Mitt Nya Liv

Alla inlägg under augusti 2021

Av Anneli Gustavsson - 17 augusti 2021 11:38


Krusbärsmarmelad

 

 

1 kg krusbär

1 dl vatten

1 ekologisk citron

800-1.000 g socker

 

 

  1. Skölj och rensa körsbären. Ställ in ett par små fat i frysen.
  2. Lägg dem i en tjockbottnad kastrull eller gryta och slå på vattnet.
  3. Koka upp på medelvärme och låt bären sjuda tills de börjar släppa vätska.
  4. Pressa i saften av citronen.
  5. Sänk värmen och rör ner sockret. Det ska inte koka förrän allt socker är löst för annars riskerar man att sockret kristalliseras och man får klumpar i marmeladen.
  6. Koka kraftigt i cirka 10 minuter. Skumma hela tiden. Överkurs är att pensla på kanterna med vatten för att få bort eventuella sockerkristaller som stänkt upp och riskerar bli hårda och faller ner i marmeladen.
  7. När marmeladen når 107-108 grader i temperatur är den klar. När den tjocknat ordentligt kan man också lägga en klick på ett av faten som stått i frysen och efter någon minut drar man fingret genom marmeladen. Om den inte rinner ihop igen är den klar.
  8. Fyll upp på väl rengjorda burkar som gärna sköljts med kokande vatten eller stått i en het ugn några minuter.
  9. Marmeladen klarar sig minst några månader om den står mörkt och svalt. I frysen står den sig en mindre evighet.


------------------------------------------------------------------------------------------------------

Krusbärspaj med smuldeg

Ingredienser

  • 8 dl krusbär
  • 4 msk strösocker
  • 100 gram smör
  • 3 dl vanligt vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • Tillbehör: 4 port vaniljsås, vaniljglass eller vispad grädde

 

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smörj en pajformen (ca 26 cm diamter) eller fyra portionsformar (ca 13 cm diameter).
  3. Fördela och bred ut bär i botten.
  4. Strö över socker.
  5. Blanda ihop smuldegen av smör, mjöl och socker.
  6. Bred ut i ett jämnt lager över bären.
  7. Grädda stor paj i 25 minuter. Portionspajer gräddar du i 20 minuter.
  8. Ta ut och låt svalna något.
  9. Servera krusbärspajen med valfritt tillbehör som vaniljsås, vaniljglass eller vispad grädde.

 

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------

krusbärskaka

Ingredienser

  • 5 dl krusbär, färska eller frysta
  • 5 medelstora ekologiska ägg
  • 4 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 125 gram smör
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk smör

 

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader - vanlig ugn.
  2. Rensa krusbären och plocka ev. bort fästet.
  3. Dela ev. krusbären i halvor.
  4. Mät upp ägg och 4 dl socker i en skål.
  5. Vispa ägg och socker minst 5 minuter med elvisp tills det är ljust och pösigt.
  6. Blanda bakpulver och mjöl samt vänd ner till en smet i äggblandningen.
  7. Smörj en långpanna med bakplåtspapper med smör. Häll i ströbröd och vänd runt så att ströbrödet fastnar runt om.
  8. Häll i smeten och bred ut i ett jämnt lager.
  9. Strö över krusbären och fördela dem jämnt över hela kakan.
  10. Hyvla smöret med en osthyvel och placera över bär och kaksmet i ett jämnt lager.
  11. Grädda krusbärskakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills den fått fin färg och är genombakt. Du kan testa med en provsticka - är inte spetsen kladdig av smet är kakan genomgräddad.
  12. Ta ut krusbärskakan och låt den svalna något innan du skär upp den i rutor, förslagsvis 6 rader på höjden och 4 på bredden till 24 bitar.
  13. Du kan garnera krusbärskakan med att pudra över florsocker samt servera med en klick grädde samt ev. färska delade krusbär vända i lite socker.

Går att frysa. 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Cognacinkokta krusbär

  • 2 dl socker
  • 1/2 dl vatten 
  • 1/2 dl Cognac
  • 3 dl krusbär
Gör så här: Koka upp vatten och socker i en liten kastrull. Låt koka ca 10 min. Blanda ner cognac och koka ytterligare 2 min. Tillsätt krusbären och koka 3 min. Häll krusbären och lagen  i en glasburk. Förslut burken och låt stå ett par dagar.

 


LYCKA TILL ♥

 

Av Anneli Gustavsson - 16 augusti 2021 21:38


Alltså jag måste vara ärlig o säga att mina bullar är förbenat goda. Mamma säger att jag bakar dom bästa bullarna,,, ja nu vet jag ju inte vad hon säger till syrran, hon kanske säger samma sak till henne o det gör ju inget =) 

 

Men dom är så goda, saftiga o lätta att göra. Jag råkade ta fel vispgrejer till elvispen så hela degen kröp upp o la sig under elvispen så jag fick ta dom andra sen så gick det bra =)

 

Börja först med att sätta ugnen på 250* , ja självklart tvätta händerna. Dom sa gräddas i mitten i ugnen i ca 6-8 minuter. Jag gör alltid dubbel sats o det beror på hur stora formarna är men den här gången var formen något mindre då blev det 50 bullar.

 

RECEPT DEGEN;

 

50 gr jäst

100 gr margarin/smör

3 dl mjölk

1 ägg

3/4 dl socker

2 krm salt

8 dl mjöl

 

Smält smöret/margarinet

 

Smula ner jästen tillsammans med sockret o rör om tills det har löst sig.

 

Ha i mjölken i margarinet/smöret, det ska vara fingervarmt.

 

Vispa saltet o äggen i sockret/ jästen. Häll i margarinet/smöret, tillsätt mjölet, sikta ner det.

 

Du kanske inte behöver 8 dl mjöl,, känn dig för lite. Degen ska inte vara lös o den ska inte heller vara för fast. Man ska kunna ta på den utan att bli alltför kladdig om fingrarna.

 

Sätt dom att jäsa i 45-40 min. Medans dom jäser så börjar du med fyllningen så är den klar, men du kanske behöver värma till den innan den ska användas.

 

FYLLNINGEN;

 

50 gr smör/margarin

3 msk socker

1½ tsk kanel

1½ tsk vaniljsocker

 

Jag brukar göra lite extra för det går det åt.

 

Du ska pensla med ägg o sen ha på pärlsocker eller något annat om du önskar det. 

 

  

Detta går det åt, men jag glömde ställa fram pärlsockret o äggen till penslingen.

 

   

Inte utgånget datum.

 

 

Men så här såg dom ut. Himlans tur att jag hade 2 extra. 

 

 

 

 

Sikta ner mjölet o använd elvispen.

 

 

Det ser så mjukt o fint ut när man siktar ner det.

 

 

En lagom kladdig deg.

 

  


När jag ska göra hålen i degen så använder jag en matsked o en dessertsked för att klicka ut det i formarna. Jag har ett glas ljummet vatten som jag doppar skedarna i så dom inte ska fastna i degen, det är lätt att dom gör det. 

 

 

Jag klickar ut så här mycket. Sen ska dom jäsa i formarna.

 

 

En liten klutt,, det kanske går att använda skopan som man tar glass med ? Det tänkte jag på nu.

 

     

Jag smälter först smöret o sen har jag i allt, det är bara att röra runt. Det doftar så gott.

 

  

Ja så här ser det ut =)

 

 

När jag ska göra hålen i degen så använder jag teskedar ,, jag doppar även dom i ett glas med ljummet vatten så att degen inte ska fastna. 

 

     

Dom jäser upp ganska mycket, men sen sjunker dom ihop lite när man gör hålen men det är ingen fara för dom reser sig i ugnen igen.

 

 

Jag tar i ungefär en tesked i varje bulle, ni ser hur mycket jag har.

 

  

Penslar med ägg o sen har jag på massor med pärlsocker, det är så gott o det ska vara mycket.

 

 

Det blev 5 bullar. En i min mun, 3 till mamma o resten till min kusin som har hjälp mig.

 

 


Dom är inte dom finaste men dom smakar så gott.

 

Hoppas att du oxo tycker om dessa bullar som är så lätta att göra.

 

LYCKA TILL    

 

Av Anneli Gustavsson - 15 augusti 2021 21:23


 


Det finns så mycket fint o snyggt man kan göra med ditt hus o sin trädgård. Allt från jättestora trädgårdar till lite mindre som den jag har. 

 

Men vi kan börja med duschen, man kan ju göra den så läcker med glas.. En stor glasdusch där du kan dansa runt o bara mysa.  

 

Men om vi går till uteplatsen, till trädgården så tycker jag att det är så otroligt läckert o fint med dom som har glas staket. Man kanske inte ska ha glas runt ett större område utan något lite mindre mysigare. 

 

Jag skulle vilja ha ett altanräcke till min altan, den är ju inte så stor men det skulle nog bli snyggt med ett glas staket. Sen skulle man ju kunna bygga ut den lite så det hade blivit lite större o sen skulle man kunna ha lite fin belysning där oxo så det lyste upp fint på kvällen.

Ställa dit några större plantor med fint prydnadsgräs eller något annat.

 

Ja, det tål att tänka på. Drömma kan man ju göra =) 

 

 

Av Anneli Gustavsson - 14 augusti 2021 20:03


Ja nu har jag lite till som jag kan fylla frysen med, det är så roligt att baka o jag gör ju dom sakerna jag tycker om. Så jag gjorde banankakan igen..

 

Börja med att sätta ugnen på 180*

 

RECEPT;



5 ägg

350 gr mjöl

250 gr smör (smält)

250 gr socker

5 gr bakpulver

5 tsk vaniljsocker

4 st bananer, stora

 

VALFRITT

 

Karamellfärg RÖD

Strössel vilket som. Jag hade päronsmak. Kakan blir ju lite gladare =)

 

 

Smält smöret o blanda allt i en bunke. Dela sen upp smeten i 2 delar. Du ska först ha första halvan i en smord form på 30 x 25 cm . När du har lagt i den första smeten så skivar du ner bananerna i lagom bitar o lägger ut dom som jag har gjort på bilden. Sen häller du över resten av smeten över bananerna. 

In i mitten av ugnen i ca 30 minuter. 180*

 

 

   

Storleken på formen.

 

 

Även att det är teflon så smorde jag den,,, men jag skulle haft i bakplåtspapper i botten så ta det. 

 

 

Det slank in en o annan banan i munnen oxo =) 

 

 

Lite glad färg ville jag ha =) 

 

 


Titta så fint det blev =)

 

 

Mitt ögonmått är lika med noll så jag måste dela upp det så att det ska bli lika =)

 

 

Nu har jag bara att bre på den sista smeten. 

 

 

Jag hade på massor med strössel,, så gott.

 

 


Ja då var den klar. Plättlätt o så rackarns gott =) 

 

LYCKA TILL ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 14 augusti 2021 19:38


Nu börjar min frys få lite mer utrymme så då är det dags att baka lite igen, o det är så roligt.

Jag bakade ju en rabarber/jordgubbs paj till Rohde ,den blev god. 

 

Innan du börjar med baket ,, sätt ugnen på 200*. 

 

 

RECEPTET;

 

PAJDEG

 

3 dl mjöl

125 gr kallt smör

2 msk vatten

1 tsk vaniljsocker ( jag tog 2 msk )

 

 

FYLLNING

 

400 gr rabarber

10 st jordgubbar

3 ägg

2,5 dl socker

1 msk vaniljsocker ( jag tog 2 msk )

2 dl grädde 40%ig

4 msk mjöl

1 krm salt

  

 

GÖR SÅ HÄR

 

Börja med pajdegen. Blanda mjöl o vaniljsocker. Skär smöret i små kuber, blanda mjölet tills det blir en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt till en deg. Arbeta inte degen mer än nödvändigt. Med matberedaren blir den klar på några sekunder. Tryck ut degen för hand jämn över hela pajformen och ställ den i kylen i 10 minuter. Skär rabarbern i små bitar, dela jordgubbarna och ställ åt sidan.

 

Värm ugnen till 200*. vispa ägg, vaniljsocker och socker lite snabbt med en handvisp. Tillsätt grädde, mjöl och salt, rör om till en klumpfri smet. Lägg rabarberbitarna i pajformen, garnera med jordgubbar och häll på vaniljsmeten över. Grädda i mitten av ugnen 200* i 15 minuter.

 

Sänk sedan värmen till 175* o grädda ytterligare i ca 30 minuter. Låt sedan pajen svalna i rumstemperatur och ställ sedan i kylen i minst 2 timmar så den stelnar. Pajen ska vara helt kall innan servering för godast smak. Funkar utmärkt att förbereda dagen innan.


 

Jag gjorde pajen åt Rohde för hon fyllde år i går så hon tog med sig sakerna hem till mig. Jag gjorde dubbel sats o det blev jättebra. Det är bara att trycka ut degen så gott det går i formen..


 

Så här blev resultatet. Jag följde med Rohde hem så hon fick hem den o hon blev så nöjd o glad. 

 

Ja det är en god paj o faktiskt lätt att göra. 

 

LYCKA TILL

 


 

 

Av Anneli Gustavsson - 13 augusti 2021 17:51


Ja det finns ju så mycket man vill prova o självklart ville jag prova detta med att plantera popcorn,, för jag var hundra på att det inte skulle bli nåt gräs av det. 

 

Men tji så fel jag fick o snabbt växer det oxo. 

 

 

Det ska INTE vara micropopcorn utan dom vanliga.

 

 

26 Juli planterade jag cornen. Man kan ta i rätt så många för det är inte säkert att alla tar sig.. Ställ det ljust, i solen om det nu finns nån. Vattna den så att den inte torkar ut.

 

   

 

5 augusti har det blivit så här mycket,, ja det växer på som tusan.

 

 

11 augusti,, växer flitigt. Jag har ingen aning om vad som kommer att hända om det bara är gräs som växer eller hur det blir men fina är dom ..

 

 

I dag är det den 13 augusti o det har växt ännu mer. Det är så roligt att prova på olika saker för att se vad som händer.. Jag hittar inte fatet till den krukan till höger så det får bli så =)

 

Ja fortsättning följer.. Hoppas att det blir riktigt tjusigt, då skulle man ju kunna plantera det ute nästa vår =)

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 12 augusti 2021 14:43


Idag fick jag en trevlig överraskning.. Mitt barnbarn Jack ville komma till mig o det fick han ju gärna göra. 

 

Så nu har vi bakat chokladbollar med mycket kärlek 

 

 

Mitt recept är;

 

450 gr Havregryn

580 gr socker

200 gr smör/margarin, rumstemperatur

8 tsk kakao

8 tsk vaniljsocker

12 msk kaffe

 


 

Jag mixar grynen för jag tycker att det blir godare då, lite mer saftigt.

 

 

 Jag häller i allt i en stor bunke.

 


 

Först vispar jag med elvispen ,,,

 

 

,,, sen knådar jag ihop det.. Ok det blev ett ansikte oxo =) 

 

 

Det blev 50 bollar i burken o några i munnen på Jack =) 

 

 

En lycklig kille,, goda blev dom oxo så det var ju ett plus.. 

 

 


Av Anneli Gustavsson - 11 augusti 2021 23:49


Ja det händer mycket i lillens liv nu   

 


Klicka på bilden så kommer du till Neos blogg med ett nytt inlägg.


  

Translation

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

46 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

WEBDESIGN

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ NEO PÅ INSTAGRAM

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM.

 

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

VEM HAR NAMNSDAG ?

 

Klicka på bilden så ser du Vem som har Namnsdag.

 

MINA AVSVALNINGSGALLER.

 

HÄR KAN DU KÖPA AVSVALNINGSGALLERNA SOM JAG ANVÄNDER. KLICKA PÅ BILDEN.

 

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Don't Say Goodbye

 

Klicka på bilden ♥

 

Precious Child - Gone To o Soon.

 

EN UNDERBAR LÅT.

Klicka på bilden.

 

MAMMA.

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

A STAR IS BORN.

 

KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

MAMA - IL DIVO

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

EVA CASSIDY

 

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER NI TILL EN UNDERBAR SÅNGERSKA.

 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18
19
20 21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2021 >>>

Tidigare år

Arkiv

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Ovido - Quiz & Flashcards