Mitt Nya Liv

Senaste inläggen

Av Anneli Gustavsson - 22 december 2020 10:45


 


Att vara ofrivilligt ensam är något som drabbar de flesta någon gång i livet, men vid högtider som jul och nyår brukar antalet ofrivilligt ensamma öka drastiskt. Särskilt i år – mitt under coronapandemin.

Det kan vara tungt att känna sig ensam och det kan dessutom vara skadligt för hälsan. Under jul- och nyårshelgen är det många som känner sig ensamma. Inte minst nu, under rådande pandemi, då vi ska undvika att umgås med människor utanför den närmsta kretsen.

Men det är inte bara restriktionerna under coronapandemin som kan leda till ofrivillig ensamhet. Vissa har ingen att fira jul med, andra känner sig utanför även om de firar tillsammans med någon och en del vill inte fira jul alls. Det faktum att det inte pratas om ofrivillig ensamhet är en del av problemet.

Skillnad mellan att vara själv och att vara ensam

Det är stor skillnad mellan att vara själv och att känna sig ensam, på samma sätt som att umgås och att känna gemenskap inte är samma sak.

Vad gäller ensamhet brukar det talas om två olika typer:

  • Social ensamhet innebär att du saknar en känsla av samhörighet med andra människor, såsom familj, vänner och bekanta.
  • Emotionell ensamhet innebär att du saknar någon att anförtro dig åt, någon som verkligen bryr sig, såsom en kärlekspartner.

Riskerna med ofrivillig ensamhet

Studier visar att ofrivillig ensamhet kan skapa ett lidande som i värsta fall kan leda till hälsobesvär, depression samt ångest. Kroppen kan reagera på ungefär samma sätt som när du utsätts för fara – nivåerna av stresshormon ökar samtidigt som immunförsvaret blir sämre på att hantera bakterie- och virusinfektioner.

Ensamheten kan innebära en ökad risk för att hjärt- kärlsjukdomar, stroke och demens. Risken att drabbas av psykiska problem kan också öka. Om du är ensam under lång tid kan du hamna i en ond cirkel där du får svårare att lita på andra människor, och svårare att se det positiva med socialt umgänge.

Medan samvaro, tvärtemot, har visats sig ha en lugnande effekt på människor.

Så kan du bryta ensamheten

Ensamhet kan alltså leda till både psykiska besvär och fysiska åkommor – men det finns vägar ut ur ofrivillig ensamhet. Nedan rekommendationer kanske inte alla lämpar sig för tillfället, men det är aldrig för tidigt att lära sig bryta mönster av ensamhet.

  • Lyft blicken från skärmen
    När du ständigt tittar ner i din mobiltelefon riskerar du att missa mycket. Det oväntade leendet, den vänliga gesten – de små detaljerna som kan bidra till en känsla av att vara en del i ett större sammanhang.

  • Utmana rädslan
    Att gå på fest kan kännas övermäktigt, men fundera på om det finns något lättare du skulle kunna börja med. Våga säg hej, sikta på lite småprat – kanske leder till att du hittar ett nytt sammanhang. Det finns sällan en snabb lösning.

  • Prata om det
    Ofrivillig ensamhet är förknippat med stigma – det är skambelagt att vara ensam. Men om du vågar öppna dig och berätta hur du känner inser du snabbt att fler känner likadant. På så vis kan du bidra till att minska tabut och ibland kan stressen släppa lite, bara av att du får lätta på hjärtat.

  • Be om hjälp
    Att bryta mönster är svårt, och ibland behövs en knuff i rätt riktning. En psykolog kan hjälpa dig att se saker utifrån nya perspektiv, och även ge dig verktyg att förbättra din självkänsla.

Så lättar du på ensamheten under coronapandemin

Eftersom vi lever i en utmanande tid när det inte är lämpligt att fira jul och nyår i ett stort sällskap, får vi försöka hitta andra sätt att stilla ensamheten på.

  • Kommunicera digitalt
    I tider av social distansering är det lätt att känna sig ensam, speciellt när vi är rekommenderade att inte träffa människor på nära håll. Försök att hålla kontakten genom telefonsamtal, videosamtal och sms. Det är inte samma sak som att ses fysiskt, men det kan ge någon sorts lindring.

  • Träffas utomhus
    Under vintern kanske det inte lockar att ge sig ut i regn eller snö, men om du klär dig varmt och träffar någon du tycker om på avstånd kan en utomhusvistelse faktiskt göra gott. Gå en promenad eller packa ner en termos med glögg i ryggsäcken och fika tillsammans ute i naturen.

  • Välj ut en nära vän att umgås med
    Om du lever i ett ensamhushåll kan det vara tufft att inte få träffa andra. Men det är okej att välja ut en vän att umgås lite extra med. Julen blir inte som vanligt i år, men det kan kännas skönt att åtminstone ha sällskap om man vill det.

Det är viktigt att komma ihåg att ensamhet inte alltid är skadligt. En del trivs med att vara ensamma, samlar energi i sin ensamhet, finner det avkopplande och väljer det självmant. Att vara, och känna sig, ensam är också en del av livet.

Om du däremot ofta är ofrivilligt ensam och tycker att det påverkar din vardag negativt kan du självklart få professionell hjälp och verktyg för att ta dig ut ur ensamheten.

 

 

 

 

Det är verkligen inte lätt med ensamhet o att vara själv.. Jag är en social ensamvarg.. Jag älskar att prata med människor men jag tycker oxo att jag har det så bra som jag har det i min ensamhet.. Fast jag är inte ensam,, jag bor bara ensam. Jag har många runt mig både här o på nätet. Men ibland kan det kännas ensamt o jag vill ju ha det som alla andra "normala" människor har det. Jag skulle gärna ha en man som jag kan hitta på saker med,, men jag vill inte bo tillsammans med någon,, kanske en särbo ? Kulbo ? Ja någon att hitta på kuliga saker med =)

 

Förr kände jag mig så ensam när jag hade fått min fibromyalgi. Det var ingen i min närhet som förstod hur jag hade det med allt vad jag upplevde då. Det var inte bara värken utan allt annat som man får på köpet.. Jag skämdes för att jag inte kunde jobba pga värken, jag vågade inte tala om att jag hade sjukbidrag o var hemma,, men det förstod ju alla tillslut.

Detta gjorde att jag drog mig undan, jag ville inte belasta någon. Men sen fick jag sån ångest, så jag vågade inte vara ensam o så hade jag det i många år o jag kände mig så ensam o rädd fast jag hade mamma vid min sida. Med allt detta så drog jag mig undan helt men jag blev bra sen med min ångest o jag började gå ut lite mer o jag blev gladare o började ju prata med folk igen. Jag vågade titta folk i ögonen, det gjorde jag inte då.

 

Men det är så många som är ensamma, dom har inte någon o jag tycker så synd om dom för jag har i alla fall min familj o mina vänner. Jag önskar att alla hade en familj som dom kunde vara tillsammans med. 

 

Tänk vad ett leende kan göra när man möter någon.. Häromdagen när jag gick förbi en tant så sa jag God Jul till henne o hon blev så glad o det gjorde mig glad.. Jag älskar att göra människor glada,, tänk att bara få ge någon en kram. Men det får man inte idag o det saknar jag som tusan. Jag är en människa som älskar att kramas o det saknar jag.

 

En dag när allt detta är över då kommer jag att kramas som bara den ♥

 

 

 

Ta kontakt med vården, en kurator eller psykolog som kan hjälpa dig om du känner dig ensam. Det är så viktigt att ha någon att prata med, det är inget skamligt ♥

 



 

Av Anneli Gustavsson - 21 december 2020 22:45


Idag blev det ingen lång promenad. Jag gick med Rohde o jag ville gå vidare sen men jag avstod från det pga mina 2 blåsor.. Jag ska vänta ett par dagar innan jag går vidare o går lite längre. J

 

     

Vi gick ner till Åsasjön o sen hem igen. Det var en lagom promenad för oss båda.. 


 

Idag blev det inte så många steg men det får jag ta en annan dag, det kändes ändå bra med blåsorna..

 

Hoppas att vi får lite bättre väder snart, det gör inget annat än att regna o blåser. 

 

Puss I Pannan ♥

 

 


Av Anneli Gustavsson - 21 december 2020 21:45


Jag hittade ett recept för ett bra tag sen men jag hittar inte tillbaka till den sida, jag skrev bara upp det på en lapp lite snabbt. Jag trodde att jag hade sparat det i mina favoriter men det finns inte där.

 

Idag gjorde jag i alla fall brigadeiros, det var kletigt som tusan så jag var tvungen att frysa den mellan varven.

 

 

Detta använde jag ;

 

2 brk sötad kondenserad mjölk.

30 gr smör.

2 msk vaniljsocker.

6 msk kakao.

Strössel, polkagris o brunt strössel men sen tog polkan slut så jag tog jordgubbar o brunt strössel.

 

Det är viktigt att du rör om hela tiden så det inte bränner vid ...

 

     

 

 

Jag hade i allt i en gryta o där stod jag o vevade länge o väl. När jag läste det så stod med mellan 10-15 min, tills det släpper från kanterna på mellanvärme.. Men,, jag fick stå bra längre än så, jag stod i 25 min o sen gav jag upp. Den var ganska lös,, inte rinnig men den var inte så fast som jag trodde att den skulle bli.. Men, det ska säkert vara så.. 

 


 

 

Efter det så hällde jag över det i en form med bakplåtspapper o in i kylen.. Kände på den men jag slängde in den i frysen en bra stund.. Sen tog jag ut den o rullade bollarna.

 

   

På med handskarna o känna så att den var lite fastare o det var den så det var bara att rulla på..

 

 

Jag la dom i formar o det var bra med en äggkartong, synd att jag inte hade fler för det var perfekt. 

 

Jag har inte smakat någon men mamma tyckte dom var goda,, söta o mäktiga.. Men jag tror att dom blir godare när dom har fått stå i frysen lite längre tid.

 

Om jag har gjort rätt eller inte har jag ingen aning om, men jag följde det som jag skrev ner på lappen.

 

Prova att göra dessa,, säg till vad du tycker..

 

Lycka Till ♥

 

 

 

Av Anneli Gustavsson - 21 december 2020 10:30


 

Internet svämmar just nu över med information om det nya viruset covid-19. Men långt ifrån alla påståenden som finns att ta del av har vetenskapliga belägg. Vi belyser några av myterna som uppstått och reder ut hur det egentligen ligger till.

 

MYT: Antibiotika hjälper mot viruset.

FAKTA: Antibiotika har ingen effekt på virus utan verkar enbart mot bakterier. Covid-19 orsakas av just ett virus, därför används inte antibiotika för att vare sig förebygga eller behandla smittan.
Om du är inlagd på sjukhus för covid-19 kan du dock få antibiotika eftersom det är möjligt att du har en annan – bakteriell – infektion i kroppen samtidigt.

 

MYT: Vaccin mot lunginflammation skyddar mot smittan.
FAKTA: Vaccinet som skyddar mot lunginflammation orsakad av pneumokocker (som är bakterier) ger inget skydd mot det virus som orsakar covid-19.
Pneumokockvaccination minskar dock risken för att en luftvägsinfektion (som covid-19) övergår i en bakteriell lunginflammation.

 

MYT: Besprutning av alkohol eller klorin över hela kroppen tar död på det nya coronaviruset.
FAKTA: Vare sig alkohol eller klorin kan ta död på virus som redan tagit sig in i din kropp. Att spreja med sådana typer av ämnen kan dessutom vara skadligt för slemhinnor i ögon, mun, luftvägar etc.
Alkohol och klorin är användbara medel för att desinficera ytor. Tänk på att alltid hantera så starka kemikalier med varsamhet.

 

MYT: Vitlök förhindrar virusinfektion.
FAKTA: Det finns inga belägg för att vare sig vitlök eller ändrad kost skulle hjälpa mot just covid-19.
Vitlök är dock hälsosam mat som kan ha vissa antimikrobiella egenskaper. En livsstil med sunda matvanor innebär att du ger kroppen förutsättningar att bättre stå emot både virus och bakterier.

 

MYT: Viruset kan inte spridas i varmt och fuktigt klimat.
FAKTA: Bevisen hittills säger att överföring av det nya viruset kan ske överallt, även i områden med varmt och fuktigt klimat. Så vidta skyddsåtgärder, oavsett var du befinner dig och vare sig det är varmt eller kallt.

 

MYT: Om jag har haft en infektion av ett tidigare SARS-virus är jag immun mot covid-19.
FAKTA: Det är inte troligt att du skulle vara immun mot covid-19 om du haft en tidigare SARS-infektion. Det finns genetiska skillnader mellan alla coronavirus, vilket innebär att kroppen bildar olika sorters antikroppar för olika sorters virus.

 

MYT: Om jag bär munskydd kan jag inte smitta någon annan med coronaviruset.
FAKTA: Munskydd måste användas på korrekt sätt för att de ska skydda personer i din omgivning från att bli smittade. Det är givetvis okej att bära munskydd, men du bör vara medveten om att det inte ger ett hundraprocentigt skydd. Avstånd är fortfarande den bästa metoden för att undvika smittspridning.

 

MYT: De med blodgrupp 0 kan inte smittas av coronaviruset.
FAKTA: Vissa studier i början av pandemin kom fram till att personer med blodgrupp 0 har mindre mottaglighet för det nya coronaviruset, men det har senare inte kunnat verifierats. Som vanligt när biologiska sammanhang studeras är det flera faktorer som spelar in och mer forskning behövs.

 

MYT: Alla i riskgrupp blir väldigt sjuka av coronaviruset.
FAKTA: Cirka 80 procent av de som smittas av coronaviruset får lindriga besvär som inte kräver någon särskild åtgärd. Covid-19 ger dessutom inte samma symptom för alla som smittas, man kan alltså tillhöra en riskgrupp och få en lindrig sjukdomsbild. Däremot är det fortsatt viktigt att vi skyddar våra äldre och riskgrupper eftersom de löper större risk att insjukna allvarligt.

 

Det bästa sättet att skydda dig mot det nya coronaviruset är genom att hålla avstånd och genom att tvätta händerna – noggrant och ofta. På så vis avlägsnar du virus som kan finnas på dina händer och undviker infektion som skulle kunna uppstå när du vidrör ögon, näsa eller mun.



Av Anneli Gustavsson - 20 december 2020 18:00


Den här veckan har varit bra trots mycket värk o skitväder. Jag har verkligen gjort mitt bästa med mina promenader. Visst har det varit jobbigt när jag har varit dyngblöt o iskall men det har ändå varit skönt,, ontskönt som jag brukar säga. 

 

I måndags satte jag ett mål för den här veckan men det blev inte som jag ville tyvärr.. Jag är lite ledsen för det men jag vågade inte chansa i dag. I går fick jag två stora blåsor som jag punkterade i går kväll men det är ändå lite kvar så jag vågade inte chansa idag.. Jag hade "bara" 8 km kvar till 7 mil..............

 

Ja, jag hade planerat att gå 7 mil,, det spelar ingen roll vad det var för väder ,,, jag kämpade på o det var både roligt o kändes bra.

 

Den här veckan blev det 62,29 km o 98,048 steg... Tänk om jag hade gått milen i dag oxo då hade jag kommit upp till 7 mil o över hundratusen steg.. 

 

Men ok, jag är nöjd med mig själv o jag är stolt över att jag har gått trots skitväder.

 

Idag har jag haft tvättstugan, handlat, lagat fisk i ugn som jag strax ska äta o delat medicin.

 

Nu ska jag ta det lugnt o hoppas att blåsorna är borta i morgon. 

 

Önskar en fin kväll där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

BE SAFE ♥

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 20 december 2020 13:00


 


Önskar dig en Trevlig Fjärde Advent ♥

 

Glöm inte att släcka ljusen efter dig.

 

 

Av Anneli Gustavsson - 20 december 2020 10:15


 


Kunskapen om vilka som är extra utsatta för covid-19 är begränsad. Studier visar dock på några faktorer som verkar göra att en del drabbas hårdare än andra om de insjuknar med covid-19. Men vem tillhör egentligen en riskgrupp, och vad innebär det?

Allteftersom ny kunskap och information blir tillgänglig uppdaterar vi de råd och rekommendationer som gäller för alla ‒ oavsett om du räknas till en riskgrupp eller inte.

De flesta som blir smittade med coronaviruset får lindriga besvär som går över av sig själva. Men det finns ett antal riskgrupper som anses mer sårbara med förhöjd risk att få mer allvarliga symptom om de insjuknar.

Riskgrupper för coronaviruset

Här följer en genomgång av kända riskfaktorer för en mer allvarlig sjukdomsutveckling vid covid-19. Finns dessutom en kombination av dessa faktorer, så är risken högre.

Hög ålder

Hög ålder är den enskilt största riskfaktorn, och personer över 70 år utgör den främsta riskgruppen, och risken ökar gradvis med stigande ålder.

Även om du är pigg och känner dig frisk så försämras immunsystemets funktion med stigande ålder, vilket innebär en ökad risk för allvarlig sjukdom om du skulle bli smittad. Har du dessutom en eller fler underliggande sjukdomar så är risken ännu högre.

Kronisk lungsjukdom

Till den här gruppen sjukdomar räknas kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL) och cystisk fibros. Astma ger en liten riskökning om den är svårbehandlad och instabil.

För dig som har en lungsjukdom är det nu extra viktigt att bibehålla lungkapacitet i den mån det är möjligt. Rådgör med din läkare kring behandling och se till att följa ordinationerna noga.

Allvarlig hjärt-kärlsjukdom

Hit hör hjärtinfarktkärlkrampförmaksflimmerstroke och högt blodtryck.

Du som har en underliggande hjärt-kärlproblematik bör se till att din medicinering är korrekt. Enbart ett högt blodtryck ser inte ut att öka risken utan andra riskfaktorer, men om man har ett högt blodtryck tillsammans med andra hjärt-kärlsjukdomar eller hög ålder så påverkas risken.

Cancer

Vid en aktiv cancersjukdom och under pågående behandling, så är immunförsvaret påverkat. Det gör att kroppen är mer mottaglig för alla typer av infektioner. Blodcancersjukdomar, aktuella eller tidigare, kan också öka risken.

En viktig åtgärd för att förhindra att bli smittad är social distansering. Det är okej att umgås med friska personer, men håll ett fysiskt avstånd. Undvik folksamlingar och kollektivtrafiken, samt köer i exempelvis matbutiker.

Diabetes mellitus

Vid all diabetes gäller att hålla blodsockret stabilt genom regelbunden blodsockermätning och hälsosamma rutiner. Diabetes typ 2 räknas som en högre riskfaktor än typ 1 som är en autoimmun sjukdom.

För dig som medicinerar kan det vara bra att ha tillräckligt av det läkemedel du behöver hemma. Tänk på att blodsockernivån höjs vid infektion och feber.

Andra riskfaktorer

Nedan listade sjukdomar kan öka risken för att insjukna i covid-19.

  • Neurologiska sjukdomar med påverkad andningsfunktion.
  • Immunhämmande sjukdom eller behandling.
  • Leversjukdom.
  • Nedsatt njurfunktion.

Fetma och övriga livsstilsrelaterade riskfaktorer

Övervikt och fetma, förhöjda blodfetter, högt blodtryck och förhöjt fasteblodsocker är alla tillstånd som visat sig innebära försämrade förutsättningar vid en svår infektion.

BMI över 40 har identifierats som en ökad sårbarhet vid insjuknande i covid-19. Risken för ett mer allvarligt sjukdomsförlopp och död är högre för dessa personer.

Du kan ge din kropp goda förutsättningar att hålla sig frisk genom att utveckla hälsofrämjande levnadsvanor (se allmänna hälsotips längre ner på sidan).

Detta behöver du göra specifikt

All underliggande sjukdom behöver vara under kontroll och det är särskilt viktigt för dig som tillhör en riskgrupp och kan drabbas allvarligt av coronaviruset. Ta dina läkemedel enligt din läkares ordination och vara uppmärksam på eventuella förändringar i dina symptom.
Du gör dessutom klokt i att följa nedan rekommendationer:

  • Ta inte emot besök från släkt och vänner om de har sjukdomssymptom, hur milda de än är. Och hur mycket ni än längtar efter att ses.
  • Alla som hälsar på ska omsorgsfullt tvätta händerna med tvål och vatten när de kommer in och gärna flera gånger under besöket.
  • Känner du av symptom som liknar de vid covid-19, såsom en ny typ av hosta eller ihållande feber, så ska du omedelbart kontakta vården för rådgivning.

För dig som är lungsjuk kan följande tips verka mildrande:

  • Sov halvt sittande, med kuddar bakom ryggen för att underlätta andningen nattetid.
  • Gör din andningsgymnastik, om du har ett sådant program.

Detta kan du göra generellt ‒ allmänna hälsotips

En livsstil med sunda vanor innebär att du ger kroppen förutsättningar att bättre stå emot både virus och bakterier. Här följer några tips på sådant du kan göra, dels för att må bättre och dels för att stå bättre rustad i coronatider:

  • Håll dig rök- och snusfri.
  • Minska din alkoholkonsumtion.
  • Rör på dig varje dag.
  • Spendera tid ute i naturen.
  • Ät en näringsrik och varierad kost på regelbundna tider.
  • Se till att få tillräckligt med sömn.
  • Ta hand om sådant som orsakar ohälsosam stress.

Skydda dig själv – och värna om andra

För dig som riskerar att bli allvarligt sjuk i covid-19 på grund av din ålder eller någon underliggande sjukdom, är det extra viktigt att följa myndigheternas rekommendationer om utökade hygienrutiner och att hålla fysisk distans till andra människor. Detta för din egen skull, men även för att värna sjukvården. Genom att så många som möjligt håller sig friska minskas belastningen på landets sjukhus och vårdinrättningar.

 

 

Av Anneli Gustavsson - 19 december 2020 19:00


Jag hade velat gå lite mer än vad jag gjorde idag men kroppen sa ifrån. Men,, jag gick ju trots allt ändå milen o det är jag så nöjd med. Jag hade velat gå lite till för i morgon har jag tvättstugan o jag måste handla lite så det tar lite på tiden. Hur som helst så är jag riktigt nöjd o jag höll i dag ett jämt tempo igen...


 

Lille missen kommer ofta o hälsar när man går förbi.


     

Det är lugnt o skönt.


   

Ja det var många backar idag igen.


 

På den här raksträckan blåser det jämt o rejält,, det var inget regn eller duggande idag men det blåste så så att tårarna rann istället =)


     

Jag valde att ta av vid Lillåsavägen o fortsätta den vägen.

 


Men vad jag hade glömt var hur brant den backen är o det gjorde ont i hela kroppen att gå ner här =)


   

Det var underbara moln, men man ser det inte klia bra på korten.


 

Hit går jag o klipper mig,, titta ni noga så ser ni mig i fönstret med reflexvästen på =)


   

Det är mäktigt här när det mullrar på.


 

Mossa mossa,, ja vad ska jag säga ? 


 

Det är så skönt när jag har kommit så här långt så jag ser berget på nära avstånd,, då vet jag att det inte är så långt kvar o det sporrar mig. 

 

Fick veta i dag att en kille i området här åkte upp på berget o tog sitt liv. Hur det gick till har jag ingen aning om o det kvittar. Tyvärr är det många som har kört ut från berget o många har hoppat. 


 

Ja granen som vi fick är ganska fin.. Synd bara att inte dom andra husen får en.


   


Ja jag gick 10 km på 2 timmar o det är bra gjort o jag är så nöjd.. Men det tar på kroppen o värken men jag gör inte så mycket sen när jag kommer hem,, inte mer än att ta det lugnt..

 

Det är mina promenader som jag lägger min energi o ork på just nu o det känns bra,, ja jag är ju helt slut när jag har kommit hem men det känns bra i själen.. 

 

Ha en fin kväll där ute. Var rädda om er o varandra. 

 

BE SAFE ♥

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Translation

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

46 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

WEBDESIGN

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ NEO PÅ INSTAGRAM

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM.

 

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

VEM HAR NAMNSDAG ?

MINA AVSVALNINGSGALLER.

 

HÄR KAN DU KÖPA AVSVALNINGSGALLERNA SOM JAG ANVÄNDER. KLICKA PÅ BILDEN.

 

❤❤❤

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Don't Say Goodbye

 

Klicka på bilden ♥

 

Precious Child - Gone To o Soon.

 

EN UNDERBAR LÅT.

Klicka på bilden.

 

MAMMA.

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

A STAR IS BORN.

 

KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

MAMA - IL DIVO

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

JAMES BLUNT-MONSTERS

 

EVA CASSIDY

 

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER NI TILL EN UNDERBAR SÅNGERSKA.

 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2025
>>>

Tidigare år

Arkiv

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Ovido - Quiz & Flashcards