Mitt Nya Liv

Senaste inläggen

Av Anneli Gustavsson - Onsdag 23 sept 10:55


Jag pratade med Rohde innan o dag får hon hjälp med att städa.. Jag skulle tycka att det var så skönt att kunna få lite hjälp med att städa.. Många gånger har jag sån värk så jag bara vill slänga dammsugaren i väggen tillsammans med allt annat.

 

Det är inte det lättaste för det är tungt o även att jag bara har en tvåa så tar det tid o jag får städa i omgångar..

 

Sen är det ju så att man ibland måste ta hand om både skåp o allt annat för det blir ju oxo smutsigt. Det är ett evigt fejande hit o dit..

 

 

 

 

Men det värsta är när man ska flytta, då kan det var så skönt att ha någon som tar hand om städandet åt mig. Flyttstädning i Stockholm gör just detta. Dom hjälper dig med ditt porslin, allt annat som ska med i flytten. Det finns ju dom som inte har någon som kan hjälpa dom, det är många där ute som är ensamma. Eller så finns det dom som bara är rädda för att be om hjälp för dom vill inte vara i vägen.. 

 

Sen har dom fönsterputs oxo,, hur fantastiskt är inte det.. Det är många herrans år sen jag klarade att putsa mina egna fönster. Mamma har fått göra det åt mig o nu sista gången gjorde sonen det. 

 

Städas behöver man ju jämt göra vare sig det är vanlig veckostädning eller flyttstädning.

 

 

ANNONS
Av Anneli Gustavsson - Onsdag 23 sept 10:15


Majsbollar fyllda med kväve har blivit en populär trend på sociala medier.

Men fenomenet kan leda till allvarliga skador – i västa fall kan det leda till en sprucken magsäck.

– Jag tror inte att ungdomar vet om att det är farligt, utan man gör det som en kul grej, säger Christin Edmark vid Giftinformationscentralen.


”Dragon’s Breath” är ett fenomen som har växt fram och blivit en stor trend på sociala medier.

Det går ut på att stoppa majsbollar fyllda med flytande kväve i munnen, och stötvis ”puffa” ut gas som bildar en rökliknande utandning.


– Det här säljs lagligt, och jag tror inte att det finns något ont uppsåt bakom försäljning av detta, säger Christin Edmark, överläkare på Giftinformationscentralen.

Trenden har fått spridning på bland annat apparna Tik-tok och Instagram, som är två sociala kanaler som är populära bland ungdomar.

I ett pressmeddelande på Läkemedelsverket skriver Giftinformationscentralen att man under senaste tiden fått in fall där det funnits risk för allvarliga konsekvenser efter att personer utfört ”Dragon’s Breath”.

Och nu går man ut och varnar för den populära trenden.

– Man har kunnat se ett antal allvarliga fall i andra länder, och därför tycker vi att det är vettigt att gå ut och varna för det här. Det är inte rimligt att man väntar tills ett stort antal skador ska ha inträffat, för vi vill inte att barn och ungdomar ska skadas av någonting som egentligen var menat som en ”kul grej”, säger Christin Edmark.


 

FOTO: WIKIPEDIA
De populära majsbollarna som kan få magsäcken att spricka.

Att få i sig flytande kväve eller stora mängder kvävgas kan vara skadligt på flera sett. Dels kan man utsättas för medvetslöshet, vilket enligt Edmark främst beror på att intaget av kvävgasen gör att det ersätter syrgasen i lungorna – något som leder till syrebrist.


Men man kan också se andra risker i samband med ”Dragon’s Breath”-trenden. Bland annat brännskador eller i värsta fall – en sprucken magsäck.

Kväve expanderar till 700 gånger sin egen volym när det förångas. Och i praktiken innebär det enligt Christin Edmark, att om du till exempel dricker fem milliliter flytande kväve, så kan det leda till 3,5 liter gas i magen.

– Det som är farligt när man ser till ”Dragon’s Breath” är om inte allt kväve har förångats i munnen, utan att man istället sväljer flytande kväve. Och det i sin tur kan då leda till att magsäcken spricker, säger hon.

Men flytande kväve kan även medföra skador när den förångar i munnen.

– Det som oftast händer är att man får brännskador. Alltså frostskador som blir som frätskador nästan. Skador som sätter sig i munhåla, svalg, andningsvägar magtarmkanaler och magstupen, säger Christin Edmark, och tillägger att denna typen av skador bör ses som ”illa nog”.

Giftinformationscentralen hoppas att man med tydliga exempel ska kunna förmedla varför den pågående Tik-tok-trenden inte är bra.

– Vi vill att föräldrar eller barn själva som läser om det här, pratar med varandra och gärna kommer med med konkreta exempel på varför det här inte är bra. Att man kan få ta del om information om vad som kan hända. För vi vill inte att man håller på med det här, säger Christin Edmark.

Detta är ju fruktansvärt farligt o jag förstår att många unga vill prova detta för det ser läckert ut.. Klart att dom inte tänker på att det är så farligt som att magsäcken kan spricka. Det kan bli frätskador, o brännskador.. 

Det är likadant när man ska försöka svälja 1 sked kanel utan att ha nån vätska till. Ja, jag var så korkad så jag provade.. Jag sa till sonen att det inte skulle vara några problem, men det gick verkligen inte att svälja ner kanelen. Jag hade lika gärna kunnat sätta allt i halsen men jag var snabb nog att tänka mig för o andas genom näsan så jag klarade mig o spottade ut det,, men det tog en lång stund innan allt var borta. Så gå inte på såna här dumheter,, det är FARLIGT !!!

 

 

ANNONS
Av Anneli Gustavsson - Tisdag 22 sept 14:20


Förra året så fick jag ju åka in akut pga min gallblåsa höll på att "spricka". Hur som helst så blev jag jättesjuk efter operationen o det har jag skrivit om innan men vad min läkare sa då att jag kunde få ett bråck efter operationen, men det skulle inte komma inom 6 månader. 

 

Men det kom nästan direkt o jag sa detta till dom på avdelningen o även till den läkaren. Men han sa att det inte var nåt för det var inte så stort o det var det inte då.. 

 

Men nu har det gått 1 år o 7 månader o det blir ju bara större o större.. Jag visade min vän det o han sa att jag absolut skulle ringa så dom skulle se över det, han jobbar i vården .. Ja även mamma o Rohde har sagt till mig att jag ska kolla upp det men jag har bara ryckt på axlarna o velat glömma det för jag är såååå otroligt rädd för vad dom ska säga.. 

 

Jag är så otroligt rädd att det ska bli en operation,, att få gå igenom det jag gjorde förra året med blodförgiftning mm... Att behöva sövas,, för jag är så RÄDD för den där masken så jag får panik o det blir bara värre o värre..

 

 

Så här ser bråcket ut, jag försökte få till ett bra kort men det är inte lätt. Det sitter precis under revbenen men när jag ligger ner o ska resa mig upp så skjuter det i höjden o trycker även på revbenen o lite annat där under.

 

Så i dag har jag gått o förberett mig o jag ringde tillslut, så hon ringde upp mig för en stund sen. Jag sa att jag gärna ville träffa min läkare A på kirurgen men hon sa att hon skulle prata med det teamet för det var inte säkert att det var A jag skulle till utan jag kanske skulle direkt till Eksjö eller Värnamo för det är dom som utför såna operationer. 

 

Mitt hjärta slår riktigt hårt nu för bara att få höra operation blev jag nervös även om det nu inte blir nån.. Men jag är orolig ändå... Men det är lika bra att få det gjort så nu ska jag avvakta på svar från dom på något sätt o det kan ta tid.. 

 

Ja ,,, alltid är det något.. Jag blir så ledsen. Tänk om jag en gång,, en dag kunde få ha en "normal" dag.. Fast jag tror inte att jag skulle vilja ha det för då blir jag ju påmind om hur det "normalt" "ska" vara.. Nej, jag avstår nog o låter det vara som det är fast helst utan operationer.

 

Ha en fin dag..

 

BE SAFE ♥

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - Måndag 21 sept 14:59


Jag fick ett minne på fb innan med den här texten som jag skrev för många år sen o det gjorde mig så ledsen att läsa,, att gå igenom mina egna tankar på det sättet. 
Det värsta är att det är precis likadant idag. Det går inte en dag utan att jag har smärtor i hela kroppen. Sover dåligt mm. Ska jag göra nåt så får jag tänka efter om det är värt det för jag vet att jag får betala det med smärtor sen. Ja,, många gånger är det värt det så då får jag ta smällen. Dom gångerna gäller oftast att ha barnbarnen. Jag har väl lärt mig att leva lite bättre med värken. Jag försöker att inte visa det utåt utan tar det när jag kommer hem igen i min ensamhet. Visst kan jag visa det utåt men jag försöker alltid att vara trevlig o glad.. Ja det hoppas jag i alla fall. 
Det är så svårt att leva med kronisk värk o att ha det dygnet runt är hemskt. Musklerna jobbar hela tiden, dom tar aldrig semester.
 
 
------------------------------------------------------------------------------------------
 
Jag kommer inte ihåg den dagen jag var fri från värk.
Jag kommer inte ihåg den morgonen jag fick vakna utsövd, och utan värk.
Eller den kvällen jag kunde lägga mig och sova utan värk, sova för att
sova hela natten.
Vad jag kommer ihåg är att i början av min värk så blev man ”kastad” hit och dit för undersökningar. Jag hade turen som fick en sjukgymnast vid namn Mikael. Han var underbar, trygg och lugn.(det gjorde ju inte alls ont att han var lång och väldigt snygg) Det kändes lite läskigt för det var precis som att han såg rak genom mig. Det var som att han öppnade en dörr och där fanns allt.
Jag hade aldrig sagt till någon att jag gick och va rädd att det kunde vara cancer jag kanske hade ?!.
Vad skulle jag tro ??
Vid ett besök hos honom sa han till mig en dag.
- Anneli, du behöver inte vara orolig, det är inte cancer du har. Jag började gråta. Jag grät av lättnad.
Han sa att han förstod att jag gick och funderade i dom tankarna.
Mikael förklarade för mig att han trodde att det var Fibromyalgi jag hade, men att läkarna inte ville sätta det på papper.
Av hans förklaring så var det en stor lättnad.
Vad jag inte visste va att det skulle bli så jävligt som det är i dag.
Lite värk, ja det va det jag trodde.
När jag hade läst lite om det, så insåg jag att det var inget man sa, Fibromyalgi är bara inbillning. Det är en kärringsjuka.
Jag inbillnings och kärringsjuk ??
Skulle inte tro de.
Nu i dag vet jag bättre. Vi är många som har Fibro, vissa mår ganska bra, så dom klarar av vardagen och kan jobba. Andra har fått sjukbidrag/pension.
Jag tillhör den sista kategorin.
Detta var inte vad jag hade planerat med mitt liv. Att jag skulle ha pension vid min ålder (född – 66 ).
Det var också något jag skämdes för att säga till andra. Men det är ju så min vardag är.
Jag har sjuk pension. Det var inte svårt att säga.
Det finns så mycket annat som är svårt, svårare.
Omgivningen.
Hur ska man få omgivningen att förstå ?
Ens nära och kära. Hur kan dom förstå att jag mår apa ?
Hur ska man kunna förklara för sin son/sina barn att man inte orkar, man har ont, man måste lägga sig, man måste äta en massa tabletter för att få lindrig om bara för ett par timmar.
Hur ?
Många gånger jag har frågat mig själv om min son har ”tagit skada” av att se mig sjuk ?
Vad tänker han innerst inne ?
Någonstans måste det ju finnas ett hat, kanske inte riktat till mig utan till situationen och min sjukdom.
När han var liten så gjort jag allt med honom. Hans fritid var också min. Fotboll, Hockey, köra hit och dit.
I dag orkar jag knappt med mig själv. Hur ska andra orka med mig då ?
Om jag vill göra något roligt, så får jag betala det sen. Man får prioritera vad man tycker är värt att betalas.
Förr älskade jag att bugga, jag buggade så fort jag kom åt.
I dag skulle jag kunna bugga men jag skulle gråta mig igenom en låt. Sen skulle jag få betala säkerligen i två veckor.
Är det värt det ?
Ja det kan det vara.
Jag tycker att man får betala ett högt pris för allt man ska göra. Och det är inte lätt.
Det blir att man drar sig undan, man orkar helt enkelt inte. Till slut så finns inte viljan kvar.
Eller så kanske jag inte ska säga, viljan finns men,,,,,
Bestämmer du att du ska träffa din allra bästa vän, så slår det aldrig fel.
Men längtar å planerar, vad händer ?
Joo, man blir liggandes.
Ska min älskade son komma hem, så blir man liggandes.
Fan vilket liv.
Tänk om jag bara hade haft värken. Och inte allt man för på köpet.
Tänk om jag kunde få ha normal värk, kunna somna på kvällen (många gånger gråter man sig till sömns), sova utan att vakna 10 ggr/natt, vakna utvilad. Men framför allt, att kunna komma ur sängen utan att behöva få tårar i ögonen av smärta.
Få på sig kläderna utan problem.
Jag glömmer aldrig en gång när min mamma berättade för mig att hon hade kommit in till mig, min lägenhet, vi bor grannar. Hon hörde och såg mig liggandes i sängen å gråta av smärta. Jag hörde inte henne.
Hon visste inte vad hon skulle göra, hon gick in till sig å var lessen på sitt håll. Detta berättade hon efter en lång tid. Hon ville inte att jag skulle veta att hon sett mig så lessen.
Hur hemskt är inte det att se sitt barn vara sån ? *lessen*
Jag vet inte om jag kan sätta mig in i det, men jag försöker så gott jag kan. Och jag lovar att det är inte alltid lätt.
Det är inte lätt för dom som inte har värk att kunna förstå. Man kan inte heller begära att någon ska förstå hur man har det.
Vad man kan begära är att andra kan försöka förstå, det är stor skillnad.
Om andra kunde försöka lyssna , kanske se,, inte titta utan se hur den andra mår.
Man kan tyda mycket mer än man tror.
Och man kan vara ett stort stöd åt varandra utan att behöva anstränga sig.
Men som sagt, det är inte lätt.
Jag förstår själv inte vad Fibron gör, vad den ställer till med.
Något har tagit över min kropp. Jag vet inte om jag klarar att ta tillbaka den.
Inte som det är i dag i alla fall. Jag har inga krafter att slåss.
Hur ska man kunna hitta krafter till att slåss när man knappt har krafter till att sova när man är trött och har ont ?
Varför finns det ingen bot ?
Lindring, vad är det ?
Smärta, är något som äter upp en inne ifrån, som man inte kan slå bort.
Fibromyalgi är Jävulen själv.
Misstankarna mot sjukdomen som ibland kan få en att känna sig som en hypokondriker.
Ångest som smyger sig på.
Rädslan att det ska vara så här för alltid.
Många verkar tro att man har valt själv att leva sitt liv på detta sättet.
Men tro mig,,, dom vet inte vad dom pratar om.
Det är ingen dröm att gå hemma och vara sjuk. Vi har inte någon semester.
Det är skrämmande, fruktansvärt skrämmande.
Tack och lov att det finns andra människor som är i samma situation som jag är. Det finns människor som förstår hur man mår.
Det finns alltid någon att gråta ut hos.
Jag vill också säga att man ska försöka att inte döma andra, utan tänk efter först.
Du kanske mår precis som jag gör. Utan att någon annan vet om det.
Det är viktigt att säga hur man mår. Låta andra få veta.
Hur ska dom annars kunna sätta sig in i vad som händer i ens liv.
Det går inte.
Stöt inte bort familjen, vänner.
Är du rädd för det okända, så fråga istället för att undra eller dra dig undan.
Det gäller även mig själv.
 
Anneli 2005–07-25
 

Av Anneli Gustavsson - Söndag 20 sept 14:49


Ibland får man välja mellan pest eller kolera.. Vad skulle du valt ?? Ja det spelar ju ingen roll för det är skit med vilket som.

 

Jag äter ju en medicin för mitt eksem o med dem medicinen så är det en vanlig biverkning att tappa håret o självklart ska jag ju göra det.

 

Det gjorde jag även första "perioden" jag åt den. Men sen fick jag sluta för man måste göra uppehåll men det blev inte så långt uppehåll ,, det var ca 2 månader men sen kom mitt eksem tillbaka så jag har fått börja med den igen.

 

Jag är tacksam för att det finns mediciner som hjälper o jag hoppas att det kommer att hjälpa även den här gången.. 

 

     

 

Men nu så känner jag av biverkningarna även håret men även huvudvärk. Vet inte om det är nåt mer för jag har så mycket ändå som håller på i kroppen på mig.

 

Så här mycket hår har jag tappat på 2 veckor.. Det kanske inte ser så mycket ut på fotona men det är jättemycket o jag vet inte hur det blir.. Om jag kommer att fortsätta att tappa det eller om det kommer att stanna av ? Läkaren vet inte heller... Vem vet ??

 

Jag hoppas att det kommer att stanna av så jag får behålla håret. Sist tappade jag så mycket så man såg hårbotten på vissa ställen. Tänk att håret betyder så otroligt mycket. 

 

Ja det är bara att hålla tummarna o hoppas att eksemet försvinner o håret stannar kvar.

 

Ha en fin söndag..

 

BE SAFE ♥

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - Söndag 20 sept 10:15


På fb får man upp lite allt möjligt som man kan titta på.. Många delar vidare o jag har ju själv en sida på fb där jag lägger ut bilder med text o små filmsnuttar.

 

När jag såg den här,, ja den går inte att länka ordentligt så ni får klicka på länken;

 

https://www.facebook.com/newsner/videos/1765519906809950

 

Eller kopiera den o klistra in den.

 

Hur som helst så när min son var lite så hade han en som älskade honom över allt.. Jo det var ju självklart jag men han hade en till som var kär i honom.. Det var min lilla Tilda,, min yngsta systerdotter.. Det var bara Marcus som gällde när dom träffades o det var så gulligt.. Men,, det gulliga slutade när han träffade en tjej.. Fy tusan vad hemskt det blev för lillan.. Om blickar kunde,, ja ni vet vad jag menar =)

 

Hur som helst så märkte hon att Nina var här för att stanna o det var hon inte glad över o särskilt inte när dom förlovade sig.. Hon blev svart i synen o arg. Jag kommer ihåg det som det vore igår.. Dom försökte prata med henne men hon tog lite avstånd.. Tills,,, dom kom dit till henne o hade köpt en ring,,, ja till Tilda.. Dom frågade om hon ville förlova sig med dom o hon blev så glad.. Ja Nina, min svärdotter blev till slut accepterad.. Vilken tur att det slutade så bra =)

 

Det är hur gulligt som helst. Jag vet inte om jag har det på film eller om jag bara tog kort på dom,, det finns nånstans i min dator. Sen har jag en film där Liam innan jag började filma friade till mig o jag sa ja.. Då började jag filma ,, vi hade tänt ljus o vi sa ja till varandra. 

 

Underbara underbara minnen. Det värmer så gott i mitt hjärta ♥

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - Lördag 19 sept 19:59


Jag fick ju plocka fram det fasten jag inte äter av det själv... Jag är så fruktansvärt sugen på både godis o fika... Jag vill kunna sätta mig i soffan o bara värka i mig,, äta äta äta...

 

Jag vill baka o laga mat men jag har ju inte plats i frysen.. Så innan när jag gick bort till Rohde så plockade jag fram lite fika,,,,,, ja till henne...

 

 

 

Nu fick jag ju göra "momentet" i alla fall. Jag tog ut fikat o fick känna doften plus att om jag ger bort lite mer så kan jag ju kanske baka nåt annat snart =)

 

Fan så gott med är med fika.. Jag har massor med choklad o annat gott här men jag har inte ätit det.. 

 

 

 

Förstår du vad jag menar ?? Herregud det skulle vara så gott att få sätta tänderna i allt detta.. Men, jag får försöka hålla mig... Jag ska i alla fall poppa lite popcorn för det äter jag ofta o det är så gott. Salta lite extra så blir det mumma.. Hon behövde även lite hjälp med sitt fodral som jag skickade efter från skalhuset.. Jag köpte mitt där o jag är supernöjd, det är så fint o det var faktiskt ett bra pris oxo.. Men det är nog lite felsytt för sladden åker ut hela tiden så jag har först pratat med dom o sen mejlade jag dom så dom får se filmsnuttarna när sladden åker ut.. Det kommer nog att lösa sig.

 

Önskar en fin kväll.. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

BE SAFE

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - Lördag 19 sept 12:36


Sov ganska länge,, ja jag trodde inte att klockan var så mycket som den var men jag har sovit lite dåligt inatt. Har haft det lite jobbigt med saknaden av Teddy, men det blir väl snart bättre igen.

 

Idag blir det en serietittardag,, har lite smått o gott att titta på.. 

 

Jag ska se avsnitten på McLeods döttrar,, den är så bra men jag är fortfarande sur för att den ena dog,, det förstörde så mycket,, jag förstår inte hur dom kan göra så på en bra serie ??

 

Sen blir det Hem till gården,, jo då,, jag tittar på den o jag tycker att den är bra.. Sen går började jag titta på Sommaren 85,, det året föddes min son fast i december =) Första avsnittet tänkte jag bara vad tusan är detta för serie ? Men sen kom jag till halva andra avsnittet o jag tror att den kan bli bra... 

 

Ja, det är ju nåt mer jag brukar titta på men det har jag glömt nu. Jo jag har tittat lite på en serie som heter Yellowstone, den går nu på Paramount Network o den är bra oxo.. Har inte sett så många avsnitt så jag har inte kommit in i den än. Men det är bla Kevin Kostner som spelar o han är så bra,, för att inte tala om sexig =)

 

Så blir min dag,, nu ska jag sätta mig skönt i soffan..

 

Ha en fin lördag ... BE SAFE  ♥

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Translation In Your Language

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

44 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

    

RSS

Besöksstatistik

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

Instagram

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15 16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2020
>>>

Tidigare år

Arkiv

WEBDESIGN

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se