Mitt Nya Liv

Direktlänk till inlägg 5 december 2017

Forskning: Ju mer tid du tillbringar med din mamma, desto längre lever hon.

Av Anneli Gustavsson - 5 december 2017 19:17


 


Var det länge sedan du träffade din mamma?

Enligt en studie från 2012 borde du bjuda in henne på middag – NU!I studien konstateras att ensamhet är en viktig faktor när det gäller livskvaliteten hos äldre vuxna. Att vara ensam ökar risken för depression, kognitiva nedsättningar och hälsoproblem som hjärt- och kärlsjukdomar – något som i sin tur kan leda till en tidigare död.

 

Specifikt tittade forskarna på 1600 vuxna med en medelålder av 7 år.

Forskarna fann att 23 procent av deltagarna som rapporterade att de var ensamma dog inom sex år under studien, medan endast 14 procent av dem som uppgav att de hade sällskap dog under samma sexårsperiod.

Resultaten, som publiceras i JAMA Internal Medicine, förblev detsamma även efter en kontroll av hälsa och socioekonomisk status.En annan studie från 2010, publicerad i tidskriften PLoS Medicine, visade att sociala band kan vara lika viktigt för att förlänga livet som att behålla en sund vikt och vara aktiv istället för stillasittande.

 

”Våra sociala relationer är viktiga, inte bara för vår livskvalitet, utan också för hur länge vi lever”, säger studiens författare Julianne Holt-Lunstad, PhD, docent i psykologi vid Brigham Young University i Utah.

 

”Under hela mänsklighetens historia, har vi förlitat oss på varandra för att överleva. Vi har hjälpt varandra för att hitta saker som skydd och mat. Trots att vi utvecklats om idag kan leva mer självständigt, verkar det som om våra relationer ändå fortfarande påverkar oddsen för överlevnad”, säger Julianne Holt-Lunstad.

 

 

Skratt är ett motgift

Forskning har visat att ensamhet och social isolering är skadligt för vår hälsa. I själva verket har ensamhet kallats en större hälsorisk än rökning eller övervikt .

 

Att umgås med nära och kära eller vänner leder också ofta till skratt.

Skrattar är ett kraftfullt motgift till sviktande hälsa och har visat sig stärka immunförsvaret, ge lägre blodtryck och stimulera både blodflödet och hjärnaktiviteten.Så vad väntar du på?

Planera in en träff med din mamma eller pappa. Umgås och skratta med varandra!

Att tillbringa tid med dina föräldrar gynnar dig själv också. Du blir visare och får chansen att lära dig saker över generationsgränserna. Och helt ärligt – inte förstår dig riktigt på samma sätt som din mamma och pappa! 
ANNONS
 
Biggeros

Biggeros

6 december 2017 11:12

Nu har vi avståndet emot oss men jag prata oftast med min mor var dag på Viber och hon kommer ofta till Spanien och jag var i Sverige i Augusti. Så visst ska man se till sina förädrar medan de äŕ i livet🤗🤗

http://Biggeros.blogg.se

Anneli Gustavsson

Onsdag 10 jan 02:09

Jo men det är ju oxo ett sätt att umgås, att man hör av sig. ♥

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anneli Gustavsson - Torsdag 6 dec 20:44


  Tv;n går på, regnet gör sig påmint utanför mitt sovrumsfönster. Det har varit mörka dagar, vet inte ens om det har varit ljust på dan ?   Idag har jag försökt sova bort värken igen o jag har som tur är kunnat sova ett par timmar på dan så det...

Av Anneli Gustavsson - Onsdag 5 dec 01:27

  Jag brukar inte läsa om det är några biverkningar på nya mediciner, men nu har jag gjort det på den nya tabletten jag har fått,, neotigason... Det är många biverkningar o några har jag ju fått,, eller jag vet inte om jag har fått dom för jag har ...

Av Anneli Gustavsson - Måndag 3 dec 16:15

  Vilken jobbig natt jag har haft. Jag har så ont i mina fötter o det gör ont när dom går emot sängen.. Jag måste hela tiden bygga upp en "bulle" så att jag kan avlasta fötterna så dom inte går emot.. Jag har dom även utanför på sidan men det är ju...

Av Anneli Gustavsson - Måndag 3 dec 10:00

      Hipp Hipp   Hurra Hurra Hurra   Stort GRATTIS På Din Födelsedag   Idag fyller min son år,, 33 år. Tiden går så fort så jag hinner inte med.   Jag är så stolt över honom o hans lilla familj ♥   Jag tycker inte ...

Av Anneli Gustavsson - Måndag 3 dec 01:57

  Det har varit en tung dag med mycket värk i fötterna. Jag vaknade i morse o hade blött ner lakanet o det var blod på hälen på vänster fot. Jag har såna sprickor o det gör så förbannat ont, men jag ska försöka härda ut som läkaren sa. Det kunde ju...

Translation In Your Language

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Annelis Insamling Till BARNCANCERFONDEN

Jag har startat en ny insamling.. Den förra fick jag in 4.155 kr. Skänk gärna en slant. Klicka på bilden så kommer du dit. 

Pengarna går DIREKT TILL BARNCANCERFONDEN.

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

Instagram

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

Bloglovin

Blogkeen

Mitt Nya Liv

SMSAKÄMPA 1976 till 72900 SÅ SKÄNKER NI 50 kr

COPYRIGHT BY ME !

       

booked.net

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Besöksstatistik

Besöks Statistik

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

IN THE ARMS OF AN ANGEL

Don't Say Goodbye

Fråga mig

29 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Spåra IP-Adresser

Arkiv

WEBDESIGN

Free counters!

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

COLOURPICTURE

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Besökare


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se