Mitt Nya Liv

Direktlänk till inlägg 24 juni 2020

70-plussare som vill hålla avstånd hånas.

Av Anneli Gustavsson - Onsdag 24 juni 10:15


Vad är det som pågår ??

 

FOTO: JANERIK HENRIKSSON/TT En kvinnlig pensionär rastar sin hund.
 

Äldre i riskgrupp över 70 år har fått lättnader i sin tuffa isolering och ska kunna röra sig utomhus med avstånd.

Vi i Sverige löser det genom eget ansvar. Vi behöver inga lagar, poliser och tvingande regler. Alla gör rätt eftersom vi svenskar är så fina människor.

 

Ett problem är bara att detta inte stämmer. Det ”egna ansvaret” betyder att de starka och friska regerar. Det är den bild jag får av mina läsare landet runt:

”Min väninna bad vänligt en ung kvinna som kom för nära att hålla avstånd och fick då ett hånfullt svar: Håll avstånd själv och vad gör du ute förresten? Väninnan svarade: Du kan väl inte veta min ålder, varpå hon fick svaret: Det syns ju tydligt”. (Maggie).

”På en gång- och cykelväg mötte vi tre pojkar, 16-17 år gamla, som gick i bredd. Jag undrade om de inte kunde hålla avstånd som är rekommenderat. Efter ett antal okvädningsord från ungdomarna skrek en av dem att vi borde skaffa munskydd”. (Egon).

”Jag mötte två personer i bredd på en trottoar. De gjorde inga ansatser att gå en och en så jag kunde passera. Jag var tvungen att gå ut i gatan på en trafikerad väg”. (Yvonne).

 

”När jag ber folk att hålla avstånd får jag ibland veta att jag är en idiot, att jag borde stanna hemma eller så bemöts jag av fnysningar, hånfulla leenden, arroganta, överlägsna miner och kommentarer, om jag inte osynliggörs totalt”. (Kerstin).


”Jag går ofta ut i gatan och upp på gräsmattor för att hålla avstånd (trots att jag har metastaser i hela mitt skelett)”. (Catrin M).

”Jag är 73 år och har flera diagnoser. Har inte vågat gå ut på tre månader. Men i dag gjorde jag det – gick med min rollator en liten promenad. De jag mötte verkade inte ha en susning om ’avstånd’. Jag vände om”. (Anna-Britta).

”Jag väntar på att en grupp 30-åringar ska lämna några decimeter åt mig på trottoaren men … nej. Jag blir tvungen att gå ut i gatan medan de svischar förbi. Jag känner mig förödmjukad. Fullständigt tillintetgjord”. (Catrin C).

 

”På min vårdcentral strök en ung man i personalen förbi min axel 3!! gånger. Den 4:e gången sa jag till honom: Du går för nära mig. Då fick jag svaret: Det är du som står i vägen. Skyll dig själv”. (Gerd).

”Min mor, 85, tar sina dagliga promenader tidigt på morgonen. Löpare som måste passera henne på trottoaren är så nära att hon känner vinddraget. De spottar på trottoaren och t o m snyter sig med fingrarna”. (Robert).

”Vi är ute och går 7.30 på morgonen, möter två män i yngre medelåldern cyklande i bredd. Vi viftar åt dem att åka åt sidan. Den ene frågar vad vi menar. Jag säger att vi är 70+ och får till svar: Men det är inte vi!”. (Birgitta).

”Jag känner att vi äldre borde nästan inte få finnas, inte synas någonstans. Många t o m hånler, eller markerar på ett annat sätt, när man går åt sidan, väjer”. (Irene).

 

Vad är detta för någonting? Är det den nya coronasvensken, den som skulle bli snällare och mer omtänksam, både när det gäller medmänniskorna och klimatet?

Vad är det som pågår?

Varför hånler ni åt 70+ som vill rädda livet genom att hålla avstånd?


Otryggheten ökar bland äldre

  • Sju av tio personer över 65 år känner sig mer otrygga i offentliga miljöer sedan coronaviruset började spridas, enligt en undersökning av Sifo på uppdrag av Jernhusen. Oron de äldre påtalar är trängsel.

  • Elisabeth mejlar från Spanien: ”Klockan 10-12 och 19-20 är det ENDAST tillåtet för 70-plussare att röra sig fritt, att promenera, gå på caféer och restauranger, boka frissa, fotvård, etc. Alla andra göra sig icke besvär. Respekt!”.

  • Jen skriver från Schweiz: ”Vi har motat bort coronaviruset tillsammans, med strikta regler. Nu är äldre ute i samhället precis som vanligt, mina barns kompisar blir hämtade i skolan av mor- och farföräldrarna, och när sommarlovet börjar ska man semestra ihop över generationerna”.

 

 

 

Jag känner igen det där med att det är trångt på trottoaren. Jämt när jag är ute o går så är det alltid ungdomar som går i bredd så jag går gå ut i gatan, det kommer cyklister som cyklar 2 i bredd, jag säger inget när det är barn för dom vill jag inte ha cyklandes på gatan men när det kommer vuxna människor eller ungdomar som prejar ut en.. Det är inte ens nån cykelbana på trottoaren.. Snart säger jag till att cyklarna ska inte vara där o dom ska inte dundra fram som idioter..

 

Jag är även noga med att hålla avståndet men alla är inte det. Jag råkade på en tant på Ica för ett tag sen som gnällde på att det var så mycket folk.. MEN det var inget folk i hennes närhet förutom jag själv o hon ställer sig mot mig när hon säger detta så jag ber henne att hålla avståndet väldigt vänligt o hon blänger till på mig o säger förlåt då.  Detta var en 70+are så hon borde tänka sig för.. 

 

Det är så trist att människor inte bryr sig som innan,, coronan finns faktiskt kvar o den dödar fortfarande många,, det är många liv nu som har tagits. 5161 döda (igår) o det är hemskt. Jag förstår inte varför dom inte kan strama åt det som andra länder gör. Sätt förbud, ge böter om det inte hålls.. Hur jxxxa svårt ska det vara ??  

 

Snälla ,,, se till att hålla avståndet,, tvätta o sprita era händer.. Var noga med allt o tänk er för när ni är ute bland folk. 

 

BE SAFE ♥

 

 

 

 

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anneli Gustavsson - Tisdag 20 okt 00:58


       HIPP HIPP HURRA HURRA HURRA   STORT GRATTIS NINA PÅ DIN FÖDELSEDAG.   Ja i dag fyller min svärdotter år. Jag hoppas att du får en fin födelsedag, att dom skämmer bort dig rejält.   ♥Tycker så mycket om dig ♥  ...

Av Anneli Gustavsson - Söndag 18 okt 16:56

  Jag förstår inte vart tiden tar vägen ?? Det går så fort, helgen är snart slut igen... Jag vet inte vad jag har gjort den här helgen,, jo jag har dammsugit lite o fixat men inget annat vad jag kan komma på ...     Lille Jack,, älskade J...

Av Anneli Gustavsson - Fredag 16 okt 17:15

  Jag är så otroligt lycklig nu.. Jag har äntligen landat o Paco hämtar mig o kör mig hem till  lägenheten. Mamma har lagat till något gott att äta för hon vet att jag är trött o har värk efter flygresan..   Jag sitter på den stora balkongen o ...

Av Anneli Gustavsson - Torsdag 15 okt 20:08


  Nu har jag haft mysigt sällskap från onsdag tills idag.. Jag har haft Rufuz hos mig o vi har haft det så mysigt. Det är roligt med sällskap då får jag lite att göra,,, utöver att baka =)   Har kommit ut lite oxo men jag har fått fler sprickor...

Av Anneli Gustavsson - Torsdag 15 okt 12:19


      Att försöka sluta mednässpray när man är beroende kan vara svårt. Men Stefan lyckades sluta använda nässpray, efter sitt tolv år långa beroende. Men hur gjorde han egentligen? Enligt läkaren finns det tre sätt att testa.   Sp...

Translation In Your Language

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

44 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

    

RSS

Besöksstatistik

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

Instagram

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Arkiv

WEBDESIGN

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se