Kvart i tolv under valborg samlades vårdpersonal på torget framför Norrahammars vårdcentral. En kör bestående av läkare, sjuksköterskor och vårdadministratörer tog ton och sjöng in våren, inför en publik av kollegor och en och annan förbipasserande.


Att Norrahammars vårdcentral inte bara kan leverera vård utan även körsång kommer kanske som en överraskning för utomstående. Det hela är kopplat till ett arbetsmiljöprojekt som drog i gång för en månad sedan, där de anställda kan göra olika aktiviteter. Som att spela pingis eller gå promenader.

– Vi var några som kände att vi ville börja sjunga tillsammans. Vi började sjunga i trapphuset och har hållit på med detta sedan dess, säger Lotta Lilja, verksamhetschef på Norrahammars vårdcentral.


"Sprida vårsång"

Att de skulle göra ett framträdande var inte något de hade tänkt sig från början. Men när valborg närmade sig och det stod klart att årets vårfirande blir sparsamt, tyckte de att de kunde försöka bidra med att sprida lite vårkänsla i vart fall.

– Vår tanke föddes när valborg närmade sig. Vi blir ju alla lite snuvade på valborgsfirandet. Då tänkte vi att vi kunde samla ihop oss och sjunga här på torget för att sprida vårdsång till de som hinner och kan lyssna på oss, säger hon.

När blir nästa framträdande från Norrahammars vårdcentral?

– Ja, det vet jag inte. Det får vi se, säger Lotta Lilja med ett skratt.


Lyssna på deras sång HÄR.

 

 

 

 

Jag blev så glad när jag såg detta. Det är från min vårdcentral så jag känner igen dom. Min sjukgymnast var oxo med.. Himlans roligt att se o höra.. Att det inte bara är om coronan hela tiden o hur många som har dött.