Mitt Nya Liv

Direktlänk till inlägg 5 januari 2016

Det är för jävligt på ren Svenska !

Av Anneli Gustavsson - 5 januari 2016 21:30


Jag går till min ena granne Rohde så gott som varje kväll när jag är ute med Teddy sista rundan o då sitter vi o pratar om allt möjligt. 

Häromdagen sa hon att dom har höjt avgiften till sjukgymnasten till 250 kr, va f-n är dom inte kloka ??

 

Jo jag vet att det är mycket som har blivit dyrare men att sjukgymnasten ska bli så himlans hög. Jag hade tänkt börja gå dit igen, o jag ville göra som jag har gjort innan då jag har gått dit två ggr/veckan, men det har jag inte råd med. 

Jag har inte ens råd att gå en gång/veckan............... Det är 1000 kr på en månad, ja ok jag vet att ni kan räkna, men det är för jävligt på ren Svenska !

Jag vet att högkostnadsskyddet kommer in när man väl har kommit dit, jag kommer inte ihåg vad det är på nu, men det är mycket pengar för mig som bara har en pension att leva på.

Vad tänker dom med ? Det är rena rama rånet !

 

Sånt här förstör så mycket, inte bara för mig utan för så många andra som inte har pengar att slänga till höger o vänster. Vart är vi på väg ? Det kanske inte är mycket pengar för dom flesta, men för mig o min plånbok svider det. 

 

Ja nu är det dags att stänga datoriet o försöka sova några timmar. Hoppas att ni har haft en bra dag.

Det har varit kallt o snön håller i sig. Våren är alldeles för långt bort.. 

 

Var rädda om er o varandra. Dröm vackra drömmar.

 

Puss I Pannan ♥

 

 

 

 
 
Ingen bild

J

5 januari 2016 22:38

Du kommer upp i högkostnadsskyddet på 1150kr ( om de inte höjts)

Anneli Gustavsson

6 januari 2016 16:39

Jo det gör man ju. Men jag kan ju inte träna 1ggr/veckan i väntan på att komma upp till högkostnadskortet. Jag får träna nån dag i månaden tills jag har nått dit.

 
Comsi Comsa

Comsi Comsa

5 januari 2016 22:59


Ja det är dyrt, men man är snart uppe i frikort å då kan man hälsa på sjukvården varje dag och flera gånger om dagen, hi hi hi.. skojar - roligare skall vi ha.... :)

Godnattkram ❤

http://egopyret.blogspot.com

Anneli Gustavsson

6 januari 2016 16:34

Jo det är ju tur att man får frikort, men det kommer inte att funka för mig att betala 1000 kr en månad utan jag måste dela upp det. Men sen som du säger ska jag banne mig hälsa på varje dag hahahaha..
Ha en mysig kväll kram ♥ ♥ ♥

 
Carina

Carina

6 januari 2016 09:52

Hoppas att du får en jättefin dag idag! Kramar :)

http://www.carinaholst.blogg.se

Anneli Gustavsson

6 januari 2016 17:01

Tack detsamma önskar jag dig kram ♥ ♥ ♥

 
Eva

Eva

6 januari 2016 10:19

Ja du det är rena rånet, såg i tv för nån dag sen hur det skiljer sig typ på akutvård vi i skåne betalar 450 kr o uppåt i landet 200kr va fasen är det då?? nej det skulle varit samma mitt högkostnadskort går ut nu den 11 sen är det bara att betala o se glad ut för jag har varit sjukskriven sen 15 sept o har förlorat massor av pengar ...hoppas du kan be om hjälp kanske hos kyrkan eller fonder? stor kram

http://evasblogg.blogg.se

Anneli Gustavsson

6 januari 2016 16:56

Jag får nog ingen hjälp, jag får tillräckligt i pension. Det är bara det att jag får gå med Teddy till veterinären så ofta så det går lite pengar dit.

Det är olika beroende på vart man bor o det tycker jag oxo är fel, det spelar väl ingen roll var du bor, du kan ju bli sjuk i alla fall.
Det är sjukt. Helt galet.

Ha en fin kväll kram ♥ ♥ ♥

 
wiolettan

wiolettan

6 januari 2016 11:00

Håller med dig, allt verkar att höjas utom pengarna som man får in. Dom ger ut för mycket, på något vänster och måste därför dra in på vissa saker och vad jag tycker, fel saker. Det drabbar alltid de som har det sämst och som knappt klarar sig. Jag har mitt högkostnadsskydd både på läkarbesök och apoteket, annars har jag inte klarat mig. 1.100; är det nu på läkarbesök och på medicin högst 2200:- under ett år.
Idag har vi minus 14 grader och det känns kallt men friskt och inte halt, toppen att det inte är halt. Solen börjar komma upp nu så det blir säkert varmare.
Hoppas att du och Teddy får en finfin dag. Sköt om er.
Varm kram.

http://wiolettan.bloggplatsen.se

Anneli Gustavsson

6 januari 2016 16:47

Nä det går inte ihop att dom ska höja allt utom våra löner/pension o som du säger så är det vi som har minst som blir mest drabbad.
Jag är så trött på att vända på slantarna, att alltid leta efter extrapriser. Tänk om man kunde få lite mer i pension samtidigt som allt annat höjs, men det är ingen risk.
Ja idag har det varit kallt, men det är lite skönt för det är friskt ute.
Du får ha en fin kväll vännen kramar ♥ ♥ ♥

 
Ms. W

Ms. W

6 januari 2016 14:44

Förstår om Du blir både arg och besviken. 1000 kronor någon enstaka gång kan väl funka, men VARJE månad kan bli mycket. Dyrt eller inte är alltid högst relativt. Önskar i vilket fall som helst En God Fortsättning På Det Nya Året. Lycka till med allt omkring Dig! Styrkekram

http://mywordsandimages.bloggplatsen.se

Anneli Gustavsson

6 januari 2016 16:35

Nä det är inte klokt att dom ska hålla på som dom gör. Det är inte bara att öppna plånboken o trolla fram pengar. Man har bara det man har.

God fortsättning önskar jag dig oxo. Kramar ♥ ♥ ♥

 
Sanna

Sanna

6 januari 2016 18:32

Hittade precis din blogg och har inte hunnit läsa så mycket än. Jag lade märke till att du är pensionerad och har fibromyalgi. Jag har också fibromyalgi, och nu är jag långtidssjukskriven för utmattning och depression. Eller läkaren säger depression och jag utmattning:) Jag blev lite nyfiken på hur länge du hade varit sjuk när du blev pensionerad? Är det pga din fibro som du fått pension? Min handläggare på fk nämnde det i förbifarten när vi pratade förut, men hon sade att vi inte är där riktigt än... Jag vill gärna ha någon sorts utredning för mina besvär men det verkar segt att få till det. Berätta gärna lite om dina erfarenheter kring att få sjukersättning om du vill. Ha det bra//Sanna

http://lyckostenen.wordpress.com

Anneli Gustavsson

6 januari 2016 19:39

Hej vad tråkigt att du inte mår bra. Det har varit väldigt jobbigt med all sjukskrivning som man var tvungen att ordna varje månad. Sen fick jag , ja nu hittar jag inte orden men jag fick bli sjukskriven i ett år o sen fick dom göra en ny prövning.
Jag sökte inte pension utan fick det utan att jag visste om det.

Jag fick en arbetsskada 90 i nacke o axlar, jag var så dålig så jag kunde inte jobba på ett år.
Sen fick jag börja arbetsträna 91 o höll å att drattla med några dagars jobb för att sen bli liggandes i flera veckor.

Jag blev sämre 92 o fick värsta ångesten, dels för värken o dels för att min pappa dog. Jag hade ångest i många år samt att jag var utmattad.

Jag fick medicin så jag började må bättre o det var nog 92/93 som min sjukgymnast sa att jag hade fibro men läkaren ville inte sätta det som diagnos. Jag kände mig bara gnällig o som en hypokondriker, men jag visste ju bättre.

Jag var i Tranås på en utredning o det var så jobbigt men jag fick papper på att jag hade fibro. Jag kommer inte ihåg vilket år det var. Men det var 93/94 som jag fick diagnosen o pensionen, har jag för mig.
Så jag har pension pga min fibro o att jag inte kan jobba.

Jag kan inte städa mitt egna hem utan att bli liggandes o få värsta värken.

Jag blev glad när jag fick min pension för då slapp man gå till läkaren varje månad för att be om ny sjukskrivning o idag är jag tacksam att den möjligheten finns eftersom jag aldrig skulle klara av ett jobb.

Be din läkare att du ska få en utredning o att dom ska utesluta andra sjukdomar. När man har fått fibro så tas man tyvärr inte på allvar utan man blir bara en gnällig kärring.

Har du ingen bra läkare så byt till du får en som du är nöjd med. Läkaren är till för dig inte du för honom, han får sin lön i alla fall.

Har du fler frågor så säg till, kan jag så svarar jag gärna.

Var rädd om dig, kramar ♥ ♥ ♥

 
Sanna

Sanna

6 januari 2016 20:10

Tack för ditt svar. Jag har ju varit sjukskriven på lång tid förut, det var nån typ av sjukpension precis som du beskriver det. Jag var det på deltid, men blev så otroligt trött på alla begränsningar och regler, på folks sneda blickar och på mitt jagande efter något som skulle få mig att bli bättre. Så jag bestämde mig för att klara mig utan Försäkringskassa och arbetsförmedling och visa att jag kunde klara mig själv... Jag sade upp mig från jobbet (blev utköpt egentligen, de betalade för att bli av med mig) och så gick jag en utbildning. Jag blev diplomerad rehab och arbetsmiljöcoach. Det har jag haft en del nytta av nu faktiskt, men jag fattade ju aldrig att jag gick utbildningen för att jag skulle behöva det själv. Jag trodde att jag gick den för att kunna skapa mig en annan framtid. Jag startade eget och gjorde lite dittan och dattan. Fick en massa uppdrag som jobbcoach bland annat så jag hann inte med att jobba med det jag ville. När jag upptäckte att jag inte orkade jobba så mycket i mitt företag så att det skulle bli lönsamt, tog jag ett extrajobb. Ett nattjobb på 35%. Det var väl spiken i kistan för min hälsa, för innan dess hade jag liksom hållt fibron på lite avstånd. Nu hade jag stressen med att vara egen företagare och ett utslitande tungt nattjobb. Blev tvungen att trappa ner på företagandet för att orka med nattjobbet och en sen orkade jag inte ens med de 35% utan hade sprungit rätt in i den förbannade väggen utan att fatta det alls... Fast jag varit där förut. Nu är jag mycket värre än jag nånsin har varit och det känns just nu som om jag skulle må mycket bättre av att bli pensionerad. Tror inte att jag kan ta mig tillbaka en gång till. Det är inte värt all den kraften som det behövs för att orka ta sig tillbaka. All energi går åt till att ta mig igenom dagarna... Ska träffa läkare nu i januari, hoppas på en bra för den förra var katastrof tyvärr. Till honom går jag aldrig mer. Många kramar till dig, ha en bra kväll!

http://lyckostenen.wordpress.com

Anneli Gustavsson

6 januari 2016 20:51

Det är ingen som tackar dig för att du sliter som du gör.
Jag försökte oxo så gott jag kunde med att jobba o ta hand om min son på egen hand med allt vad han sysslade med på sin fritid.

Jag förstår inte hur du har orkat ? Jag blir matt av att läsa din kommentar nu.

Men jädrans bra jobbat av dig genom att ha startat eget, nu vet du ju hur det ska gå till när det gäller rehab o träning i arbetsträning.

Jag hoppas att din läkare är bra o att han/hon förstår dig o kan sätta sig in i hur du har det. Det är tyvärr inte många läkare som kan göra det eller ens har viljan att göra det.

Ge inte upp, se till så att du får läkaren att lyssna på dig. Säg vad du vill ska hända med dig idag. Säg att du inte klarar mer, att det har gått för långt.

Du får gärna berätta för mig sen vad läkaren o du har kommit fram till. Jag håller tummarna..

Kram ♥ ♥ ♥

 
Sanna

Sanna

6 januari 2016 21:56

Nej jag fattar inte heller... Det gjorde jag inte första gången heller... Då hade jag tusen järn i elden, nu var det kanske bara 300, men eftersom jag blivit sämre och sämre, men vägrat förstå fullt ut så klarade jag ju inte lika mycket som förr. Ja hoppas att jag hittar en bra läkare. Jag hade ju en men han slutade... Nej jag kommer inte att ge upp, det tror jag inte. Tappar säkert sugen då och då, men brukar komma igen. Jag har gått på en smärthanteringsgrupp, det är några gånger kvar och den har varit suveränt bra. Har bra kontakter där så om jag inte hittar nån bra läkare får de hjälpa mig att göra det. Jag berättar förstås vad som händer sen. Ha det bra! Kram <3

http://lyckostenen.wordpress.com

Anneli Gustavsson

7 januari 2016 20:06

Jag gick på nån sån där fibrogrupp en gång o aldrig mer. Dom gjorde inget annat än gnällde o pratade om människor man inte känner. Dom satt o skvallrade om andra inför oss i gruppen, nä tack sånt är inget för mig.

Jag hade en underbar länkare för några år sen. Jag träffade honom första gången 86 sen flyttade jag men flyttade tillbaka hem igen så jag fick honom o han kom ihåg mig efter 10 år. Han var underbar, han lever tyvärr inte idag.
Men jag har en bra läkare nu oxo o han är snygg så det är bara trevligt att gå till honom =)

Ha en mysig kväll kramar ♥ ♥ ♥

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anneli Gustavsson - Onsdag 8 maj 12:30

  Den 4e april kl; 12;30 prejade en buss upp mig på en trottoar. Det var 2 bilar efter bussen o jag såg hur bilen precis efter bussen tog sig för huvudet o undrade hur det skulle sluta ? Han tryckte upp mig på trottoaren o det var uppskottat snö ...

Av Anneli Gustavsson - Tisdag 7 maj 20:15

  Natten till 6e april blev jag så sjuk. Jag vaknade vid 4-5 tiden av att jag frös så jag skakade, jag trodde att jag hade mitt fönster öppet i sovrummet men det hade jag inte. Jag hade ju precis haft lillknas hos mig o vi hade varit inne i stan o ...

Av Anneli Gustavsson - Fredag 3 maj 19:45


      "Hustrun tittade sig själv i spegeln och frågade sin man:   Älskar du mig fortfarande.? Mannen svarade: Jodå!     Men är inte min kropp densamma som när vi först träffades? Nej, det märkte jag inte, mannen svarade. Hon la...

Av Anneli Gustavsson - Torsdag 2 maj 18:00

    En präst, en lärare, en hockeyspelare, en student och den nuvarande statsministern Ulf Kristersson befann sig i ett flygplan som höll på att störta och det fanns bara fyra fallskärmar för dem att dela på.   Läraren slet snabbt åt sig...

Av Anneli Gustavsson - Torsdag 2 maj 15:15

  Hur ända in i helsike tänker dom ?    Det är inte polisen som godkänner detta för man har yttrandefrihet så det behövs en lag som gör att detta inte får hända.    Men att inte dom kan gå in ändå o säga NEJ när det är som det är i världe...

Translation

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

46 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

WEBDESIGN

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ NEO PÅ INSTAGRAM

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM.

 

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

VEM HAR NAMNSDAG ?

 

Klicka på bilden så ser du Vem som har Namnsdag.

 

MINA AVSVALNINGSGALLER.

 

HÄR KAN DU KÖPA AVSVALNINGSGALLERNA SOM JAG ANVÄNDER. KLICKA PÅ BILDEN.

 

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Don't Say Goodbye

 

Klicka på bilden ♥

 

Precious Child - Gone To o Soon.

 

EN UNDERBAR LÅT.

Klicka på bilden.

 

MAMMA.

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

A STAR IS BORN.

 

KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

MAMA - IL DIVO

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

EVA CASSIDY

 

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER NI TILL EN UNDERBAR SÅNGERSKA.

 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Arkiv

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Ovido - Quiz & Flashcards