Direktlänk till inlägg 7 juni 2020
Jag har blivit så sugen på att baka men jag har inte mycket plats kvar i frysen.. Men nu har jag bakat mer bullar i alla fall. Jag hade en påsen kvar men jag var ändå så sugen på att baka..
Innan jag börjar med degen så förbereder jag plåtarna o lägger ut formarna.
Jag blandar jästen med sockret ,, då löser det upp sig o blir till en liten smet.
Ja, smet o smet,, men så här blir det i alla fall. Förr löste jag alltid upp jästen i smöret o mjölken men detta är mycket bättre.
Jag knäcker alltid äggen i en annan skål så det inte blir massa små skal..
Sen vispar jag ihop degen en stund.
Jag har en mugg med vatten för att doppa ner skedarna, dom bli kladdiga när man ska ta degen o lägga den i formarna då är det lättare med lite vatten till.
Så här mycket fyller jag formarna.. Ca 3/4,,, då blir dom lagom stora..
Jag lät mina jäsa i dryga 45 min då blir dom så här. Men sen ska jag ju göra ett litet hål i degen o det gör jag med 2 teskedar o där häller jag i geggan med kanel mm.
Kladdigt o hemskt blev det men så här ser det ut när man fyller hålen med geggan..
Det ska vara mycket pärlsocker,, det ska kännas i munnen..
Det blev 43 stycken den här gången.. Jag smakade på en o mamma fick in till sig o hon smakade på en då o sa att jag gör dom godaste bullarna så det är ju roligt att höra.
Mitt recept.. 250* i mitten på ugnen i ca 6-8 min.
50 gr jäst
100 gr smör/margarin som du smälter.
3 dl mjölk. Ha i mjölken i det smälta smöret så det blir ljummet. Sen blandar du ner allt.
1 ägg
3/4 dl socker
2 krm salt
8 dl mjöl. Jag brukar inte ta riktigt så mycket, men man känner lite..
Fyllning ;
Smält allt tillsammans. Det kan tjockna på lite om det får stå men det är bara att värma det lite igen. Fyllningen ska kännas sockrig när man har värmt till den så det är inget fel...
50 gr smör/margarin
3 msk socker
½ tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
Pensla med ägg o pärlsocker.
Jag gör alltid dubbel sats med bullarna o 3 dubbelt med fyllning för det går det åt..
Dom här bullarna är så otroligt goda o lätta att göra. Man slipper att kavla o knåda o det underlättar verkligen när det gäller min värk..
Medans du väntar på nästa plåt så stelnar fyllningen lite så värm på den för varje plåt.
Kolla sen med en sticka så att bullarna inte är degiga innan du tar ut dom.
Om ni gör dessa bullar får ni gärna säga vad ni tyckte..
Ha en fin kväll ♥
Det är så mycket att hålla reda på när man är hemma o är sjuk. Inte nog med att jag har min fibro o allt annat.. Jag går ju o bryter tån,, ja för ca 2 år sen.. Sen halkade jag ju 22a dec 23 o slog i rejält. Men nu så har jag pratat med Fol...
I dag har det varit skönt väder, härligt att klä sig lite lättare. I dag skulle jag även gå hem till Rohde o plocka med mig lite kläder o lite annat smått o gott. Det är så att hon har kommit till ett korttidsboende för hon har varit sjuk. ...
Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.
anneliprivat@hotmail.com
❤❤❤
Så här färgrann var min mage efter min GBP
Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.
Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår.
Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter.
Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|