Mitt Nya Liv

Alla inlägg den 21 mars 2021

Av Anneli Gustavsson - 21 mars 2021 15:57


För mig så kan folk tjata sig blåa om att man måste ta folks oro på allvar, men sluta dalta, skriver Henrik Widegren.

 

 

Strax före nyår kom jag hem från en nattjour. Sjukhuset var sprängfyllt och på iva låg covidpatienter i långa rader. När jag kom hem såg jag en artikel om någon som aldrig tänkte vaccinera sig mot covid för att hen var skeptisk mot vaccin. Just då ringde lokaltidningen och frågade vilken lag jag skulle vilja införa om jag var kung för en dag. Jag drämde till med att det borde finnas en lag om att ifall man blir erbjuden covidvaccin måste man tacka ja, annars får man ingen vård om man blir sjuk i covid, för då får man stå sitt kast.

Det blev ett himla liv.

 

Jag tänkte att folk borde kunna läsa mellan raderna och förstå att jag inte menade att vi ska neka folk vård, utan att vi ska vaccinera oss. Så jag skrev ett förtydligande.

Det blev ett himla liv igen. Mycket stöd, men även hätska kommentarer, arga meddelanden och mejl, skrivna i versaler.

 

Då blev jag förvånad på riktigt. För jag hade trott att vaccinationsmotståndarna var väldigt få, och mestadels foliehattar och konspirationsteoretiker. Men plötsligt förstod jag att ett icke försumbart antal svenskar inte tänkte vaccinera sig mot covid.

 

Vaccinationsmotstånd är inget nytt. Redan i början av 1800-talet, strax efter att Edward Jenner hade gjort den första vaccineringen mot smittkoppor, uppstod ett motstånd. Kyrkan var kritisk. Att injicera ämnen från djur (kokoppor) var bestialiskt, och man ifrågasatte även Guds vilja: Om Gud vill att ett barn ska dö på tisdag i smittkoppor, så ska människor inte hindra det. Men även vissa läkare såg sin verksamhet med att variolisera (en äldre form av immunisering) hotad.  

 

Men det var ju för 200 år sedan. Nu är vi klokare! Nja. Enligt en Sifo-undersökning i december tänker 14 procent av vuxna svenskar inte vaccinera sig mot covid. 14 procent! Det är en miljon människor! 

 

Så varför är så många tveksamma till covidvaccinet? Narkolepsifallen från svininfluensavaccineringen är självklart en faktor. Man tänker: ”Varför ska jag riskera biverkningar av ett snabbt framtaget vaccin?” Och står valet mellan vaccinbiverkningar och att vara frisk, så är valet lätt.

 

Men det är fel. För i vågskålarna ligger inte biverkningsrisk eller frisk, i vågskålarna ligger biverkningsrisk eller iva-vård. Men det är inte så lätt att förstå om man inte sett en iva där patienter ligger i långa rader. Man kan bråka om procenten, men faktum är att risken för att bli allvarligt sjuk av covid är större än risken för att bli allvarligt sjuk av covidvaccinet. Punkt.

Och sedan har vi även den där omoderna tanken att göra något som inte bara är för en själv, utan för andra. För faktum är ju att om tillräckligt många vaccinerar sig, så hjälps vi åt att skydda dem som inte kan vaccinera sig. Att ta en för laget. Men den tanken vågar man ju knappt vädra offentligt.

 

För mig så kan folk tjata sig blåa om att allt ska vara frivilligt och att man måste ta folks oro på allvar, men sluta dalta! Om man kan ta en Alvedon så kan man ta vaccin.

Vaccin är den medicinska uppfinning som har räddat flest liv i världshistorien. Ta en för laget! 


Henrik Widegren, foniater vid Skånes universitetssjukhus

 

 

 

 

Han har helt rätt o jag håller fast vid att alla måste ta vaccin. Dom som inte kommer att göra det det är dom som är egoistiska o bara tänker på sig själv o är inte alls villig att få slut på detta elände. Det skulle som han säger vara ett måste att ta vaccinet för om nu alla dom som inte vill ta det blir sjuka hamnar på sjukhuset tar upp en plats för dom som verkligen har kämpat o gjort allt både för sig själv o sin omgivning. Dessa människor tänker inte ett dugg på vårdpersonalen hur dom får slita,, dom går på knäna o dom får knappt ett tack. Det är Din skyldighet att göra allt för att det ska bli bra igen. Normalt tror jag inte att det kommer att bli, blir det det så kommer det att dröja. Vi kommer att få leva med coronan länge pga att folk har tappat lusten o orken till att följa restriktionerna. Jag förstår att man har tråkigt när man sitter där hemma, många har ingen familj eller vänner så det är roligt för dom att komma ut ändå o se världen. Men om alla gjorde sitt o var rädda om sig själva o andra så tror jag att det skulle blir bättre fortare. Ta vaccinet, varför tveka ??

Translation

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

46 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

WEBDESIGN

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ NEO PÅ INSTAGRAM

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM.

 

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

VEM HAR NAMNSDAG ?

 

Klicka på bilden så ser du Vem som har Namnsdag.

 

MINA AVSVALNINGSGALLER.

 

HÄR KAN DU KÖPA AVSVALNINGSGALLERNA SOM JAG ANVÄNDER. KLICKA PÅ BILDEN.

 

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Don't Say Goodbye

 

Klicka på bilden ♥

 

Precious Child - Gone To o Soon.

 

EN UNDERBAR LÅT.

Klicka på bilden.

 

MAMMA.

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

A STAR IS BORN.

 

KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

MAMA - IL DIVO

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

EVA CASSIDY

 

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER NI TILL EN UNDERBAR SÅNGERSKA.

 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2021 >>>

Tidigare år

Arkiv

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Ovido - Quiz & Flashcards