Mitt Nya Liv

Direktlänk till inlägg 17 februari 2020

Kalla Fakta - Äldrevården.

Av Anneli Gustavsson - Måndag 17 feb 20:45


Var femte svensk över åttio använder sig idag av hemtjänst. Trots att omsorgen är avgörande för deras livskvalité är bristerna allt för många. 2018 inträffade 200 000 incidenter och Kalla fakta har, i en unik kartläggning, undersökt vad det beror på.

 

Det kommer olika personal hela tiden, det är stressigt så många gånger glöms medicinen bort, insulinet blir fel.. Misstagen beroro på stressen som är..

 

Dom äldre får ångest när det springer så många där, olika så dom orkar inte ta dom till sig.

 

Det bästa vore ju om dom kunde bo kvar hemma, men då måste ju hemtjänsten fungera som den ska o det gör det inte idag.

 

Dom har ingen tid att gå till andra utan dom har samma klockslag o ingen gångtid, dom kan ju inte flyga dit. Det är klart att dom måste ha medräknat att det tar tid att ta sig till nästa vårdtagare..

 

Personalen mår inte bra, många söker nya jobb.

 

En kvinna mår dåligt o har sagt till personelan att ringa ambulansen men dom ville inte göra det .. Detta hände 2 gånger men dom gjorde inget den andra gången heller. 

 

Dottern tar mamman till vården o där får hon veta att hon har haft 2 stroke.. 3 veckor efter att kvinnan har kommit hem från sjukhuset dör kvinnan. Dom kan inte säga att det var efter stroken ? 

 

Varje vårdtagare har rätt till en viss tid i veckan. En del besök är så korta som 5 min.. Promenaderna gör att dom blir försenade, minuter som dom kunde haft hemma hos vårdtagaren.

 

Dom testar nu gångtiderna, där dom måste välja bort bla städning o handla mat. 7 av adresserna kom dom inte fram i tid, den som var utsatt.. 

 

Sjävklart är dom rädda för att göra misstag, för ju mer man stressar desto fler misstag gör man..

 

En dement kvinna går ut barklädd i dec när det var kallt. Hon hade ramlat o slagit i huvudet. Dom kör hem henne , lägger henne i sängen.. Personalen torkar blodet från pannan, kvinnan klagar över smärtor men dom gör inget mer. Dom tittar till henne igen men inget görs. Blodet rinner ur pannan, hon får hjälp med att byta kläder. Sskan ringer efter ambulansen. Kvinnan satte dom i en stol, kvinnan skriker att hon har väldigt ont, hon är förvirrad o orolig. Dom tar henne till sjukhudet , röntgar henne o där ser dom att hon har brytit 3 nackkotor , hon är för svag att klara en operation o efter några dagar somnar kvinnan in.. Som dotter hade jag blivit helt galen, jag hade anmält detta o jag hade inte gett mig.


Det kanske blev lite hoppigt skrivet men jag skrev samtidigt som jag tittade på tv;n.

 

 

 

 

 

Jag kommer ihåg när jag jobbade i hemtjänsten för många år sen, redan då var det ont om tid o jag mådde så dåligt när den ena gamla tanten ville att jag skulle sitta o fika med henne istället för att städa.. Hon sa att hon gärna skulle försöka hjälpa mig att städa bara jag satt ner med henne o pratade en stund.  Ja så var det på flera ställen. Jag avskydde att inte kunna räcka till för jag såg hur ensamma dom var, o hur gärna dom ville prata av sig en stund.

 

När jag hade gjort mitt så var jag ju tvungen att gå till nästa o sen till nästa. 

 

Jag kunde inte glömma detta när jag kom hem, jag tog med mig jobbet hem o jag mådde inte bra. Jag sökte mig nytt jobb, även att jag älskar att jobba med människor..

 

Om dom bara höjde lönen så tror jag att det skulle bli bättre, att det skulle komma fler som vill jobba med dom äldre, att ta in fler så att man skulle kunna få tiden att räcka till. Inget är omöjligt. 

 

Det är dags att vi börjar ta hand om våra äldre, dom ska inte behöva ha det på detta sättet, det är för jävligt på ren Svenska !!!

 

 

#kallafakta

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anneli Gustavsson - Måndag 26 okt 11:30


  Ja har du hållit tal någon gång ?? Skulle du vilja göra det men inte vågar ?? Jag skulle nog bara stå o staka mig o stamma hela tiden,, kanske springa o gömma mig =) Nä det är klart att man inte kan göra.. Men man kanske vill boka föreläsare ...

Av Anneli Gustavsson - Söndag 25 okt 21:30

  Förra veckan så låg jag före med 1 dag både onsdagen o torsdagen. Får tänka till lite på vilken dag det är.. Dagarna går i ett hela tiden så jag tänker inte på hur det är..    Det är bara om jag har några tider att passa,, då måste jag hålla ...

Av Anneli Gustavsson - Lördag 24 okt 20:45

  Har köpt på mig lite fisk nu när det har varit billigare så idag blev det lite fisk till middagen.. Det blev torsk i ugn.. Jag gör ju en liten "gegga" som jag sen har på fisken i bakplåtspappret o sen in i ugngen det blir så otroligt gott.   ...

Av Anneli Gustavsson - Lördag 24 okt 10:30

  För nån dag sen var jag o klippte mig o det blev sådär men det funkar. Det blev lite konstigt klippt bak i nacken men jag tror inte att det syns så mycket..   När jag hade klippt mig så blev jag ju mörk igen,, ja eller det hade ju växt ut eft...

Av Anneli Gustavsson - Fredag 23 okt 17:38

  Julen närmarsig och i många familjer pågår nog julplaneringen för fullt. Men nu slår statsepidemiologen larm inför julfirandet – gigantiska släktkalas är inte lämpliga. – Själv tänker jag fira i en liten familjekrets, säger Anders...

Translation In Your Language

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

44 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

    

RSS

Besöksstatistik

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

Instagram

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Arkiv

WEBDESIGN

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se