Direktlänk till inlägg 13 mars 2025
Då var det äntligen dags igen för lite vaniljbullar, som jag har väntat på att klara av att göra dom. Det tar mig drygt 4 timmar, med jästiden. Men det är det värt o tyvärr får jag betala med en jädrans värk efteråt men jag får alltid betala med värk om jag ska göra nåt.
Den här gången gjorde jag bullarna lite mindre men dom blev ändå ganska stora. Jag vägde dom till 70 gram. Men ni gör såklart så stora ni vill ha.
RECEPT; Detta är enkel sats... Jag gör Alltid dubbelt...
Ugn - över o under. 225 * Ca 12-15 min.
4 dl röd mjölk
50 gram jäst
2 dl socker
½ tsk salt
250 fram kesella 10%
150 gram rumsvarmt smör/margarin
1½ msk vaniljsocker
Ca 14 dl mjöl
Fyllning;
4 dl röd mjölk
10 msk snabb marsanpulver
Jag tycker absolut inte att det räcker med enkel sats på fyllningen. Sist gjorde jag dubbel sats men fick göra mer så den här gången gjorde jag 3-dubbel sats, det blev lite vaniljkräm över. Men ni får se hur mycket det går åt.
1. Värm mjölken till ca 37*,, fingervarmt. Häll ner i en bunke eller en maskin, ha ner jästen o låt den smälta i mjölken.
2. Tillsätt socker, salt, kesella o smöret som du har i bitar. Häll i hälften av mjölet o arbeta ihop till en deg. Knåda degen väl, i 10 min i maskin eller dubbel tid förhand. Tillsätt lite mjöl i taget till det blir en smidig deg.
4. Täck över bunken med plastfolie. Låt det jäsa i 45 minuter.
5. Blanda alla ingredienserna till vaniljkrämen i en skål/bunke. Låt stå i kylen tills det har stelnat, det tar inte lång tid.
6. Häll upp degen på mjölat bord. Nu är det lite beroende på storlek hur stort man vill ha det men jag delar upp det mellan 74 - 76 gram o då blir dom precis lagom stora o härliga. Ni kanske vill ha dom större eller mindre. Man får känna sig fram.
7. Plasta in den degen som du inte jobbar med för den torkar ganska fort. Lägg bara lite plast över o ta en bit när du ska ha det.
8. Rulla ut en rektangel i ca 15 x 10 cm.. Skär sen i nedersta kanten ca 9-10 remsor så det ser ut lite som en kam. Jag lägger upp bild på det oxo. Sen spritsar du på vaniljkrämen längst upp o rullar ihop. Sen rullar du ihop den till en blomma, finns även bild på. Lägg blomman på plåten med bakplåtspapper.
9. Nu ska det jäsa en gång till i 30 min, täck med en duk
10. Pensla med ägg
11. Sätt på spisen till 225* över o under.
12. Låt bullarna svalna på plåten.
13. Smält smör o ha på rikligt med strösocker. O när du har haft dom i frysen, värm dom en stund i mikron eller i ugnen så dom blir lite varma, dom känns som nybakat hela tiden.
Jag hade ingen röd mjölk men det går likabra med grön =)
Degen växer till sig o blir stor. Den är så lätt att arbeta med.
Det är lättare att spritsa ut vaniljkrämen på degen. Har ni inte spritspåsar så kan ni ta vanliga fryspåsar o göra hål i ena hörnet.
Kavla, snitta o ha på krämen.
Sen är det bara att rulla ihop den.
O göra en liten blomma.
Bullarna är inte så brända som det ser ut på några =)
Ja dom blev goda, jag smakade på en liten men jag hade inte sockrat dom.
Hoppas att det ska smaka.
Lycka Till
Häromdagen när jag satt vid köksbordet och drack mitt morgonkaffe började jag tänka på hur mycket vi egentligen slänger. Det hela började när jag skulle rensa mitt förråd och hittade gamla saker som jag inte använder längre. En trasig lampa, en g...
Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.
anneliprivat@hotmail.com
❤❤❤
Så här färgrann var min mage efter min GBP
Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.
Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår.
Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter.
Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | 22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|