Mitt Nya Liv

Direktlänk till inlägg 25 mars 2012

FRÅGOR OM GASTRIC BYPASS

Av Anneli Gustavsson - 25 mars 2012 18:00Hur mycket övervikt hade du innan operation? Lågt räknat så hade jag ca 60 kg. Idag har jag ca 15 kg kvar att nå dit. Men jag skulle behöva gå ner ännu mer, men jag är nöjd om jag lyckas gå ner 60 kg.

 

Hur lång är du: 166

Kön: Kvinna

Ålder: 46


INNAN OPERATION


Varför gjorde du inget tidigare? Jag har provat precis allt, olika dieter till mediciner som läkaren har hjälpt till med. Jag har lyckats gå ner lite, men har tyvärr gått upp igen + lite till.


Hur länge var du överviktig innan operation? Jag har inte alltid varit överviktig. De började med min sjukdom (fibromyalgi) muskelvärk. Jag kunde inte vara lika aktiv så jag va innan. Jag väl varit överviktig i ca 15 år, de har stadigt ökat år för år.


Vad anser du vara orsaken bakom din övervikt? Min sjukdom först o främst. Sen blev de att jag höll mig inne för jag hade inte samma värde som andra, jag blev lessen o började tröstäta på de.


Fick du förberedda dig (tex äta flytande kost) innan operationen? Ja, jag fick 21 dagar på mig att dricka nutrilett. Jag hade 14 kg som jag måste gå ner. De gick jättebra. 

 

OPERATIONEN


Fick du själv bekosta operationen? Nej, Landstinget stod för den kostnaden.


Fick du välja vilken operationsmetod du ville ha? De va bara gastric bypass för min del som gällde.


Om du fick välja varför valde du denna metoden? Jag fick inte välja o jag ville ha de jag fick.


Titthåll eller snitt ? Hur många titthåll ? Hur är ärrbildningen efteråt ? Problem med ärren ? De blev 5 titthål o alla såren läkte ihop fint. Inga problem. Ärren är så löjligt små så dom stör mig inte, men dom syns. Dom är så söta så =)


Var gjorde du din operation? I Värnamo.


Hur var det att vakna upp efter operationen?  Jag kommer inte ihåg så mycket. Jag hade visst pratat med min mamma o min systerdotter Tilda. Jag hade sagt till Tilda att hon aldrig skulle glömma bort att jag älskar henne.. De kan jag gott tänka mig att jag sa. Jag kommer ihåg när jag åkte upp på kvällen, de va vid 21 tiden. 


Upplevde du stor smärta? Första natten va hemsk. Jag hade såna kramper i magen så jag fick ganska mycket morfin. Jag trodde först att nåt hade gått jättefel, men de blev bättre frampå morgonen. Eftersom jag har min muskelvärk så hade jag de väldigt jobbigt. Svårt att ta mig ur sängen, gå o allt.. 


Hur lång tid fick du vara på sjukhus? 4 dagar, dom ville skicka hem mig efter 3 dagar men sjukgymnasten o jag sa att de va bättre att vänta 1 dag till.


FÖRSTA TIDEN


Fick du någon information om hur du skulle göra efter operation? Ja, jag fick ett litet häfte, men de va inte mycket info i den.


Hur länge fick du flyta efter operation? Oj de har jag redan glömt. Undra om de inte va 2 veckor med soppor o 2 veckor med pure.. Sen började jag försiktigt med maten. O de gick bra.


Klarade du av det? Ja de va inga problem. Önskar bara att jag hade fått nån hjälp av dietisten. 


VIKTMINSKNING


Hur mycket gick du ner den första tiden? Första 6 månaderna gick jag ner ca 40 kg


Hur mycket har du gått ner nu ? På hur lång tid? Idag har jag gått ner 48 kg, tyvärr är de väldigt svårt att gå ner i vikt. På mitt första halvår tog jag ca 40 kg.. Sommaren efter de tog jag 8 kg o nu ska jag banne mig ta många fler kilon den här sommaren. 


Är du nöjd? Jag är så glad att jag har fått den här chansen till en operation som kan hjälpa mig att gå ner i vikt. Men jag är inte nöjd,,,,, än.


Har det gått fort eller långsamt tycker du? Som sagt, första halvåret gick bra, sen är går de jobbigt sakta.


Hur kändes det efter operationen och hur känns det nu? Direkt efter operationen trodde jag inte att de va sant. Att jag hade klarat av detta, jag vågade. För ni ska veta att jag hade dödsångest. Jag hade redan gjort klart för sonen hur min begravning skulle vara. Vad som skulle hända med Teddy mm. Allt detta höll på att knäcka mig, men som tur är har jag haft min familj som har stöttat mig i Mitt beslut.  Jag fick hjälp av mamma att gå ut med hunden i ca 2 veckor för jag kunde knappt röra mig. Kom nu ihåg att detta berodde inte enbart på operationen Utan min värk till största delen. Det spelar ingen roll om jag hade fått uppleva den smärtan som jag gjorde i 1 år så hade de varit värt de. Jag skulle göra om de igen. Jag är så glad över att jag tog tillbaka mitt liv. För jag hade inte levt på över 10 år... Jag bara fanns.. Idag mår jag så underbart bra.

 

LIVET EFTER


Är livet efter operationen som du förväntade dig? Njae de kan jag väl inte säga att de är. Jag trodde som så många andra att jag skulle rasa i vikt utan att behöva röra minsta lilla fena, att inte skulle kunna äta mycket mat, eller att inte kunna äta vissa saker... Nu tillhör jag naturligtvis den kategorin som tyvärr MÅSTE kämpa för minsta lilla hg jag vill gå ner, men på ett sätt gör de inget för jag har hela livet på mig. Jag kan äta allt o väldigt mycket, så där har jag de som innan att jag måste tänka mig för vad jag äter, o hur mycket jag äter. Jag önskar verkligen att jag kunde bli dålig om jag åt fel eller för mycket.  Men annars är allt som jag trodde =)


Är livet efter operationen som sjukvården beskrev för dig?  Javisst är de de.. Jag får ju hela tiden se till så jag inte hamnar i mitt gamla liv, vilket är väldigt lätt ..


Vad har du ändrat i din livsföring? Jag äter framför allt. Innan kunde de gå flera dagar innan jag åt nåt. Jag äter ofta, mindre o nyttigare.. O de är så gott =)


MATEN


Hur ofta äter du under dagen? Man ska äta ofta ca varannan var tredje timme. O de gör jag. Jag äter väl 6-7 ggr/dag, men då är mellanmålen inräknade såklart.


Kan du äta allt möjligt? Jag kan äta allt, men jag väljer bort vissa saker.. Jag har börjat äta lite godis o sånt, men de vill jag egentligen inte göra. De är precis som att de suget har kommit tillbaka o att de har blivit ännu värre.


Har du fått smak på något som du inte åt tidigare? Jag fick dille på mina egna knäckebröd när sonen sa till mig att dom inte alls va bra för mig. De va alldeles för många kcal så dom har jag slutat med. Jag älskar lakrits på längden o tvären. Annars tror jag att de är lite allt möjligt som jag kan få sug på.


Fungerar operationen som en sorts antabus för dig? Ja de ska ju egentligen göra de, men efters om jag kan äta allt så funkar de inte som jag vill. Därför får jag ta till mitt egna "tänkande" o säga till mig själv.


KOMPLIKATIONER


Har du haft några komplikationer? Nope,, inga alls.OMGIVNINGEN


Hur har omgivningen reagerat ? Berättade du det eller du höll det för dig själv? I början höll jag de hemligt, de va bara min familj som fick veta om operationen för jag ville diskutera den med dom. Särskilt med sonen.  Dom är glada för min skull, även grannarna säger att jag har förändrats så mycket. Ja till de positiva. Jag är mer glad o framåt. Jag vill saker nu. Jag tror att dom ser på mig att jag lever, jag finns inte bara längre utan jag lever o de är dom nog oxo glada för. Hoppas jag.


Hur har det fungerat på jobbet/vardagen efter operationen? Jag jobbar inte , men hade jag gjort de så hade jag ju fått anpassa mig efter de livet.  Allt går..


SAMMANFATTNING


Har du gått ner allt du vill, eller är du nöjd där du stannat? Jag är absolut inte nöjd än. Jag vill först o främst gå ner mina 15 kg, o skulle de bli några till så skulle jag bli överlycklig. Jag vill komma ner så pass så att jag kan få hjälp med mitt "häng" från Landstinget.. Jag är inte ute efter att bli trådsmal, de har jag aldrig velat med den här operationen.


Har du ångrat operationen tidigare och/eller ångrar du operationen nu? Nej,, jag är så otroligt glad över att jag har gjort den o jag är stolt över mig själv.


Vad anser du ligga bakom att det gått som det gjort för dig med viktminskningen? Förutom att jag fick hjälp med operationen så jag minskade i vikt så har jag försökt röra på mig så gott jag kan. Visst finns latmasken o den kan bli väldigt stor många gånger. Men nu kommer våren o sommaren då är de min tur att gunga igång fläsket. Jag kan tyvärr inte göra så mycket mer pga värken. Zumba är oxo nåt som är skoj,,, i mitt vardagsrum då =)


Ett ord på vägen ;


En operation gör dig inte automatiskt glad i själen. Den får du själv jobba på.


 
ANNONS
 
Helena

Helena

25 mars 2012 22:16

DU ÄR/VARIT en super duktig pingla i dina bästa år:)
Jag beundrar dig i massor som sliter trots din jävla värk..vad har jag att skylla på..hmmmmmm....INGET !!
Får jag kopiera dessa frågor och svara på dem på min blogg:)??
Ha en skön kväll vännen,kramizar

http://hea71.bloggplatsen.se

Anneli Gustavsson

25 mars 2012 22:36

Hahaha tackar vännen.
Ja de är fan ingen dans på rosor eller åka på en räkmacka oh no..
Men men, jag har resten av livet på mig o nu är de min årstid..
Värken den ska jag skrota snart,,,, hoppas jag..

Ta du frågorna jag har själv snott dom =)

Ha en mysig kväll kram kram ♥

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anneli Gustavsson - Tisdag 16 juli 11:00


      Hipp Hipp   Hurra Hurra Hurra   Önskar Dig en underbar födelsedag min   älskade guddotter ♥   ♥ Älskar Dig ♥       ...

Av Anneli Gustavsson - Måndag 15 juli 20:53

  Jag har gjort lite printar på hur man lägger in en klocka på bloggplatsen.       Klicka på bilden så kommer du till sidan. Där väljer du vilken sorts klocka du vill ha.      När du har valt klocka så klickar du på Get Free Clo...

Av Anneli Gustavsson - Söndag 14 juli 20:42

  Idag ringde klockan vid 9 så det var bara att gå upp o fixa till sig.. Sen bar det av till min moster i Eksjö.. Det var jag, mamma o min andra moster. Vi stannade till först på Dollar Store, har aldrig varit där innan o trodde att det skulle vara...

Av Anneli Gustavsson - Tisdag 9 juli 19:07


  Vaknade i morse med en sprängande migrän så det var bara att ta lite medicin o frukost o försöka vila bort den. Den försvann men sen hade jag bara normal skallevärk. Men nu känns det mycket bättre.   Åkte ner o gosade lite med lilla Selma. ...

Av Anneli Gustavsson - Onsdag 3 juli 18:41

    1. Det balanserar pH-värdet i kroppenCitron är trots sin syrliga smak ett extremt basiskt – så kallat alkaliskt – livsmedel. Citron hjälper till att neutralisera pH-värdet i din kropp något som i sin tur motverkar sjukdomar, inklu...

Translation In Your Language

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

Instagram

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

Bloglovin

Blogkeen

Mitt Nya Liv

SMSAKÄMPA 1976 till 72900 SÅ SKÄNKER NI 50 kr

COPYRIGHT BY ME !

       

booked.net

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Besöksstatistik

Besöks Statistik

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

IN THE ARMS OF AN ANGEL

Don't Say Goodbye

Fråga mig

31 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Spåra IP-Adresser

Arkiv

WEBDESIGN

Free counters!

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

COLOURPICTURE

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Besökare


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se