Senaste inläggen
Baka baka liten kaka,, ja det är så roligt att baka men jag har ju ingen plats i min frys så jag bakar åt andra. Det blev glutenfria moccarutor till sonen samt att han fick negerbollarna oxo idag.. Det var uppskattat o dom tyckte att det var gott,, tack o lov.
Jag blev lite osäker när jag gjorde glasyren o hur jag skulle göra ? Skulle jag dela upp kakan först o sen smeta på glasyren eller skulle jag dela upp den sen efter glasyren ?? Jag delade den först men det blev lite dumt för glasyren blev ganska tjock så det var lite svårt att hitta där jag hade delat kakan,, men det gick tillslut,, med lite hjälp från mamma...
Jag smakade inte på den förrns jag kom ner till sonen o den blev faktiskt god, saftig o fluffig.
Jag gick efter detta receptet som jag har skrivit ner.
Ugnen 200* i mitten, ca 15 min. Känn efter så att kakan känns torr innan du tar ut den,, men den kan oxo vara något "fuktig" så blir det lite av en kladdmoccakaka =) Men jag hade inne den i ca 18 min för min var inte riktigt klar. Det blev 30 rutor...
4½ dl semper finmix
5 ägg
4 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 dl kakaopulver
2 dl mjölk
200 gr smör eller margarin
En nypa salt
Jag börjar med att vispa socker o ägg fluffigt med elvispen..
Blandar dom torra varorna samtidigt som jag smälter smöret tillsammans med mjölken,,, låter det svalna lite innan jag blandar i det i äggvispen tillsammans med dom torra varorna..
Jag hällde ut smeten på en stor plåt som jag hade bakplåtspapper på,, annars kan du smöra den...
Medans det gottar till sig i ugnen så förbereder jag glasyren,, men jag kokar inte upp det förrns kakan är klar..
Till Glasyren;
600 gr florsocker
225 gr smält smör eller margarin
4 msk kaffe
1 dl kakao
3 tsk vaniljsocker
Jag smälter smöret, har i florsockret, kakaon, kaffet,, rör om till en jämn smet o sist har jag i vaniljsockret..
Smöra / bred på glasyren på kakan.. Den stelnade väldigt fort o jag tyckte att den blev lite för torr/hård.. Men det märkte jag inte förrns jag hade haft på allt på kakan.. Så testa o ta lite mindre florsocker, blir det för löst så kan ni bara ta lite mer..
Strössla över med strössel eller riven kokos,, ni kan ta vilket som.
Jag måste bara visa upp lille Svante igen. Han är så underbart söt o han var så fantastisk när han var hos mig. Han uppförde sig exemplariskt, inga som helst problem. Han hade massor med kärlek som han gav mig, han var även full av bus.. Mammas väninna har sån tur som har fått tag i en sån underbar hund.
Jag trodde aldrig att någon skulle komma i närheten av hur Teddy var för han var perfekt i mina ögon. Han var mitt allt, han gav mig allt o han fanns alltid där för mig. Men,, Svante kommer i närheten o om jag skulle skaffa en ny hund nån gång så vill jag gärna ha en blandning av Teddy o Svante ♥
Men,, om jag skaffar någon ny liten sötnos så ska det vara en tik o hon ska heta Mitzie. Farmor o farfars hund hette det o hon var en vit pudel.
Ja, det är fruktansvärt tomt utan Teddy. Från att ha fått ha honom i 15 underbara år till att jag måste leva ensam, det är inte roligt, det är tufft o väldigt ensamt. Så, Teddy gjorde väldigt mycket för mig..
Jag saknar Teddy ♥
Jag hade tänkt att baka idag igen men ugnsluckan har ju strulat,, men på eftermiddagen så kom vaktmästaren hit o det var haken på låset som hade kommit snett.. Men nu ska det funka igen,, annars ringer jag till dom..
Det blev inget bakande i ugnen utan det blev chokladbollar,,, man vågar ju inte säga negerbollar längre trots att jag är uppvuxen med just negerbollar.
Nåja, hur som helst så blev det glutenfria bollar men dom smakar som vanligt,, gott gott.
Det blev 42 stycken..Mamma smakade en o jag var ju tvungen att smaka en oxo så resten får sonen (glutenintollerant) sen.. Men jag var tvungen att ha dom inne i mammas frys först för jag vill frysa in dom utan att dom ligger på varandra för att försöka behålla den "runda" formen.. Men nu har jag tagit in dom o lagt dom i en påse så nu ligger dom i min frys.. Jag skulle behöva en mycket större frys,,, eller låta nån äta upp det jag bakar för jag gör det inte själv,,, trots att det frestar på som tusan.
I mitt recept hade jag (dubbel sats) ;
450 gr havregryn, glutenfritt men det går ju självklart bra med vanlig oxo.
580 gr socker
210 gr margarin
9 tsk kakao
9 tsk vaniljsocker
12 msk kaffe.
Jag vispade smör, kakao, vaniljsocker, socker o kaffe med elvisp så det blev lite fluffigare sen hade jag i havregrynen.
Jag la ut dom på en bricka så dom fick frysa till så här annars blir dom så platta om man lägger ihop dom direkt.
Jag tycker att dom blev riktigt goda ,, återstår att se vad sonen tycker sen =)
Att ha dom i plastpåse tar mindre plats i frysen än en burk.. Jag får kanske inte baka nåt än till mig själv,, får vänta ett tag så jag hinner göra mig av med lite först =)
Tänker du på vad det är du stoppar i dig ??
Dom sista åren så har jag ganska svårt att äta kött, jag äter inte allt kött, utan jag håller mig till mina kyckingfiléer. Det kan hända att jag äter mer som när mamma gör en söndagsgryta eller som när jag gjorde en stor gryta med ytterfilé.. Men det är kycklingen som är det bästa för mig.. Sen äter jag gärna fisk oxo, det är så gott men det är ganska dyrt.
Men,,, jag hittade faktiskt en sida men goda recept.. Det är dock inget kött i överhuvudtaget o det skulle jag gärna vilja prova på... Det finns många veganska recept som man kan välja på. Du har efterrätter,, vegansk choklad från fazer,, jag älskar choklad =)
Bara dom här korvarna fick mig att bli så sugen.. Jag älskar korv med bröd men har aldrig ätit sojakorv.. Många säger att man inte märker nån skillnad o att dom är bättre än vanlig korv..
Nu blev jag hungrig =) Får se vad jag plockar på mig nästa gång jag går o handlar =)
Idag är ingen vanlig dag för idag är det min mormors födelsedag. Önskar så att hon kunde vara med oss o fira den men tyvärr dog hon endast 46 år ung, det är fruktansvärt.. Hon skulle fyllt 96 år ♥
Jag önskar att jag hade minnen från henne men jag var inte så gammal. Men, jag tänker på henne väldigt ofta o jag pratar faktiskt med henne o jag tror att hon är med mig ,, ja oss..
Grattis på din födelsedag lilla mormor,, jag saknar Dig ♥
Igår var jag ju ute o plockade lite röda vinbär o i dag ville jag baka en ny kaka.Varför inte plocka dom bären som finns här, det är ju till för oss som bor i lägenheterna. Fick åka o handla lite först o sen kunde jag börja med den.. Dom var lätta att baka.. Ja om min ugn hade varit ok.. Jag har haft o har problem med luckan för den stänger inte o har den stängt så åker den upp lite. Vaktmästaren har varit här idag o han sa att det inte var nåt fel men jag säger emot honom.. Så när kakan hade fått svalna lite först på diskbänken satte jag in den i kylskåpet så den fick bli kall, det blir lättare att dela då.. Men när jag kom till mitten så var det lite degigt.. Jag lät ändå kakan vara inne lite längre än den skulle... Men den kanske blir bättre sen när den har fått frysa till sig lite,, hoppas det..
Hade med en liten besökare in,, men jag släppte ut den igen.
Sköljda o fina..
Här kommer receptet; 175* varmluft i ca 35 min i mitten av ugnen.
300 gr smör eller margarin
360 gr mjöl
225 gr strösocker
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Blanda ihop allt, jag vispade med elvisp för det smular sig ändå precis som det ska göra. Dela upp det så du tar hälften o plattar ut i formen,, spara sista hälften till sedan.. Till toppen. Jag kommer inte att ta hälften hälften,, för man kan ta mer när man plattar till det i formen för sen ska du strössla på resten över allt annat.
Jag klipper till hörnen då blir det lättare. Plus att jag tar lite vatten så bakplåtspappret fäster lite.
Platta till degen.
Till vaniljfyllningen;
2 ägg
200 gr turkisk yoghurt
200 gr creme fraiche
90 gr socker
2 msk vaniljsocker
Här vispade jag ihop allt med elvisp men tyckte att det blev för rinnigt så jag gjorde om det o blandade det med en slickepott men det blev likadant så det spelar ingen roll om du tar elvispen. Häll detta sen på degen som du har plattat ut i formen.
Bären;
*500 gr röda vinbär
90 gr socker
1 msk maizena
Du sköljer dina vinbär o blandar allt noga.. Häll över detta över allt annat..
Sen tar du resten av smuldegen o sprinklar över o sen in i ugnen..
Jag använde en form som var 38x30 cm,, den kunde kanske varit något mindre för kakorna blev lite platta,, men dom hade ju ändå smaken så den satt.. Det blev 24 stycken,, ja det beror ju själv på hur stora/små du vill ha dom..
Jag fick låna fler burkar av mamma för jag har inga kvar,, jag har ju massor i frysen så jag får väl låta bli att baka till mig själv på ett tag,,, ingen äter ju upp det. Jag smakade faktiskt en nu ,,, det gör jag alltid när jag har bakat så jag vet att jag kan bjuda på dom. Men idag fick mamma smaka först o det blev godkänt =)
Jag låter den svalna lite innan jag ställer in den i kylen för att bli helt kall innan jag delar den.
Mamma fick in 2 bitar.. Gott gott. Ja hoppas att det går att bjuda på..
Om ni bakar det säg gärna vad ni tycker.
Idag åkte jag ner till sonen o lämnade citronmuffinsen till honom.. Han blev glad o han tyckte att dom var goda, ja det tyckte även barnen o Nina så det var roligt att det var uppskattat.. Jag blev så full i skratt för när sonen skulle smaka muffinsen så tuggade han i sig pappret =)
Jag stannade en stund o drack lite kaffe,, men jag tog ingen muffins =)
Jack visade att han hade köpt en,,, hjälp vad heter dom nu igen ?
En sån här,, som han flyger med.. Det är ju så populärt nu,, drönare heter dom ju =)
Den var så liten o pyttig men han var duktig o han lär snart kunna köra den ordentligt. Dom är ju inte gratis,, det är hutlösa priser..
Innan var jag ute o plockade lite röda vinbär,, så ja jag får se vad jag ska göra med dom ?? Jo då,, jag vet men det går ni veta sen =)
Har rensat o sköjt dom nu så nu rinner dom av..
Hoppas att ni har en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra.
Puss I Pannan ♥
Jag ville baka något åt min som som är glutenintolerant, det är ju inte det lättaste att hitta nåt gott att baka, men jag hade detta receptet o dom blev så goda.. Spara några här oxo så det finns när dom kommer hit.
Sätt på ugnen det första ni gör på 200* i ca 15-19 min beroende på ugn. Jag hade dom inne i ca 18-19 min. Det blev 28 st..
250 gr smör/margarin ( rumsvarmt )
4 dl socker
4 stycken ägg
8 dl finax mjölmix
4 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
2 citroner (skalet)
3 dl mjölk
Vispa med elvisp socker o smör/margarin fluffigt.
Ha i ett ägg i taget o vispa mellan varje ägg, vispa med elvisp.
Jag siktar ner dom torra varorna.
Blanda mjölmixen, bakpulvret o vaniljsockret i en bunke, jag siktade ner det. Ha sen i skalet från citronerna. Vänd försiktigt i mjölken i all blandning.
Det såg ut dom det skar sig men jag fortsatte att vända försiktigt med slickepotten då blev det bättre.
Den här gången ville jag vara säker på att dom inte skulle flyta ut som dom gjorde sist för mig,, då blev det plattmuffins, men så otroligt goda.
Ja, jag är riktigt nöjd för dom blev så otroligt goda. Det var så enkelt att baka dom o det gick riktigt fort oxo.
Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.
anneliprivat@hotmail.com
❤❤❤
Så här färgrann var min mage efter min GBP
Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.
Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår.
Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter.
Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 | 13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
|||
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|