Mitt Nya Liv

Direktlänk till inlägg 12 maj 2018

Jag Ser Nog Rätt Frisk Ut.

Av Anneli Gustavsson - 12 maj 2018 01:00


Det är mitt i natten o jag somnade till vid 22;30 tiden o vaknade ca 23 så det var inte länge som jag fick sova.

 

Kroppen värker efter min städning tidigare på dagen. Jag är glad att jag var o handlade innan jag började städa, annars hade jag inte klarat att ta mig till affären o sen bära in alla kassar.

 

Jag ser nog rätt frisk ut om man ser mig, det är skillnad mot när jag hade foten i gips så tyckte alla synd om mig, men det var väl inget. Att gå med gips i 6 veckor var rena semestern mot vad jag brottas med varje dag o har gjort sen -90... Visst hade jag ont i foten, dom fick ju operera den o spika ihop den o den värken känner jag av än idag, men den är inte alls lika hemsk som min fibromyalgi.

 

När jag vaknar på morgonen så tar det en bra stund innan jag kan gå upp, jag måste lea upp kroppen,, stappla mig fram till toan. Sen går jag ut till köket för att fixa med lite frukost o ta mina värktabletter, tack o lov att dom finns.. Jag blir ju inte helt fri från värken men det tar topparna o det är en bra hjälp..

 

Att försöka komma igång på morgonen är hemsk, jag funkar knappt med kroppen eller med knoppen, det är som om jag är i ett vakum där det ekar o känns trångt..

 

Det är så mycket man får på köpet när man får fibromyalgi så hälften vore nog. Jag kommer ihåg när min sjukgymnast Mikael sa till mig att jag hade fibro o jag blev så lättad för jag gick länge o trodde att det var cancer jag hade. Inte nog med att jag gick hemma o skämdes för att jag inte kunde jobba o för att jag fick äta värktabletter, det blev mer o mer symptom hela tiden.

 

Jag fick en hemsk ångest, den gjorde att jag ringde ambulansen flera gånger under min tid med ångesten, jag trodde att jag fick en hjärtinfarkt o jag höll på att svimma. Men det var "bara" min ångest som jävlades med mig. Jag vågade inte sova själv, jag fick även dödsångest när pappa dog, men efter några år blev det något bättre. I början kunde jag inte ens gå o handla själv för jag var rädd för att klappa ihop. Mamma var ett stort stöd för mig o det är jag så tacksam för.

 

Ångesten blev bättre, den blev bra o sen några år tillbaka behöver jag inte äta några "lyckopiller".. Nä jag skäms inte för att säga att jag åt det,, men jag gjorde det då, det var hemskt. Jag var inte gammal, jag kunde inte jobba pga värken o sen hade jag min ångest, hur tror ni att det kändes ? Det var hemskt ,, jag kände mig nedtryckt o inte värd något.

 

Jag får alltid "betala" om jag vill göra något. Förr när jag ville gå ut o dansa så hade jag värk i flera veckor efteråt, men det var det värt för jag ville ju ha lite roligt oxo. 

Om jag ska åka nånstans så blir jag lidande i flera dagar för det tar så på krafterna..

Att städa mitt hem som "bara" är 2 rok gör att jag nästan går på knäna, o knäna ska vi bara inte prata om hur ont jag har i dom. Jag har ju ramlat på dom flera gånger för att jag inte kan hålla balansen eller att jag har tagit fel steg i trappan.. Jag måste pausa flera gånger under städningen.. Nu har jag fruktansvärt ont för jag höll på att städa hela dagen igår.. Jag är så trött så det känns som jag sluddrar även när jag skriver, men jag kan inte sova för jag har så ont..

 

Jag är 52 år o har haft värk ända sen -90,, förstår ni vad det tär på kroppen ?   

 

Under en lång tid så hjälpte min mamma mig att städa mitt hem plus att hon hade sitt egna, men hon sa inget utan ställde upp, hon ställer alltid upp o det känns så skönt o jag är så tacksam för det. Men det är inte roligt att man måste förlita sig på andra, särskilt inte mamma..

 

Jag har haft värk i 28 år ,, jag var 24 år när jag fick min värk så jag har haft värk i hela mitt vuxna liv. Jag vet inte hur det är att leva UTAN värken..

 

Många frågar om jag vill vara utan värken en dag o jag svarar att jag inte vill det för nu har jag ju ingen aning om hur bra det kan vara o är det så att jag får "smaka" på det så skulle jag nog bli väldigt ledsen o sakna den enda dagen som jag var smärtfri. Nej tack.

 

Många ser mig le, många hör mig skratta för jag älskar verkligen att skratta. Många säger till mig att jag kan väl inte ha värk eftersom jag är så glad hela tiden.

Jo, det kan jag ha.. Utåt sett så är jag oftast glad o hjälpsam, men när jag kommer hem till min trygga vrå så kanske jag bryter ihop o gråter o släpper ut det som jag har hållit inom mig.

 

Att inte kunna jobba är hemskt, jag hann inte jobba så mycket för när sonen var liten var han jämt sjuk o jag fick ingen hjälp av mitt ex, det var mamma som ställde upp när hon kunde. Men sen var det ju även min värk o min arbetsskada som ställde till det gör mig.

 

Att inte kunna jobba när man är så ung, kunde inte jobba längre än till -93 o då var det inte många dagar jag var på jobbet, jag arbetstränade o det var så fruktansvärt pinsamt.

 

Jag var ung o många tyckte att jag var lat, att jag hade det bra när jag gick hemma o fick pengar från f-kassan.. Om dom bara visste hur mycket jag önskade att jag kunde byta plats med dom. 

 

Man förlorar så mycket ,, arbetskamraterna , att tjäna egna pengar.. Nu fick jag istället pengarna från f-kassan o det var inte alltid dom kom som dom skulle i slutet på månaden ,, då fick jag "bråka" om det.. 

 

Att gå till läkaren var o varannan månad för att få ny sjukskrivning, gå till olika läkare, berätta allt från början,, börja om igen.

 

Jag är 52 år,, vad ska jag göra med mitt liv ? Jag klarar ju för tusan inte städa mitt hem utan att bli dålig. Att stå vid diskbänken o laga mat är ett helsike, jag får så ont i axlarna , armarna o ryggen så jag får stå o luta mig mot diskbänken, jag har försökt att sitta men inget funkar.

 

Jag vill så mycket men kroppen säger Nej. Förstår ni hur det känns ? Tänk er själva att ni vill något roligt eller att gå o jobba men kroppen säger nåt helt annat. Att vara social är så jobbigt även att jag älskar människorna som är i min närhet, det tar på krafterna.

 

Nä, detta var inte det livet jag skrev under på. Jag känner mig lurad på mitt liv, jag vill börja om.. Jag kanske gjorde nåt fel, jag kanske kunde få göra om det o se om jag slapp min fibromyalgi ?

 

Ska det vara så svårt att hitta nåt botemedel ? Men dom forskar inte lika mycket på fibron som dom gör med tex cancer för fibron har ingen dödlig utgång. Men det känns som den kan ta dö på mig,, i alla fall lite.

 

Ska göra ett nytt försök att sova, men jag lär vakna snart..

 

Jag har misslyckats med några förhållanden då mina partners har varit otrogna,, men nu har jag i alla fall en som är mig trogen o det är min värk... Kul va ? Nä inte alls.

 

Ja inuti känns det som något håller på att döda mig, långsamt, långsamt.

 

 

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

12 maj 2018 07:59

Men fy sjutton så hemskt det låter. Jag som gnäller när jag skottat snö i två timmar och fått ont överallt. Förstår att det är värst på nätterna för får man inte sova blir ju livet till ett rent elände. Hoppas att du får en bättre dag när solen skiner. Kanske du kan sätta dig ute och få solen att värma dig.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Anneli Gustavsson

15 maj 2018 15:21

Ja allt blir ju mycket jobbigare när man inte får eller kan sova.. Jag har sovit så dåligt sista tiden o det påverkar ju min värk. Det har blivit mycket sista tiden med värken, men det borde väl vända snart.

Att skotta snö kan/är väldigt jobbigt så jag förstår att du får ont, du får vara rädd om dig. Kram ♥

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anneli Gustavsson - Tisdag 16 april 20:45


      Som veterinär kallades jag in för att undersöka en 13-årig hund som hette Batuta.Familjen förväntade sig ett mirakel.Jag undersökte Batuta och upptäckte att han hade cancer och skulle dö av detta och att det inte fanns något att göra för...

Av Anneli Gustavsson - Torsdag 11 april 20:45

    Den här bilden följer mig i graven. Den har jag tatuerat in på min arm =)       I dag har det varit en jobbig dag, det är det alltid den här dagen. I dag är det 9 år sen du somnade in o jag ser allt framför mig än, vilket är jobbigt....

Av Anneli Gustavsson - Torsdag 4 april 21:00

  Det är så mycket att hålla reda på när man är hemma o är sjuk. Inte nog med att jag har min fibro o allt annat.. Jag går ju o bryter tån,, ja för ca 2 år sen.. Sen halkade jag ju 22a dec 23 o slog i rejält.    Men nu så har jag pratat med Fol...

Av Anneli Gustavsson - Lördag 30 mars 21:02


      Ja nu tjejer får vi ta fram rakhyvlarna, epilatorerna mm o se   till så att vi har lena o sexiga ben =)          ...

Av Anneli Gustavsson - Lördag 30 mars 20:35

  I dag har det varit skönt väder, härligt att klä sig lite lättare. I dag skulle jag även gå hem till Rohde o plocka med mig lite kläder o lite annat smått o gott.   Det är så att hon har kommit till ett korttidsboende för hon har varit sjuk. ...

Translation

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

46 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

WEBDESIGN

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ NEO PÅ INSTAGRAM

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM.

 

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

VEM HAR NAMNSDAG ?

 

Klicka på bilden så ser du Vem som har Namnsdag.

 

MINA AVSVALNINGSGALLER.

 

HÄR KAN DU KÖPA AVSVALNINGSGALLERNA SOM JAG ANVÄNDER. KLICKA PÅ BILDEN.

 

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Don't Say Goodbye

 

Klicka på bilden ♥

 

Precious Child - Gone To o Soon.

 

EN UNDERBAR LÅT.

Klicka på bilden.

 

MAMMA.

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

A STAR IS BORN.

 

KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

MAMA - IL DIVO

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

EVA CASSIDY

 

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER NI TILL EN UNDERBAR SÅNGERSKA.

 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Arkiv

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Ovido - Quiz & Flashcards