Mitt Nya Liv

Alla inlägg under december 2012

Av Anneli Gustavsson - 13 december 2012 21:26


Vi upphör att älska oss själva om ingen älskar oss.
 Mme de Stael
 
 

Av Anneli Gustavsson - 13 december 2012 20:47


Ville bara tala om att Rocky har kommit hem igen...


 

Av Anneli Gustavsson - 13 december 2012 20:30


I morse körde jag in mamma till stan. När vi sitter i bilen så säger hon att jag har börjat snarka jättemycket igen. Ja vi bor vägg i vägg så hon hör de in till sig =)

Nu är jag lite täppt i näsan o jag har gått upp något i vikt,, tror jag. Jag har inte vägt mig på länge. Men de känns inte som jag vill väga mig just nu heller. 


Jag förstår inte varför de ska vara så olika med oss som har gjort den här magsäcksoperationen, gastric bypass ? Dom flesta kan inte äta mycket o om dom äter för mycket eller "fel" så mår dom dåligt o dumpar, men de gör inte jag. Jo jag kan göra de ibland om jag äter för fort. 


Jag vet att jag har gått ner mycket i vikt -48 kg o jag är glad för dom kilona men jag är i alla fall besviken eftersom jag måste kämpa exakt lika mycket nu som jag fick göra innan min operation... Men de är väl så de ska vara när man heter Anneli antar jag. 


Jag försöker ju att träna för att dels bygga upp musklerna igen till den vikten jag har idag o dels för att gå ner i vikt. De är jobbigt för ibland känns de som att allt bara ska jävlas, jag har ingen ork att träna som jag vill men de har ju med min värk att göra (fibromyalgi) ..  Huvet vill mer än vad kroppen orkar. 


Ja, jag är visst gnällig idag. Men jag vill ha vår o mina promenader !!!


Puss I Pannan ♥


pssst,,, hör ni nån som snarkar så kan de vara jag =).......




Av Anneli Gustavsson - 13 december 2012 17:26


Rocky har varit borta i två timmar nu. Han är ljus beige och tio månader ambull/ amstaff.SNÄLLA mina vänner sprid detta vidare så vi kan få hem våran lilla bebis. Han försvann från äsperöd vid två tiden idag 13/12..

Lilla Edet- Hjärtum/ström detta är mellan Trollhättan å Göteborg men närmast Thn.

 

De är jättekallt ute o Rocky måste få komma hem fort. Håll ögonen öppna.

 

  Klicka på bilden så kommer ni till Jessicas facebook sida ...

 

 

 


Av Anneli Gustavsson - 12 december 2012 23:45




 


 


Den svenska traditionen att fira Lucia den 13:e december går tillbaka ända till år 1764 då den första kända lucian bjöd på kafe på sängen på en herrgård i Västergötland. Den idag så kära traditionen med luciatåget på Skansen uppstod år 1893 och spred sig sedan ut till skolor och föreningar. Men vem var egentligen Lucia och varför firar vi henne?

Lucia anses ha varit en historisk person som föddes i staden Syrakusa år 283 efter Kristus i en adlig, välbärgad familj. Fadern dog tidigt och hon växte upp till en gudfruktig ung dam som ville viga sitt liv till Gud och förbli jungfru. Uppfostrad blev hon av sin mor Euthycia med grekiskt påbrå. Redan som barn avlade Lucia kyskhetslöfte och hoppades få skänka bort sina jordiska ägodelar till de fattiga så småningom, men berättade inte om sitt beslut för någon. Hon blev i unga år bortlovad till en yngling varpå hon bad till Gud om att slippa äktenskapet. I samma veva blev modern mycket sjuk i blödarsjuka och en pilgrimsresa företogs till Catania, åtta mil från Syrakusa, där graven med den heliga jungfrun och martyren Agatha låg.

Som av ett mirakel blev modern botad i Catania genom att den heliga visade sig för Lucia och sa "Min syster, varför ber du mig om något du lika väl själv kan ge din moder? Din tro har botat henne!". Detta gjorde modern så överväldigad att hon lovade att Lucia skulle få förbli ogift och dessutom få skänka hemgiften till de fattiga, något som gjorde den väntande brudgummen helt rasande. För att hämnas angav han Lucia som kristen mitt under den värsta förföljelsen av kristna i Romarriket. För att blidka honom stack hon enligt legenden ut sina ögon och sände dom till honom på ett fat. För sin trohets skull fick hon då ett par ännu vackrare av Gud.

År 304 blev Lucia arresterad och dömd att skickas till en bordell som straff för sin kristna tro. Bödlarna försökte på vägen dit tortera henne på alla möjliga hemska vis, men inget av tortyrmetoderna fungerade då Gud hela tiden kom till hennes undsättning och skyddade henne från både eld och kokande olja. Till slut stack bödlarna ett svärd genom hennes hals, men Lucia levde ända tills hon hade hunnit få sista smörjelsen.

Sankta Lucia vördas än idag inom den romersk-katolska och den ortodoxa kyrkan och är skyddshelgon för synskadade, sjuka barn, prostituerade som ångrar sig, vävare, med flera.



Vår svenska lucia-tradion

Långt innan kristendomen kom till Sverige och förde med sig Lucia som ett av många katolska helgon, hade vi i Sverige hedniska traditioner runt lucia. Den julianska kalendern gällde i vårt land fram till 1753 och natten mellan den 12:e och 13:e december var den längsta och svartaste natten på året. Då gällde det att skrämma bort alla onda andar och Lucifer själv med fest och gamman hela natten lång innan julefastan tog vid.

Traditionen med den vitklädda lucian uppstod 1764, men blev inte allmänt befästad och tog fart förrän på 1900-talet då skolor och föreningar började lyfta fram den varje år. Skansen i Stockholm tog 1893 upp luciatraditionen och sedan 1973 kröns Sveriges lucia på Skansen varje år. Lucia är och förblir en kär, omhuldad tradition som förhoppningsvis kommer att lysa upp tidiga 13:e decembermornar även under århundradena som komma skall.

Av Anneli Gustavsson - 12 december 2012 23:24


 

Av Anneli Gustavsson - 12 december 2012 20:52

 

Translation

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

46 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

WEBDESIGN

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ NEO PÅ INSTAGRAM

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM.

 

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

VEM HAR NAMNSDAG ?

 

Klicka på bilden så ser du Vem som har Namnsdag.

 

MINA AVSVALNINGSGALLER.

 

HÄR KAN DU KÖPA AVSVALNINGSGALLERNA SOM JAG ANVÄNDER. KLICKA PÅ BILDEN.

 

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Don't Say Goodbye

 

Klicka på bilden ♥

 

Precious Child - Gone To o Soon.

 

EN UNDERBAR LÅT.

Klicka på bilden.

 

MAMMA.

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

A STAR IS BORN.

 

KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

MAMA - IL DIVO

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

EVA CASSIDY

 

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER NI TILL EN UNDERBAR SÅNGERSKA.

 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Arkiv

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Skapa flashcards