Direktlänk till inlägg 11 februari 2023
För ett tag sen blev jag faktiskt sugen på att baka hallongrottor.. Jag har inte gjort det sen sonen var liten o det är många år sen. Vet inte hur det kom sig för jag har inte sett nån baka det eller ens pratat om det.
Hur som helst så köpte jag lite hallonsylt o la fram allt på bänken.
Det var ju även första gången som jag använde min fina sexiga assistent =) Jo då,, hon lät som ett reaplan men vad gjorde det.. Nä då det var ingen fara, det låter nog mer på filmen än i verkligheten.
Jag skrev av att recept på nätet för jag brukar titta på Camillas bakerier =)
RECEPT; 175* vanlig ugn i mitten. Stora bollar ca 15-20 min. Mindre bollar ca 10-12 min.
4,5 del mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 gr rumsvarmt mjukt smör
1 dl hallonsylt
1. Blanda alla torra ingredienser.
2. Ha i smöret o knåda tills det precis går ihop.
3. Dela degen i små bollar. Jag vägde mina till mellan 19-21 gram o det blev precis lagom.
4. När du har lagt bollen på plåten så gör du hålet direkt för degen torkar fort ut o då spricker det lättare. Jag hade mina i formar men det behöver man inte utan lägg dom med lite utrymme. När du har gjort gropar i bollarna så fyller du dom med hallonsylten, jag hade min sylt i en spritspåse för det är lättare än att klicka ut det med en sked.
5. Grädda dom i mitten av ugnen i ca 10-12 min eftersom mina var mindre. Har du större bollar så kan du ha dom i ca 15-20 min.
6. Låt dom stå kvar på plåten o svalna där.
Vill du ha glutenfria kakor så byter du ut mjölet till 4 dl mjölmix + 1 dl majsstärkelse. Baka dom i formar.
Du kan mixa sylten lite om det är större klumpar i den.
Min högra arm =) Så skönt att slippa knåda o ha sig när man har värk. Jag köpte den på nätet på Media Markt för ca 1300 kr.. Den är på 5 L o var på oj hur många watt var det ? 1200 watt var det jag tittade..
Den kom även med stänkskydd =)
Japp då sätter vi igång med bakeriet.. Smöret är jätte mjukt,, ni ska inte ha det i micron.
Börjar med att blanda torra ingredienserna.
Tillsätter smöret.
Jag körde bara några varv med maskinen o sen försökte jag knåda ihop den men det ville sig inte så jag fick ta lite flytande Milda.
Ja det gick ju jättebra.
Väger alla,, ungefär 20 gram.
Jag gjorde hålen efter varje rullad boll för degen torkar så fort o då spricker den.
Ja den sprack lite ändå, men vad gör väl de =)
Dags för hallonsylten, så gott det ska bli. Ja det hoppas jag.
Svalna på plåten.
Efter 12 minuter i ugnen blev det 68 stycken. Mamma fick 10 tror jag o Tant Rohde fick 5 stycken. Dom var godkända.
Ja dom blev ganska goda o dom fick godkänt av mamma så det var tur det. Dom lär nog ta slut dom oxo snart.
Lycka Till
Häromdagen när jag satt vid köksbordet och drack mitt morgonkaffe började jag tänka på hur mycket vi egentligen slänger. Det hela började när jag skulle rensa mitt förråd och hittade gamla saker som jag inte använder längre. En trasig lampa, en g...
Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.
anneliprivat@hotmail.com
❤❤❤
Så här färgrann var min mage efter min GBP
Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.
Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår.
Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter.
Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
|||
13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | |||
20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | |||
27 | 28 | ||||||||
|