Mitt Nya Liv

Alla inlägg under mars 2020

Av Anneli Gustavsson - 6 mars 2020 11:30


Häromdagen bakade jag en morotskaka för första gången. Jag fick lite hjälp av medlemmar i en gupp jag är med i på fb.. Den gruppen är farlig för den finns SÅ mycket gott som dom bjuder på. 

 

Men jag kände att jag blev så sugen på den här kakan så jag tänkte mig på ett försök.. 

 

Jag gick efter Roy Fares recept, det var så enkelt det var bara det att jag var lite nervös ett par gånger =)


  



 

Äggen skulle vara 220 gr men det  blev bara 214 av 4 ägg, jag vågade inte ta i fler.


 

Vispade ihop ägg o socker poröst i 5 min, jag ställde klockan =)


 

Sen siktade jag ner dom torra ingredienserna o blandade med slickepotten.


   

 Tog hälften av mjölet o sen tog jag i dom rivna morötterna o sen tog jag i det sista av mjölblandningen.


Så här såg det ut, det smakade så gott =)


 

Jag använde min nya form för första gången, mjölade kanterna o hade bakplåtspapper i  botten som jag klippte ut, sen delade jag ut det jämnt.


 

In i mitten av uggen på 180 gr.


   

Den skulle stå inne i 30 - 35 min, men den fick stå inne lite längre. Om det skulle bli lite bränt ovanpå kunde man lägga dit lite folie för att skydda kakan, men min blev så fin. Jag tror att jag hade inne den i knappt 45 min.. Efter 30 min var den sladdrig o "blöt" men sen gick det riktigt fort att bli bakad.


Jag lät den svalna i formen sen tog jag ut den o vände den upp o ner ifall den skulle bli lite torr. Jag lät bakplåtspappret vara kvar o tog inte bort det förrns jag la på frostingen. 


   

Jag vägde upp rumsvarmt smör, hade i creme cheese som jag vispade ihop så det blev vitt o fluffigt. 


 

Sen hade jag i florsocker o vaniljsocker som jag siktade ner. Fortsatte att vispa. 


 

Drog försiktig av pappret o det var så enkelt att dra bort..


  


 

Sen blandade jag till limesockret,, jag tog skal från 3 lime för mina var så små.. Men,, jag kommer nog inte ta med socker nästa gång för själva frostingen är ju söt i sig så det hade räckt med bara lite syrlig o go lime.. 


Jag tog på alldeles för mycket av limesockret,, så det hade nog blivit jättebra om jag hade tagit mindre.. Frostingen var perfekt när jag hade vispat den, men sen blev den lös när jag la på den på kakan, jag kanske vispade den för mycket ?   Men kolla vilken skönhet =)


   

Den blev så HÖG o fin,, jag blev riktigt stolt.. 


 

Storleken på formen som jag hade o den var så bra att baka med. 30 x 24 cm


Jag köpte 2-pack så den andra formen som jag har är lite större men riktigt bra. Jag köpte dom antingen på ÖoB eller Rusta ? Jag kommer inte ihåg vilket.


 

Sen skulle man ju riva morötterna o jag slet som ett djur.. Jag har ju ont av min fibromyalgi o det blev inte bättre kan jag säga.. Men jag rev på.. MEN.............


 

På natten kommer jag ju på att jag har en sån här månlandare,,, Varför tog jag inte den ?? Jaja det är lätt att vara efterklok, men nu vet jag ju de till en annan gång =)


Jag kan verkligen rekommendera att baka den här morotskakan för den var så god.. O den var faktiskt lätt att göra. Det jag måste få till nästa gång är att kunna lägga ner dom bättre i formen när jag ska frysa dom, för nu ligger dom o skaver mot varandra så jag får väl såga loss dom =) 



Morotskaka

  • 340 g morot, finrivna [ca 6] 
  • 300 g vetemjöl [5 dl]
  • 5 g bikarbonat [1 tsk]
  • 7 g bakpulver [1.5 tsk]
  • 4 g salt [0,5 tsk]
  • 6 g malen kanel [2,5 tsk]
  • 220 g ägg [4 st]
  • 300 g strösocker [3,5 dl]
  • 260 g olja [3 dl]

Gör så här

  1. Morotskaka
    Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en bakform, 30 x 22 cm, med smör. Mjöla formens kanter lätt med vetemjöl och täck bottnen med bakplåtspapper.
  2. Sikta mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt och kanel i en bunke.
  3. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt i en annan bunke, minst 5 minuter med elvisp. Blanda sedan i olja och de torra ingredienserna. Rör till sist ner de rivna morötterna.
  4. Fördela smeten jämnt i formen. Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter. Prova med sticka att kakan är genomgräddad. Låt svalna helt i formen.

Frosting

  • 200 g osaltat smör, rumsvarmt
  • 400 g färskost, rumsvarm (cream cheese)
  • 210 g florsocker [3.5 dl]
  • 12 g vaniljsocker [2 tsk]

Frosting
Vispa med elvisp ihop smör och färskost till en vit och fluffig blandning.

 

Limesocker

  • 45 g strösocker [0,5 dl]
  • 2 limefrukter, rivet skal

Limesocker
Blanda samman allt i en bunke och strö över.

 

Matsortera morotsskalen till återvinning och njut sedan av din morotskaka!

 

 

 

Av Anneli Gustavsson - 5 mars 2020 17:45


Idag har solen lite svårt att titta fram, det är för många moln, det känns lite ruggigt ute, ja jag har inte varit ute men det räcker ändå för min del för jag har så ont av fibron.. Även högerfoten har jag riktigt ont i med sprickor. 

 

Min läkare O har skrivit ut nya plåster till mig som jag ska lösa ut i morgon. Duo Derm tror jag dom hette ? Sen var han så snäll o skrev ut ögondroppar oxo för jag har fått ännu torrare o rinniga ögon så det är jobbigt. Man får dom inte på recept hur som helst men jag fick det på högkostnadsskyddet o det är jag så tacksam för. Det kostar att ligga på topp med alla mediciner o salvor, men det är ett Måste.

 

 

Igår kväll blev jag så sugen på min tonfiskpaj så jag tänkte att jag kunde göra den som idag.. Jag har ju min kycklinggryta i frysen men , nej jag blev så sugen på detta nu. Det har gått många år mellan varven men nu har jag gjort den 2 eller 3 gånger på kort tid =)

 

Den ser bra ut men jag har inte smakat den än, men jag tror att smakerna sitter där oxo.. Sen gjorde jag en vanlig sallad till med isbergssallad, tomater o gurka som jag skär i ganska små  bitar.. Jag tar sen lite olja o har i salladskrydda,, ganska mycket krydda o sen slår jag det över salladen o det blir så gott. 

 

Den är inte svår att göra,, busenkelt o den är riktigt god så prova den ..


Du hittar receptet här .. Jag gör dubbel sats för jag gör den i en stor plåt.. 

 

Annelis tonfiskpaj

 

 

 

Av Anneli Gustavsson - 5 mars 2020 15:43


Hahaha den här var ju bra. Fy tusan vilken dialekt vi har här i Jönköping =)

 

 


kan du inte se videon klicka på länken; https://www.youtube.com/watch?v=16RBeX1w93o&feature=share&fbclid=IwAR34WDS5WkD3sIz5PLHotWoD9htrvFTEezXPueQ6xYsimujn
w6cLLDzBISg

 

 


Av Anneli Gustavsson - 5 mars 2020 10:15


God morgon, hoppas att natten har varit snäll mot er. 

 

Satt o lyssnade på den här låten igår o rös av välbehag,, så underbart vackert. Det är ju en vacker låt i sig men med den här panflöjten,, ja det fick mitt nackhår att resa sig.

 

Även bakgrunden är amazing, helt underbar man drömmer sig bort ganska lätt. 

 

Lyssna på låten så får ni höra ♥

 


om ni inte kan se videon klicka på länken; https://www.youtube.com/watch?v=O0WzW7BiKk8

 

 

Av Anneli Gustavsson - 4 mars 2020 10:45


Att klädmode och trender kan vara helt galna – det vet vi vid det här laget.

Man chockas knappt längre när man ser vad som dyker upp på hyllorna i butikerna. Det är den ena fula trasan efter den andra – och snart kan man tro att det är viktigare att klä sig udda än snyggt.

 

Givetvis får man ha på sig vad man vill, stil är ju personligt, men det finns somliga plagg som i alla fall inte jag hade haft på mig bland folk ens för stora summor pengar.

 

Här är de nya, uppblåsbara byxorna

Tur dock att smaken är som baken – delad. Det hade ju varit trist om alla tyckte likadant om precis allt.

 


     

Idén väcktes under lek med hunden

De superbreda byxorna består av över 30 separata latexdelar som antingen är vita eller röd/grön-randiga.

– Jag fick idén när jag lekte med min hund och kom att tänka på hur konstiga föremål måste se ut från en så låg vinkel. Tanken på att han måste se mig som en jättefigur, eller inte ens se mitt huvud alls, var spännande. Så jag bestämde mig för att försöka återbilda det här genom min omgivning och en snedvridningslek, sa Harikrishnan nyligen i en intervju med sajten Dezeen.


   

– Inom mode ser jag samma bilder och proportioner överallt. Jag vill skapa visuella föreställningar som är så långt bort från neutralitet som möjligt för att människor ska ifrågasätta relevansen i proportionerna som vi ser dagligen.


 



Detta var förra årets mode så detta året blir det lite mer tyg så man slipper frysa..

     





Jag har aldrig förstått vitsen med hur många designer får till sina kläder ?? Dessa kläder som är på bilderna när ,, när ska dom användas ??

 

Jag skulle aldrig nånsin ta på mig dessa plagg o jag tror inte att det är någon som har på sig ballongbyxorna heller,, dom är vidriga.. Ja det är även shortsen där det är fritt fram för insyn... Nej tack, inte min smak.

 

 

Av Anneli Gustavsson - 3 mars 2020 15:05


 

 

Under tisdagen friskförklarades den första patienten från att ha varit smittad av coronaviruset.

Under tisdagen kunde den första patienten som varit smittad av coronaviruset covid-19 friskförklaras, enligt Göteborgsposten.

 

Det handlar om den kvinna i 20-årsåldern som konstaterades som det första fallet och vårdades i Jönköping.

 

– Hon är kliniskt frisk och mår i dagsläget bra och bedöms inte vara smittsam, säger smittskyddsläkaren David Edenvik till Göteborgsposten.

 

 

 

Det var väl på tiden att man fick lite information om den här första kvinnan som blev smittad här i Jönköping.. Det var ju längesen hon smittades o hon har antagligen varit på infektionskliniken hela tiden,,, tror jag,, men jag vet inte.

Hoppas nu att det inte blir fler som smittas än dom som redan är det.

 

 

Av Anneli Gustavsson - 3 mars 2020 12:00



Stockholm, Jönköping, Skåne och Västra Götaland rapporterar om ytterligare nio smittade med det nya coronaviruset.

 

Samtliga personer har varit i norra Italien.

Antalet smittade i Sverige är nu 24.


Den 28 februari meddelades att en man i 50-årsåldern i Jönköping fått coronaviruset. Nu står det klart att en närstående kvinna till mannen smittats, och utvecklat sjukdomen covid-19.

Båda har varit i norra Italien och återvände till Sverige den 24 februari. De färdades hem i bil och tros ha haft få kontakter med utomstående personer, uppger biträdande smittskyddsläkare David Edenvik för Aftonbladet.

 

– Kvinnan fick symtom först efter hemkomst till Sverige. Då vet vi att hon varit symtomfri under hela resan. I det andra fallet fick personen symtom under själva hemresan, men det var i privat transportmedel, säger David Edenvik.

Kvinnan vårdas i sitt hem, och mannen kommer snart skrivas ut från sjukhus.

– Hans tillstånd har förbättrats, säger David Edenvik.

Tre fall i Göteborg

I Göteborgsområdet rapporteras tre nya fall av covid-19.

– Dessa tre personer har rest tillsammans och bedöms ha smittats under resa i norra Italien, säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg, i ett pressmeddelande.

Sjukdomsbilden uppges vara ”relativt mild”. Regionen har påbörjat kontaktspårning.

Totalt är antalet smittade i Västra Götaland nio personer.

Första fallet i Skåne

Skåne har fått sitt första coronafall. Personen uppges inte vara allvarligt sjuk. Smittspårning har påbörjats och region Skåne håller en presskonferens klockan 12 i dag.

Och strax före klockan 11 meddelade Region Stockholm att fyra nya personer testats positivt för coronaviruset.

 

 


De anlände nyligen från norra Italien – tre av de fyra är närstående till varandra. De har ingen koppling till tidigare fall.

 


– Vi har varit beredda på att få fler bekräftade fall. Fokus för oss just nu är att fortsätta arbeta med smittspårning enligt våra rutiner och därmed minska risken för att vi får fler fall, säger smittskyddsläkaren Per Follin i ett pressmeddelande.

 


De fyra smittade vårdas isolerat på Karolinska universitetssjukhusets infektionsklinik.


De nya coronafallen under tisdagen innebär att Sverige har 24 bekräftat smittade.

 

 

Antal smittade personer i Sverige:

  1. 31 januari: Kvinna i Jönköping som varit i Kina
  2. 26 februari. Man i Göteborg som varit i Italien
  3. 27 februari. Person i Göteborg som varit i kontakt med nummer 2
  4. 27 februari: Person i Göteborg som varit i kontakt med nummer 2
  5. 27 februari: Person i Göteborg som varit i norra Italien
  6. 27 februari. Kvinna i Uppsala som varit i Tyskland
  7. 27 februari: Kvinna i Stockholm som varit i Iran
  8. 28 februari. Person i Stockholm som varit i kontakt med nummer 7
  9. 28 februari: Person i Stockholm som varit i kontakt med nummer 7
  10. 28 februari: Person i Uppsala som varit i Iran
  11. 28 februari: Man i Jönköping som varit i norra Italien
  12. 29 februari: Person i Västra Götaland som rest från Iran
  13. 29 februari: Person i Stockholm som varit i kontakt med nummer 7
  14. 1 mars: Person i Västra Götaland som varit i norra Italien.
  15. 2 mars: Person i Stockholm som varit i norra Italien.
  16. 3 mars: Kvinna i Jönköping som varit i norra Italien med person 11
  17. 3 mars: Person i Göteborgsområdet som varit i norra Italien
  18. 3 mars: Person i Göteborgsområdet som varit i norra Italien med person 17
  19. 3 mars: Person i Göteborgsområdet som varit i norra Italien med person 17 och 18
  20. 3 mars: Person i Skåne som varit i norra Italien
  21. 3 mars: Person i Stockholm som varit i norra Italien  
  22. 3 mars: Person i Stockholm som varit i norra Italien  
  23. 3 mars: Person i Stockholm som varit i norra Italien med person 22 
  24. 3 mars: Person i Stockholm som varit i norra Italien med person 22 och 23 

 

Lyssna även på Aftonbladets sida.

 



Läs Jönköpingsposten Tredje coronafallet i länet.

 

 

Av Anneli Gustavsson - 3 mars 2020 10:00


 

klicka på bilden så kommer du till aftonbladet.

Svenskarnas coronarädsla växer i takt med att nya fall upptäcks.


Nu börjar många hamstra mat och efter helgen gapar butikshyllor tomma hos de stora livsmedelsjättarna.

– Det här har vi aldrig sett tidigare, säger Mathias Holmgren, butikschef på Citygross. 


Allt fler upptäckta fall av corona har fått svenskarna att börja förbereda sig på det värsta. Efter helgen är det apokalyptisk stämning i flera livsmedelsbutiker med rader av helt utplockade hyllor.

 

”Hyllorna är tomma”

Mathias Holmgren, butikschef på Citygross i Bromma i Stockholm, säger att han aldrig sett något liknande under sin tid i branschen.


– Det som har gått åt är ris, konserver, gryner och fryst mat – sånt som håller länge. De hyllorna är i stort sett tomma. Det har ju varit lönehelg, men vi ser att folk bunkrar upp mer med sånt som håller länge, säger han.

Även på Coop i Gustavsberg går affärerna lite extra bra i spåren av coronaoron med flera tomma butikshyllor.

– Jag har inga siffror men vi har absolut sett en större åtgång på klassiska konserver med kött och soppor och på torrvaror, säger butikschefen Fredrik Hedenberg.


Börjat bunkra

Hittills har 14 fall av corona upptäckts i Sverige. Insikten att man skulle kunna bli en av dem som tvingas sitta i två veckors karantän har fått folk att börja preppa.

– Jag har sett folk med fulla vagnar när man pratat med dem har de sagt att de förklarat att de vill bunkra, säger Mathias Holmgren på Citygross.

Men den riktiga apokalypsen är inte här. Hittills har det inte varit några problem med varuleveranserna, enligt butikscheferna.


– Nej, vi har inte sett några problem med leverantörer. Leveranser som vanligt och har bra kommunikation. Det fylls på i dagarna så det är inte apokalypsstämning, säger Mathias Holmgren.

Ingen av butikscheferna har själva börjat hamstra.

– Nja, jag tror man ska ha saker hemma, men man behöver inte överdriva, säger Fredrik Hedenberg på Coop.




Ja nu börjar folk att hamstra maten så att det ska räcka,, som det är sagt i 2 veckor.. Jag var o handlade idag men tänkte inte på hur det såg ut ? Men jag har så jag skulle klara mig o mamma om det skulle bli så.. 

 

Men när jag var på VC innan idag för att ta lite prover så blev jag nojjig o ville inte ta i något utan försökte låta bli att ta i handtaget på dörren osv.. Satte mig en bit från andra i väntrummet o tog handsprit när jag kom dit men det fanns ingen när man skulle gå ut för dom har plockat bort det då det försvinner när det finns dom som dricker handspriten istället. Men dom borde göra ett försök nu att ha dom även vid ingångarna så att man kan ta både när man kommer in o när man ska gå igen..

 

Många tycker att det har förstorats upp men jag tycker att det är bra att vi får informationen o att vi får veta att det är inget att leka med.. 

 

Men vad jag inte förstår är att dom har sagt att barn inte kan bli smittade,, stämmer det ? Eller har jag missuppfattat det ?? 

 

Ja det är så mycket nu man ska försöka ta in så det blir krock i huvudet o allt blir så blurrigt.

 

Var noga med att tvätta händerna när ni har varit ute o använd handsprit om ni har det..

 

 

 


Jannes virusskola: Så skyddar du dig.

Coronautbrottet


Virusprofessorn: Värsta epidemin sedan spanska sjukan

Translation

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

46 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

WEBDESIGN

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ NEO PÅ INSTAGRAM

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM.

 

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

VEM HAR NAMNSDAG ?

 

Klicka på bilden så ser du Vem som har Namnsdag.

 

MINA AVSVALNINGSGALLER.

 

HÄR KAN DU KÖPA AVSVALNINGSGALLERNA SOM JAG ANVÄNDER. KLICKA PÅ BILDEN.

 

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Don't Say Goodbye

 

Klicka på bilden ♥

 

Precious Child - Gone To o Soon.

 

EN UNDERBAR LÅT.

Klicka på bilden.

 

MAMMA.

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

A STAR IS BORN.

 

KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

MAMA - IL DIVO

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

EVA CASSIDY

 

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER NI TILL EN UNDERBAR SÅNGERSKA.

 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Arkiv

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Ovido - Quiz & Flashcards