Direktlänk till inlägg 21 juli 2020
Igår var jag ju ute o plockade lite röda vinbär o i dag ville jag baka en ny kaka.Varför inte plocka dom bären som finns här, det är ju till för oss som bor i lägenheterna. Fick åka o handla lite först o sen kunde jag börja med den.. Dom var lätta att baka.. Ja om min ugn hade varit ok.. Jag har haft o har problem med luckan för den stänger inte o har den stängt så åker den upp lite. Vaktmästaren har varit här idag o han sa att det inte var nåt fel men jag säger emot honom.. Så när kakan hade fått svalna lite först på diskbänken satte jag in den i kylskåpet så den fick bli kall, det blir lättare att dela då.. Men när jag kom till mitten så var det lite degigt.. Jag lät ändå kakan vara inne lite längre än den skulle... Men den kanske blir bättre sen när den har fått frysa till sig lite,, hoppas det..
Hade med en liten besökare in,, men jag släppte ut den igen.
Sköljda o fina..
Här kommer receptet; 175* varmluft i ca 35 min i mitten av ugnen.
300 gr smör eller margarin
360 gr mjöl
225 gr strösocker
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Blanda ihop allt, jag vispade med elvisp för det smular sig ändå precis som det ska göra. Dela upp det så du tar hälften o plattar ut i formen,, spara sista hälften till sedan.. Till toppen. Jag kommer inte att ta hälften hälften,, för man kan ta mer när man plattar till det i formen för sen ska du strössla på resten över allt annat.
Jag klipper till hörnen då blir det lättare. Plus att jag tar lite vatten så bakplåtspappret fäster lite.
Platta till degen.
Till vaniljfyllningen;
2 ägg
200 gr turkisk yoghurt
200 gr creme fraiche
90 gr socker
2 msk vaniljsocker
Här vispade jag ihop allt med elvisp men tyckte att det blev för rinnigt så jag gjorde om det o blandade det med en slickepott men det blev likadant så det spelar ingen roll om du tar elvispen. Häll detta sen på degen som du har plattat ut i formen.
Bären;
*500 gr röda vinbär
90 gr socker
1 msk maizena
Du sköljer dina vinbär o blandar allt noga.. Häll över detta över allt annat..
Sen tar du resten av smuldegen o sprinklar över o sen in i ugnen..
Jag använde en form som var 38x30 cm,, den kunde kanske varit något mindre för kakorna blev lite platta,, men dom hade ju ändå smaken så den satt.. Det blev 24 stycken,, ja det beror ju själv på hur stora/små du vill ha dom..
Jag fick låna fler burkar av mamma för jag har inga kvar,, jag har ju massor i frysen så jag får väl låta bli att baka till mig själv på ett tag,,, ingen äter ju upp det. Jag smakade faktiskt en nu ,,, det gör jag alltid när jag har bakat så jag vet att jag kan bjuda på dom. Men idag fick mamma smaka först o det blev godkänt =)
Jag låter den svalna lite innan jag ställer in den i kylen för att bli helt kall innan jag delar den.
Mamma fick in 2 bitar.. Gott gott. Ja hoppas att det går att bjuda på..
Om ni bakar det säg gärna vad ni tycker.
Häromdagen när jag satt vid köksbordet och drack mitt morgonkaffe började jag tänka på hur mycket vi egentligen slänger. Det hela började när jag skulle rensa mitt förråd och hittade gamla saker som jag inte använder längre. En trasig lampa, en g...
Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.
anneliprivat@hotmail.com
❤❤❤
Så här färgrann var min mage efter min GBP
Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.
Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår.
Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter.
Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | |||
27 | 28 |
29 |
30 |
31 | |||||
|