pollen.. Detta har jag inte gjort sen 2010, då gjorde jag min magsäckoperation o då försvann all min allergi förutom nötter. Så i dag har jag fått ny allergimedicin som jag ska hämta ut i morgon. Så nu hoppas jag att det ska försvinna. Innan så hjälpte medicinen inte utan jag fick ta kortison spruta varje vår, minst en.. Men dom är inte så glada i att ge såna sprutor pga skelettet blir skört.

 

     

Idag gick jag rundan bakom sjöarna o sen mot Martins Gården. Men när jag kom kom ut på stora vägen så blev jag helt matt, skakig, pulsen dunkade i hela kroppen på mig. Det kändes som att benen inte skulle bära mig. Jag fick sakta ner tempot o vackla på så gott jag kunde. Jag blev lite kallsvettig o lite nervös att jag skulle knäa ihop men jag kom till Åsasjön o kunde sätta mig på sofforna.

 

 

Det kom en liten kompis o hälsade på mig =)

 

                 

Här fick jag sätta mig o där satt jag en stund innan jag kämpade på sista biten. Det har nog aldrig varit så jobbigt att gå, det var som att musten rann ur mig helt, men jag hoppas att det blir bättre i morgon, då blir det milen.

 

 

 


 

9.218 steg blev det ändå så det är ju bättre än inget..

 

Nu ska jag försöka sova lite. Neo har haft sina spel här.. Han jagar sin svans o han blir helt omöjlig när han är övertrött så nu ska vi sova.

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

BE SAFE STAY SAFE ♥

 

Puss I Pannan ♥

 

Titta gärna in hos Neo

 

 

Av Anneli Gustavsson - Torsdag 11 mars 21:20


 

Väder, vind eller skov eller alltihop.. Jag har så förbenat ont av min fibromyalgi o har haft länge nu. Det var även när vi hade lite bättre väder, men det var för att kroppen aldrig hann vila för det fortsatte att värka. Jag har kramp, ont i mina muskler o leder. Knogarna o fingrarna gör så ont. Jag har kramp i vaderna, låren, armarna ja det är i nästan hela kroppen. Det småkrampar hela tiden, det liksom vilar aldrig o det är så jobbigt. 

 

Jag är trött så in i norden o jag är glad att jag kan sova. Jag vaknar som vanligt på nätterna av smärtan men jag kan somna om igen. 

 

Mitt i allt detta så är jag så otroligt glad åt min lilla skatt. Om ni bara visste hur underbart mysig han är när han vaknar på morgonen. Han sitter nere på golvet o gnyr lite så jag vaknar. Jag tittar ner på honom o sen sätter jag mig på sängkanten o lyfter upp honom. Han gnosar o åmar sig i min famn, det är kärlek.. I morse fick han faktiskt vara i min säng lite ,, men det var för att jag var vaken. Lille skrutten,, han är MIN ♥  Tack o lov att jag har honom.. Tack igen mamma ♥

Nä det är lika bra att gå o lägga mig. 

 


 


Titta bara på hans vackra öga. Jag har skrivit i hans blogg o lagt ut lite bilder o filmer HÄR.

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

BE SAFE STAY SAFE ♥

 

Puss I Pannan ♥

 

 

 

 

Av Anneli Gustavsson - Onsdag 10 mars 10:12


Jag o mamma var ute o åkte med bilen, Neo var med. Men sen stannar hon o vi gick ut o tittade runt. Sen gick hon in i en butik o jag hann inte se vad det var för nån. Men det var tatuerare där o jag kunde inte begripa varför hon ville gå in där när hon är verkligen emot allt kladdande. Sen börjar hon prata med en o sen kommer det fram en till mig.
 
Då hade hon bokat 2 tider åt oss. Mamma försvann direkt så jag hann inte prata med henne. Jag har I många år velat tatuera mig men inte vågat. Killen jag fick var så otroligt snygg, lång o ja allt vad jag vill ha. Sen var han så trevlig. Vi pratade en stund o sen frågar han mig vad jag vill ha. Jag tänkte skoja med honom o säga Dig men jag sa jag inte var beredd på detta.
 
Men ett hjärta med alla namnen på lilla familjen, men nä det kände jag inte heller var rätt. Jag hade ju med mig Neo så ett porträtt på honom , bara ansiktet. Han tyckte att det var en bra idé.
 
Vårt prat gick över till lite flirtade o han tog mig på armarna när han pratade o jag tyckte att det var så mysigt. Sen frågade han om jag ville ha det traditionella eller det där man tatuera förhand ? Han sa att jag kanske skulle göra förhand för det skulle inte göra lika ont. Han satte bara in en nål för varje färg o sen skötte det sig själv, så det tog jag. Sen frågade jag hur stor den kommer att bli o han visade på hela överarmen o ner på armen men jag sa att det blir alldeles för stort. Jag vill bara ha hans huvud o lite ner på hans hals. Vi fortsatte att flirta med varandra o det fick mitt hjärta att slå volter. Det var längesen jag kände så för nån.
 
Jag frågade sen vad den kommer att kosta o fick en chock var han sa mellan 3000 o 5000 kr. Men han lugnade mig o sa att vi skulle fixa det. Vi pratade om att träffas sen efter detta o han var så trevlig. Han hade lagom med tatueringar. Men när vi pratar o skrattar så kommer hans chef in o börjar skälla på honom att han flamsar så jag fick in en ny som tog över hans jobb men jag protesterade o sa att jag inte ville ha nån ny men då sa hon till mig att då skulle jag få gå o den skulle inte bli klar så jag hade inget val.
 
Sen ser jag att hon, chefen sår där ute o flamsar med honom så jag förstod varför, hon var svartsjuk. Sen kom mamma in till mig o frågar varför jag inte var klar men jag sa att det skulle ta längre tid med den tekniken dom gjorde på mig. Hon visade upp sin o jag såg knappt vad det var för nåt .
Men när jag tittade närmare så var det väldigt diskret o vackert för att inte tala om stor.
Men hon tar med sig Neo ut för vi kom på att det tog tid bara för att dom ville leka med honom.
 
Jag såg hur han som fick mitt hjärta att slå fortare stå o titta in till mig. Det var så löjligt att byta ut honom .
 
Jag vet inte hur det fick sen för jag vaknade . Ja jösses vilka drömmar man får till ibland.
 
Ja jag blev allt lite kär i killen =)
 
 

Av Anneli Gustavsson - Tisdag 9 mars 13:30 

 

 

Ja det är inga roliga ord alls. Tänk när man har lev tillsammans lyckliga i många många år o har samlat på sig både det ena än det andra. Man själv hade kanske egna saker innan man började köpa tillsammans till det nya huset.

 

Det är bilar, kanske en stuga nånstans vid en vacker sjö. Allt från husgeråd till dom större sakerna. Vem ska ta huset ? Vem tar bilen ? Ska jag få bo kvar i huset med våra barn eller ska du göra det ?

 

Ska vi bor där växelvis så barnen får stanna kvar utan att behöva flytta på sig ? 

 

Man ska ju innan man kanske startar något gemensamt kolla upp vad som gäller o vad man har rätt till. För det är inte lätt med en bodelning . Ofta så behöver man hjälp från dom som jobbar med just bodelningar, det är inte meningen att en ska få nästan allt medans den andre går tomhänt därifrån .

 

Vad säger egentligen bodelningslagen ? Kan du den ? Vet du vad som är rätt o vad man har rätt till ?

 

Jag kan ju säga att jag inte har en aning om hur det kan vara ? 

 

Det är hemskt när det blir så här, men bra att det finns hjälp man kan få.

 

 

Av Anneli Gustavsson - Tisdag 9 mars 11:07


Filip Sjöström, 30, tror att corona kan stoppas med meditation och positivt tänkande.


Maneka Helleberg, 42, säger att hon är synsk sedan 14 års ålder och kallar vaccinet en ”dödsfälla”.


Hennes pappa, läkaren Mikael Nordfors, 62, har anmälts av Ivo för grov oskicklighet sedan han genomfört ozonbehandlingar utan vetenskapligt stöd.


Trion ingår i Frihet Sverige som står bakom lördagens delvis våldsamma demonstration mot coronarestriktionerna.


”Uppseendeväckande dåligt omdöme och helt oacceptabelt.”

Det är Stockholms regionpolischef Mats Löfvings ord om lördagens demonstration mot coronarestriktionerna som samlade hundratals människor, helt i strid med gällande bestämmelser, i centrala Stockholm på lördagen.

Det var stundtals våldsamt, och sex poliser skadades, varav en fick uppsöka sjukvård. Två personer greps, misstänkta för blåljussabotage respektive våldsamt upplopp och 50 personer avlägsnades med stöd av polislagen.


 


Även Region Stockholm har reagerat kraftigt mot demonstrationen.

– Det är oerhört allvarligt att medvetet samlas många personer på en begränsad yta. Det går att ge uttryck för sina åsikter på så många andra sätt än att träffas fysiskt, säger Region Stockholms smittskyddsläkare Maria Rotzén Östlund.

Som Expressen kunde berätta på lördagen deltog bland annat personer från den högerpopulistiska miljön.

Men drivande bakom arrangemanget står organisationen Frihet Sverige. De tongivande personerna är verksamma inom alternativ hälsa, vilket Aftonbladet och den antirasistiska tidskriften Expo tidigare har berättat om.


Mikael Nordfors

Ordförande är läkaren Mikael Nordfors, 62, som Expressen nyligen granskade i ett reportage om de grupper som skriver falska uppgifter om coronavaccinen.

Nordfors har bland annat sagt att det är ”skitenkelt” att bota covid-19.

– Det gör de i Kina med örtmediciner, D-vitamin och vitamin-C. Man ska bara ta mycket C-vitamin och vitamin D och lite zink, hur många enheter beror på om man är tjock eller smal. Och så tar man malariaprofylax, sedan är problemet löst, har han sagt i Motgångspodden.

Inspektionen för vård och omsorg har yrkat att Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, Hsan, återkallar hans läkarlegitimation eftersom han visat sig ”uppenbart olämplig att utöva yrket”.

Efter att ha granskat elva patientjournaler kom Ivo fram till att han gett ozonbehandling utan stöd av vetenskap och beprövad erfarenhet, vilket medfört risker för patienterna. 

”I vissa fall har det funnits en risk att allvarliga medicinska tillstånd som t.ex hjärtsjukdom eller akut sjukdom i buken inte blivit upptäckta”, skriver Ivo i sin anmälan.

Ärendet hos Hsan är ännu inte avgjort. 

Mikael Nordfors blev i början av 2000-talet känd på grund av sin kontroversiella anusmassage som gav honom flera varningar från Hsan.

Expressen har sökt Mikael Nordfors. I ett mejl skriver han att han inte ligger bakom lördagens demonstration.

 


Maneka Helleberg 

Mikael Nordfors dotter Maneka Helleberg, 42, har också en ledande roll. Under lördagens protestmöte på Medborgarplatsen stod hon på scenen och spred skräckpropaganda om coronavaccinet.


– Det är ett gift, det är en dödsfälla för oss, skrek hon till jublande åhörare i ett klipp som publicerats på hennes Facebooksida. 

Maneka Helleberg är också ordförande för World Freedom Alliance som på internationell nivå sprider samma konspirationsteorier som Frihet Sverige. Hon kallar sig själv ”frihetsentreprenör” och ledamot i ett företag i hälso- och livsstilsbranschen.

Företaget erbjuder bland annat ”världsledande verktyg för att nå finansiell frihet”, ”musik, konst, poesi och böcker” och diverse alternativa medicinska behandlingar. I presentationen av sig själv påstår hon att hon är synsk sedan 14 års ålder, och att hon har arbetat länge med ”intuitiv coachning”.

 


Filip Sjöström

Vice ordföranden Filip Sjöström, 30, stod som värd för lördagens demonstration i Stockholm. Han är hälsoentreprenör och har bland annat skrivit om vad han tror att människor själva kan göra för att undvika att smittas av coronaviruset: Hitta lugn, meditera och fokusera på det som är positivt är några av hans metoder. 

Han deltog även i ”Idol” 2017 och under demonstrationen sjöng han ”Stad i ljus” för folkmassan. 

Vad tror du att covid-19 är för något? Håller du med om det grundläggande: Att det är en virussjukdom? 

– Jag ser att människor blir sjuka. Jag ser att människor får lite konstiga symtom som vi inte haft förut. Det går inte att komma ifrån. Speciellt för ett år sedan, i mars och maj, så var det något konstigt som hände. Men utöver det så vet jag inte. Och det är därför jag ställer väldigt mycket frågor och vill väcka det svenska folket i att ifrågasätta. 

Efter lördagens demonstration riskerar Sjöström att få betala 20 000 kronor i vite och misstänks för brott mot ordningslagen.

– Det var väntat. Länsstyrelsen meddelade mig i fredags att det skulle ske om den här manifestationen genomfördes. Det är som det är och jag kommer bestrida boten. Som jag förstått det ska den betalas först. Om det är så kommer jag få hjälp av hundratals människor som har hört av sig och redan börjat skicka pengar till mig, säger Filip Sjöström. 

– Det är så många människor i Sverige som har fått nog av de här restriktionerna, som verkligen är ogrundade, och vill sätta ner foten och visa att vi inte går med på det längre, sa han till Expressen TV inför demonstrationen.

 


Frihet Sveriges svar

Expressen har sökt Maneka Helleberg. Hon har bett att få frågor via mejl, vilket vi har skickat. Hon har valt att inte svara på frågorna en och en, utan skickar i stället följande skriftliga uttalande från Frihet Sverige, som även kommer att skickas som pressmeddelande:


”Frihet Sverige stödjer Tusenmannamasrchen som hölls den 6:e mars i Stockholm, där ca 2000 personer stod upp för Frihet och sanning.

Vi står för att lindring och bot för Covid som idag motverkas ska få komma fram samt att riktig vetenskap ska ligga till grund till våra beslut.

Vi anser att pandemilagar och osäkra vaccin gör mer skada än nytta och ej har solid vetenskaplig grund.

Vi är EJ vänster- eller höger-extrema utan står för frihet, sanning och alla människors lika värde.

Vi står för att, en respektfull och öppen debatt där våra medier sakligt visar olika sidor, är grundläggande för en öppen demokrati.

Gårdagens manifestation var fredlig, tills dess att polisen gick till attack mot fredliga demonstranter, däribland kvinnor och äldre med bland annat pepparspray/tårgas.

Vi anser att vi har grundlagen på vår sida när vi utövar vår yttrandefrihet och mötesfrihet.

Vi ser fram emot att fortsätta verka för ett fritt samhälle och en öppen debatt.”


Förtydligande: Efter att artikeln publicerades har Mikael Nordfors skrivit till Expressen att han inte ligger bakom demonstrationen, vilket hans organisation Frihet Sverige alltså gör. 

Det kan hända att demostrationen var fredlig till det att polisen grep in men det var inte det det handlade om.. Det handlade om att det var flera tusen människor som klättrade på varandra o sa att coronan inte finns. Att vaccinet är en dödsfälla o ett gift. Att man oxo kan "bota" coronan med meditation. Det är SKITENKELT att bota det med vitaminer. "Det gör de i Kina med örtmediciner, D-vitamin och vitamin-C. Man ska bara ta mycket C-vitamin och vitamin D och lite zink, hur många enheter beror på om man är tjock eller smal. Och så tar man malariaprofylax, sedan är problemet löst, har han sagt i Motgångspodden.".. Då borde det ju vara brist på alla vitaminer om det vore så enkelt. 

Sjöström riskerar att få böta 20.000 kr men det har han redan räknat ut,, det finns dom som är villiga att ge honom pengar.. Pengar för att vara så obotligt korkad. Han såg förra året att folk blev sjuka o blev lite konstiga men annars var det inget. 

 

Att kanske få böta 20.000 kr är inget. När dom går ut med sånt här så är det planerat för att få till så många människor som möjligt o då ska det oxo straffas där det känns som mest. Det är så jädrans slappt i Sverige o det håller jag fast vid. Folk för göra vad tusan dom vill för dom VET att dom kommer undan med det. Han kan sitta i fängelset o sjunga Stad i ljus så kanske han får till en kör där. Han kanske få dela det med nån som ,,, älskar honom o tar väl hand om honom ,, en liten körvän. 

 

För bövelen ,, skärpning nu o var inte så nedrans mesiga med lagarna !!!

 

 

 

Av Anneli Gustavsson - Måndag 8 mars 10:13


I dag är det 11 år sen jag gjorde min magsäcksoperation. Jag gick då ner 48 kg men fick kämpa som tusan o det var så svårt. Jag fick inte mycket hjälp från sjukhuset utan fick vända mig till en kvinna som jag inte kände men som blev min vän,, som oxo hade gjort den här.
Jag gick tyvärr upp i vikt igen, nästan allt utom 10 kg o nu kämpar jag igen. Många tycker kanske att jag skulle gett fan i att gå upp igen men det funkar inte så. Har man ett missbruk som jag har med maten så är det inte lätt för äta måste vi göra. Då kommer det bara till att man ska välja bra mat, men det är där det är svårt.
 
 
Jag är så ledsen nu när jag måste kämpa som jag gör för det är så otroligt svårt att gå ner i vikt o jag är inte säker på att jag kommer att kunna ta mina promenader snart eftersom jag måste göra ett uppehåll med min medicin som jag får för mitt eksem. O nu har dom tagit bort dom från högkostnadsskyddet o då kommer jag aldrig att ha råd med dom 6200 kr för 30 tabletter.
 
Ja det är bara att kämpa på, att försöka göra mitt bästa men det är så lätt att trilla dit igen, att inte kunna låta blir det där goda som jag har i frysen mm. Därför har jag gått in o gett mamma mycket, jag har gett bort till andra o det gör jag så gärna.
 
 
Ja så tills för några år sen så firade jag även den här dagen ,, jag hade 2 födelsedagar då jag började ett nytt liv men så blev det inte riktigt. Men jag kan inte göra mer än att göra mitt bästa nu,,, igen o försöka hålla mig till det. Det finns inget jag kan bortförklara det med, jag kan inte skylla på något, det bara blir så o det är jag så otroligt ledsen över. Men jag har kommit ganska långt nu o det är jag så stolt för o jag håller tummarna att mitt eksem inte blir jobbigt i alla fall inte under fötterna så jag kan komma ut o gå milen ofta för jag kan inte träna på något annat sätt pga värken.
 
I går kväll upptäckte jag en sak. Jag har alltid haft ganska mycket hår,, ljust hår på armarna men nu är nästan allt borta. Likaså på benen, jag vet inte när jag rakade dom ? Visst finns det lite men jag skulle inte skämmas att visa upp dom nu så lite är det. Det hände likadant när jag var så sjuk 2019 att allt hår försvann på armar o ben o även över hälften på skallen. Hoppas att det inte kommer tillbaka o att jag inte tappar håret på skallen, det andra sörjer jag inte.
 
Ja det var lite tankar från mig ❤
 
Läs lite HÄR. Skrev jag 2017.
 
 
 

Translation In Your Language

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

45 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

    

RSS

Besöksstatistik

Besökare online:

 

Klicka på bilden så kommer du till min bloggsida.

 

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

Instagram

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

Tidigare år

Arkiv

WEBDESIGN

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se