Direktlänk till inlägg 7 augusti 2023
Jag förstår inte hur gott det är med fröknäcke. Jag gjorde en dubbel sats för ett tag sen o det är slut. Jo då mamma får lite oxo.
Men sist jag handlade så hade dom inte det majsmjölet som jag har haft innan så jag tog ett nytt. Det var nåt konstigt för det blev så torrt så jag fick ta i lite mer olja o vatten. När jag höll på att "kavla" ut degen så blev dom andra bollarna lite torra så jag fick "rulla" dom lite.
Den här gången blev det mer kladdigare än vad det brukar vara o jag fick jobba med händerna för att platta ut degen. Hur som helst så gick det bra tillslut, det blev 5 plåtar den här gången.
RECEPTET; 150* i varmluftsugn. Du kan ha flera plåtar samtidigt. Man kan även ha 150* i vanlig ugn över o under men då kan du bara ha 1 plåt i taget.
DETTA ÄR DUBBEL SATS;
4 dl majsmjöl
2 dl solrosfrön
2 dl sesamfrön
1 dl linfrön
1 dl rapsolja
4 dl kokhett vatten
Flingsalt
Blanda ihop alla torra ingredienser, medans du gör det så kokar du upp vattnet.. Se bara till att du inte bränner dig OM du ska "bre" ut smeten med händerna för det är varmt.
Den här gången behövde jag inte låta det stå o dra för det var ganska stabbigt "tjockt" ändå, jag ville inte att degen skulle torka ut.
Jag delade upp degen på plåtarna o sen jobbade jag på. Jag har alltid bakplåtspapper som degen får ligga på o sen har jag ett över när jag trycker ut degen.
Jag förstår inte varför det blir så dåliga bilder när jag laddar upp dom här ? Men detta är alla ingredienser plus den lilla kaveln som jag använder, den är så bra.
Detta var majsmjölet som jag köpte den här gången, jag har ingen aning om vad det står på påsen. Jo det stod nåt om förkokat. Jaja, får se nästa gång hur det blir.
Lägg allt i en bunke.
Blanda ihop alla torra ingredienser.
Ha i oljan o vattnet. Se bara till så att ni inte bränner er på det varma vattnet.
Klicka upp på plåtarna.
Har kavlat ut degen. Jag gör det på diskbänken o sen lägger jag det på plåten, det är lättare att göra så. Jag delar degen när jag har ett bakplåtspapper över o sen drar jag av pappret försiktigt.
När jag har haft på flingsaltet så lägger jag på pappret igen o trycker till lite så saltet fastnar.
Ungefär så här.
Det är så skönt att ha varmluftsugn så man kan ha i alla plåtarna samtidigt.
Ja så här blev det. Det blev bra tillslut, jag trodde att det skulle bli äckligt bara för att degen blev så stabbig.
Jag älskar min lilla plåtburk, den är perfekt att ha knäcket i. Mamma fick in oxo, hon tycker om knäckena så vi mumsar på. Det är så enkelt att baka, ja ok den här gången fick jag ta i lite mer när jag tryckte ut degen för jag vill ha den jätte tunn, men det gick bra.
Hoppas att det ska smaka. Lycka Till
Häromdagen när jag satt vid köksbordet och drack mitt morgonkaffe började jag tänka på hur mycket vi egentligen slänger. Det hela började när jag skulle rensa mitt förråd och hittade gamla saker som jag inte använder längre. En trasig lampa, en g...
Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.
anneliprivat@hotmail.com
❤❤❤
Så här färgrann var min mage efter min GBP
Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.
Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår.
Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter.
Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 |
9 | 10 |
11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 |
16 |
17 |
18 | 19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 |
31 | ||||||
|