Direktlänk till inlägg 18 juni 2020
Jag har varit sugen på fisk ett bra tag nu,, jag hade 2 paket med torsk i frysen men visste inte vad jag skulle göra med dom ?
Har funderat fram o tillbaka o jag kom fram till detta. Jag blötte ner bakplåtspapper men det blev för mycket fisk o gott i så jag fick ta till lite aluminiumfolie oxo runt om ..
Mitt recept. 2 personer. 200* mitten av ugnen i ca 45 min om fisken inte är helt tinad.
Fisk.
1 pkt torsk.
2 kokta ägg. Delar 1 ägg i 4 delar.
1 st Paprika som jag skivade tunt på min mandolin. Ta inte för tunt.
2 strutar Rädisor som jag skivade på min mandolin.
1 förpackning Färska champinjoner som jag skar i kvartar.
1 mindre Zucchini som jag hackade ner.
1 citron som jag river skalet på samt skivade den i mandolinen. Spara skivorna till du ska lägga allt på fisken innan den ska in i ugnen.
½ citron som du pressar ner i stekpannan med det andra goda.
Skalet av 1 apelsin som du river ner.
1 röd lök som du skivar o har på efter du har lagt på dom stekta sakerna.
Sweet chilisås ½ dl.
Salt o citronpeppar.
Sås.
1 stor creme fraiche
2 st köttbuljong
2 vitlöksklyftor som du pressar.
Blanda ihop detta, värm upp det så har du en god sås..
Jag smaksatte även med lite citronpeppar.
Du har i zucchini, svamp, paprika, rädisa skalet av både citron o apelsin.. Du steker detta i smör/margarin eller vad du vill ha. Det ska steka ihop ganska bra, det ska mjukna lite. Smaksätt med sweet chilisås,, efter vad du själv tycker blir lagom.
När detta puttrar ihop så sköljer du fisken o se efter så att det inte är några synliga ben..
Efter det så tar du bakplåtspapper o blöter det, ta för säkerhetsskull aluminiumfolie oxo så det håller sig när allt kommer på..
Jag smorde bakplåtspappret med lite smör, sa på fisken som jag både hade saltat o kryddat på båda sidorna. Sen la jag på röran som jag hade stekt tidigare.. Efter det så lägger jag på löken o sen citronskivorna.. Jag kom på direkt att jag hade glömt att lägga på citronen men det gjorde ju inget för jag la på det så fort jag kom på det.
När fisken är i ugnen passar jag på att skala potatisen o sen gör jag en god sås.. Creme fraiche, köttbuljong o vitlök värmer jag upp o det blir så gott. Jag spädde ut den med lite mjölk..
Var försiktig när du öppnar upp paketet får det kan ånga till.. Det blir mycket god "saft" efter allt gott så ta det över maten oxo,, släng det inte.
Mamma tyckte om maten o vi har tills i morgon oxo, jag gjorde dubbelt upp.. Ja jag får nog säga det själv att det var gott =) Detta kommer jag göra fler gånger..
Smaklig spis.. Säg till om ni gör det o vad ni tyckte om det.
Puss I Pannan ♥
Häromdagen när jag satt vid köksbordet och drack mitt morgonkaffe började jag tänka på hur mycket vi egentligen slänger. Det hela började när jag skulle rensa mitt förråd och hittade gamla saker som jag inte använder längre. En trasig lampa, en g...
Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.
anneliprivat@hotmail.com
❤❤❤
Så här färgrann var min mage efter min GBP
Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.
Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår.
Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter.
Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|