Alla inlägg under augusti 2021
Krusbärsmarmelad
1 kg krusbär
1 dl vatten
1 ekologisk citron
800-1.000 g socker
------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Går att frysa.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
LYCKA TILL ♥
Alltså jag måste vara ärlig o säga att mina bullar är förbenat goda. Mamma säger att jag bakar dom bästa bullarna,,, ja nu vet jag ju inte vad hon säger till syrran, hon kanske säger samma sak till henne o det gör ju inget =)
Men dom är så goda, saftiga o lätta att göra. Jag råkade ta fel vispgrejer till elvispen så hela degen kröp upp o la sig under elvispen så jag fick ta dom andra sen så gick det bra =)
Börja först med att sätta ugnen på 250* , ja självklart tvätta händerna. Dom sa gräddas i mitten i ugnen i ca 6-8 minuter. Jag gör alltid dubbel sats o det beror på hur stora formarna är men den här gången var formen något mindre då blev det 50 bullar.
RECEPT DEGEN;
50 gr jäst
100 gr margarin/smör
3 dl mjölk
1 ägg
3/4 dl socker
2 krm salt
8 dl mjöl
Smält smöret/margarinet
Smula ner jästen tillsammans med sockret o rör om tills det har löst sig.
Ha i mjölken i margarinet/smöret, det ska vara fingervarmt.
Vispa saltet o äggen i sockret/ jästen. Häll i margarinet/smöret, tillsätt mjölet, sikta ner det.
Du kanske inte behöver 8 dl mjöl,, känn dig för lite. Degen ska inte vara lös o den ska inte heller vara för fast. Man ska kunna ta på den utan att bli alltför kladdig om fingrarna.
Sätt dom att jäsa i 45-40 min. Medans dom jäser så börjar du med fyllningen så är den klar, men du kanske behöver värma till den innan den ska användas.
FYLLNINGEN;
50 gr smör/margarin
3 msk socker
1½ tsk kanel
1½ tsk vaniljsocker
Jag brukar göra lite extra för det går det åt.
Du ska pensla med ägg o sen ha på pärlsocker eller något annat om du önskar det.
Detta går det åt, men jag glömde ställa fram pärlsockret o äggen till penslingen.
Inte utgånget datum.
Men så här såg dom ut. Himlans tur att jag hade 2 extra.
Sikta ner mjölet o använd elvispen.
Det ser så mjukt o fint ut när man siktar ner det.
En lagom kladdig deg.
När jag ska göra hålen i degen så använder jag en matsked o en dessertsked för att klicka ut det i formarna. Jag har ett glas ljummet vatten som jag doppar skedarna i så dom inte ska fastna i degen, det är lätt att dom gör det.
Jag klickar ut så här mycket. Sen ska dom jäsa i formarna.
En liten klutt,, det kanske går att använda skopan som man tar glass med ? Det tänkte jag på nu.
Jag smälter först smöret o sen har jag i allt, det är bara att röra runt. Det doftar så gott.
Ja så här ser det ut =)
När jag ska göra hålen i degen så använder jag teskedar ,, jag doppar även dom i ett glas med ljummet vatten så att degen inte ska fastna.
Dom jäser upp ganska mycket, men sen sjunker dom ihop lite när man gör hålen men det är ingen fara för dom reser sig i ugnen igen.
Jag tar i ungefär en tesked i varje bulle, ni ser hur mycket jag har.
Penslar med ägg o sen har jag på massor med pärlsocker, det är så gott o det ska vara mycket.
Det blev 5 bullar. En i min mun, 3 till mamma o resten till min kusin som har hjälp mig.
Dom är inte dom finaste men dom smakar så gott.
Hoppas att du oxo tycker om dessa bullar som är så lätta att göra.
LYCKA TILL
Det finns så mycket fint o snyggt man kan göra med ditt hus o sin trädgård. Allt från jättestora trädgårdar till lite mindre som den jag har.
Men vi kan börja med duschen, man kan ju göra den så läcker med glas.. En stor glasdusch där du kan dansa runt o bara mysa.
Men om vi går till uteplatsen, till trädgården så tycker jag att det är så otroligt läckert o fint med dom som har glas staket. Man kanske inte ska ha glas runt ett större område utan något lite mindre mysigare.
Jag skulle vilja ha ett altanräcke till min altan, den är ju inte så stor men det skulle nog bli snyggt med ett glas staket. Sen skulle man ju kunna bygga ut den lite så det hade blivit lite större o sen skulle man kunna ha lite fin belysning där oxo så det lyste upp fint på kvällen.
Ställa dit några större plantor med fint prydnadsgräs eller något annat.
Ja, det tål att tänka på. Drömma kan man ju göra =)
Ja nu har jag lite till som jag kan fylla frysen med, det är så roligt att baka o jag gör ju dom sakerna jag tycker om. Så jag gjorde banankakan igen..
Börja med att sätta ugnen på 180*
RECEPT;
5 ägg
350 gr mjöl
250 gr smör (smält)
250 gr socker
5 gr bakpulver
5 tsk vaniljsocker
4 st bananer, stora
VALFRITT
Karamellfärg RÖD
Strössel vilket som. Jag hade päronsmak. Kakan blir ju lite gladare =)
Smält smöret o blanda allt i en bunke. Dela sen upp smeten i 2 delar. Du ska först ha första halvan i en smord form på 30 x 25 cm . När du har lagt i den första smeten så skivar du ner bananerna i lagom bitar o lägger ut dom som jag har gjort på bilden. Sen häller du över resten av smeten över bananerna.
In i mitten av ugnen i ca 30 minuter. 180*
Storleken på formen.
Även att det är teflon så smorde jag den,,, men jag skulle haft i bakplåtspapper i botten så ta det.
Det slank in en o annan banan i munnen oxo =)
Lite glad färg ville jag ha =)
Titta så fint det blev =)
Mitt ögonmått är lika med noll så jag måste dela upp det så att det ska bli lika =)
Nu har jag bara att bre på den sista smeten.
Jag hade på massor med strössel,, så gott.
Ja då var den klar. Plättlätt o så rackarns gott =)
LYCKA TILL ♥
Nu börjar min frys få lite mer utrymme så då är det dags att baka lite igen, o det är så roligt.
Jag bakade ju en rabarber/jordgubbs paj till Rohde ,den blev god.
Innan du börjar med baket ,, sätt ugnen på 200*.
PAJDEG
3 dl mjöl
125 gr kallt smör
2 msk vatten
1 tsk vaniljsocker ( jag tog 2 msk )
FYLLNING
400 gr rabarber
10 st jordgubbar
3 ägg
2,5 dl socker
1 msk vaniljsocker ( jag tog 2 msk )
2 dl grädde 40%ig
4 msk mjöl
1 krm salt
GÖR SÅ HÄR
Börja med pajdegen. Blanda mjöl o vaniljsocker. Skär smöret i små kuber, blanda mjölet tills det blir en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt till en deg. Arbeta inte degen mer än nödvändigt. Med matberedaren blir den klar på några sekunder. Tryck ut degen för hand jämn över hela pajformen och ställ den i kylen i 10 minuter. Skär rabarbern i små bitar, dela jordgubbarna och ställ åt sidan.
Värm ugnen till 200*. vispa ägg, vaniljsocker och socker lite snabbt med en handvisp. Tillsätt grädde, mjöl och salt, rör om till en klumpfri smet. Lägg rabarberbitarna i pajformen, garnera med jordgubbar och häll på vaniljsmeten över. Grädda i mitten av ugnen 200* i 15 minuter.
Sänk sedan värmen till 175* o grädda ytterligare i ca 30 minuter. Låt sedan pajen svalna i rumstemperatur och ställ sedan i kylen i minst 2 timmar så den stelnar. Pajen ska vara helt kall innan servering för godast smak. Funkar utmärkt att förbereda dagen innan.
Jag gjorde pajen åt Rohde för hon fyllde år i går så hon tog med sig sakerna hem till mig. Jag gjorde dubbel sats o det blev jättebra. Det är bara att trycka ut degen så gott det går i formen..
Så här blev resultatet. Jag följde med Rohde hem så hon fick hem den o hon blev så nöjd o glad.
Ja det är en god paj o faktiskt lätt att göra.
LYCKA TILL ♥
Ja det finns ju så mycket man vill prova o självklart ville jag prova detta med att plantera popcorn,, för jag var hundra på att det inte skulle bli nåt gräs av det.
Men tji så fel jag fick o snabbt växer det oxo.
Det ska INTE vara micropopcorn utan dom vanliga.
26 Juli planterade jag cornen. Man kan ta i rätt så många för det är inte säkert att alla tar sig.. Ställ det ljust, i solen om det nu finns nån. Vattna den så att den inte torkar ut.
5 augusti har det blivit så här mycket,, ja det växer på som tusan.
11 augusti,, växer flitigt. Jag har ingen aning om vad som kommer att hända om det bara är gräs som växer eller hur det blir men fina är dom ..
I dag är det den 13 augusti o det har växt ännu mer. Det är så roligt att prova på olika saker för att se vad som händer.. Jag hittar inte fatet till den krukan till höger så det får bli så =)
Ja fortsättning följer.. Hoppas att det blir riktigt tjusigt, då skulle man ju kunna plantera det ute nästa vår =)
Puss I Pannan ♥
Idag fick jag en trevlig överraskning.. Mitt barnbarn Jack ville komma till mig o det fick han ju gärna göra.
Så nu har vi bakat chokladbollar med mycket kärlek ❤
Mitt recept är;
450 gr Havregryn
580 gr socker
200 gr smör/margarin, rumstemperatur
8 tsk kakao
8 tsk vaniljsocker
12 msk kaffe
Jag mixar grynen för jag tycker att det blir godare då, lite mer saftigt.
Jag häller i allt i en stor bunke.
Först vispar jag med elvispen ,,,
,,, sen knådar jag ihop det.. Ok det blev ett ansikte oxo =)
Det blev 50 bollar i burken o några i munnen på Jack =)
En lycklig kille,, goda blev dom oxo så det var ju ett plus..
Ja det händer mycket i lillens liv nu
Klicka på bilden så kommer du till Neos blogg med ett nytt inlägg.
Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.
anneliprivat@hotmail.com
❤❤❤
Så här färgrann var min mage efter min GBP
Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.
Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår.
Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter.
Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 |
|||
23 |
24 | 25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 | ||||||||
|