Mitt Nya Liv

Direktlänk till inlägg 17 augusti 2021

GOTT MED KRUSBÄR.

Av Anneli Gustavsson - 17 augusti 2021 11:38


Krusbärsmarmelad

 

 

1 kg krusbär

1 dl vatten

1 ekologisk citron

800-1.000 g socker

 

 

  1. Skölj och rensa körsbären. Ställ in ett par små fat i frysen.
  2. Lägg dem i en tjockbottnad kastrull eller gryta och slå på vattnet.
  3. Koka upp på medelvärme och låt bären sjuda tills de börjar släppa vätska.
  4. Pressa i saften av citronen.
  5. Sänk värmen och rör ner sockret. Det ska inte koka förrän allt socker är löst för annars riskerar man att sockret kristalliseras och man får klumpar i marmeladen.
  6. Koka kraftigt i cirka 10 minuter. Skumma hela tiden. Överkurs är att pensla på kanterna med vatten för att få bort eventuella sockerkristaller som stänkt upp och riskerar bli hårda och faller ner i marmeladen.
  7. När marmeladen når 107-108 grader i temperatur är den klar. När den tjocknat ordentligt kan man också lägga en klick på ett av faten som stått i frysen och efter någon minut drar man fingret genom marmeladen. Om den inte rinner ihop igen är den klar.
  8. Fyll upp på väl rengjorda burkar som gärna sköljts med kokande vatten eller stått i en het ugn några minuter.
  9. Marmeladen klarar sig minst några månader om den står mörkt och svalt. I frysen står den sig en mindre evighet.


------------------------------------------------------------------------------------------------------

Krusbärspaj med smuldeg

Ingredienser

  • 8 dl krusbär
  • 4 msk strösocker
  • 100 gram smör
  • 3 dl vanligt vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • Tillbehör: 4 port vaniljsås, vaniljglass eller vispad grädde

 

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smörj en pajformen (ca 26 cm diamter) eller fyra portionsformar (ca 13 cm diameter).
  3. Fördela och bred ut bär i botten.
  4. Strö över socker.
  5. Blanda ihop smuldegen av smör, mjöl och socker.
  6. Bred ut i ett jämnt lager över bären.
  7. Grädda stor paj i 25 minuter. Portionspajer gräddar du i 20 minuter.
  8. Ta ut och låt svalna något.
  9. Servera krusbärspajen med valfritt tillbehör som vaniljsås, vaniljglass eller vispad grädde.

 

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------

krusbärskaka

Ingredienser

  • 5 dl krusbär, färska eller frysta
  • 5 medelstora ekologiska ägg
  • 4 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 125 gram smör
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk smör

 

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader - vanlig ugn.
  2. Rensa krusbären och plocka ev. bort fästet.
  3. Dela ev. krusbären i halvor.
  4. Mät upp ägg och 4 dl socker i en skål.
  5. Vispa ägg och socker minst 5 minuter med elvisp tills det är ljust och pösigt.
  6. Blanda bakpulver och mjöl samt vänd ner till en smet i äggblandningen.
  7. Smörj en långpanna med bakplåtspapper med smör. Häll i ströbröd och vänd runt så att ströbrödet fastnar runt om.
  8. Häll i smeten och bred ut i ett jämnt lager.
  9. Strö över krusbären och fördela dem jämnt över hela kakan.
  10. Hyvla smöret med en osthyvel och placera över bär och kaksmet i ett jämnt lager.
  11. Grädda krusbärskakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills den fått fin färg och är genombakt. Du kan testa med en provsticka - är inte spetsen kladdig av smet är kakan genomgräddad.
  12. Ta ut krusbärskakan och låt den svalna något innan du skär upp den i rutor, förslagsvis 6 rader på höjden och 4 på bredden till 24 bitar.
  13. Du kan garnera krusbärskakan med att pudra över florsocker samt servera med en klick grädde samt ev. färska delade krusbär vända i lite socker.

Går att frysa. 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Cognacinkokta krusbär

  • 2 dl socker
  • 1/2 dl vatten 
  • 1/2 dl Cognac
  • 3 dl krusbär
Gör så här: Koka upp vatten och socker i en liten kastrull. Låt koka ca 10 min. Blanda ner cognac och koka ytterligare 2 min. Tillsätt krusbären och koka 3 min. Häll krusbären och lagen  i en glasburk. Förslut burken och låt stå ett par dagar.

 


LYCKA TILL ♥

 

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

18 augusti 2021 11:04

Tack för recepten. Jag har massor med rödkrusbär och det är ju synd att fåglarna ska få alltsammans. Ska försöka plocka bara det slutar regna.

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

Anneli Gustavsson

18 augusti 2021 12:28

Ja krusbär som är så gott. Önskar att jag hade lite här oxo =) Tänk en god krusbärskaka,, mumma =)
Det är ett riktigt skitväder vi har.
Lycka till o säg hur det gick ❤

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anneli Gustavsson - Tisdag 20 maj 11:00

  Häromdagen när jag satt vid köksbordet och drack mitt morgonkaffe började jag tänka på hur mycket vi egentligen slänger. Det hela började när jag skulle rensa mitt förråd och hittade gamla saker som jag inte använder längre. En trasig lampa, en g...

Av Anneli Gustavsson - Fredag 16 maj 15:20


    Dessa citronkakor blir som "drömmar" ,, ja kanske inte lika spröda men nästan =) Dom är i alla fall så goda,, farligt goda.     RECEPT; Över o under ugn. 175*  9-11 min i mitten. 18 - 20 gram.   120 g smör/margarin Rumsvarmt 2½...

Av Anneli Gustavsson - Måndag 12 maj 16:37

      Över & under ugn, i mitten på 175* 19 - 21 g ca15-20 min. 15-19 g ca 10 min.   200 g Rumsvarmt/mjukt smör/margarin 4,5 dl mjöl 1 dl socker 1 tsk bakpulver 3 tsk vaniljsocker Hallonsylt     1. Blanda dom torra ingredie...

Av Anneli Gustavsson - Fredag 18 april 13:35


      Det är 6 år sen vården förstörde min mage på operationen.Jag fick ju åka in akut pga min gallblåsa. Jag hade gått i ca 4 år med smärtor o kramper på hö sida. Operationen blev allvarlig, så dom kunde inte göra med titthål. Andra läkare ti...

Av Anneli Gustavsson - Fredag 11 april 16:58

      För 9 år sen fick du somna in o bli en fin Ängel.Det var många tuffa år av saknad,, som fortfarande är en stor saknad men inte lika hemsk.     Jag hann inte säga hejdå till dig för det kom som en chock. Vi fick åka in till veterinä...

Translation

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

46 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

WEBDESIGN

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ NEO PÅ INSTAGRAM

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM.

 

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

VEM HAR NAMNSDAG ?

MINA AVSVALNINGSGALLER.

 

HÄR KAN DU KÖPA AVSVALNINGSGALLERNA SOM JAG ANVÄNDER. KLICKA PÅ BILDEN.

 

❤❤❤

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Don't Say Goodbye

 

Klicka på bilden ♥

 

Precious Child - Gone To o Soon.

 

EN UNDERBAR LÅT.

Klicka på bilden.

 

MAMMA.

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

A STAR IS BORN.

 

KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

MAMA - IL DIVO

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

JAMES BLUNT-MONSTERS

 

EVA CASSIDY

 

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER NI TILL EN UNDERBAR SÅNGERSKA.

 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18
19
20 21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2021 >>>

Tidigare år

Arkiv

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Ovido - Quiz & Flashcards