Direktlänk till inlägg 27 april 2023
Äntligen har jag bakat, jag har försökt komma på vad jag kan baka för nåt. Jag ska ju baka bullar till mig själv men sen har jag inte mycker mer utrymme i min frys. Jag ska laga en kycklinggryta i helgen oxo o då blir det några portioner där.
Men,,, mamma sa att hon inte hade nåt gott bröd hemma så jag köpte rågsikt så nu har jag bakat gott bröd. Enkelt var det oxo,, jag förstår inte varför jag alltid ska bli nervös när jag ska baka nåt =)
Men jag lovar,, detta var busenkelt..
RECEPT; 200 * först 15 min sen ca 40-45 min. 2 limpor.
50 gram smör/margarin
5 dl mjölk
50 gram jäst, jag tog den blåa
2 tsk salt
2 msk sirap
13 dl rågsikt
Smält smöret eller margarinet o ha ner mjölken. Låt det bli fingervarmt ca 37 *. Vispa ner jästen o när den har smält har du i allt det andra.
Jag hade i ca 13 dl , man ni känner av hur degen är. Den ska släppa bunken.
Låt den jäsa i 30 min under en handduk, låt den inte stå kallt. Ha på lite mjöl på degen.
När det har gått 30 minuter så knådar du den o delar den i 2 delar. Det är en lätt deg att jobba med.. När du har rullat ut den så den passar i en brödform har du på handduken igen o låter den jäsa i 30 minuter.
Sen ska du ha den längst ner i ungen i 15 minuter, efter det sätter du den i mitten o där ska den stå o gotta till sig i 40-45 minuter. Känn med en tandpetare..
Den blev jättefin o jag smakade skalken när den var ljummen så jag hoppas att den blir lika god när den har svalnat. Det åter stå att se vad mamma säger,, det var till henne jag bakade. Gud så roligt det är att baka =)
Rågsikt o sirap, det andra tog jag inte kort på =)
Knåda knåda.. Den här luckan är bra,, men,,, jag måste stanna till i stan i morgon för stänkskyddet har hela tiden åkt ner så den gör ingen nytta. Ska ta med mig det o kvittot o se vad dom säger.
Det blev en mjuk o smidig deg.
Ville vara exakt,, ja det skiljde 1 gram =)
Hade på mjölet när det skulle jäsa.
Det ser inte ut som att det har jäst så mycket men det gjorde det.
Jäste bra i formen oxo. Glöm inte att smörja formarna lite med smör eller margarin.
Måste ju visa upp botten =)
Så här sexiga blev dom =)
Ja, jag var ju tvungen att smaka lite. Jag tog en dum kniv så jag tryckte ihop brödet när jag skar det.
Men, det blev gott så nu ska jag bara höra vad mamma säger. Hon är inte hemma nu ,, hon är på "kärringa träff" =)
Kanske kan man ta en jäst för vanliga bullar för det var ju inget sött i den här degen. Nä jag vet inte, jag bara tänkte högt =)
Ha en bra kväll. Lycka till
Häromdagen när jag satt vid köksbordet och drack mitt morgonkaffe började jag tänka på hur mycket vi egentligen slänger. Det hela började när jag skulle rensa mitt förråd och hittade gamla saker som jag inte använder längre. En trasig lampa, en g...
Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.
anneliprivat@hotmail.com
❤❤❤
Så här färgrann var min mage efter min GBP
Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.
Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår.
Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter.
Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 |
6 | 7 |
8 | 9 |
|||
10 |
11 | 12 |
13 | 14 |
15 | 16 | |||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | 22 | 23 |
|||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | |||
|