Direktlänk till inlägg 30 juni 2021
I Midsommar gjorde jag en god paj,, det var med rabarber o jordgubbar. Det var första gången jag gjorde den o jag är alltid lite nervös när det är första gången.
Men den blev helt ok. Jag gjorde exakt som det stod på receptet men jag hade inne den för lite, den kunde stått inne längre. Men eftersom jag inte visste hur den skulle bli så gick jag helt efter receptet o den tiden.
I dag var jag hos Rohde o gjorde en åt henne o den blev mycket bättre. Den pajen var inne den tiden som receptet var o den blev klar,, vilket inte min blev så det skiljer så mycket med olika ugnar. Känn efter så att det inte är nåt "geggigt" utan stickan ska vara torr när du känner efter.
RECEPTET; Zeinas
PAJDEG
3 dl mjöl
125 gr kallt smör
2 msk vatten
1 tsk vaniljsocker ( jag tog 2 msk )
FYLLNING
400 gr rabarber
10 st jordgubbar
3 ägg
2,5 dl socker
1 msk vaniljsocker ( jag tog 2 msk )
2 dl grädde 40%ig
4 msk mjöl
1 krm salt
GÖR SÅ HÄR
Börja med pajdegen. Blanda mjöl o vaniljsocker. Skär smöret i små kuber, blanda mjölet tills det blir en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt till en deg. Arbeta inte degen mer än nödvändigt. Med matberedaren blir den klar på några sekunder. Tryck ut degen för hand jämn över hela pajformen och ställ den i kylen i 10 minuter. Skär rabarbern i små bitar, dela jordgubbarna och ställ åt sidan.
Värm ugnen till 200*. vispa ägg, vaniljsocker och socker lite snabbt med en handvisp. Tillsätt grädde, mjöl och salt, rör om till en klumpfri smet. Lägg rabarberbitarna i pajformen, garnera med jordgubbar och häll på vaniljsmeten över. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Sänk sedan värmen till 175* o grädda ytterligare i ca 30 minuter. Låt sedan pajen svalna i rumstemperatur och ställ sedan i kylen i minst 2 timmar så den stelnar. Pajen ska vara helt kall innan servering för godast smak. Funkar utmärkt att förbereda dagen innan.
Vispa ihop smeten ,, enkelt o snabbt går det. Smakade av den så att den smakade lite vanilj.
Det blev en konstig färg på det här kortet o det var inte alls den mängden rabarber för jag hade inte mer så jag tog mer jordgubbar o det blev bra ändå.
Knådade ihop det sista,, den blev lite torr tror jag för Rohdes som jag gjorde i dag var inte lika torr. Har inte smakat hennes än men hon tyckte att den blev jättegod.
Det är bara att trycka ut degen i formen. Jag tog ett litet glas som jag rullade runt lite =)
På med det goda o hoppas på det bästa =)
På med fyllningen.
Ja nu har den varit inne längre än vad receptet står. Jag vet ju inte hur den skulle vara men i dag hade jag haft den inne längre än så här,, tills tandpetaren var torr.
Det var gott med lite grädde till. I grädden hade jag även lite vaniljsocker.. Det är nog gott med lite glass till oxo får prova det en annan gång.
Ja det var det,, gott blev det o slut tog det oxo, inte en smula kvar.
Lycka Till ♥
Häromdagen när jag satt vid köksbordet och drack mitt morgonkaffe började jag tänka på hur mycket vi egentligen slänger. Det hela började när jag skulle rensa mitt förråd och hittade gamla saker som jag inte använder längre. En trasig lampa, en g...
Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.
anneliprivat@hotmail.com
❤❤❤
Så här färgrann var min mage efter min GBP
Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.
Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår.
Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter.
Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
12 | 13 | |||
14 |
15 | 16 | 17 | 18 |
19 |
20 |
|||
21 | 22 |
23 |
24 | 25 | 26 | 27 |
|||
28 |
29 |
30 | |||||||
|