Mitt Nya Liv

Alla inlägg under februari 2016

Av Anneli Gustavsson - 14 februari 2016 17:58


 

Ny lag: Hundägare får nu böter om de rastar hunden utan att ta med påse!

Ett nytt lagförslag från parlamentet har nu satts i verket efter att majoriteten röstat ja.

Den nya lagen innebär att hundägare som rastar hunden utan påse, och/eller ses lämna platsen utan att plocka upp hundens avföring från marken, riskerar att få höga böter.

Föreslaget godtogs delvis genom idén av en renare miljö i Sverige, och politiker tror att ju större ansträngning individer gör, desto bättre och miljövänligare land som resultat. Lagförslaget träder i kraft från och med 11 januari 2016.

Boten ligger på 500kr, men det kommer inledningsvis endast lyftas ett finger med en hänvisning till den nya lagen.


--- 



Jag förstår inte att det är så svårt eller jobbigt att plocka upp skiten efter sin hund ? Det är så vidrigt o äckligt när man trampar i en skit, men det är lättare att tvätta en sko än att bada en hund som har en massa päls.. Lukten sitter kvar även att du har "skrubbat" hunden o det är så äckligt. 

Teddy har klivit i hundskit ett par gånger, men nu var det ett tag sen. MEN jag får hela tiden gå o titta var han sätter sina tassar samt att jag måste kolla var jag sätter mina fötter..

 

Det är inte så långt ner till marken, trots min hemska värk så plockar jag upp för jag vill inte att Teddy ska kliva i sin egna skit... 

 

Ta upp efter er hund !

 


Av Anneli Gustavsson - 13 februari 2016 21:34


 


Jag önskar Er alla en

 

Glad Alla Hjärtans Dag ♥



Av Anneli Gustavsson - 13 februari 2016 16:04


Igår eftermiddag kom lillknas till mig o sen har det varit fullt upp. 

Vi var bjudna in till gammelmormor tillsammans med grannen Lasse.

Vi åt jättegott o hade så trevligt. Både Jack o Teddy var duktiga o höll sig i skinnet =)

Jack var uppe i varv så det var inga problem för honom att vara vaken lite längre, men vi gick in strax efter halv 9. Gjorde oss i ordning o la oss o tittade på tv;n sen somnade han strax innan halv 10.. 

 

Jag orkarde inte skriva nåt igår eller titta in hos er men jag ska göra det sen.



Det är spännande med barnprogram


     

Hahaha fammoo, jag snodde den för dig.


   

Fammoo, ta ett kort på mig nu när jag står så här med mitt ben,, det är lite uppe,, ser du de ?


Det är så roligt att busa lite =)


   

Ta ett kort nu då fammoo när jag står så här.


 

Förutom god mat så fick vi en god rulltårtsbakelse till kaffet.


 

Jack ger Teddy lite godis.


   

Det var så skönt när vi var ute i morse..


 

Igår kväll när vi kom in så somnade Jack i min säng, men Teddy var inte nöjd med det för det är hans plats =)


 

Men så fort Jack hade somnat la jag honom i sin säng o Teddy fick tillbaka sin plats. Rätt ska vara rätt =)


 

Vad mysigt det är att kramas. Att ha ett riktigt #kramkalas  är inte alls fel. 

Nu ska jag lägga mig o vila en liten stund, Teddy sover gott nu.. Sonen var o hämtade Jack vid halv 3 tiden.

 

Ha en mysig kväll. Puss I Pannan ♥

 


Av Anneli Gustavsson - 11 februari 2016 21:02



 


Nu när jag tittade ut så snöade det ,,,,,,,,, ingen. Inget roligt, det blir ju bara slask av det ändå.

 

Idag har jag o mamma varit iväg ett par timmar,, ja vi har varit på en hemlig utflykt.. Det var så roligt o spännande. Jag kan tyvärr inte säga nåt än.. Jag kan avslöja det först om ca 1 månad.. Hur tusan ska jag kunna hålla mig tills dess ?

Ja det finns ju lite att göra sas.. Eller rättare sagt,, ganska mycket att göra,,, innan... 

 

Teddy skrek o ylade hela tiden så Rohde hade fått sitta o hålla på med honom hela tiden. Jag vet inte vad jag ska göra med honom ? Han har sån separationsångest,, så det är svårt att lämna honom till mamma eller någon annan. Han kan ju inte vara själv o har inte kunnat på många år. Jag har alltid haft mamma som har hjälpt mig.

 

Nu är han jättetrött o sover, men han håller koll på mig så att jag inte ska lämna honom. Nu märker han att jag inte ska gå nånstans. 


        

Jag försökte mig på en bild, men det blir aldrig bra. Jag har sagt att jag ibland måste lägga ut på mig själv eftersom jag älskar att dela med mig av mina barnbarn o min familj.

 

I morgon vid 2-tiden kommer lillknas till mig o ska sova till lördag, det ska bli skoj. På kvällen är jag, lillknas o grannen Lasse bjudna in till mamma på mat..

 

Nu ska jag titta på Black widows i sen blir det The Missing .. Igår somnade jag i halva avsnittet så jag har ingen aning om vad som hände.. 

 

Hoppas att ni har haft en bra dag allesammans. Var rädda om er o varandra. Dröm vackra drömmar. 

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 11 februari 2016 11:52


Jag hade träffat ett gammalt par som jag började hälsa på hos o som jag hjälpte. Dom sa att dom inte hade några barn eller släktingar så vad gjorde de om jag gick till dom ett par timmar. 

 

Det var inte så mycket dom behövde hjälp med utan det var mer att dom behövde prata med någon o dom hade så mycket intressant att berätta. 

 

En gång när jag kom dit så var dom så finklädda, det stod massor med mat på borden i deras gamla o slitna hus. Jag sa inget utan satte mig o pratade med den gamle mannen o han var så skröplig o stammade lite när han pratade.. När vi sitter o soffan så ringer det på dörren o jag frågar om dom vill att jag ska öppna men tanten i huset dansar iväg på lätta fötter o jag bara stirrade för hon har knappt kunnat gå innan. In kommer en ung tjej o dom börjar prata som om dom alltid har känt varandra. Tv;n står på o rätt som det är så spelas en underbar låt så jag börjar nynna med lite o då börjar mannen sjunga o han sjöng så bra, det var ljuv musik som kom från hans mun. Jag blev så förvånad för inget stämde med detta gamla paret. Tanten började nynna ute från köket när det ringer på dörren igen o in kommer en lång o stilig kille som hejar glatt på oss allihopa. 

 

Jag sitter o ser mer eller mindre ut som en fågelholk i munnen.. Jag pratar lite försiktigt med dom som har kommit till det gamla paret o det var så roligt.. När vi hade pratat o umgåtts länge så vill paret prata med mig så jag lyssnar på det dom har att säga. Dom säger att dom inte är det dom har utgett sig för att vara. Dom är inte fattiga, dom är inte barnlösa. Mannen är en känd sångare o dom har hur mycket pengar som helst. Jag hörde ju att han kunde sjunga tidigare på kvällen men inte trodde jag att han var en superkändis. Deras son o dotter ,, ja det var deras barn som kom o hälsade på dom.. Både sonen o dottern var kända över hela världen. Dottern var Amy Winehouse o sonen var nån som jag inte kommer ihåg nu.

 

Jag blev ju jätteglad för deras skull att dom hade barn, att dom inte bodde på riktigt i det rucklet som låg i närheten av där jag bor idag.. 

 

Dom tackade mig av hela sitt hjärta för att jag hade ställt upp för dom, med att hjälpa dom men framför allt med att jag hade orkat prata med dom o lyssna på det dom hade att berätta.

 

När det var dags för mig att gå hem så undrade dom vad dom kunde göra för mig ? Men jag sa att jag har allt, min familj är frisk o vi har alla tak över huvudet o mat för dagen. Teddy klarade sig den här gången oxo så hur kunde jag önska mig nåt mer ?

 

Även att jag inte hade långt hem så följde sonen mig hem o han ville träffa mig igen,, bara han o jag, javisst kunde han väl få det. 

 

Om det blev nån dejt eller inte har jag ingen aning om för jag vaknade ungefär här. Hur får man till alla sina drömmar ? Jo jag vet att det är intryck under dagen osv, men jag drömmer så knasigt o jag kommer ihåg nästan allt i detalj, jag ser deras rum där vi satt, hur det angränsar till deras kök osv.. Undra om jag skulle kunna skissa ihop mitt egna drömhus ? Jag har ju drömt om det oxo ett par gånger. 

 

Jag vaknade halv sex i morse o hade så ont, sen kunde jag inte somna om förrns halv 9 o sov ca en timme så jag är ganska trött..

 

Nu ska jag göra mig i ordning för snart blir det en liten utflykt på ett par timmar. 

 

Sonen skickade ett sms till mig innan så jag ringde upp, han undrade om jag kunde ha Jack fred till lörd så jag blir med barnbarn ,, kuvl kuvl =)

 

Ha en bra dag allesammans. Puss I Pannan ♥

 

Av Anneli Gustavsson - 10 februari 2016 19:46



I morse när jag vaknade så blev jag riktigt sur, jag vrålade rätt ut att nu får det banne mig räcka... Det hade ju precis börjat torka upp på marken, men tji.....

 

Har haft lite jobbigt med värken idag + att jag fick ont i skallen,, så jag har legat o sovit bort några timmar. Det är så skönt att man kan sova när man inte mår bra.

 

När jag vaknade så var skallen bättre, men resten var som innan.

Det ringde på dörren o jag undrade vem det var. Det var mamma som stod utanför så hon kom in en stund. Hon chockade mig igår så jag höll på att trilla av stolen. Jag var tvungen att ringa in till henne o fråga igår kväll vad hon sysslade med, om hon mådde bra ?

 

Jag kan ju säga att jag blev så in o nordens glad, jag hade svårt att somna sen för jag gjorde inget annat än tänkte på detta. MEN jag kan tyvärr inget säga nu. Det dröjer ganska länge innan jag kan avslöja något, men jag är så glad o har inte varit så här glad på väldigt länge.

 

Jo, jag blev ju självklart glad när Teddy mådde bra efter den här rundan hos veterinären.

 

Vad tiden kommer att gå sakta....

 

Japp, tillbaka till verkligheten.. Ikväll är det Blood and Oil, ni missar väl inte det ?..

Ska hoppa in i duschen, för i morgon ska jag o mamma på en liten utflykt. Ja det har ju med det roliga att göra så jag kan inte säga nåt om det heller    

 

Hoppas att ni har haft en bra dag.. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

Puss I Pannan ♥


   
(klicka på bilden så kommer du till min fb-sida)

Av Anneli Gustavsson - 9 februari 2016 22:03


(klicka på bilden så kommer du till min fb-sida)

 

 

Vad världen är liten.. Jag har ju en grupp på fb med en massa medlemmar. För en stund sen så skrev en kille att han mindes mig från expressens tid då jag bloggade där.. Jag hoppas att han kommer ihåg mig på ett positivt sätt ..

 

Jag bloggade där ett par år sen stängde dom ner alla bloggar. Jag sparade ner allt men det ligger på den HÄR portalen. Man kanske skulle läsa lite om vad som hände då. Vi hade så roligt, sprang runt hos varandra o "busade". Ja det var tider det. Några har jag kvar, vissa på fb o några via bloggar.

 

Han kom ihåg att jag har Teddy o att jag hade min fibromyalgi. Det är roligt att tänka tillbaka, jag kommer ihåg första inlägget jag gjorde hur nervös jag var. Jag hade ingen aning om hur man skulle skriva.. Sen när jag fick min första kommentar så sa jag till en vän "Herregud, det är ju nån som har läst det jag har skrivit" ... "Vad ska jag göra nu ?"

 

Ja sen rullade det på o jag har älskat att blogga förutom att jag hade lite uppehåll, men nu har jag kommit igång lite igen o fått nya bloggvänner som jag tycker så mycket om ♥

 

Ska strax krypa ner i sängen jämte Teddy o drömma mig bort. Hoppas att ni har haft en bra dag alesammans. Var rädda om er o varandra. Dröm vackra drömmar. 

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 9 februari 2016 15:30


Jag förstår inte varför man inte försäkra sina djur när man skaffar det.. Jag har alltid haft mina katter försäkrade o även Teddy. Teddy har en dubbelförsäkring o det är jag så glad för, jag har verkligen haft nytta av den genom åren. 

 

Undra hur mycket pengar jag har betalat för honom när han har varit hos veterinären ?

Undra hur mycket folksam har gått in med ?

 

Jag ringde till djursjukhuset nyss för att fråga vad dom hade gjort med Teddy. Jo jag vet vad dom har gjort men jag vet inte hur många tänder dom drog ut osv så dom ska ringa mig i veckan.  Detta är första gången som jag inte är uppmärksam på vad dom har gjort med honom pga att jag var så rädd att något skulle hända. Jag var bara glad att jag kunde ta med mig honom hem.

 

Det är inte klokt vad det kostar;

 

Mottagningsavgift  870 kr

Receptarvode 85 kr

Laboratorie intern 250 kr

behandling 941 kr

Förbrukningsmateriel 440.70 kr

Medicin 329.60 kr

Narkos/sedering 1100.16 kr

Moms 803.29 kr

 

Medicin 788 kr ( stod folksam för )

 

Jag får betala självrisken som är på 1500 + 20% - 1986 kr

Receptet - 85 kr

 

Mao står Folksam för - 2733 kr

 

Pengarna är på väg så det är bara att betala av dom till mig själv. 



Teddy har börjat bete sig som en sur gammal gubbe när han inte får maten tillräckligt fort. Det ska serveras så fort vi har varit ute. Han sitter på sin matplats o skäller tills den står på golvet.  Han får mat 3ggr/dag. Han får blötmat med minst 2 rökta skinkskivor i. Fri tillgång till torrfoder o frolic. Han får även det jag äter o han brukar få bullar inne hos mormor.

 

Vad ger ni era djur ? Hur ofta får dom mat ?

 

Nu ligger han mätt o go i min säng. Jag ska gå in på en hemsida o titta på en dubbelsäng som dom har gjort reklam för.. Jag vill så gärna ha en ny säng för den jag har får jag ont i ryggen av.. 

 

Ha en bra kväll där ute. 

 

Puss I Pannan ♥

 

Translation

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

46 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

WEBDESIGN

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ NEO PÅ INSTAGRAM

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM.

 

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

VEM HAR NAMNSDAG ?

 

Klicka på bilden så ser du Vem som har Namnsdag.

 

MINA AVSVALNINGSGALLER.

 

HÄR KAN DU KÖPA AVSVALNINGSGALLERNA SOM JAG ANVÄNDER. KLICKA PÅ BILDEN.

 

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Don't Say Goodbye

 

Klicka på bilden ♥

 

Precious Child - Gone To o Soon.

 

EN UNDERBAR LÅT.

Klicka på bilden.

 

MAMMA.

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

A STAR IS BORN.

 

KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

MAMA - IL DIVO

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

EVA CASSIDY

 

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER NI TILL EN UNDERBAR SÅNGERSKA.

 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Arkiv

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Ovido - Quiz & Flashcards