Mitt Nya Liv

Senaste inläggen

Av Anneli Gustavsson - Måndag 21 aug 17:36


Idag blev det äntligen av att jag ringde mina samtal, jag ska berätta mer om det senare.. Om ett par veckor kanske ,, vi får se =)

 

Jag har sprungit ut o in idag ,,, ja jag har jagat solen.. Det har varit sol en liten stund sen kommer det stora hemska moln,, men dom är ganska fina men jag vill inte ha dom när jag ska sola. Men nu lite senare på eftermiddagen har den hållit sig i skinnet o jag har njutit.

 

Mobilen ringde innan o det var min läkare från akutmottagningen,, jag blev så nervös att hon ringde alla redan. Jag var inne i torsdags o sen i fredags för andra undersökningar så jag väntade mig inte att höra nåt från henne den här veckan så när hon väl ringde så trodde jag det värsta o höll på att börja gråta innan hon ens hann säga nåt.

 

Hon sa att hon precis hade fått svaren från ultraljuden på halspulsådern o hjärtat o det såg bra ut ,, MEN hon ville ändå att jag skulle göra ett arbets ekg o hon hoppades att det skulle bli rätt snart. Så jag blev superglad o sen när hon sa att hon ville kolla det sista oxo så kom min oro tillbaka lite... Men jag ska försöka att inte oroa mig utan ta det lugnt. 

 

Jag frågade en gång till om trombylen gick bra till alla mina mediciner o det sa hon att den gjorde o jag skulle fortsätta äta den tillsvidare. Jag frågade även om jag fick styrketräna hos sjukgymnasten, jag sa även att jag ger 150% hela tiden o det var inga problem.. Hon sa att det blev ju att jag "testade" mitt hjärta där oxo så det var bra, sen tyckte hon att jag var duktig som promenerade så mycket.. Så nu hoppas jag att blåsorna o min överansträngning är väck för alltid. Jag plåstrar ändå om tårna i fall om att =)

 

Nu ska jag ta på mig träningskläderna o gå ut en runda.. Ska ringa till Liam o höra hur han har haft det på sin första dag i skolan.. Min underbara lille Liam, han är så stor   

 

Ni får ha en bra kväll..

 

Puss I Pannan   

ANNONS
Av Anneli Gustavsson - Söndag 20 aug 21:17


Vilket skitväder det är. Jag har varit på väg ut på promenader flera gånger idag men det har ösregnat..  

Den här söta lilla tabletten ska jag ta en på morgonen,, trombyl. 


 

Rohde var snäll o följde med mig när jag ultraljudsundersöktes. 


Jag älskar den här damen.


   


VARNING !!!

Den här keson med mer protein i är vidrigt äcklig. Jag klarar att äta ganska mycket men den är som en gröt/gelé klump.. Jag vill ha dom där små "ostarna" var för sig men detta halkar runt i munnen..

 

När det gäller kvargen så är den UNDERBART GOD...... Om du tycker om kvarg så prova den här, den är frisk o mastig. Jag vill inte att allt jag äter ska vara rinnande o det är den inte, den är tjock o go..

 

 

Undra när dom hör av sig ang mina prover ? Hoppas att dom gör det den här veckan, jag är faktiskt nervös för att dom ska hitta något. Särskilt nu när jag har kommit igång med träning o kosten.. Men det är alltid nåt som ska strula o det har verkligen strulat ända sen jag tog min första promenad =) Blåsor o ännu mera blåsor för att inte tala om kramper o överansträngning ... 

 

Igår när jag var ute kändes det riktigt bra i benet o det har inte gjort ondare idag så jag är riktigt nöjd. NU vill jag ut o gå igen..  Jag frågade om det var ok att gå mina promenader o det sa läkaren att det bara var bra ,, men jag glömde fråga om styrketräningen så jag får se hur jag ska göra med den ? Jag tror att jag ska hålla upp tills jag har hört nåt..

 

Hoppas att helgen har varit bra. Nu är det dags att hoppa upp i sängen o titta på filmen på trean, har sett den flera gånger men det finns inte så mycket annat att titta på o sen är den bra..

 

Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

Puss I Pannan   

 

ANNONS
Av Anneli Gustavsson - Lördag 19 aug 21:23


Idag har jag varit så fruktansvärt trött. Har suttit över 12 timmar på akuten i 2 dagar så det tar på krafterna. Värken gör verkligen sitt nu.. Har sovit gott inatt o även idag på dan så det var skönt.

 

Sen kände jag för att gå ut lite. Jag har antagit utmaningar på runkeeper. En på 5 km o en på 10 km. 5;an har jag klarat av så jag siktade på 10;an idag..

 

Jag gick sakta o kände mig för hur jag satte ner fötterna. Upp o nedförsbackar tog jag det jättelugnt men sen på raksträckorna kunde jag gå lite fortare, men ändå sakta.

 

När jag hade gått knappt 6 km så pep det i mobilen, då höll mitt batteri på att ta slut o jag ville ju hinna spara min runda så jag fick skynda mig hem. Det var 5 % när jag tittade o jag hann hem till det var 1%, men jag kunde runda av så jag snart var hemma. Skit oxo när jag kände att det gick jättebra att gå. Jag blev så glad när jag kände att jag kunde gå men sen vände det o jag tjurade till det för att batteriet skulle lägga av..

 

Jag får se om jag kanske kan ta det i morgon. 

 

Hur som helst så var det så skönt, jag har saknat mina promenader. så jag hoppas att jag kan fortsätta som innan..


 

Hoppas att ni har haft en bra dag. Dags att tända Teddys ljus o sen hoppa upp i sängen o se om det är nåt bra på tv;n.


Dröm Vackra Drömmar.


Puss I Pannan   


Av Anneli Gustavsson - Fredag 18 aug 22:39


Nu är jag äntligen hemma. Det har varit 2 långa o jobbiga dagar.
 
Jag fick som tur vad åka hem igår, jag var lite orolig att jag skulle få stanna över natt.. Men dom ringde ju efter mig i morse så jag fick åka in. Testerna är gjorda så nu ska jag vänta tills jag får svar, hoppas att det blir nästa vecka så jag slipper gå o oroa mig ... Jag blev lite orolig när hon sa att hjärtat slå lite långsamt o att jag får dubbla hjärtslag, men jag vet att det är vanligt.
 
Rohde följde ju med mig in på mina tester idag så när vi hade handlat så säger  hon att hon tappade synen på vänster öga.. Det blev helt svart o hon blev rädd. Jag sa att hon skulle ringa till vc så dom ringde upp henne sen. Hon ringde till mig o sa att dom ville att hon skulle komma in direkt.
 
Ta ut bilen ,, hämta Rohde o sen iväg till akuten igen =) När vi kommer dit frågar jag om det var mycket att göra o det var det.. Vi fick vänta en liten stund sen fick vi komma in. Dom tog blodtrycket, tempen, syresättningen o ekg.. Allt såg bra ut. Sen fick vi komma in på en sal o där fick vi sitta i timmar innan det hände något,, det var knappt 3 timmar så dom var något snabbare idag. Det var en trevlig o kunnig läkare som undersökte henne, han var jättenoga.. Han trodde först att det kunde vara glaskroppsavlossning eller nät/hornhinneavlossning så han kontaktade ögonläkaren men han trodde inte att det var det så dom kom fram till att det kunde varit en propp. Han sa namnet o det lät fint =)  men det var troligtvis en propp som dök upp o som löstes upp o försvann därav det svarta + att det blev som en rullgardin.. Han sa nu att hon skulle få stanna kvar så det var bara att fixa papperna .. 
 
Det kom en tjej med rullstol o körde in henne till avdelningen.. Där kollade dom syret, pulsen o blodtrycket o nu var det högt,, 170 något, jag kommer inte ihåg.. Syret var inte helt ok heller men hon andades djupa andetag så det rättade sig till.. 
Blodtrycket beror nog på att hon är trött, har värk o att det har varit en lång dag. Men hon är uppkopplad till en hjärtmaskin.. 
Hon fick smörgåsar o lite juice precis innan jag åkte hem så jag kan slappna av nu.. 
 
Jag ringde till mamma o sa att jag var på väg hem o sen ringde jag till hennes syster, jag har haft kontakt med henne ikväll. Båda två tackade mig för att jag hade ställt upp, men det är självklart att jag gör de.
 
Nu har jag varit hemma en liten stund, jag har inte ätit på hela dan så jag tinade upp ett par mackor som jag tog lite makrill på.. Ska faktiskt unna mig lite popcorn o sen ska jag sova.
 
Får se hur det blir med Rohde i morgon.. Men hon får säkert komma hem. Hon ska göra samma undersökningar som jag gjorde idag,, ja jag vet inte om jag skrev de längre upp här, jag orkar inte kolla =)
 
Nu ska jag njuta av popcorn..  Hoppas att ni har haft en bra dag..
 
Var rädda om er o varandra, Dröm Vackra Drömmar.
 
Puss I Pannan   
 

Av Anneli Gustavsson - Fredag 18 aug 14:56


Jag fick ju en tid till min läkare i torsdags. Jag hade både så jag skulle styrketräna o träffa honom kl 14, så jag bestämde mig för att träna efter läkarbesöket. 

 

Han klämmer på mitt ben så jag hoppar högt o vrålar till, satfläsk vad ont det gjorde. Han sa att det var väldigt överansträngt men det är ingen fara att promenera =)

Sen visade jag honom min eksem som jag har på händerna o jag får det inte att läka sen finns det död hud som jag inte blir av med så jag fick en ny salva som jag ska smörja med.. 

 

När jag sen tar upp att jag hade känt mig dålig för lite drygt 1 vecka sen när jag var ute på min promenad med Rohde så sa han att han skulle skriva en akutremiss till akuten ifall jag hade haft en tia (liten stroke).. Jaha tänkte jag, det är visst inte nog med all annan skit som jag har, men jag klarar väl detta oxo.. 

 

Hem o packa en väska för han trodde att jag skulle få stanna kvar.Först tog en ssk lite prover på mig, hon var jätteduktig för jag kände inte när hon körde in nålen, annars brukar jag ha så ont av det.. Sen lyssnade hon lite på hjärtat. Mamma följde med så det var skönt de för det tog över 4 timmar innan jag fick träffa läkaren första gången. Jag tycker att det är lite dåligt att dom inte kan titta in lite snabbare för kolla läget, nu var det inte akut men ändå..

 

När läkaren kom in så ville hon lyssna på hjärta o lungor. Hon sa att jag skulle rtg huvudet så det var bara att gå bort till röntgen. Det gick fort o var smärtfritt, tillbaka till akuten igen o där tog dom ett ekg... Fick vänta lite igen innan läkaren kom in o hon sa att om rtg inte visar nåt i huvudet så får jag åka hem men komma tillbaka nästa vecka för ultraljud på halspulsåder o hjärta.. Bilderna visade inget, men däremot gjorde mitt ekg det. Jag blev helt ställd, jag blev så rädd. Jag frågade henne om hon skämtade med mig.. Hon sa att det visade en förändring från mitt förra ekg... Så hon skrev ut trombyl o nitroglycerin som jag ska ta.. Trombylen ska jag ta 1 varje morgon o den andra vid behov.  

 

Jaha,, det som jag har känt sprängas o göras ont upp i halsen har inte varit min fibromyalgi utan kanske kärlkramp........... Nu vet dom inte än OM det är så, men det kan vara så. 

 

I alla fall så kom jag in till akuten 16;10 o fick åka hem strax efter 21;30............. Jag blev glad att jag fick åka hem o sova i min säng, men jag var ju nervös nu,, tänk om det skulle hända nåt med mitt hjärta ? Kärlkramp ? Jag hade inga mediciner för apoteket var stängt. Men jag somnade tillslut när jag kom hem. Jag ringde till Marcus o Rohde innan o sa att jag var hemma. 

 

I morse vaknade jag av att det ringde strax efter 8.. Jag blev rädd så jag flög på mobilen o svarade, jag trodde ju att det hade hänt nåt. Jag hör en röst som frågar om det är Mary Gustafsson ? Näää det är Anneli. Jag heter ju Mary oxo, eller jag tog mormors namn för några år sen.. Då frågar hon om jag kan komma in dit idag kl 10 ?? Ja då blev jag ju rädd igen att det var nåt akut.. Men dom hade fått ett återbud, så jag tackade jag o nu har jag varit där.. 

 

Jag ringde till Rohde o frågade om hon kunde följa med mig så det gjorde hon. Först gjorde dom ultraljud på halspulsådrorna o det gick bra. Det var riktigt skönt, för det var som lite massage för halsen, jag är spänd även där pga min värk. Sen fick jag sitta ner i väntrummet tills det var dags för hjärtat. Jisses vad ont det gjorde.. Nä inte själva undersökningen utan att hon behövde trycka ultraljudsapparaten lite hårdare mot kroppen/musklerna men jag sa att hon inte skulle bry sig om att jag tjoade till, värken står jag ut med så hon gjorde sitt.

 

Hon sa att det slår lite sakta o förr i tiden hade jag ett oroligt hjärta sa läkaren o det märkte jag ju av oxo.. Men nu var det lugnt o det känner jag ju av oxo.. Hmm, kanske därför som jag blir yr ganska lätt ? Nä det kanske det inte är.

 

Nåja, jag har klarat av läkarbesök nr 2 idag. Efteråt åkte vi o handlade på Ica Maxi så jag fyndade lättkvarg, lemoncurd för 10 kr,, det är riktigt billigt.. Hem igen o prata med mamma o sonen.. Nu ska jag ringa till Rohde o se hur hon mår, när vi sitter o bilen så ser hon inget på sitt ena öga så hon skulle prata med vc,,,,,,,,,,,,,,,jaha nu ringde hon till mig o dom sa att hon måste åka in akut till Ryhov så nu är det dags igen. 

 

Jag är avklarad för tillfället men nu är det Rohde det gäller. 

 

Ha en mysig kväll o en trevlig helg ... Puss I Pannan   

 

 

 

Dom hade nya röda stolar, men jag har ju inte varit på akuten på länge,, sköna var dom.

 

     

Tur att vi har Ruben =)

 

Jag brukar ha så ont av att dom sticker mig, men jag kände inget så hon var duktig.

 

 

 

Jag åt lite sallad, det var så så så så supergott, för jag har hungrig =)

 

Av Anneli Gustavsson - Onsdag 16 aug 20:36


Tänk att vi har haft sol även idag o jag har fått njuta av den. 

 

Efter det så gick jag en liten promenad,, väldigt sakta för jag vill inte få ondare i mitt ben.

 

Inatt kunde jag somna ganska bra utan att det värkte o hade sig. Jag har haft ryckningar i benet så det har varit så jobbigt ,, även med sömnen. Men ni ska veta att min fibro är så jobbig ,,, jag har så ont i hela kroppen. Men jag måste ut..


 


När jag hade vilat en stund ringde jag till Rohde så vi gick ut på promenad nr 2.. Även den här tog vi det lugnt.. Jag vill kunna gå längre o längre så därför tar jag inte ut mig. Jag kan slå min egna tid när allt känns bättre. Det är bättre om jag kan gå överhuvudtaget, även att det känns trist..


 


Jag känner inte igen mig själv när det gäller träning o kosten. Jag avskyr allt som har med träning att göra o jag har alltid varit sur över att jag inte kan äta vad som helst o allt. Avundsjuk på andra som kan vräka i sig en massa god mat utan att gå upp i vikt. Jag vet att det finns som som verkligen vill gå upp i vikt men inte klarar det o jag lider med dom.

 

Nu håller jag mig till mina 1100-1300 kalorier / dag .. Jo jag har fuskat 1 gång men jag gick tillbaka till den kosten jag äter idag.. Beviset är ju att jag går ner i vikt =)

 

Jag får så mycket stöd på fb av mina vänner men även i mina grupper som jag har. Det var en som skrev nu o det gjorde mig så glad.

 

Hon skrevTackar dig,du har gett mig inspiration och tro..   

 

Jag svarade henneTack vad gullig du är vännen. Jag får så mycket stöd av er här inne så det ger mig styrka att orka   

 

Jag ÄR verkligen tacksam för allt stöd som jag har fått även här i bloggen för man behöver det. 

 

Jag får det även här hemma så jag har många som hejar på mig.. 

 

Nåja, tillbaka till mitt tjat.. Jag ska väga mig i morgon innan jag går till läkaren o visa upp mitt ben.. Hoppas att jag har kommit dit jag vill, skriver mer om det i morgon ... 

 

Idag har jag haft en bra dag, kunnat promenera, sola, äta gott o bara njuta. Jag fick även ett meddelande från Liam på Snap Chat,, han skickade en bild på sig själv där han hade klippt sig.. Oh jisses vilken sötnos han är mitt lilla troll    Jag  blir så glad när han skriver till mig.. 

 

Idag har jag tagit 11010 steg,, tjohoooo.. Så bra.. Jag gick faktiskt 5,56 km =)

 

Nu ska jag ta hand om mina fötter,, sitter med dom i fotbad, fila fila.. Sen raka benen..

 

Hoppas att ni har haft en bra dag.. Var rädda om er o varandra. 

 

Puss I Pannan   

Av Anneli Gustavsson - Tisdag 15 aug 20:35


 

6703 steg blev det idag.


Idag skulle jag tränat men det blev inte så, jag mådde inte bra.. Men lite senare på dan så passade jag på att sitta 1 timme i solen, ja den har faktiskt varit o hälsat på här.. Det var så skönt.. 

 

Jag vet inte om jag måste skaffa en bikini som är en storlek mindre nu när jag har gått ner i vikt. Jaja, den kanske sitter bra ändå.. 

 

I morse så ställde jag mig på vågen ,,,, 3 ggr för att se så att det stämde.. Jag har nu gått ner ytterligare 1 kg så allt som allt är det 14 kg sen den 12;e juni i år. Jag blev så glad, men är så rädd att det var en glädjevåg just för idag ..

 

Hur som helst så har jag försökt gå lite idag oxo trots att det gör ont i benet.. Jag fick först en liten runda själv o sen kände jag för att gå igen så jag ringde till Rohde så vi gick lite längre än min första promenad. Det kändes rätt bra, vi tog det lugnt o jag är nöjd, jag hoppas att det går åt rätt håll med benet. På torsdag ska jag ju till min läkare så jag får se vad han säger.

 

Har ätit samma som igår,, kycklingsallad med keso, kokta ägg, tomater, gurka o paprika. Sen gör jag en dressing på lättyoghurt o hot chilisås, det är så gott. 

 

Har även fyllt på förrådet med Icas lemoncurd lättkvarg,, den är så supergod så det känns som fest när jag äter den =)

 

Nu ska jag se om det är nåt bra på tv;n.. 

 

Hoppas att ni har haft en bra dag. Dröm Vackra Drömmar.

 

Puss I Pannan   

 

Av Anneli Gustavsson - Måndag 14 aug 20:47165 gr 4% keso
80 gr 1,5% yoghurt  / frukost


88 gr kycklingfilé
80 gr 4% keso
92 gr kokta ägg
43 gr tomat
19 gr gurka
21 gr röd paprika  / Middag


64 gr lättyoghurt
19 gr hot chilisås  / Dressing till salladen


200 gr lättkvarg
200 gr 1,5% yoghurt / kvällsmat


100 gr 4% keso

400 gr vattenmelon
300 gr nektarin / lite gott =)  


Allt som allt 1222 kalorier idag är vad jag har fått i mig.  Jag äter gott o mår bra när det gäller maten, men sen är det en annan femma när det gäller min träning. 

 

I går var jag o barnen ute o gick 3 ggr så det blev lite drygt 3 km,,glömde ha på runkeepern o sen glömde jag skriva upp en av rundorna på jogg.se

 

Idag gick vi på morgonen knappt 1 km o sen när barnen hade åkt hem gick jag själv en liten runda på drygt 1 km.. Det tar tid, men jag vill försöka i alla fall att gå lite. Jag saknar mina promenader så mycket, det är något som jag inte är van vid. Alltså att sakna träning, det är ju  helt galet för att vara mig.. Jag avskyr allt vad träning är, men nu tycker jag att det är så skönt, så befriande..

 

Jag har haft lite svårt att gå ner i vikt dom sista veckorna, jo jag har gått ner dom kilona som jag gick upp men sen ligger jag på - 13 kg o det är jag så glad för MEN jag vill gå ner mycket mer.. Det får helt enkelt ta den tid det tar fast det känns  hopplöst ibland.

 

Jag tänkte att jag skulle ta en runda till, men jag kände att det var bra för benet att låta bli..

 

Jag har även ringt till vc idag o jag fick en tid till min läkare på torsdag, det trodde jag inte utan jag trodde att jag skulle få vänta länge så jag är nöjd. Hoppas att det finns nåt att göra så benet blir bra..

 

Jag har ju börjat äta lite kvarg,, lättkvarg som Ica hade,,, lemoncurd. Den var så god, men dom har den bara när det är extrapris på men den finns inne i stan på Ica Maxi men dit åker jag inte bara för den.. Men så köpte jag en ny o det var mango o ananas,, supergod. Jag vill ha den tjock o mumsig o det är dom här båda.. Riktigt gott var det.

 

   

 

Jag har i alla fall fått ihop 7035 steg idag,, rätt bra ändå så jag får väl vara nöjd =)

 

I morgon ska jag ner o träna styrketräning, hoppas att det går bra med benet, jag får ta det lugnt med 2 av redskapen.. 

 

Ja, det var dagens bravader.. 

 

Jag har en grupp på fb för oss som kämpar med vikten, vare sig du är överviktig eller underviktig, det är bara att komma med oss.. Du hittar gruppen HÄR .... 

 

Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar. 

 

Puss I Pannan   

TRANSLATE

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

Instagram

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


GÅ MED I BESÖKSTOPPEN HÄR.

SMSA KÄMPA 1976 till 72900 SÅ SKÄNKER NI 50KR

COPYRIGHT BY ME !

     

UNICEF

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Besöksstatistik

Besöks Statistik

BLOGG24

Blogg24 - 24 inlägg till jul
Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

IN THE ARMS OF AN ANGEL

Don't Say Goodbye

Fråga mig

27 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Mitt Nya Liv med Blogkeen
Följ Mitt Nya Liv med Bloglovin'

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017
>>>

Tidigare år

Spåra IP-Adresser

Arkiv

WEBDESIGN

Free counters!

Roliga Fotosidor

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Besökare


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se