Direktlänk till inlägg 5 september 2021
Tänk att det är så roligt att baka. Ja min frys är ju ganska full men jag ska möblera om lite o se om jag får in nåt mer. Jag måste baka bullar för jag har inga kvar, mamma fick dom sista. Jo jag har bullar men dom är till sonen o dom är glutenfria.
Men så hade Rohde fått lingon så då ville hon att jag skulle baka nåt med dom o det gjorde jag i dag o det blev så gott.
Sätt ugnen på 200* i mitten på ugnen. Formen ska vara 20 x 30.
RECEPT;
250 gr lingon
½ dl rårörsocker
BLANDA IHOP DETTA O LÅT STÅ VID SIDAN.
100 gr smör
3 ägg
1½ dl rårörsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
Toppingen;
100 gr smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl rårörsocker
2 tsk vaniljsocker
Börja först med att blanda ner rårörsockret tillsammans med lingonen.
Smält smöret.
Vispa äggen o rårörsockret poröst.
Ta en ny skål. Blanda mjölet, vaniljsockret o bakpulvret, blanda noga.
Smörj formen o ha bakplåtspapper i botten. Jag smorde även botten men det behövd inte.
Ha i det smälta smöret, mjölken o tillslut mjöl blandningen i äggvispet. Vispa tills smeten blir klumpfri.
Ha i smeten i formen. Sprid ut lingonen över smeten o sen in i ugnen på 200* i mitten på ugnen i 15 minuter.
Nu till "strösslet" som ska vara på kakan.
Smält smöret, ha i rårörsockret, vaniljsockret, vetemjöl o havregrynen. Allt som är till strösslet ska i grytan o sen ska det klickas över kakan..
Jag trodde att det skulle smälta ner mycket mer än vad det gjorde så nästa gång blir det mindre klickar men det blev gott ändå.
När du har klickat på detta på kakan så ska den in i ugnen igen på 225* i 10 min.. Så ni får höja graderna på ugnen. Nu kan det ju skilja lite från ugn till ugn men det ska bli gyllenbrunt.
Känn efter med en tandpetare, den ska vara torr då är den klar.
Börja med att blanda rårörsockret o lingonen, ställ åt sidan.
Smörj formen 20 x 30 cm.
Ha bakplåtspapper i botten.
Vispa ägg o rårörsockret poröst.
Ha sedan i smöret, mjölken o till sist mjöl blandningen..
Vispa till en slät smet.
Ha först i smeten i formen o sen häller du på lingonen, fördela jämt.
Efter 15 min ser den ut så här.
Klicka på strösslet. Men,,, ta mindre klickar för det flyter inte ut som jag trodde att det skulle göra.
Gyllenbrunt o fint. Ja då, kakan var klar så nu ska den svalna.
Vände upp o ner på kakan o den ser jättefin ut. Måste ju ta av bakplåtspappret =)
Ja så här blev det. Det blev rätt bra ändå o ugnen höll sig o gjorde som den skulle. Min ugn bråkar ganska ofta med mig men i dag gick det bra.
Kakan är genomgräddad o fin,, syrligt o lite sött =)
Inga tjusiga upplägg,, får försöka öva lite på det.. När dom har svalnat så är det bara att äta upp dom eller frysa in dom.
Ni får gärna tycka till o säga vad ni tyckte om kakan =)
Lycka Till
Häromdagen när jag satt vid köksbordet och drack mitt morgonkaffe började jag tänka på hur mycket vi egentligen slänger. Det hela började när jag skulle rensa mitt förråd och hittade gamla saker som jag inte använder längre. En trasig lampa, en g...
Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.
anneliprivat@hotmail.com
❤❤❤
Så här färgrann var min mage efter min GBP
Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.
Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår.
Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter.
Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
5 | |||||
6 |
7 |
8 | 9 | 10 |
11 |
12 | |||
13 |
14 | 15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
|||
20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 |
26 | |||
27 |
28 |
29 | 30 |
||||||
|