Mitt Nya Liv

Direktlänk till inlägg 17 februari 2020

Kalla Fakta - Äldrevården.

Av Anneli Gustavsson - Måndag 17 feb 20:45


Var femte svensk över åttio använder sig idag av hemtjänst. Trots att omsorgen är avgörande för deras livskvalité är bristerna allt för många. 2018 inträffade 200 000 incidenter och Kalla fakta har, i en unik kartläggning, undersökt vad det beror på.

 

Det kommer olika personal hela tiden, det är stressigt så många gånger glöms medicinen bort, insulinet blir fel.. Misstagen beroro på stressen som är..

 

Dom äldre får ångest när det springer så många där, olika så dom orkar inte ta dom till sig.

 

Det bästa vore ju om dom kunde bo kvar hemma, men då måste ju hemtjänsten fungera som den ska o det gör det inte idag.

 

Dom har ingen tid att gå till andra utan dom har samma klockslag o ingen gångtid, dom kan ju inte flyga dit. Det är klart att dom måste ha medräknat att det tar tid att ta sig till nästa vårdtagare..

 

Personalen mår inte bra, många söker nya jobb.

 

En kvinna mår dåligt o har sagt till personelan att ringa ambulansen men dom ville inte göra det .. Detta hände 2 gånger men dom gjorde inget den andra gången heller. 

 

Dottern tar mamman till vården o där får hon veta att hon har haft 2 stroke.. 3 veckor efter att kvinnan har kommit hem från sjukhuset dör kvinnan. Dom kan inte säga att det var efter stroken ? 

 

Varje vårdtagare har rätt till en viss tid i veckan. En del besök är så korta som 5 min.. Promenaderna gör att dom blir försenade, minuter som dom kunde haft hemma hos vårdtagaren.

 

Dom testar nu gångtiderna, där dom måste välja bort bla städning o handla mat. 7 av adresserna kom dom inte fram i tid, den som var utsatt.. 

 

Sjävklart är dom rädda för att göra misstag, för ju mer man stressar desto fler misstag gör man..

 

En dement kvinna går ut barklädd i dec när det var kallt. Hon hade ramlat o slagit i huvudet. Dom kör hem henne , lägger henne i sängen.. Personalen torkar blodet från pannan, kvinnan klagar över smärtor men dom gör inget mer. Dom tittar till henne igen men inget görs. Blodet rinner ur pannan, hon får hjälp med att byta kläder. Sskan ringer efter ambulansen. Kvinnan satte dom i en stol, kvinnan skriker att hon har väldigt ont, hon är förvirrad o orolig. Dom tar henne till sjukhudet , röntgar henne o där ser dom att hon har brytit 3 nackkotor , hon är för svag att klara en operation o efter några dagar somnar kvinnan in.. Som dotter hade jag blivit helt galen, jag hade anmält detta o jag hade inte gett mig.


Det kanske blev lite hoppigt skrivet men jag skrev samtidigt som jag tittade på tv;n.

 

 

 

 

 

Jag kommer ihåg när jag jobbade i hemtjänsten för många år sen, redan då var det ont om tid o jag mådde så dåligt när den ena gamla tanten ville att jag skulle sitta o fika med henne istället för att städa.. Hon sa att hon gärna skulle försöka hjälpa mig att städa bara jag satt ner med henne o pratade en stund.  Ja så var det på flera ställen. Jag avskydde att inte kunna räcka till för jag såg hur ensamma dom var, o hur gärna dom ville prata av sig en stund.

 

När jag hade gjort mitt så var jag ju tvungen att gå till nästa o sen till nästa. 

 

Jag kunde inte glömma detta när jag kom hem, jag tog med mig jobbet hem o jag mådde inte bra. Jag sökte mig nytt jobb, även att jag älskar att jobba med människor..

 

Om dom bara höjde lönen så tror jag att det skulle bli bättre, att det skulle komma fler som vill jobba med dom äldre, att ta in fler så att man skulle kunna få tiden att räcka till. Inget är omöjligt. 

 

Det är dags att vi börjar ta hand om våra äldre, dom ska inte behöva ha det på detta sättet, det är för jävligt på ren Svenska !!!

 

 

#kallafakta

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anneli Gustavsson - Söndag 29 mars 19:03


  I fredags var jag på apoteket o sen åkte jag till mina barnbarn med lite godis o chokladbollar, dom blev så glada.. Dom var lite förkylda så jag kramade inte om dom, jag höll mig på avstånd.. Men det var så roligt att träffa dom, jag behövde det ...

Av Anneli Gustavsson - Söndag 29 mars 10:00


  klicka på bilden så kommer du till sidan.   Symptomen vid pollenallergi och covid-19 kan likna varandra, men det finns också många olikheter. För att underlätta för dig som känner dig osäker har vi gjort en översikt av symptomens olika u...

Av Anneli Gustavsson - Lördag 28 mars 15:30

  En läkare i en akutläkarbil i Stockholm vårdas i respirator efter att ha smittats av corona. Även flera ambulansanställda misstänks ha drabbats av viruset. – Vi har jagat över hela världen för att få tag på skyddsutrustning, säger Åke Ö...

Av Anneli Gustavsson - Lördag 28 mars 11:15

  Sonen o svärdottern ville att jag skulle ha barnen hos mig ett tag o självklart så fick dom det. Det är bara roligt att ha dom  hos mig o jag får passa på medans dom vill... Det var som vanligt, vi hade det mysigt, roligt o busigt..    Dom ...

Av Anneli Gustavsson - Fredag 27 mars 10:45


    Jag förstår inte hur vissa människor är funtade ?? Hur fan kan dom bara ta med sig familjen o åka skidor när sonen har blivit hemskickad från skolan då han mådde lite dåligt ??   Det är så många som har dött av detta virus o det kommer at...

Translation In Your Language

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

Instagram

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

Bloglovin

Blogkeen

Mitt Nya Liv

COPYRIGHT BY ME !

       

booked.net

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Besöksstatistik

Besöks Statistik

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

IN THE ARMS OF AN ANGEL

Don't Say Goodbye

Fråga mig

42 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Spåra IP-Adresser

Arkiv

WEBDESIGN

Free counters!

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

COLOURPICTURE

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Besökare


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se