Direktlänk till inlägg 11 december 2023
Ja det är jag som kallar dom så för dom ser ut som blommor o det är vanilj i dom som är så otroligt gott när man har doppat dom i socker.
Det var längesen jag bakade nu, har haft sån hemsk värk men nu kunde jag inte hålla mig längre så det blev bullar till min syster, tyvärr blev det bara 28 st o varken jag eller mamma tog nån, det fick hon inte. Jag sa att hon i såna fall får ta av dom jag har kvar hos mig. Jag har inte ätit upp dom än, har mest bjudit på dom o gett bort.
Hur som helst så blev det bak o det var så roligt.
RECEPT;
Ugn - över o under. 225 * Ca 12-15 min.
4 dl röd mjölk
50 gram jäst
2 dl socker
½ tsk salt
250 fram kesella 10%
150 gram rumsvarmt smör/margarin
1½ msk vaniljsocker
Ca 14 dl mjöl
Fyllning;
4 dl röd mjölk
10 msk snabb marsanpulver
Jag gör alltid dubbel sats o ibland gör jag dubbel plus ½ dubbel så 2½ dubbel sats.
1. Värm mjölken till ca 37*,, fingervarmt. Häll ner i en bunke eller en maskin, ha ner jästen o låt den smälta i mjölken.
2. Tillsätt socker, salt, kesella o smöret som du har i bitar. Häll i hälften av mjölet o arbeta ihop till en deg. Knåda degen väl, i 10 min i maskin eller dubbel tid förhand. Tillsätt lite mjöl i taget till det blir en smidig deg.
4. Täck över bunken med plastfolie. Låt det jäsa i 45 minuter.
5. Blanda alla ingredienserna till vaniljkrämen i en skål/bunke. Låt stå i kylen tills det har stelnat, det tar inte lång tid.
6. Häll upp degen på mjölat bord. Nu är det lite beroende på storlek hur stort man vill ha det men jag delar upp det mellan 74 - 76 gram o då blir dom precis lagom stora o härliga. Ni kanske vill ha dom större eller mindre. Man får känna sig fram.
7. Plasta in den degen som du inte jobbar med för den torkar ganska fort. Lägg bara lite plast över o ta en bit när du ska ha det.
8. Rulla ut en rektangel i ca 15 x 10 cm.. Skär sen i nedersta kanten ca 9-10 remsor så det ser ut lite som en kam. Jag lägger upp bild på det oxo. Sen spritsar du på vaniljkrämen längst upp o rullar ihop. Sen rullar du ihop den till en blomma, finns även bild på. Lägg blomman på plåten med bakplåtspapper.
9. Nu ska det jäsa en gång till i 30 min, täck med en duk
10. Pensla med ägg
11. Sätt på spisen till 225* över o under.
12. Låt bullarna svalna på plåten.
13. Smält smör o ha på rikligt med strösocker. O när du har haft dom i frysen, värm dom en stund i mikron eller i ugnen så dom blir lite varma, dom känns som nybakat hela tiden.
Jag är så glad i min sexiga Bettan =)
Här knådas det för fullt.
Dags för jäsning.
På med lite plast.
Dags för vaniljkrämen.
Nu har den jäst till sig.
Har plastfilm både över o under.
Tänk vad lyxigt det är med spritspåsar, det är så enkelt men det går bra på andra sätt oxo.
Så här gör du "kammen" på degen. Ser ni min kavel, jag bara älskar den precis lagom stor o inte lika
klumpig som vanliga. Har nog köpt den på wish för några kronor.
Nu till krämen. Som ni ser är det inte lika jämt längst ner men det gör inget för det syns inte när man har rullat ihop det.
Sen sluter man den precis som en blomma. Det är inte alls svårt.
Ja som sagt så blev det bara 28 st. Den i mitten är inte alls bränd förstår inte varför det ser ut så =)
Min lilla blomma =)
Det är Lycka att få baka. Hoppas att det ska smaka. Lycka Till
Häromdagen när jag satt vid köksbordet och drack mitt morgonkaffe började jag tänka på hur mycket vi egentligen slänger. Det hela började när jag skulle rensa mitt förråd och hittade gamla saker som jag inte använder längre. En trasig lampa, en g...
Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.
anneliprivat@hotmail.com
❤❤❤
Så här färgrann var min mage efter min GBP
Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.
Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår.
Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter.
Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 |
|||
11 | 12 |
13 | 14 | 15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 | 21 |
22 | 23 | 24 |
|||
25 |
26 | 27 |
28 |
29 | 30 | 31 | |||
|