Mitt Nya Liv

Senaste inläggen

Av Anneli Gustavsson - Fredag 18 sept 23:21


Det har varit en långtråkig dag igen. Förstår inte hur det har varit den här veckan ? Så tråkig, så mörkt o trist.. Ja ok förutom dom sista dagarna då har det varit bra väder.

Jag vet inte, jag har väl känt mig lite låg, har saknat Teddy lite extra igen ♥

 

Tidigare när jag satt o tittade på tv;n så ser jag nåt rör sig i ögenvrån o tittar till på laptopen,, då kryper det en tvestjärt där.. Jag AVSKYR dom, dom är så äckliga o hemska.. Men jag ville försöka ta ett kort innan han fick kila vidare.. Jo det fick den faktiskt göra så hemsk är jag.

 

   


 

 

Sen när jag sitter lugnt o gott i soffan o pratar med Maria så skriker jag högt o hon frågar vad jag gör =)

Jag fick först inte fram det jag ville säga men sen sa jag att det kröp en stor spindel på mitt ben så jag flög ur soffan... Men den försvann så jag har inte hittat den än. Men det var inte så farligt för det var den vanliga spindeln o den är jag inte så rädd för , men hade det varit den andra hemska som hoppar så får jag panik.

 

Nä nu är det dags att krypa ner i sängen o dra nåt gammalt över mig. Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar. 

 

BE SAFE ♥

 

Puss I Pannan ♥

 

 

ANNONS
Av Anneli Gustavsson - Fredag 18 sept 11:00


I går tittade jag på ett program på 4;an där barn "flyttade" in på ett äldreboende. Dom gamla hade det inte så roligt, det var knappt någon som pratade, alla satt tysta o störde ingen. 

Flera av dom ville ha lite mer att göra eftersom det inte hände så mycket där. 

 

När barnen kom in så lös alla gamlingar upp o jag blev varm i hela kroppen.. Det var så otroligt att se hur barnen o dom gamla kom överens o började prata o leka med varandra.

 

En man satte sig t.o.m på golvet tillsammans med barnen, han kom inte upp själv så han fick be om hjälp. En annan man spelade piano o sen sjöng dom.

 

En av damerna hade förlorat sin man men hon hade kvar hans morgonrock som hon alltid tog på sig på morgonen för att komma nära honom. 

 

Dom äldre är så underbara o barnen tyr sig till dom.. Direkt får barnen dom äldre på glatt humör..

 

Ett av barnen kramade om en kvinna o då kom mina tårar. Det är så underbart att se detta o det är ett fantastiskt program.

 

Dom hjälper varandra barnen o dom gamla.. Dom samarbetar när dom ska plantera eller när dom leker.. Barnen hjälper till att köra rullstolarna.

 

Dom har t.o.m börjat prata mer med varandra i alla fall medans barnen är där. 

 

Ena mannen har haft en stroke o när han berättar sina planer om att få rå om sitt egna hem framöver så börjar han gråta, usch det är så hemskt att se när dom gamla är ledsna.

 

Undra hur det blir sen när barnen inte kommer tillbaka dit ? Undra om alla har en anhörig som kommer o hälsar på dom ?? Ja nu är det ju corona men annars oxo ?

 

Finns det någon där ute som jag kanske kan besöka ?? Få någon att prata bort ett par timmar ??

 

Man undrar ju själv hur det kommer att gå när jag blir gammal ? Kommer jag att klara mig själv eller måste jag flytta till ett boende ??

 

Om ni inte såg detta programmet så titta på det.. Det är en serie i 4 delar,, missa det inte.

 

Puss I Pannan ♥

 

 

ANNONS
Av Anneli Gustavsson - Torsdag 17 sept 21:14


Jag vet inte varför jag kom att tänka på Nils Poppe ?? Men förr när jag jobbade på macken Shell Torsvik så tog jag ju hand om precis allt,, även att jag var gravid.. Detta var 84-85,, fick sonen den 3 december.. 

 

Men hur som helst så var det på den tiden skrivna kvitton o många som tankade ville att man skulle skriva om dom för att dom skulle kunna dra av dom på jobbet/deklarationen.. Jag brydde mig inte utan jag gjorde som dom sa o så gjorde även ägarna.. 

 

Men i den vevan så fick vi en ny kassaapparat där skrivna kvitton inte gällde längre utan det var dom som "kom" ut från kassan.. Så en dag kom Nils Poppe in o han var hur trevlig som helst men sen när han ville skriva om kvittot sa jag att dom skrivna inte gäller längre utan det är dom som är från kassaapparaten.. Då blev han så förbannad på mig o skällde ut mig o var så otrevlig på alla sätt o vis.. Så jag frågade min chef hur jag skulle göra så han tog över det i stället o Poppe fick som han ville men han fick oxo höra från chefen det jag redan hade sagt,, men han var inte otrevlig mot chefen..

 

En annan gång när jag o pappa jobbade tillsammans så kom Lasse Berghagen in o han var lång o en riktig nallebjörn.. Hur trevlig som helst,, stod o pratade o skämtade om allt möjligt. Så när han skulle betala sa pappa till honom att jag gärna ville ha en autograf,, vilket jag inte hade sagt att jag ville men på den lappen skrev han något till mig o avslutade med kramar Lasse Berghagen... Men sen säger Lasse att det är nåt som fattas ?? Jag förstod inte vad han menade ,, jag tittade på lappen o han hade stavat rätt =)

Men sen kommer han fram till mig o säger - Jo men jag har ju inte fått kramen .. Ja jisses då fick jag världens goaste kram.. Jag skämdes lite o tyckte det var pinsamt.. På den tiden var jag mer blyg än vad jag är i dag =)

 

Ja där ser man hur olika folk kan vara.. 

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar. 

 

BE SAFE ♥

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - Torsdag 17 sept 12:29


Nu har dom sagt att man ska öppna upp på äldreboenden så att det är fritt fram att besöka dom äldre.. Detta kommer att bli ett bakslag,, tror jag. Jag tycker att det är för tidigt att öppna upp, dom ska hålla på detta lite längre för det kan hända att det blir en topp till nu efter allt har kommit igång igen med både jobb o skolor.

 

Det kommer att bli ett springande till dom äldre. Dom kommer inte att tänka på att vara försiktiga för nu vill dom bara träffa sina nära o kära. Även dom som inte har träffat dom så ofta tidigare men som ändå har klagat o gnällt över att dom brukar vara där hos dom.. 

 

Jag kan förstå att dom äldre som sitter instängda inte mår bra av detta, men det är nödvändigt. Det är kanske inte heller alltid så lätt att kanske ringa till sin mamma eller pappa för dom kanske hör dåligt o då är det lättare att träffas.. 

 

Dom tänker inte på nu att barnen börjar skolan igen o där kommer många att bli förkylda,, det vet man ju hur det funkar. Det är alltid många barn som får förkylningar några gånger men nu kan man inte vara säker på att det kanske är Covid-19 ?

 

Jag tycker att det är för tidigt att öppna upp men samtidigt förstår jag varför dom gör det. Men dom borde vara fortsatt försiktiga när det gäller våra gamla. Det är dom vi måste vara rädda om. Jag o andra måste ta vårt ansvar för att inte bli smittade själva eller att föra smittan vidare. 

 

Många har ifrågasatt varför jag inte "vågar" ha mina barnbarn hos mig över natten ? Varför jag är så försiktig ? Det är nästan så att jag inte vågar säga att jag knappt vågar krama om mina barnbarn.. JO jag älskar att krama om dom men dom få gångerna jag har gjort det nu har varit få o då har jag blivit lite orolig.. Tänk om jag hade blivit smittad när jag var på Ica o handlade o smittade dom ? Tänk om dom har smittan o smittar mig ?

Nej,, jag vågar inte ha dom hos mig på natten än då blir det helt annat.. Jag vill inget hellre än att ha mina älskade barnbarn hos mig,, att få krama om dom,, att få skämma bort dom,, att få ligga o höra när dom sover,, det är underbart. Jag blir så varm i hela kroppen när jag är tillsammans med dom... MEN,,, jag vågar inte..

 

Varför ?? Jo,, jag är ju i riskzonen o jag vill inte utsätta mig mer än nödvändigt. Jag vill inte få konstiga blickar på mig eller höra varför vågar du inte eller du får inte vara sån.. 

Men jag har ett ansvar mot mig själv o mot mina nära o kära,, o andra oxo..

Jag vill inte veta att jag har fört smittan vidare.. Jag kan ju faktiskt bära på smittan utan att märka av det.. 

 

Jag älskar mina barnbarn o jag vill inget hellre än att ha dom hos mig. Men det får dröja lite till,, tills jag ser hur det går med skolorna mm.

 

Hoppas inte att det blir ett bakslag nu bland våra gamla.. Men,, jag tror att det kommer att bli värre igen innan det blir bättre. Hoppas verkligen att jag har fel.

 

Var rädda om er o varandra. BE SAFE ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - Onsdag 16 sept 23:31


Jag är ju rätt kräsen när det gäller mat så jag äter inte så varierat som man kanske borde.

Jag håller mig till kycklingfiléer, fisk o skaldjur.. Älskar sallader oxo o lite annat. Men jag har lite svårt med kött, ibland är det jättegott men många gånger så smakar det "döden" ,, jag kan inte förklara men jag får kväljningar.

 

Recept;

 

2 brk Kokosmjölk,

Delar påsen i 3 delar paneng red curry

Fond efter smak

Grädde

svamp 2 brk hela svampar o 2 brk skivade

Morätter 6 stora som jag hackar

2 brk vattenkastanj

2 brk bambskottmorötter

Vitlök 5 st

Sweet chilisås

Gul lök

salt o citronpeppar.

 

Jag bryner först kycklingbitarna o sen har jag i dom i den stora grytan o häller i allt det andra. 

Till detta har jag potatis o brysselkål ,, det är så gott.

 

     

Det blev 10 middagar.. Det är så skönt att b ara ta fram o värma på,, jättesmidigt.

 

Nu är det dags för sängen o drömma mig bort. Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

BE SAFE ♥

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - Onsdag 16 sept 11:07


 


Ja det är ju så när man bor i en liten "by".. Då känner alla alla... Många i området håller kollen medans jag inte ens vet vad alla i min trappuppgång heter o det är inget jag är intresserad av att veta heller.

 

Men det har ju varit tråkiga dagar sista tiden.. Långa dagar, mörka dagar förutom igår då det var sol o varmt.. Idag är det inte lika varmt men solen skiner o det är ljusare.

 

Så jaa,, vad ska jag göra idag ? Jag vet inte,, jag kanske ska fråga någon =)  Ta detta med en nypa salt för jag vet precis vad jag ska göra idag.. Jag ska laga min kycklinggryta =)

 

Ha en fin dag där ute .

 

BE SAFE ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - Tisdag 15 sept 21:01


 

Ja vi alla har en skyddsängel,, en ängel som ser efter.. Vi kanske inte alltid märker ängeln men jag tror att hon gör mycket gott. Hon kan lugna oss när vi är ledsna o hon torkar våra tårar. Det känns tryggt att ha en ängel.. 

 

Jag pratar med min ängel,, ja jag pratar ju även med Teddy o andra oxo o det känns bra. Bra att veta att dom finns där på något sätt.

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

BE SAFE ♥

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - Tisdag 15 sept 13:24


I morse ringde min läkare från hudmottagningen ang mitt eksem.. Han ville stämma av hur jag hade det.. Men nu kom jag ju på att jag glömde fråga hur mina prover såg ut ? Men det borde han ha sagt nåt om ifall dom inte var bra för jag har ju fått telefonsamtal om det innan när dom har visat lite högre så jag har fått ta om dom igen,, så det var nog bra.. Har alltid legat något litet högre med triglycerider o det är en av biverkningen på min medicin.. 

 

Han tycke att vi skulle köra på som vanligt. Jag frågade även om en annan medicin,, ja det är samma medicin men med ett annat namn o den behövs ingen licens på för den här är godkänd i Sverige o den går på högkostnadskortet, som tur är.. På den här andra medicinen så är det mycket mer biverkningar som är skrivet så jag blev lite rädd o sa det till honom, men han sa att jag inte behövde vara det för jag äter ju redan medicinen,, den kommer bara att heta nåt annat o vara godkänd här. Mina händer är finare nu tack o lov o mina fötter är som dom är men jag smörjer oxo som jag ska.. Köper vit vaselin som är mjukt o gott o det tar jag till natten,, ibland på morgonen.

 

Jag frågade även hur länge detta kunde hålla på o han sa att det är så olika. Det kan försvinna lika fort som det kom. Det kan hålla på några år, men det kan även vara för alltid... Så med min otur så kommer jag att få dras med detta resten av livet. 

 

Det är faktiskt lite jobbigt med allt som kommer till hela tiden. Det räcker med det jag har. Allt tar så på krafterna o det är så motigt. 

 

Jag vill kunna få medgång oxo inte bara motgång.. Jo jag vet att jag har mycket mycket som är så bra när det gäller min familj o att dom är friska o det är jag så tacksam för.. Men när det hela tiden tar på krafterna så blir det jobbigt.

 

Tänk att det finns dom som inte ens har haft ont i huvudet. Dom skulle aldrig kunna sätta sig in i hur det är att leva med värk.. Man kan inte begära att dom ska veta hur man har det,, men man kan försöka få dom att förstå, lyssna på o ta sig till det man säger o förklarar.. Men det är inte lätt det heller. 

 

Hade gärna tagit mina promenader under hela sommaren men det har inte gått. O när en spricka läker så kommer det en ny så då vill jag inte öka belastningen.. 

 

Men, det kommer en ny vår, ny sommar o då hoppas jag att det ska vara bättre. Jag får se om jag kan ta promenader nu till hösten, vintern om fötterna är bättre men om det är blåsigt, o dåligt väder så klarar inte fibron det.. Ja,,, det som gäller att välja mellan är pest eller kolera... Vilket skulle du ta ??

 

Ha en fin dag där ute. BE SAFE ♥

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Translation In Your Language

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

44 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

    

RSS

Besöksstatistik

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

Instagram

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15 16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2020
>>>

Tidigare år

Arkiv

WEBDESIGN

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se