Mitt Nya Liv

Senaste inläggen

Av Anneli Gustavsson - Fredag 16 juni 15:51


I morse skulle jag gått upp 7;40 men har på något sätt ställt klockan fel så den ringde 8;40 så jag hann ju inte följa med på Liams avslutning i skolan, jag blev lite ledsen.. Men jag åkte till dom när dom hade kommit hem så dom fick 3 rosor var,, dom var blåa o gula. Dom fick lite godis av mig o en lapp där det stod att vi ska åka till Leos lekland o sen äta hamburgare. Av mamma fick dom lite pengar så dom blev glada..

 

 

Jag drack lite kaffe o var där ett tag sen åkte jag direkt ner o tränade. Det kändes tungt innan jag satte igång men sen gick det bra förutom att det small till i ryggen.Startade med cykel 5,3 km på 10 min.. Över till dom andra stationerna. När jag skulle göra situps så small de till i ryggen så jag kunde inte fortsätta på den stationen, men jag hann göra 19 st. Fick även gå tillbaka till mindre vikt för det gjorde ont i ryggen men det gick ganska bra ändå. Slutade med cykel, 5,4 km på 10 min. Totalt 10,7 km.

 

Nu ska jag ta det lugnt, dricka min nutrilett o ta lite medicin..

 

Ha en Trevlig Helg o var rädda om er   

 

 

ANNONS
Av Anneli Gustavsson - Torsdag 15 juni 20:49


Jag har mått dåligt sista tiden, inte bara med värken utan även lite ångest. Jag har haft de innan o mått riktigt dåligt men det är inte alls som då, tack o lov. Jag har svårt att släppa taget om Teddy o jag tar åt mig av allt o jag orkar inte det.. Det känns som allt dras till mig, jag kan inte förklara varför eller hur jag menar. Men det ska bli bättre. 

 

Jag tränar på som jag har gjort innan,, 2 dagar i veckan så jag ska träna i morgon efter jag har varit hos Liam o Jack o firat deras skolavslutning. Liam går ut 2;an nu, så tiden går fort. Ska även börja med lite promenader, jag måste men det har varit ett satans regnande o blåsande o jag får så ont i kroppen så därför har jag inte gått ut.

 

Jag har även börjat med nutrilett så jag är på min fjärde dag.. Jag dricker 3 påsar om dagen o sen äter jag 4 ägg, det  blir sammanlagt 918 kcal.. Jag försöker gå ner i vikt o det är inte lätt.

 

Jag ska försöka dricka detta ett bra tag till ,, jag har påsar så det räcker i 8 dagar till. Idag har det varit jobbigt, jag har varit hungrig från eftermiddagen tills nu, ja jag är fortfarande hungrig men jag ska snart äta kokta ägg o kokta morötter. 

 

Mina 3 påsar nutrilett är 110/påse så det blir 330 kcal.. Sen har jag ätit 4 ägg 588 kcal så allt de blir 918..

 

Nu blir det några kcl mer när jag ska äta lite morötter oxo.. 

 

330 (påsarna) + 155 (morötterna) + 441 (3ägg) = 926 kcal

 

Jag vet inte hur många kcal jag ska äta om dagen för att gå ner i vikt ? Jag vet inte om jag kanske ska kontakta en dietist ? Men jag vill göra detta själv, kan själv !! SKA göra själv !!!

 

Ja, än så länge har jag varit duktig det tycket tom jag. Men jag har lååååång väg kvar o jag hoppas att jag kommer dit jag vill ,, men jag vet oxo att det kommer att ta tid.

 

Nu ska jag göra mina fötter fina för i morgon ska jag till min son, svärdotter o mina små barnbarn o fira att det är sommarlov..

 

Jag tar tacksamt emot tips om det som är gott att äta, smidigt att laga till o lite kcal i =)

 

Puss I Pannan ♥

ANNONS
Av Anneli Gustavsson - Tisdag 13 juni 15:44Idag mådde jag inte bra när jag kom ner o skulle träna men jag tänkte inte ge upp. Kände att ångesten var ganska jobbig.. 

Cyklade 5,1 km på 10 min sen gick jag över till dom andra stationerna o där slet jag som bara den. Jag var så nöjd att jag inte gav upp.. När jag satt där o slet kom min läkare in,, han såg hur jag kämpade o tyckte att jag var duktig. Jag förklarade för honom att jag mår dåligt o jag ska få en tid till honom när han kommer tillbaka från semestern.


Efter alla stationer så satte jag mig o cyklade igen 5,3 km på 10 min. Så idag blev det 10,4 km på 20 min.. Det var skönt att få ur sig lite ångest. Allt som allt blev de 1 timme o 20 min.

 

 

Av Anneli Gustavsson - Måndag 12 juni 20:40


Dave och Lori träffades på gymnasiet och gifte sig 1983. På den tiden hade läkarna sagt att chansen var liten att de skulle kunna skaffa barn; Lori diagnostiserades med muskeldystrofi och sjukdomen blev snabbt värre. Men trots motgångarna lyckades Dave och Lori få tre mirakelbarn – Valerie, David och Heather.


För tre år sedan, på sonen Davids bröllop 2012, fångades något hjärtvärmande och fantastiskt på film. Det är dags för mor- och sondansen, och efter att ha dansat i lite över en minut tillsammans lyfter David upp sin mamma ur rullstolen och håller henne i famnen. Så dansar de tillsammans resten av låten, och de lämnar inte ett öga torrt.

David visar här hur mycket hans älskar sin mamma, och det är svårt att inte bli rörd av hans fina gest. Som tur är förevigades minnet i denna video, och det kan vara bland det finaste vi sett från ett bröllop!
Tänk om alla kunde vara lite mer kärleksfulla o tänka på andra .Av Anneli Gustavsson - Lördag 10 juni 01:49Att plocka fel blomma i skogen kan bli din död, till och med i Sverige. Växten "Sprängört" kan döda en människa inom 15 minuter, och just nu sprids den i rask takt i Dalarna. Det mest otäcka? den ser ut som den vanliga blomman Hundkex. Nu varnar biologen alla som ska ut i naturen.Om du precis som jag tycker att blomman Hundkex är vacker i buketten så bör du vara uppmärksam när du plockar den. Blomman har nämligen slående likheter med "Sprängört" som kan bli en människas död om hon äter den. 
"Det tar ungefär en kvart", säger biologen Sigurd Jönsson till Dalarnas Tidningar

Om växten äts eller råkar ätas kan personen i fråga få kramp, epileptiska anfall och problem med andningen. Nu vill Sigurd Jönsson varna de som ska ut i skogen, speciellt de med barn eftersom att de reagerar värre på giftet än vuxna. 
– Ofta när det gäller barn så är hjälpen för sen", säger biologen Sigurd Jönsson till Dalarnas Tidningar

Ofarliga blomman Hundkex, som brukar användas i buketter. 

 
Och den livsfarliga växten Sprängört, som kan döda en människa som får i sig den. 


   

 

 

Det kan vara svårt att se skillnad på Hundkex och dödliga växten, särskilt för barn. Dela gärna för att varna andra och förhindra livsfara. 

 

Av Anneli Gustavsson - Fredag 9 juni 16:01


Idag var det svettigt,, fläktarna funkade inte o det var ganska många som tränade. Har aldrig varit så många när jag har varit där.

Jag cyklade 5 km på 10;15 så det var helt ok. Sen körde jag på dom andra stationerna som vanligt. Fortsatte med mer vikter, som jag har börjat med, det var tungt men det gick. Jag hoppade över en för jag är lite rädd för min nacke, men jag tog den i tisdags. Det var så skönt när jag var klar o jag kände mig nöjd.

 

Nästa vecka blir de andra bullar, ja mer om det då =)

 

 

Av Anneli Gustavsson - Torsdag 8 juni 15:35


När en person med en kronisk sjukdom eller psykisk ohälsa väljer att berätta om sin vardag inför sina vänner på Facebook är skälet varken att få gnälla av sig eller att få uppmärksamhet. Personen söker stöd, förståelse och gemenskap.

 

 

Idag toppas mitt nyhetsflöde på Facebook av ett inlägg där massvis av människor tröstar och stöttar min vän som drabbats av en förkylning. Hen är själv förvånad över alla omtänksamma kommentarer och snyftande gubbar inlägget har lockat till sig. Längre ner i nyhetsflödet berättar en annan vän om sin kroniska sjukdom – något i stil med ”idag när jag vaknade kände jag mig helt mörbultad av smärta” – och ytterligare en om sin psykiska ohälsa. Det förstnämnda inlägget har fått ett par hjärtan och snyftningar medan det andra har mötts av tystnad.

Jag har full förståelse för att det för de allra flesta kan vara svårt att hitta en igenkänningsfaktor i exempelvis kronisk smärta eller depression och att man därför väljer att skrolla förbi ett inlägg som man inte kan relatera till. Jag har också full förståelse för att det är roligare att läsa om de fantastiskt underbara saker som händer i vännernas vardag. Det är ju dessutom så Facebook fungerar: vi framlyfter allt bra med våra liv såsom resor, restaurangbesök, lyckliga stunder med barnen och så vidare. Tyvärr är livet inte alltid ett rosaskimmer. Man kan bli sjuk och råka ut för ohyggliga förluster. Under de svåraste perioderna blir det lätt så att man isoleras från omvärlden och då kan Facebook vara en av de få möjligheter till kontakt och stöd man har. Skrolla inte förbi. Och än viktigare: reta dig inte på personer som inte orkar upprätthålla en fasad av lycka och välmående.

Så här kan man uppfattas om man berättar om sin kroniska sjukdom eller psykiska ohälsa på Facebook

När man brottas med sjukdom kan man känna sig kluven inför om man borde berätta om sin tillvaro eller inte. För man är rädd, rädd för att bli bemött med samma skepsis och ifrågasättande som man kan bli bemött med därute i ”verkligheten”. Kluvenheten minskas inte av oron inför att andra ska tycka att man

 • Är desperat,
 • Bara vill ha uppmärksamhet,
 • Är överdrivet dramatisk,
 • Är gnällig,
 • Är otacksam,
 • Är hypokondrisk ,
 • Är svag,
 • Är känslomässigt instabil ,
 • Eller ”_____________” (fyll i själv).

Den här oron är inte obefogad. Den har sin grund i att man gång på gång har fått ganska hårda kommenterar uppslängda i ansiktet när man har varit som mest sårbar och bara har velat att någon ska lyssna. Du kan läsa mer om det bemötande många sjuka råkar ut för här: ”Jag blir väldigt ledsen när man säger de här 14 sakerna om min kroniska sjukdom”. (det är fruktansvärt att få höra detta)

Försök förstå varför någon väljer att berätta om sin kroniska sjukdom eller psykiska ohälsa på Facebook

Jag tycker själv att man ska berätta om sin sjukdom just för att sprida kunskap om den, så att man kan få ett bättre stöd från omgivningen. Ett bra stöd kräver nämligen kunskap och vetskap. Nu tror jag att du vill ge människor i din omgivning ett fint bemötande i både cyberrymden och köttrymden, så om du någon gång – om än bara för ett par sekunder – skulle störa dig på ett inlägg i vilket någon berättar om sin tillvaro med en kronisk sjukdom eller psykisk ohälsa, vill jag råda dig att verkligen försöka förstå varför en sjuk människa väljer att berätta om sjukdomen inför alla sina vänner på Facebook. Här har du några viktiga skäl!En person med en kronisk sjukdom eller psykisk ohälsa kan välja att berätta om sin tillvaro som sjuk därför att

 • Hen vill ha stöd,
 • Hen vill ha vänskap,
 • Hen vill både lyssna och bli hörd,
 • Hen vill känna sig ”normal” (genom att bli bekräftad som person),
 • Hen vill inte bli bortglömd,
 • Hen vill få en chans till ett ”normalt” liv och att vara online kan för stunden vara enda sättet att få just detta,
 • Hen träffar inte människor så ofta och Facebook har därför blivit hens sociala liv.

Glöm inte bort att du kan göra skillnad för hur en person upplever sin sjukdom! 

Av Anneli Gustavsson - Onsdag 7 juni 16:30Idag gick det riktigt bra.. Jag cyklade 5,1 km på 10 min, men då tog jag i ganska mycket..


Körde även dom andra stationerna, vissa ökade jag på vikten lite så det känns ganska skakigt nu, är ganska matt.

 

Idag kände jag mig lite stolt över hur mycket jag kämpade. Det kändes skönt att få gå hem när andra kom för att börja träna =) Nu ska jag fixa med lite mat,, det blir kycklingkebab, det är så gott. 

 

Nästa vecka blir det andra "bullar",, mer om det då.

 

Ha en fin kväll. Puss I Pannan   

 

 

TRANSLATE

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

Instagram

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


GÅ MED I BESÖKSTOPPEN HÄR.

SMSA KÄMPA 1976 till 72900 SÅ SKÄNKER NI 50KR

COPYRIGHT BY ME !

     

UNICEF

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Besöksstatistik

Besöks Statistik

BLOGG24

Blogg24 - 24 inlägg till jul
Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

IN THE ARMS OF AN ANGEL

In The Arms Of The Angel

Walk away the pounds

Don't Say Goodbye

Fråga mig

27 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Mitt Nya Liv med Blogkeen
Följ Mitt Nya Liv med Bloglovin'

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017
>>>

Tidigare år

Spåra IP-Adresser

Arkiv

WEBDESIGN

Free counters!

Roliga Fotosidor

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Besökare


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se