Mitt Nya Liv

Alla inlägg den 2 januari 2022

Av Anneli Gustavsson - 2 januari 2022 20:58


 
Min svärdotter visade mig för ett tag sen att hon hade skickat efter ett kit på nätet o tagit hål i öronen själv. Oh,, jag som har velat göra det i så många år men tycker att det är dyrt att gå o göra det. Så jag beställde o hon kom hit o skulle hjälpa mig.
 
 
Jag har redan ett hål i varje öra så jag ville ha 2 till i mitt vänstra. Det första gick jättebra, kändes knappt, det klickade till lite.
 
 
När det andra skulle göras så kändes det bra mycket mer o jag tjoade till rätt så högt, ja det gjorde inte ont jag blev väl mer förvånad.
 
 
Men,,,, det blev så snett så att pinnen på örhänget pekade rätt ut o så kunde jag inte ha det. Hon tog ut det o försökte trycka igenom det med händerna men det gjorde så fruktansvärt ont.. Till saken hör ju oxo att det var fel på örhänget. Ploppen var inte tillräckligt stort hål på så pinnen gick inte igenom. Men vi försökte ladda om den o försöka igen men det gick inte så jag tog kort på örhänget o ploppen o skickade till dom så dom bar om ursäkt o skickade 2 nya örhängen.
 
 
Nu var detta ett tag sen jag fick som så dom har legat här o väntat på att svärdottern ska hjälpa mig =)
 
 
Igår kom hon o Jack hit o då ritade hon ut var hon skulle sätta dom.
Hon var noga,, tvättade händerna o spritade min örsnibb..
 
 
Ja då var det dags igen tänkte jag o bet ihop =) Nu kommer jag inte ihåg hur det var för det gick åt skogen igen på samma ställe. Det blev så snett, det lossnade från mojängen så hon försökte trycka igenom det igen med händerna men det gjorde ont .. Vi testade att ladda om den igen o hon blev väl lite nervös för hon frågade vad vi skulle göra. Skjut till en gång till sa jag men se till så att inte pinnen sticker rakt ut,,, ja åt sidan =)
 
 
Jag sa till Jack att han skulle hålla min hand o skrattade.. Klick sa det,, nu blev det bättre.. Sen tog jag i andra örat oxo. Tänkte först att det kommer att gå åt skogen men det gick jättebra.
 
 
Så nu har jag på äldre dar 3 hål i vänstra örat o 2 i högra. Det känns inte mer än när jag ligger på sidan när jag ska sova.
 
Ja det var det jag skulle berätta. Tur att jag har min svärdotter   
 
Men,,, jag har en annan sak till att berätta, men det kan jag inte säga nåt om nu =)
 
 

Av Anneli Gustavsson - 2 januari 2022 12:16


 

Magnus Trofast, verksamhetschef för operation/iva på Ryhov, berättar att det är tungt att behöva kalla in nyårsledig personal. Foto: SVT


Ryhov öppnar covidavdelning – personal kallas in från ledighet

UPPDATERAD 30 DECEMBER 2021PUBLICERAD 30 DECEMBER 2021

Trycket från covid-patienter har ökat så mycket att Ryhov nu öppnar en specialavdelning för covid-iva. Även operationsavdelningen kommer att påverkas.

Antalet covidpatienter ökar kraftigt och trycket har inte varit så här högt sedan i maj. Därför öppnar nu Ryhov en egen avdelning för smittade och antalet planerade operationer kommer att minska från och med nästa vecka eftersom personalen behövs på covidavdelningen.

– Vi ser en tydlig ökning av smittspridningen i Jönköpings län, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Mats Bojestig. Det är en fortsatt stor efterfrågan på provtagning och länets vårdcentraler har en intensiv provtagningsverksamhet.

”Bister stämning”

Specialavdelningen innebär fyra nya platser och är en dubblering av platserna på sjukhusets covid-iva. Det här innebär att personal kommer att beordras in från nyårsledigheten.

– Det är många som planerat att vara lediga nu under nyårshelgen, så det är lite bister stämning nu, säger Magnus Trofast, verksamhetschef för operation/iva på Ryhov.

Han uppmanar länsborna att vara försiktiga under nyårshelgen för att inte belasta vården än mer.

– Ta det försiktigt med fyrverkerier med mera.

25 covidpatienter på sjukhusen

I dag torsdag får 25 patienter sjukhusvård för covid-19 i regionen. Sju av dem vårdas på iva. Både Höglandssjukhuset och Värnamo sjukhus klarar i dagsläget av trycket av covid-patienter.

Enligt Folkhälsomyndighetens preliminära analys av data ökade antalet covid-19-fall med 14 procent i landet under förra veckan jämfört med veckan innan. Av de bekräftade fallen var 36 procent ovaccinerade.

Omikronfallen

Andelen fall av omikron stiger också och väntas fortsätta öka enligt Folkhälsomyndigheten. Men det är stora skillnader i landet.

I Jönköpings län var det färre än tio procent av de bekräftade fallen som var omikron under vecka 51. Att jämföra med exempelvis Kalmar län där 70 procent av de smittade hade omikronvarianten.

Märks även på akutkliniken

Även på akutavdelningen på Länssjukhuset Ryhov har de märkt av en ökad tillströmning av covidpatienter och har sedan tidigare bemannat upp extra under jul och nyårshelgen.

 

Se filmen HÄR.

 

 

 

Det är väl inte så konstigt att det blir mer o mer nu. Julen har varit o vi har träffat våra familjer. Många har inte tagit vaccinet, dom bryr sig inte. Dom tror att dom är odödliga, jag vet inte vilken planet dom lever på ?

 

Det är våran skyldighet att ta vaccinet för att först o främst vara rädda om oss själva men även våran omgivning. Jag skulle bli förtvivlad om jag visste att jag smittade någon. Jo då, jag vet att även att jag har tagit mina 3 sprutor så kan jag bli sjuk o jag kan smitta andra. Men vi måste ändå göra allt för att försöka få bukt på detta.. 

 

Det är inte heller ok att vara så satans nonchalanta genom att inte ta sprutorna, sen gå ut o festa loss med stora gäng, pussas o kramas o allt vad man nu håller på med. Det är väl inte så konstigt att smittan förs vidare.

 

Jag kommer ihåg när jag läste att det anordnades fester för att se vem som blev sjuk först,, IDIOTISKT !!! Såna idioter tänker inte ett dugg på vårdpersonalen som går på knäna för att hålla oss vid liv. Dom sliter som djur i sina munderingar o det är svårt för dom att jobba med masker,, det imma igen o det är så varmt för dom. Detta är ett stort HÅN mot andra att inte ta sitt ansvar... 

 

Det finns som som kanske inte kan eller få ta vaccinet o det förstår jag men att inte bry sig är inte ok. 

 

Jag försöker göra mitt. Jo då, jag träffade min lilla familj Julafton o jag har haft mitt lilla troll hos mig över natten nu, men det var ett bra tag sen jag hade det.

 

Snälla,, ta ert ansvar o ta vaccinet. Tvätta o sprita händerna,, håll avståndet för allas Bästa.

 

Var rädda om er själva o varandra ♥

 

 

 

 

 

 

Translation

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

46 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

WEBDESIGN

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ NEO PÅ INSTAGRAM

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM.

 

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

VEM HAR NAMNSDAG ?

 

Klicka på bilden så ser du Vem som har Namnsdag.

 

MINA AVSVALNINGSGALLER.

 

HÄR KAN DU KÖPA AVSVALNINGSGALLERNA SOM JAG ANVÄNDER. KLICKA PÅ BILDEN.

 

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Don't Say Goodbye

 

Klicka på bilden ♥

 

Precious Child - Gone To o Soon.

 

EN UNDERBAR LÅT.

Klicka på bilden.

 

MAMMA.

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

A STAR IS BORN.

 

KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

MAMA - IL DIVO

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

EVA CASSIDY

 

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER NI TILL EN UNDERBAR SÅNGERSKA.

 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14 15 16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Arkiv

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Ovido - Quiz & Flashcards