Mitt Nya Liv

Senaste inläggen

Av Anneli Gustavsson - 20 december 2019 19:35


Hade ställt klockan till halv 10,, upp o fixa till mig för att sen åka in till stan med mamma o julhandla ..

 

Vi åkte först till ÖoB sen vidare till Rusta, Leos Lekland, Mio o Jysk innan vi åkte upp till Asecs.. Det finns så mycket att köpa om man bara hade pengar. 

 

Jag fick gå till apoteket det första vi gjorde när vi kom till Asecs för att köpa treo o bomullshandskar för jag fick så ont i mina händer,, jag har fått massor med små sprickor o det svider som jäkelen.. Tog treo oxo, jag blir inte av med huvudvärken. Har haft den så länge nu men jag vaknade inte av att jag hade ont, det kom efter en stund. 

 

Jag bjöd mamma på mat,, det var gott o jag var så hungrig. Jag tar ju alltid massor med wasabi i soyan o det var väl en klump som inte hade lösts upp så jag fick den i munnen o det blev så starkt ,, men jisses vad gott det är.

 

   

Den här gången hade dom räkor,, det har dom inte haft på väldigt länge. Men,, dom var inte goda, smaken var god men dom kändes slemmiga så jag åt inte upp dom, jo några åt jag .. 

 

Dom har alltid en sån fin julgran inne men även ute, sen kan man sätta sig o ta kort där, det är jättemysigt.

 

     

Jag hade tänkt lämna in mina glasögon för jag tycker inte att jag får till skärpan, utan det känns som skärpan är längre ner på glaset så jag får titta uppåt om jag vill ha en bättre skärpa. Men när hon mätte ut så ligger det som det ska så jag förstår inte vad det är som känns så fel ? Men hon sa att jag skulle testa 1 vecka till, känns det inte bra så ska jag höra av mig. Hon skulle skriva en liten anteckning i min "journal" så jag får se hur det blir. Hon var väldigt hjälpsam..

 

   

Måste ju ta kort på den fina granen som dom har utomhus oxo ... Efter det åkte vi ner till Ica Maxi o handlade, det var ganska mycket folk där men det var knappt nån kö i kassan. När jag hade betalat så kom det fram en kille till mig o frågade om jag ville ha hjälp att packa ner mina varor så det tackade jag för.. Jag tycker att alla har varit väldigt trevliga idag o t o m önskar God Jul.. Ja det har faktiskt varit en bra dag..

 

 

 

Ja nu är jag fattig igen o alla klappar inte inte inräknade i det jag handlade idag men det får gå det oxo.. 

 

Fick ta extra medicin när jag kom hem för jag har sån värk o händerna värker som tusan, men det blir väl bättre snart,, hoppas jag. 

 

Ringde o pratade med Rohde innan o hon bjöd över mig i morgon när hennes son m familj kommer dit på mat så jag hoppas att jag kan gå dit,, det skulle vara trevligt..

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

Puss I Pannan ♥

 

 

 

ANNONS
Av Anneli Gustavsson - 20 december 2019 14:30


2018 bjöd inte bara på en rad av stora nyhetshändelser. Vi fick även lära oss massor av nya ord som använts flitigt. Listan över de nya orden har har sammanställts av Språkrådet och Språktidningen. De orden som kommit med på nyordslistan har tydligt ökat i användning under 2018 eller varit extra aktuella.

Hela listan över alla nyord 2018:

Aquafaba
Spad från baljväxter, oftast kikärtor, som kan användas i stället för äggvita i matlagning.

 

Beslutsblindhet
Oförmåga att upptäcka manipulering av åsikter och ställningstaganden.

 

Bokashi
Metod där matavfall komposteras genom fermentering.

 

Cyberhygien
Rutiner för sund it-säkerhet. 

 

Digifysik
Som kombinerar digital närvaro och fysisk närvaro.

 

Dm:a 
Skicka direktmeddelande på exempelvis Instagram, Facebook och Twitter.

 

E-krona
Föreslagen digital centralbanksvaluta som allmänheten ska kunna handla med som ett komplement till kontanter.

 

Explainer
Kort film eller bildsekvens som förklarar ett visst skeende och som visas på nätet. 

 

Flossa 
Utföra dansrörelse där raka armar svängs från sida till sida samtidigt som höfterna svängs från sida till sida.

 

Flygskam 
Känsla av att det ur miljösynpunkt är en förkastlig handling att flyga. 

 

Förpappring 
Organisationskultur där det ständigt ställs krav på dokumentation.

 

Gal–tan-skala 
Skala där politiska partier delas in efter olika värderingsparametrar: grönt, alternativt, libertariansk ställs mot traditionellt, auktoritärt, nationalistiskt. 

 

Gensax 
Teknik för att modifiera arvsmassa. Tack vare gensaxen har det blivit enkelt att förändra en gen i celler från en patient. 

 

Incel 
Används om framför allt män som lever i ofrivilligt celibat och som till följd av detta fantiserar om, eller förverkligar, våld och hat mot kvinnor som ett slags hämnd 

 

Intryckssanera 
Ta bort sådant som riskerar att störa koncentrationsförmågan. 

 

Lårskav 
Hudirritation mellan låren.

 

Mandatpingis 
Rösträkning där små förändringar gör att mandat studsar mellan olika partier.

 

Menscertifiera 
Säkerställa eller intyga att det tas hänsyn till kvinnors menstruation på bland annat arbetsplatser. 

 

Mikrootrohet 
Det att svika en partner som lovats trohet, men där sveket betraktas som mindre allvarligt än en sexuell relation med en annan person. 

 

Nollavfall 
Strävan att inte producera något avfall som inte kan återvinnas eller komposteras. 

Någonstansare och varsomhelstare 
Person som har respektive saknar stark förankring till en viss plats. 

 

Nätläkare 
Digital tjänst där diagnoser ställs av läkare som har kontakt med patienterna över nätet.

 

Pyramidmatta 
Matta täckt av uppstickande pyramidformer i gummi som placeras vid järnvägsspår för att förhindra att personer genar över spårområdet. 

 

Självoptimering 
Strävan efter att uppnå största möjliga förbättring. 

 

Språkplikt 
Krav på asylsökande att delta i undervisning i svenska. 

 

Spårpixel 
Datorprogram som kartlägger hur användare surfar på nätet. 

 

Stöddjur
Djur som används för att ge emotionellt stöd vid bland annat resor. 

 

Swishjournalist 
Journalist som finansierar sin verksamhet genom bidrag som samlas in genom appen Swish. 

 

Techlash
Reaktion mot stora företags dominans på internet och mot teknologins stora betydelse i vardagslivet. 

 

VAR 
System för videogranskning i fotboll 

 

Välfärdsbrott 
Brott som går ut på att utnyttja bidragssystem. 

 

Whataboutism 
Argumentationsteknik som går ut på att bemöta kritik mot en viss företeelse med att jämföra den med en annan företeelse.

 

 

ANNONS
Av Anneli Gustavsson - 19 december 2019 19:18


Ja nu är det snart helg igen, tiden går så himlans fort. Men det är som jag brukar säga,, tiden står stilla men åren går =)  Men tiden går ju oxo fort när man tänker tillbaka men inte om man tänker framåt..

 

Har stått i duschen nu o försökt lea upp lite,, har så förbaskat ont i nacken o axlarna det kanske är det som gör att jag har sån hemsk skallevärk ?? 

 

Så nu efter duschen har jag plåstrat om fötterna för i morgon ska jag o mamma åka till Asecs o julhandla lite så nu borde jag klara mig med fötterna.. Sprickor blir det säkert men det dämpas lite med plåstret/na..

 

Känner för att lägga mig o sova nu men då är hela natten förstörd. Ska sätta mig skönt i soffan o se om det är nåt bra på tv;n. Tror inte att det är nån bra film idag ? Ja det är ju julfilmer hela tiden på dagarna men har man sett en har man sett alla för alla går ut på samma sak.

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar. 

 

Puss I Pannan ♥

 

Av Anneli Gustavsson - 19 december 2019 17:00


 

Ursäkta dålig bild, tagen från tidningen Buffé


Att göra en kroppsskrubb är både ekelt & härligt.

Ofta så kanske man har dessa ingredienser hemma..

 

Blanda 2 dl strösocker med finrivet skal från 2 lime.

Värm försiktigt  1  3/4 dl kokosolja så den mjuknar lite & blanda ner.

 

Häll i en form & ställ den i kylen eller i frysen tills den stelnar. Skär i bitar, förvara i kylen & plocka fram när du önskar.

 

Kan ju oxo vara en bra julklapp,, lite roligt att få..

 

 

Av Anneli Gustavsson - 19 december 2019 12:22


När jag var liten hade vi 4 årstider, det har vi inte haft på länge nu. Det gör inget annat än att regna här, är grått o trist.. Det får gärna bli riktigt kallt o snö så det blir lite ljusare o mer juligt. Annars vill jag ändå bara ha 2 årstider,, det är vår o sommar, det är det bästa som finns när man kan njuta av solen o få i sig lite extra vitaminer.

 

På tal om vitaminer så fick jag mina i går som jag beställde i förrgår tror jag det var så dom kom snabbt. Nu ska jag ta 3 om dagen o jag hoppas att detta kanske kan förebygga så jag inte kommer att tappa håret av den nya medicinen jag har nu,, toctino..Jag har ju precis fått tillbaka mitt hår som jag tappade när jag blev så sjuk o det har blivit ännu mer än vad jag hade innan jag tappade det. Ja det sa mamma när hon slingade håret på mig i helgen så det var ju roligt.


Jag har skämts så för att visa mig ute bland folk särskilt när jag har varit o handlat för jag tycker att alla ser hur lite hår jag hade, man såg hårbotten riktigt mycket, det var så glest.. Men nu hoppas jag att det inte blir så att jag kommer att tappa nåt hår o att jag inte får några andra biverkningar heller utan kan äta tabletten o att den kommer att hjälpa mig.

 

MEN det är så mycket att komma ihåg nu.. Ta prover, men det får jag ju tider så jag ska komma ihåg. Varannan vecka måste jag ringa till apoteket för att dom ska ta hem min medicin eftersom det är licens så dom får inte ha sånt hemma o att jag måste se till så att det alltid finns nya recept ,, flera recept men endast bara ETT uttag på varje annars får jag inte ut nåt.. Men det ska nog flyta på hoppas jag, får ställa påminnelse på mobilen.

 

Hoppas inte att ni regnar bort.. Ha en fin dag . Puss I Pannan ♥

 

Av Anneli Gustavsson - 18 december 2019 15:41


Det är så många försäljare o allt som ringer nu så jag blir tokig.. Jag har mitt nummer på Nix men det hjälper inte.

 

Jag vet inte hur många elbolag som har ringt sista tiden o idag ringde ytterligare en.. Det var Telge Energi som ville ha över mig för att jag var kund hos dom för 1 år sen innan jag bytte över till Göta Energi... 

 

Jag sa att jag var bunden 1 år till o då började han svartmåla dom,, såga dom totalt.. Han sa att så många anmälningar o så svartmålade som dom är ,, är inte alla dom andra bolagen tillsammans..

 

Telge sa oxo att om jag inte sa upp mitt 3 månader innan det löper ut 2021 så blir jag automatiskt fast i ytterligare 2 år till o det tyckte jag var fräckt gjort om det nu skulle vara så.

Han påpekade mycket mer om hur dom behandlar sina kunder mm o att priserna stiger för varje år, att jag bara hade fått ett bra erbjudande det första året.

 

Han ville alltså få över mig o sa att han fixar detta åt mig så jag slipper göra något själv o det kan jag ju tycka var smidigt,, men det har aldrig funkat så innan när bolagen har sagt att dom ska sköta det för det har alltid jag fått göra i slutänden ändå.

 

Jag sa till honom att jag skulle ringa upp till Göta o prata med dom lite o fråga hur det ligger till. Han sa oxo att dom inte skulle vara ärliga mot mig o att det står skrivet i avtalet,, som jag aldrig läser,, ja jag vet att det är dumt..  Dom skulle alltså inte stå för det Telge sa utan då ljuga för mig.

 

Jag ringer upp till Göta Energi o berättar vad som sas men jag sa inte vilket bolag det var som hade sagt så,, det kanske jag skulle gjort ?? Nä det spelar ju ingen roll. Men jag fick svar på alla mina frågor o det var inget som stämde som han hade sagt på Telge o jag sa oxo till honom att han hade sagt att dom på Göta inte skulle vara ärliga mot mig så han sa att jag skulle skriva upp hans namn o återkomma till honom om det skulle vara nåt.. Jag har ett bra avtal o jag blir inte automatiskt bunden,, förlängt utan min vetskap Men jag har som sagt var 90 dagars uppsägning o det kan jag leva med.. Han var verkligen hjälpsam o svarade på alla frågor jag hade o han uppskattade att jag ringde o pratade med honom om detta o inte bara lyssnade på när dom blev smutskastade..

 

Varför måste man ta till så fula knep när man vill värva kunder ?? Kan man inte istället prata gott om sitt egna bolag ?? Nä det är klart att man ska smutskasta andra bolag o sånt gillar jag inte, jag tycker att det är så fräckt.. Det är nästan som att en del tar det personligt, vilket det inte är.

 

Elbolagen smutskastar varandra o det är inget som lockar mig !!!

 

Av Anneli Gustavsson - 17 december 2019 16:41


Vilken eftermiddag det har varit. Idag tog jag färdtjänst för min värk är för jävlig, det var första gången jag använde den o jag är så glad o tacksam för att jag har fått det.

 

Men jag fick beställa en tid till 14.35 för att jag säkert skulle vara i tid till 15.20 Jag var i väldigt god tid, innan kl 15.. Men jag fick komma in nästan direkt så jag behövde inte vänta där.. Det var A som jag var hos.. Han tog 6 bilder har jag för mig o dom såg jättebra ut. Jag fick beröm för att jag sköter mina tänder,,, men det är ju självklart att jag gör jag vill ju ha dom så länge jag bara kan. Jag frågade efter Nina för jag ville ge henne en kram så hon kom ut en liten stund.

 

A skrev ut flour skölj plus flour tuggummi men tuggummina fanns inte, dom ska inte finnas nåt mer o jag förstår inte hur en sån  bra produkt kan bara upphöra.  Tillbaka till A för han ville ha listor på mina mediciner som han skulle ha i min journal plus att jag fick säga till honom att dom inte fanns så han skrev ut sugtablett istället i samma märke men den fanns inte heller.. 3 vändor var jag inne på apoteket innan jag blev helt klar o  nu har jag hämtat ut min nya medicin oxo så nu har jag tagit en tablett.. Så idag är det första dagen som jag tog den,,, nu hoppas jag att jag slipper en massa biverkningar o att jag får behålla håret.

 

Jag hade tid över innan färdtjänsten skulle komma 16.30 så jag hann gå in till Konsum o handla lite.. Vad smidigt detta var, det finns ju dom dagarna jag inte kan ha mammas bil o när man har så ont då är det verkligen skönt med färdtjänst.

 

En söt liten tablett som slank ner hur lätt som helst.


 

Det är ju tur att man har högkostnadsskydd/förmån, tänk att behöva betala drygt 9.000 kr för 30 tabletter,, det hade jag inte haft råd till.

 

Nu hoppas jag verkligen att dom här kommer att hjälpa mig så jag kan få tillbaka lite av det livet jag hade innan, att jag kan gå utan att det spricker upp hela tiden.

 

Jag kan säga att ha fibromyalgi är för jävligt många gånger o jag har ont dygnet runt. Musklerna tar aldrig semester,, men att ha detta Tyloiska eksem som jag har fått är ännu värre eftersom fötterna spricker upp när jag går på dom.

 

Vi får se om det blir Pest eller Kolera nu med Toctino.............

 

Nöjd är jag i alla fall att jag inte hade några hål o att allt såg bra ut där =)

 

Hoppas inte att ni regnar bort.. Puss I Pannan ♥

 


Av Anneli Gustavsson - 17 december 2019 10:36


God morgon. Hoppas att ni har sovit gott. Min natt har varit helt ok, har bara varit uppe 2 ggr men har somnat om nästan direkt igen.

 

Det är fortfarande inge snö här, bara regn o grått väder. Det är ju så tråkigt. Det är mörkt så jag har tänt mina ljusstakar,, allt för att få lite ljusare.

 

I eftermiddag ska jag ner till tandläkaren, hoppas inte att jag har några hål.. Har inte varit där på ett par år men har inte fått nån kallelse.. 

 

Önskar er en fin dag där ute.

 

Puss I Pannan ♥

 

Translation In Your Language

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

Instagram

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

Bloglovin

Blogkeen

Mitt Nya Liv

COPYRIGHT BY ME !

       

booked.net

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Besöksstatistik

Besöks Statistik

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

IN THE ARMS OF AN ANGEL

Don't Say Goodbye

Fråga mig

34 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020
>>>

Tidigare år

Spåra IP-Adresser

Arkiv

WEBDESIGN

Free counters!

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

COLOURPICTURE

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Besökare


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se