Direktlänk till inlägg 27 juli 2023
Jag har bakat bröd till mamma ett par gånger men ville göra något nytt den här gången så jag letade o hittade ett bröd,, morotslimpa.. Det lät så gott för att inte tala om saftigt. Så jag köpte hem ingredienserna.
Nu var det bara att hoppas att mamma skulle tycka om brödet oxo.
Jag hade det först i mitten av ugnen men när jag märkte att den inte var klar så satte jag den på på näst sista falsen.
RECEPT;
50 gram jäst blå original
6 dl vatten
3 tsk salt Fint
1,5 tsk socker
4 msk flytande smör/margarin. På receptet står det smör och margarin men jag tog bara flytande margarin.
450 gram vanliga morötter
14 dl rågsikt
Till formen;
4 msk linfrö
2 msk ströbröd
Jag började med att riva morötterna o satte dom åt sidan.
Blandade jästen med lite av vattnet ljummet.
Hade i allt utom rågsikten.. Blanda noga o ha sen i rågsikten lite i taget..
Alla ingredienser.
River dom på den näst finaste.
Har haft i jästen först i lite ljummet vatten o sen ner man allt det andra utom mjölet.
Häller i mjölet lite i taget.
Men man behövde verkligen inte vara rädd att det skulle bli för mycket mjöl.
Jag tog i lite mer mjöl än vad receptet sa för det var tun deg.
Jag hade aldrig bakat detta innan så jag visste inte hur det skulle vara. Men, det var väldigt löst.
Låter det jäsa under duk i 45 minuter.
Den blir så hög o fin. Men fortfarande ganska lös.
Det stod att man skulle smöra o ha i frön i formen men det kommer jag inte ha utan jag kommer smöra o ha i mjöl eller ströbröd.
1½ L o 2 L sen får det jäsa igen i 25 minuter.
Jo då, jag gick ut med hunden o trodde att jag skulle komma in i tid så det hade jäst ganska mycket =)
Ja det jäste över i ugnen. Jag tog bakplåtspapper på gallret för jag kände på mig att det skulle bli så här.
Visar brödet uppochner , den första sjönk ihop lite men det gjorde inget. Jag fick ha det inne längre än vad som sas från början. Antagligen för att det hade jäst över o det blev klart på ytan fortare än i formen.
Men dom blev helt ok. Detta var bröd till mamma o jag smakade oxo o det var gott. Men jag har aldrig bakat med sån lös deg men det finns det säkert fler recept på. Jag penslade även med lite mjölk när jag hade tagit ut dom o virade in dom i handdukar för jag ville inte ha en hård skorpa.
Ville bara visa mina sladdhållare, dom är så otroligt bra då slipper man ha sladdarna som rullar upp sig hela tiden.
Tog även att örngott o sydde ett litet skydd till min köksassistent.
Den här bilden är från ett tidigare inlägg så det är inte detta mjölet jag har haft till brödet. Ville bara visa min sexiga machine,, lilla Irma som jag har döpt henne till =)
Ja om det är nån som har nån annan "synpunkt" om detta receptet så tar jag tacksamt emot det. Det kanske ska vara så här löst. Är det nån annan som har bakat detta ? Jag pratade med Mathem om detta o dom sa att det var en kund som hade gjort receptet.
Hoppas att det ska smaka. Lycka Till
Häromdagen när jag satt vid köksbordet och drack mitt morgonkaffe började jag tänka på hur mycket vi egentligen slänger. Det hela började när jag skulle rensa mitt förråd och hittade gamla saker som jag inte använder längre. En trasig lampa, en g...
Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.
anneliprivat@hotmail.com
❤❤❤
Så här färgrann var min mage efter min GBP
Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.
Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår.
Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter.
Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | |||
24 |
25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
|||
31 | |||||||||
|