Direktlänk till inlägg 22 mars 2020
Det har varit en tråkig dag. Först kollade jag på veckans avsnitt av Hem till gården, jag följer den o tycker att den är bra.. Sen hade jag inget att göra så jag blev lite sugen på att baka något. Jag satt o kollade bland mina recept som jag har o blev sugen på den här chokladkakan...
Men jag ska ju alltid strula med något.. Jag gjorde fel, blandade i farinsockret i mjölet direkt o det skulle det inte vara för det skulle vispas med äggen... Så det var bara att slänga ut det o göra om o göra rätt.
När jag hade mätt upp allt i olika bunkar så smäller jag till bunken med mjöl så det bara flyger mjöl ,,, göra om o göra rätt en gång till =)
Tillslut fick jag till det men jag visste ju inte riktigt hur kakan skulle vara så jag gjorde som jag ville ha den =)
Jag gjorde dubbel sats för det blir inte många av enkel... Sen hade jag inte tillräckligt med chokladen som skulle vara 70% utan jag fick ta en annan bakchoklad som jag hade, den var oxo mörk o det gick bra.. Tänkte inte på att den andra bara är på 100 gr..
Ja så här blev det o det var bara att göra rent o börja om =)
Smeten skulle vara i frysen i 30 min o sen skulle man göra små bollar,, jag gjorde vad jag trodde skulle bli bra.. Det var ju bara att hålla tummarna att man skulle lyckas =)
Mitt söndags nöje var att sitta o titta i ugnen så att kakorna skulle bli bra.. Man skulle ha dom inne i ca 9-12 min men det räckte inte.. Jag hade dom inne i ca 16 min, jag kände med en sticka o dom blev bra.. Men tänk på att det är olika från ugn till ugn..
Första plåten,, inte illa va =) Dom blev så rackans goda .. Men det blev inte mer än 40 st, ja det räcker väl ett tag i alla fall ..
Jag är jättenöjd,, o jag är så glad att jag gjorde dom är o jag kommer att göra dom fler gånger.. Men då måste jag räkna rätt med chokladen så att den räcker...
Jag hittade detta receptet på nätet, så har ni inget att göra,, baka dom här för dom är farligt goda...
Ca 12 st
225 g mörk choklad, 60–70 procent
60 g smör
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 stora ägg
2 dl farinsocker
1 tsk vaniljpulver
Kladdkakekakor
Gör så här;
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret över ett vattenbad.
Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en bunke. Vispa ägg, farinsocker och vaniljpulver vitt och pösigt i en annan bunke.
Vispa ner den smälta chokladen och smöret i äggblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa tills allt går ihop.
Ställ smeten i frysen i 30 min.
Forma degen till 10–12 bollar med hjälp av en kakskopa, ca 4–5 cm i diameter, eller rulla dem för hand, lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 9–12 min. Låt dem svalna på ett galler.
Lycka till o tänk på att dom är farligt goda =)
Häromdagen när jag satt vid köksbordet och drack mitt morgonkaffe började jag tänka på hur mycket vi egentligen slänger. Det hela började när jag skulle rensa mitt förråd och hittade gamla saker som jag inte använder längre. En trasig lampa, en g...
Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.
anneliprivat@hotmail.com
❤❤❤
Så här färgrann var min mage efter min GBP
Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.
Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår.
Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter.
Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|