Mitt Nya Liv

Direktlänk till inlägg 9 mars 2021

Coronaförnekarna bakom olagliga demonstrationen.

Av Anneli Gustavsson - 9 mars 2021 11:07


Filip Sjöström, 30, tror att corona kan stoppas med meditation och positivt tänkande.


Maneka Helleberg, 42, säger att hon är synsk sedan 14 års ålder och kallar vaccinet en ”dödsfälla”.


Hennes pappa, läkaren Mikael Nordfors, 62, har anmälts av Ivo för grov oskicklighet sedan han genomfört ozonbehandlingar utan vetenskapligt stöd.


Trion ingår i Frihet Sverige som står bakom lördagens delvis våldsamma demonstration mot coronarestriktionerna.


”Uppseendeväckande dåligt omdöme och helt oacceptabelt.”

Det är Stockholms regionpolischef Mats Löfvings ord om lördagens demonstration mot coronarestriktionerna som samlade hundratals människor, helt i strid med gällande bestämmelser, i centrala Stockholm på lördagen.

Det var stundtals våldsamt, och sex poliser skadades, varav en fick uppsöka sjukvård. Två personer greps, misstänkta för blåljussabotage respektive våldsamt upplopp och 50 personer avlägsnades med stöd av polislagen.


 


Även Region Stockholm har reagerat kraftigt mot demonstrationen.

– Det är oerhört allvarligt att medvetet samlas många personer på en begränsad yta. Det går att ge uttryck för sina åsikter på så många andra sätt än att träffas fysiskt, säger Region Stockholms smittskyddsläkare Maria Rotzén Östlund.

Som Expressen kunde berätta på lördagen deltog bland annat personer från den högerpopulistiska miljön.

Men drivande bakom arrangemanget står organisationen Frihet Sverige. De tongivande personerna är verksamma inom alternativ hälsa, vilket Aftonbladet och den antirasistiska tidskriften Expo tidigare har berättat om.


Mikael Nordfors

Ordförande är läkaren Mikael Nordfors, 62, som Expressen nyligen granskade i ett reportage om de grupper som skriver falska uppgifter om coronavaccinen.

Nordfors har bland annat sagt att det är ”skitenkelt” att bota covid-19.

– Det gör de i Kina med örtmediciner, D-vitamin och vitamin-C. Man ska bara ta mycket C-vitamin och vitamin D och lite zink, hur många enheter beror på om man är tjock eller smal. Och så tar man malariaprofylax, sedan är problemet löst, har han sagt i Motgångspodden.

Inspektionen för vård och omsorg har yrkat att Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, Hsan, återkallar hans läkarlegitimation eftersom han visat sig ”uppenbart olämplig att utöva yrket”.

Efter att ha granskat elva patientjournaler kom Ivo fram till att han gett ozonbehandling utan stöd av vetenskap och beprövad erfarenhet, vilket medfört risker för patienterna. 

”I vissa fall har det funnits en risk att allvarliga medicinska tillstånd som t.ex hjärtsjukdom eller akut sjukdom i buken inte blivit upptäckta”, skriver Ivo i sin anmälan.

Ärendet hos Hsan är ännu inte avgjort. 

Mikael Nordfors blev i början av 2000-talet känd på grund av sin kontroversiella anusmassage som gav honom flera varningar från Hsan.

Expressen har sökt Mikael Nordfors. I ett mejl skriver han att han inte ligger bakom lördagens demonstration.

 


Maneka Helleberg 

Mikael Nordfors dotter Maneka Helleberg, 42, har också en ledande roll. Under lördagens protestmöte på Medborgarplatsen stod hon på scenen och spred skräckpropaganda om coronavaccinet.


– Det är ett gift, det är en dödsfälla för oss, skrek hon till jublande åhörare i ett klipp som publicerats på hennes Facebooksida. 

Maneka Helleberg är också ordförande för World Freedom Alliance som på internationell nivå sprider samma konspirationsteorier som Frihet Sverige. Hon kallar sig själv ”frihetsentreprenör” och ledamot i ett företag i hälso- och livsstilsbranschen.

Företaget erbjuder bland annat ”världsledande verktyg för att nå finansiell frihet”, ”musik, konst, poesi och böcker” och diverse alternativa medicinska behandlingar. I presentationen av sig själv påstår hon att hon är synsk sedan 14 års ålder, och att hon har arbetat länge med ”intuitiv coachning”.

 


Filip Sjöström

Vice ordföranden Filip Sjöström, 30, stod som värd för lördagens demonstration i Stockholm. Han är hälsoentreprenör och har bland annat skrivit om vad han tror att människor själva kan göra för att undvika att smittas av coronaviruset: Hitta lugn, meditera och fokusera på det som är positivt är några av hans metoder. 

Han deltog även i ”Idol” 2017 och under demonstrationen sjöng han ”Stad i ljus” för folkmassan. 

Vad tror du att covid-19 är för något? Håller du med om det grundläggande: Att det är en virussjukdom? 

– Jag ser att människor blir sjuka. Jag ser att människor får lite konstiga symtom som vi inte haft förut. Det går inte att komma ifrån. Speciellt för ett år sedan, i mars och maj, så var det något konstigt som hände. Men utöver det så vet jag inte. Och det är därför jag ställer väldigt mycket frågor och vill väcka det svenska folket i att ifrågasätta. 

Efter lördagens demonstration riskerar Sjöström att få betala 20 000 kronor i vite och misstänks för brott mot ordningslagen.

– Det var väntat. Länsstyrelsen meddelade mig i fredags att det skulle ske om den här manifestationen genomfördes. Det är som det är och jag kommer bestrida boten. Som jag förstått det ska den betalas först. Om det är så kommer jag få hjälp av hundratals människor som har hört av sig och redan börjat skicka pengar till mig, säger Filip Sjöström. 

– Det är så många människor i Sverige som har fått nog av de här restriktionerna, som verkligen är ogrundade, och vill sätta ner foten och visa att vi inte går med på det längre, sa han till Expressen TV inför demonstrationen.

 


Frihet Sveriges svar

Expressen har sökt Maneka Helleberg. Hon har bett att få frågor via mejl, vilket vi har skickat. Hon har valt att inte svara på frågorna en och en, utan skickar i stället följande skriftliga uttalande från Frihet Sverige, som även kommer att skickas som pressmeddelande:


”Frihet Sverige stödjer Tusenmannamasrchen som hölls den 6:e mars i Stockholm, där ca 2000 personer stod upp för Frihet och sanning.

Vi står för att lindring och bot för Covid som idag motverkas ska få komma fram samt att riktig vetenskap ska ligga till grund till våra beslut.

Vi anser att pandemilagar och osäkra vaccin gör mer skada än nytta och ej har solid vetenskaplig grund.

Vi är EJ vänster- eller höger-extrema utan står för frihet, sanning och alla människors lika värde.

Vi står för att, en respektfull och öppen debatt där våra medier sakligt visar olika sidor, är grundläggande för en öppen demokrati.

Gårdagens manifestation var fredlig, tills dess att polisen gick till attack mot fredliga demonstranter, däribland kvinnor och äldre med bland annat pepparspray/tårgas.

Vi anser att vi har grundlagen på vår sida när vi utövar vår yttrandefrihet och mötesfrihet.

Vi ser fram emot att fortsätta verka för ett fritt samhälle och en öppen debatt.”


Förtydligande: Efter att artikeln publicerades har Mikael Nordfors skrivit till Expressen att han inte ligger bakom demonstrationen, vilket hans organisation Frihet Sverige alltså gör. 





Det kan hända att demostrationen var fredlig till det att polisen grep in men det var inte det det handlade om.. Det handlade om att det var flera tusen människor som klättrade på varandra o sa att coronan inte finns. Att vaccinet är en dödsfälla o ett gift. Att man oxo kan "bota" coronan med meditation. Det är SKITENKELT att bota det med vitaminer. "Det gör de i Kina med örtmediciner, D-vitamin och vitamin-C. Man ska bara ta mycket C-vitamin och vitamin D och lite zink, hur många enheter beror på om man är tjock eller smal. Och så tar man malariaprofylax, sedan är problemet löst, har han sagt i Motgångspodden.".. Då borde det ju vara brist på alla vitaminer om det vore så enkelt. 

Sjöström riskerar att få böta 20.000 kr men det har han redan räknat ut,, det finns dom som är villiga att ge honom pengar.. Pengar för att vara så obotligt korkad. Han såg förra året att folk blev sjuka o blev lite konstiga men annars var det inget. 

 

Att kanske få böta 20.000 kr är inget. När dom går ut med sånt här så är det planerat för att få till så många människor som möjligt o då ska det oxo straffas där det känns som mest. Det är så jädrans slappt i Sverige o det håller jag fast vid. Folk för göra vad tusan dom vill för dom VET att dom kommer undan med det. Han kan sitta i fängelset o sjunga Stad i ljus så kanske han får till en kör där. Han kanske få dela det med nån som ,,, älskar honom o tar väl hand om honom ,, en liten körvän. 

 

För bövelen ,, skärpning nu o var inte så nedrans mesiga med lagarna !!!

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anneli Gustavsson - Torsdag 14 mars 20:54

  Jag är så glad,, ja jag kanske inte ska ta ut nåt i förskott.. Men,, jag undrar om inte läkaren tryckte till nåt i magen på mig i går för i dag är det bättre. Det var kanske nåt som kom i kläm med tanke på mitt navelbråck. Det är en sån lättnad...

Av Anneli Gustavsson - Fredag 8 mars 14:13

  Ja, i dag är det våran dag o det känns ju bra. Synd bara att inte mamma är hemma men hon o syrran har det bra i värmen. Dom kommer snart hem så dom får passa på att njuta.   Jag njuter oxo i dag för solen skiner för fullt. Har fått veckla per...

Av Anneli Gustavsson - Onsdag 28 feb 16:17


  Jag fick ju en tid till MR-röntgen pga att jag halkade 2 dagar innan julafton. Jag har fortfarande ont i ryggen o får inte med mig benen ordentligt. Jag har problem. Fredagen den 23e när jag reste mig från soffan så fick jag inte med mig vä benet...

Av Anneli Gustavsson - Måndag 26 feb 20:32

  Ja då var det ny vecka igen, nya oskrivna blad. Undra vad som fyller dessa blad den här veckan ? Måndagen fick väldigt fort så det var skönt. Jag o Neo sov länge i dag igen. Han är så trött på morgonen så jag får tjata på honom att vi ska gå ut...

Av Anneli Gustavsson - Söndag 25 feb 23:45

När min pappa blev sjuk o inlagd på sjukhuset så jobbade jag där på Akuten, jag arbetstränade. Pappa har alltid kommit till mig ,,, ja lite då o då. Jag kan inte berätta allt men jag hade ingen bra kontakt med honom på många år. Han jobbade hela tide...

Translation

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

46 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

WEBDESIGN

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ NEO PÅ INSTAGRAM

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM.

 

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

VEM HAR NAMNSDAG ?

 

Klicka på bilden så ser du Vem som har Namnsdag.

 

MINA AVSVALNINGSGALLER.

 

HÄR KAN DU KÖPA AVSVALNINGSGALLERNA SOM JAG ANVÄNDER. KLICKA PÅ BILDEN.

 

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Don't Say Goodbye

 

Klicka på bilden ♥

 

Precious Child - Gone To o Soon.

 

EN UNDERBAR LÅT.

Klicka på bilden.

 

MAMMA.

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

A STAR IS BORN.

 

KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

MAMA - IL DIVO

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

EVA CASSIDY

 

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER NI TILL EN UNDERBAR SÅNGERSKA.

 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2021 >>>

Tidigare år

Arkiv

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Skapa flashcards