Mitt Nya Liv

Alla inlägg under juni 2024

Av Anneli Gustavsson - Måndag 10 juni 14:43


 


Lite då o då sänder dom bra serier, många gånger så är det bara långtråkigt o inte ens det. 

 

Men,,, sen kommer det serier som är,, ja vad ska jag använda för ord ?? Hmmm !

 

Jag måste alltså pausa flera gånger för jag håller på att krypa ur skinnet, soffan o allt annat.

Den är så jäklens bra, jag sparar alla avsnitten till helgen o sen kör jag en heldag med 5 avsnitt.. Det går måndag till fredag. 

 

Jag kan ringa till mamma när jag inte kan lugna ner mig o berättar var jag är nånstans i serien , ja hon tittar lite före mig på avsnitten. Jag tror att jag har ringt 2 ggr i dag, jag hade fredagens sparad så det var det avsnittet jag såg nyss. 

 

Nu måsta jag vänta ända till helgen för att se hur det ska gå. Det är tur att jag INTE biter på naglarna, det kanske är det som behövs. 

 

Det handlar om här turkiska succéserien skildrar livet för den välbärgade gräddan i Istanbul, där förbjuden kärlek och svåra familjerelationer tillhör vardagen.

 

Dom har det inte lätt o dom tar till med vad som helst för att få det dom vill.

 

Den går på 7an,, men där går inte se från början men det gör det inne på tv4 play .

 

Här är länken,, det går inte länka på rätt sätt längre för Admin gör inte ett skit för att fixa det som strular o har strulat länge nu. 

 

https://www.tv4play.se/program/578e705b30cf95bda503/golden-boy 

 

Vill ni ha spänning så är detta ett sätt...

 

 

 

Av Anneli Gustavsson - Fredag 7 juni 20:45


I förra veckan var jag hos min läkare. Jag har sen ett tag tillbaka ,,, ja jag vet inte hur jag ska förklara det ?

Jag har min fibromyalgi o den värken känner jag till men det har blivit nåt annat nu, nåt som jag inte känner igen. 

 

Mina muskler har blivit svagare, jag blir matt fort. Särskilt när jag har duschat då är jag helt slut, har ont i armarna så jag orkar knappt torka mig torr. 

Jag får ta det väldigt lugnt men det är fortfarande jobbigt. 

 

Jag har fått "spasmer" om jag håller i mobilen så jag armen "slänga" till så att jag slänger iväg mobilen. Jag har ryckningar i armarna o händerna . Jag får inget grepp om sakerna. När jag håller i nåt så kan jag tappa det. Det händer mest när jag blir trött. Jag har ingen styrsel i armarna. Jag blir ju lite orolig o känner att jag vill utesluta om det skulle vara nåt annat ?

 

I mitt högra öga ser jag ett svart litet smalt streck som följer det jag tittar på, det har varit så ett tag så jag tog upp det med läkaren.. Jag kommer inte ihåg hur länge det har varit så ? Dom vill ju alltid veta är nåt händer, dag, datum mm ... Men nu är det så att det kommer till så mycket o jämt så jag bara rycker på axlarna o säger ,,, ja då lägger vi till det oxo. Det är absolut inte roligt, men så är det o det går inte att hålla reda på allt. Han testade min reflex o bad mig att ställa mig på ett ben,, ja du det kommer att gå åt skogen för jag har ingen balans. Ställ dig på ett ben o BLUNDA,,, är han helt galen.. Men jag gjorde det o höll på att ramla.. Men,, han tyckte att det var jättebra.. Han ville se om jag hade den reflexen så att jag reagerade så det var ju bra.

 

Jag har ju såna kramper oxo o det är så jobbigt, det små krampar väldigt ofta o det får jag väl inget direkt till som hjälper, annars har jag rätt så bra medicin. Jag känner ju att dom hjälper men dom tar tyvärr inte bort all värk, dom tar topparna.. 

 

Sen är jag väldigt andfådd så det kommer nästan direkt när jag har bara gått en liten bit eller om jag gör nåt annat.. Så det ska kollas upp. Jag trodde att det berodde på när jag var sjuk nästan hela april med svår hosta, andfåddhet, feber mm men det var det inte. 

 

Ja jäkla,, vet ni vad jag gjorde ??? Jag får nog inte gå till honom nåt mer =) När han lyssnade på mitt hjärta o tog pulsen så stod han rätt nära mig,,, o när jag får en tanke i huvudet så blir jag inte av med den förrns jag har gjort DET..... Vad gör jag ? Jo,,,, Jag SKRÄMDE HONOM,,, jag tjoade till o började skratta, det är ju inte klokt. Han skrattade o sen fortsatte vi undersökningen =)  Oj oj oj så det kan bli =)

 

Jag blir lätt skakig o matt. I går stod jag o diskade 4 mattallrikar förhand o jag fick så ont i ryggen så jag kunde knappt stå kvar. Ja så har jag det. 

 

Sen har jag nåt som är så jobbigt, det kan kännas lite läskigt ibland.. När jag ska svälja min saliv så funkar inte den reflexen så jag kan INTE svälja, det går bara inte. Men efter en stund så funkar det.. Det blir oftast värre när jag är trött. Ja allt detta som jag skriver här nu är värre när jag är trött. 

Vi får se hur det går med detta ?

 

Jag har ju en sjukdom i halsen,, Plummer Vinson o det är att musklerna i halsen inte samarbetar så jag sätter ofta i halsen, varje dag, flera gånger varje dag. Oftast går det bra men sen kan det sätta sig o sitta en stund. Det är ingen fara för det är i matstrupen o inte luftstrupen.. Suck,, ja alltid är det nåt.

 

Dom tog lite prover på mig så jag hoppas att dom visar bra. Jag hade högt blodtryck så det ska dom oxo kolla upp, det hade jag sist jag var där oxo.. 

 

Sen ska jag göra några undersökningar. Han ska skicka en remiss till sjukhuset. O där ska jag göra en Neurografi  o EMG.

 

" Neurografi och EMG är neurofysiologiska metoder för utredning av skador och sjukdomar i det perifera nervsystemet samt vid utredning av muskelsjukdomar. Testningen kan inte ersätta anamnes och kliniskt status som är de viktigaste delarna för att komma fram till rätt diagnos. "

 

Ja, det hade varit så mycket roligare att kunna gå till jobbet. Komma hem o vara så trött så man knappt orkar laga mat.. Längta till sängen.. Bli lite sur över att klockan ringer så tidigt när jag helst vill ligga kvar o sova.. Jag skulle mer än gärna byta med den som tror att jag har semester året om. 

 

Ja, jag får helt enkelt se vad som sägs sen om allt som är på gång.

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar   

Av Anneli Gustavsson - Torsdag 6 juni 12:21


 


Mannen vet inte att det finns en orm där nere. Kvinnan vet inte att en sten krossar mannen.


Kvinnan tänker - Jag kommer att ramla och jag kan inte klättra upp för då biter ormen mig. Varför kan inte mannen ta i lite mer och dra upp mig?


Mannen tänker - Jag har så ont! Men jag tar i allt vad jag kan. Varför kan inte kvinnan ta i lite mer och klättra upp?

Lärdomen från denna lilla historia är att vi inte kan se hur mycket press någon annan har på sig, och du kan inte heller se smärtan någon annan går igenom. Det är så livet fungerar, oberoende om det handlar om jobb, familj, vänskap eller något annat.
Med det i åtanke så bör vi alla försöka förstå varandra lite bättre, jobba på att sätta oss in i andras situationer och kommunicera tydligare.


Att bry sig och försöka förstå någon annan är viktigare än vad man tror.

 

 

Av Anneli Gustavsson - Tisdag 4 juni 19:03


Jag har sån hemsk värk o har haft länge. Har fibromyalgi sen många år tillbaka,, ca 1993. Jag kämpar varje dag när jag ska göra nåt.

 

Ska jag borsta tänderna så blir armarna som spagetti o ingen ork. Det är skönt att komma ut en liten runda med Neo men sen knackar ju värken på igen. Jag har ALLTID värk,, dygnet runt så den kommer jag aldrig undan. 

 

Städa,, ja vad händer ? Mer värk. Baka, laga mat,, mer värk. Åka till stan i flera timmar o ha roligt,, värk.

 

Förr när vi var ute o dansade långt inpå natten, jag hade så otroligt roligt o fick dansa mycket. Tyvärr finns det stället inte kvar längre, Baldakinen,, Baldis oj oj oj säger jag bara. Det var det bästa stället som fanns.

Men,,, vem blev liggandes ? Jo jag,, men jag hade väldigt roligt =) 

 

Så allt jag gör måste jag betala med värk. 

 

Som tex när jag o mamma var i Ullared i går o gick där i flera timmar. Detta var nåt jag hade sett framemot länge nu för jag älskar att gå där o bara titta på allt som kan kan köpa,, titta på människorna, prata med dom. Jag VET att jag får en djävulsk värk MEN,,, den betalar jag mer än gärna. Ja även allt annat fick jag betala =) 

Det blev tyngre o tyngre att gå inne i varuhuset men det var roligt. Mamma gick på sitt håll o jag på mitt. Hon är lite snabbare för jag hittar alltid nån att prata med =)

På vägen hem hade vi båda en rejäl värk. Det är ju tur att det inte är så långt att åka. Hämta Neo o sen in med allt. ORKADE VERKLIGEN INTE packa upp allt o det har jag inte orkat i dag heller.

 

Fick ställa mig i en varm dusch innan så att musklerna skulle mjukna upp lite,,, MEN,, det blir inte bättre av att stå där o schamponera håret o "skura" av hela kroppen. Är helt matt o orkeslös o en värk som är värre än den jag hade innan jag hoppade in i duschen. Men jag gör som så att jag står alltid en stund innan i det varmaste man kan sätta på ( det är inte alls varmt ) o där njuter jag en stund för jag vet att jag snart får ondare. 

 

Så allt, precis allt har ett HÖGT PRIS. 

 

Så nu är jag helt slut. Ska vänta på att gå ut med Neo vid 20 tiden, ge honom mat o sen får jag lägga mig. 

Det är underbart att få lägga sig, bulla upp med kuddar så jag ligger avslappnat. Tittar på tv ett par timmar sen stänger jag av o tar nattmedicinen, sen somnar jag gott,, förhoppningsvis..

Det gjorde jag inte i natt kan jag lova. Jo, jag somnade rätt snabbt men sen vaknade jag o hade så ont, jag låg o vaggade mig själv fram o tillbaka, sprätte med benen hit o dit. Vaknade kl 8 o ville bara knaka loss alla leder. 

 

Jag sa till mamma att det känns som att kroppen har värsta bakfyllan x 100. 

 

Ja så är det att ha #fibromyalgi.. Har du fibro har du heller inte andra sjukdomar,, allt handlar om fibron.

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ 

 

 

Av Anneli Gustavsson - Lördag 1 juni 13:30


Som vi har skrattat du o jag. Vi har alltid ställt upp för varandra. Vi hade så roligt när du hade Iza o jag Teddy,,, Teddy var så kär i henne. Hon sov över här många gånger o det var hon som bestämde över honom o han fann sig i det. 

 

Vi har varit ute på dagsresor, varit o fikat på olika ställen, gått på restaurang. 

 

Vi visste alltid var vi hade varandra. Vi kunde prata om allt o då menar jag allt. Jag kom till dig på kvällarna o stannade i ett par timmar, det bara blev så. 

 

Jag vet att du var tacksam för att jag hjälpte dig, ja, jag ville ju hjälpa dig o finnas där för dig.

 

Tänk alla promenader vi har gjort tillsammans. Både med o utan hundar. Vi har gått vilse, ja du gick vilse en gång så du ringde till mig, men du var bara i skogen en bit bort =) 

 

En vinter skulle vi gå till Torsvik o det har gått en väg jämte Tahe-badet men det var ingen väg där längre utan en större stig.. Men du sa att vi skulle gå där ändå,, du o din rullator =) Jag sa till dig att det blir jobbigt för dig men det tyckte du inte. Vi hade gått så långt så vi hörde många bilar ute på stora vägen men sen kom vi till ett järnvägsspår o det var en backe upp till spåret o sen en ganska brant backe ner men du sa att det fixar vi. Jag sa att jag inte ville utsätta dig för det men du tyckte att det inte var nåt så du drog iväg med rullatorn, puttade på uppför o jag gick jämte dig o hjälpte till. Vi skrattade så vi höll på att ramla ihop för krafterna tog slut. Vi stannade upp o tog nya tag men jag sa att jag ville vända för jag ville inte att du skulle ramla.. Nää då,, upp på spåret o där långt bort hörde vi,, vad ??? Jo ett tåg,, i alla fall vad vi tyckte att vi hörde. Nu skulle vi ju bara ta oss ner, ja du sa ner kommer vi alltid o ner kom vi. Men sen såg det inte alls ut som vi trodde för vi var på nån annan mindre väg. Vi stod där o skrattade o visste inte hur vi skulle göra eller var vi var.. Men så kom en bil o jag viftar för fullt så han skulle stanna.. Han sa ju då att vi inte alls var där vi trodde o han trots allt rådde oss att gå samma väg tillbaka för den var kortare. Så han var snäll o "slängde" över Rohde med rullatorn över spåret o ner på plan mark. Jag var så tacksam för den hjälpen, hade du ramlat så hade jag inte fått upp dig. Det var inte så långt vi gick men det tog över 3 timmar. 

 

Även när du fick rullator så var vi ute o gick i ur o skur, vi gav oss inte. Flera av folket här hejade på o tyckte att vi var duktiga som slet så. Om jag gick själv så frågade dom hur det var med dig. Hade dom inte sett oss på ett tag så undrade dom om nåt hade hänt. Det var en som vi kallade för hatten,, jättetrevlig så där brukade vi stanna till o prata bort en stund. Tyvärr så orkade du inte gå med sen, det tog på kroppen på dig, men vi tog några varv runt huset här så det funkade. 

 

Du ville även ha spel på din mobil när du såg att jag spelade så jag laddade ner det till dig. Jag sa att vi skulle spela varje dag för att hålla ditt huvud igång,  Du var så duktig,, i början lät jag dig vinna men det behövde jag inte göra sen =)

 

Nu finns inga spel att spela längre, inga telefonsamtal att ringa, inga besök, inga kramar att få, inga upptåg alls, ingen hjälp behöver du heller. 

 

Vad ska jag göra nu ?

 

Vem ska jag spela med ? Ringa till varje dag ? Besöka ? Få kramar av ? Vem ska jag hitta på upptågen med ?  Vem behöver hjälp ?

 

Min älskade vän Rohde. Pingstafton somnade du in, jag fick en chock när jag fick veta det. 

Jag sov dåligt o oroligt första veckan. Jag vet att jag drömde om dig första natten men nu har jag glömt var det var. 

 

Jag saknar dig så mycket. TACK för alla fina minnen som vi skapade tillsammans, dom bär jag med mig. 

 

   VILA I FRID   

 

 

Tidigare månad - Senare månad

Translation

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

46 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

WEBDESIGN

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ NEO PÅ INSTAGRAM

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM.

 

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

VEM HAR NAMNSDAG ?

 

Klicka på bilden så ser du Vem som har Namnsdag.

 

MINA AVSVALNINGSGALLER.

 

HÄR KAN DU KÖPA AVSVALNINGSGALLERNA SOM JAG ANVÄNDER. KLICKA PÅ BILDEN.

 

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Don't Say Goodbye

 

Klicka på bilden ♥

 

Precious Child - Gone To o Soon.

 

EN UNDERBAR LÅT.

Klicka på bilden.

 

MAMMA.

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

A STAR IS BORN.

 

KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

MAMA - IL DIVO

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

EVA CASSIDY

 

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER NI TILL EN UNDERBAR SÅNGERSKA.

 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2024
>>>

Tidigare år

Arkiv

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Ovido - Quiz & Flashcards