Direktlänk till inlägg 9 juli 2023
Ja jag vet inte hur många gånger jag har gjort detta knäcket nu ? Det är så gott o det är gott att ta till om o när man blir sugen på nåt.
Det är enkelt att göra o det tar ingen tid,, mer än när det ska stå i ugnen.
RECEPT; 150* Varmluft (jag hade alla plåtar inne samtidigt det kan man ha i varmluft). Kolla efter ca 40 min, dom fick stå kvar en stund till så kanske mellan 40-50 min.
Jag hade även 4 plåtar samtidigt för det kan man ha när man har varmluft. Har du vanlig så ta en plåt i taget.
DETTA ÄR DUBBEL SATS;
4 dl majsmjöl
2 dl solrosfrön
2 dl sesamfrön
1 dl linfrön
1 dl rapsolja
4 dl kokhett vatten
Flingsalt
Blanda ihop alla torra ingredienser, medans du gör det så kokar du upp vattnet.. Se bara till att du inte bränner dig OM du ska "bre" ut smeten med händerna för det är varmt.
När det har kokat upp så har du i vattnet o oljan o sen blandar du noga med en slickepott. Låt det stå i ca 10-15 min så det får dra till sig lite.
Sen delar jag upp den på 4 plåtar..
Jag lägger ett bakplåtspapper på varje plåt sen jobbar jag med ett som jag har överst.
Alla torra ingredienser sen ska vattnet o oljan till.
Ner med allt torrt.
Sen tar du det kokheta vattnet (var rädd om dig) o oljan.
Blanda ihop allt.
Låt det stå i 10-15 min
Knåda runt det lite till..
Dela upp det på 4 plåtar..
Som du ser så har jag ett bakplåtspapper ovanpå nu oxo när jag knådar. Jag är så glad för min lilla kavel, den är precis lagom o den funkar även bra i formar/plåtar. Nu ska det knådas tunt. Jag är dålig på att få jämna kanter men det gör inget dom är lika goda i alla fall =)
Nu när jag har pappret på så passar jag på att dela upp dom i den storleken jag vill ha dom i, det är lättare att bryta av dom sen.
Ta bort pappret försiktigt för smeten är ganska tunn.
Här har jag på flingsalt..
Sen lägger jag på pappret igen för att "köra" lite lätt med min kavel på saltet så det fastnar lite i smeten så allt inte ramlar av sen är det är klart.
Ändstation,, nu ska dom in i ugnen så nu får dom sköta sig själv.
Ja då,, helt ok.
Det är alltså riktigt gott. Så det blir till att köpa mer så det finns hemma när sugen blir för stort.
Mamma har fått in lite o jag fick låna mammas burk. Har ingen plåtburk själv men jag letar efter en eller kanske två =)
Ja det var det för den här gången. Jag tänkte säga att nu har jag hela helgen men om på att helgen är slut idag, men det finns ju fler dagar så jag hinner baka tills nästa helg igen =)
Lycka Till. Hoppas att det ska smaka
Häromdagen när jag satt vid köksbordet och drack mitt morgonkaffe började jag tänka på hur mycket vi egentligen slänger. Det hela började när jag skulle rensa mitt förråd och hittade gamla saker som jag inte använder längre. En trasig lampa, en g...
Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.
anneliprivat@hotmail.com
❤❤❤
Så här färgrann var min mage efter min GBP
Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.
Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår.
Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter.
Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | |||
24 |
25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
|||
31 | |||||||||
|