Mitt Nya Liv

Senaste inläggen

Av Anneli Gustavsson - Onsdag 26 aug 16:20


Undra hur många gånger man flyttar under livet ?? Jag har flyttat 4 ggr.. Ja jag ränkar inte den första gången för jag stannade kvar i den lägenheten som jag , mamma o syrran bodde i medans dom flyttade till stan. Den första lägenheten var spännande för det var då jag födde min son.

 

 

 

Det blir ju mycket som man ska köpa på sig till en ny lägenhet,, att fylla 3 rok är inte det lättaste men det är ju så roligt att få handla o se hur man bor in sig.. 

 

Sen kommer det ju kanske att man ska flytta o det är minsann inte det lättaste alla gånger. Det finns dom som bor i hus o som känner att dom inte behöver så stort för barnen är utflyttade o har sitt egna hem.. Då bestämmer dom sig för att flytta till en lägenhet som är mycket mindre..

 

Men dom får inte plats med alla möbler, o man sparar ju på sig väldigt mycket genom åren o särskilt dom som har haft hus.. Många vill ju varken slänga eller sälja något utan ha det kvar o då måste dom ju ha nånstans att förvara det på..

 

Det finns olika ställen där man kan förvara sakerna,, man kan hyra förråd bromma.. 

 

Det kan ju även gå undan med en flytt så att man inte har plats för sina saker på ett tag o då passar det ju jättebra att maganisera sakerna..  Det finns ju även förråd stockholm som man kan kolla upp... Så det finns ju alltid nånstans att vända sig,, kolla in det som jag la ut här nu..

 

 

ANNONS
Av Anneli Gustavsson - Onsdag 26 aug 13:54


Ny forskning visar att det är ett visst symptom som kommer först hos de flesta corona-patienter.

Forskare vid University of Southern California säger att de upptäckt att symptomen på covid-19 ofta kommer i precis samma ordning, skriver CBS News.

Forskarna kunde identifiera den speciella corona-ordningen genom att undersöka data från hela 55 000 covid-patienter i Kina. 

Dessa jämfördes med närmare 2 500 fall av influensa. Man kunde då se att ordningen som symptomen kom i faktiskt skilde sig mellan de två sjukdomarna.

Man kunde då se att ordningen som symptomen kom i faktiskt skilde sig mellan de två sjukdomarna.

VANLIGASTE SYMPTOMET

Det symtom som corona-sjuka kände av allra först var feber, medan de med influensa först fick hosta. 

Här är hela listan på covid-19-symptom, i den ordning de oftast dyker upp:

  • Feber
  • Hosta
  • Muskelvärk
  • Illamående och/eller kräkningar
  • Diarré
  • Eventuellt bortfall av lukt och smak.

Peter Kuhn, som är forskare på universitetet, menar om man känner till den typiska ordningen på corona-symptomen så är det lättare att särskilja sjukdomen från andra liknande åkommor, som till exempel vanlig säsongsinfluensa. 

– Läkare kan avgöra vilka åtgärder som ska genomföras för att ta hand om patienten, han de kan göra att tillståndet inte förvärras, säger han.

Det är så klart viktigt att komma ihåg att det här inte gäller alla som drabbas av corona.

Sannolikheten att man får först feber och sedan hosta när man har corona är ungefär 70 procent enligt forskarna, skriver CBS.

Det innebär att många inte får det i den ordningen. Har man symptom, oavsett i vilken ordning de kommer, så ska man stanna hemma och undvika att träffa andra.

 

 

 

 

Flera har ju även fått huvudvärk men det tar dom inte upp.. Lukt o smaksinne vet jag att flera har haft o det har tagit riktigt lång tid att få tillbaka. Jag vet inte om dom jag känner har fått tillbaka den helt än ?? 

 

Det gäller ju fortfarande att vara väldigt försiktig,, att hålla avståndet,, tvätta o sprita händerna även att det är jobbigt med allt vad corona heter.. Många har gett upp o lever som vanligt igen o det är det som är så farligt.

 

Om alla gör vad dom kan så tror jag att vi har större chans att bli av med det fortare,, men jag tror att det kommer att komma en ny våg igen nu när skolorna o jobben börjar komma igång.. Får hoppas att det inte blir så.. Men jag har sagt från början att det kommer att blossa upp igen.. 

 

Det blir inget Fuengirola för mig i år som är planerat,, jag lär inte få pengarna tillbaka heller för flyget.. Men, jag hoppas att det kan bli så jag får komma dit nåt mer gång i alla fall även att det inte blir i år..

 

Så,,, var rädda om er. Håll avståndet,, tvätta o sprita händerna.

 

BE SAFE  ♥

 

 

ANNONS
Av Anneli Gustavsson - Tisdag 25 aug 10:30
Christian Brückner är huvudmisstänkt i Madeleine McCann-fallet. Polisen har gjort flera obehagliga fynd i Brückners hem. Bland materialet finns bilder på en femårig flicka som Brückner förgripit sig på, rapporterar Daily Mail.

Den tragiska historien om försvunna Madeleine McCann fortsätter. Under åren som gått sedan flickan försvann har många ledtrådar och teorier dykt upp – men Maddie är fortfarande borta. 

Men nu verkar tyska polisen äntligen vara någonting riktigt på spåren. 43-årige tysken Christian Brückner är huvudmisstänkt, och han har tidigare dömts för övergrepp på barn och barnpornografibrott flera gånger. 

Polisen är så säkra på sin sak att statsåklagaren Hans Christian Wolters skrev ett brev till Maddies föräldrar tidigare i år. I brevet bekräftar han att deras dotter är död – läs mer om det här.

Det var i samband med att polisen utredde honom för ett annat brott år 2013 som polisen gjorde riktigt obehagliga fynd hemma hos Brückner, rapporterar Daily Mail. Det uppdagades att han förgripit sig på sin flickväns dotter, då fem år gammal. Han hade tagit bilder på flickan, som hittades på hans laptop.

Dessutom hittade polisen hundratals barnporrbilder och 38 stycken filmer med övergrepp mot både pojkar och flickor. 

För brotten dömdes han till 15 månaders fängelse. I nuläget är sitter Brückner åter i fängelse, för narkotikabrott och våldtäkt. 

Polisen och åklagaren har båda valt att inte gå ut med några detaljer kring varför just Brückner misstänks för brottet, men han bodde i Portugal 2007 när Madeleine McCann försvann. Enligt uppgifter ska han också ha berättat för folk på en bar att han ligger bakom Maddies försvinnande.

I somras undersökte polisen en kolonistuga i närheten av Hannover, där Brückner bodde strax efter McCanns försvinnande, skriver Daily Mail.

OM FALLET MADELEINE MCCANN

Lilla Maddie var tre år när hon försvann den 3 maj 2007. Hon låg då och sov i Algarve, Portugal, där familjen var på semester. Fallet är ett av de mest omskrivna någonsin, men flickan har fortfarande inte hittats.

 

Polisen har nu valt att skriva ett brev till Madeleine McCanns föräldrar där de bekräftar att hon inte längre befinner sig i livet.

 

 

 

 

Jag kan inte ens föreställa mig hur stackars Madeleine måste ha känt när detta hände ... Vilken rädsla,, skräck,, det är ofattbart hur någon kan göra på detta sättet.. Att våldföra sig på barn som den här mannen har gjort tidigare. Jag hoppas att dom hittar bevis så dom kan fälla fanskapet o att dom slänger nyckeln.. Sätt honon tillsammans med dom fångarna som avskyr pedofiler så får han det inte lätt, det ska han inte ha heller.. Hemska männsikor som gör på detta sättet..

 

Sen kan jag tycka att det är gräsligt gjort av föräldrarna att lämna sina barn på det sättet som dom gjorde för att gå o äta på en restaurang på andra sidan eller var det låg,, det låg i närheten.. Det kanske tom var på samma område som hotellet,, men det spelar ingen roll. Man lämnar INTE sina barn på det sättet. 

 

 

Av Anneli Gustavsson - Måndag 24 aug 13:15


Jag hade mina fönster öppna igår o jag började frysa så jag fick stänga dom.. Men det hjälpte inte för jag hade sån värk oxo så jag ställde mig i duschen o duschade så varmt så det tillslut kändes som att det var kallt.. Men det var så skönt o jag stod där en lång stund,,,, innan brandlarmet började tjuta i högan sky.. Jag blev så fruktansvärt rädd för jag trodde att jag skulle få se hela lägenheten i eld o lågor.. Slängde på mig en handduk o sprang ut i vardagsrummet,, höll på att halka omkull för jag var ju dyblöt... 

 

Det var ingen brand i vardagsrummet eller köket så jag tittade in i sovrummet o det var inget där heller.. Jag hade sån hjärtklappning o det dunkade i skallen på mig så rädd blev jag. 

 

Jag vet inte om min brandvarnare känner av när det blir varmt oxo ? För först hade jag ju ganska svalt i lägenheten o sen blev det riktigt varmt, jag hade dörren öppen när jag duschade.. Men ,,, jag tror väl inte att det hade med det att göra,,, men jag är inte säker.

 

Jag var lite nojig när jag hade lagt mig,, tänk om det var nåt som pyrde i sladdarna,, i väggen eller vad som helst.. Men,, jag somnade gott när jag hade lagt mig.

 

Väntar på att Telia ska ringa till mig.. Min ena boxer funkar inte som den ska.. Har skickat ett sms till dom i fredags, lördags o i dag men dom har inte ringt som dom sa att dom skulle.. Inte bra alls..  Jag får väl vara "nöjd" med att den jag köpte funkar.. Nej, jag är inte nöjd, för båda ska funka..

 

Ha en fin dag där ute ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - Söndag 23 aug 20:15


Roy Fares säger ;  Morotskaka är en tidlös klassiker som alla borde testa! Att baka den är inte alls svårt och med detta recept blir den sådär härligt saftig och god!

 

Ja kan inget annat än att hålla med om att den blir härligt saftig o god o den är lätt att göra..

 

Men,,, jag fick problem med frostingen den här gången. Jag har gjort den innan o det har inte varit några problem.. Den här gången blev frostingen för lös,,, alldeles för lös så det hade inte gått att ha på kakan. 

 

Jag hade i ett extra paket florsocker o lite mer smör men det blev inte bättre ändå. Sen fick jag ett tips inne på en fb sida att jag kunde ha i lite marsanpulver så det hade jag o ställde in den i kylen. Den blev bättre så jag kunde smeta på den på kakan o sen gick jag in med den till mamma.. Ja,, jag bakade den till mamma,, jag har kvar sen jag bakade sist.. Hon tyckte att den blev god så det var bra. 

 

Det är SÅ gott med morotskaka,,, men jag äter ju inget sånt själv. Frysen är full så jag kan inte baka mer.. Jag har så jag kan fylla den lite med en gryta som jag ska göra i morgon, sen har jag kanske lite lite kvar så jag kan baka en liten kaka.. Kanske dajmkaka, har massor med choklad i kylen,, med daim,, dubbla stycksaker.

 

Nåja,,, här kommer i alla fall receptet till morotskakan; 

Det var lättare att hälla upp allt separat först o sen ha i det för då visste jag att jag hade gjort rätt o med rätt mängd.. Så här ska jag göra sen oxo.


 

Jag hade i bakplåtspapper o sen smörade jag kanterna o hade på lite mjöl.. Du kan ta vanligt smör/margarin eller flytande margarin.


 

Jag vispade ihop socker o ägg fluffigt.


 

Hällde i oljan o vispade en stund till.


Då blev det så här. Hällde över det i en större bunke för jag skulle ha i det andra oxo.


   

Jag blandade ihop alla torra ingredienser o rörde om ordentligt så det blev riktigt blandat.


 

Siktade i det i fluffet o sen vispade jag ihop det lite.


 

Jag satte mamma på att riva morötterna,, jag måste ju vara smart så det slapp jag =)


Vispa samman allt.


 

Så här blir det.. Det doftar så gott o det smakar oxo gott,,, innan det är klart =)


   

In i mitten av ugnen..


 

Låter den svalna helt i formen innan jag tar ut den.


 

Jag hade en lite större form än vad Roy har så den här blir inte lika hög,, men mamma ville ha det så här.. Förra gången tog jag fel form o det tyckte mamma var lagom så då gjorde jag som hon ville.


 

Det är inget fel på tjockleken heller,, den funkar bra.

 


      

Vispade ihop frostingen.. Den var bra från början men folk säger olika,, vispa länge länge så blir den fluffig medans andra säger att man inte ska vispa länge o en del säger att man ska vända ner florsockret.. Hade visst ingen bild på när jag hade haft i florsockret..

 

  

Detta är limesockret.. Ta socker o riv limen o blanda ihop. Skålen till höger har inget med limesockret att göra,, det är florsocker.. 


 

 

Så här blev den.. Som ni ser så är frostingen lite rinnig men mamma fryste in den på 2 brickor o sen ska hon lägga dom i burkar med bakplåtspapper mellan,, det måste man.. Hon tyckte att den blev god..

  Detta blev över på frostingen.. Eftersom jag hade i 1 pkt extra o marsanpulver o fick stå i kylen över natten så var den hårdare på morgonen så nu har jag fryst in det så jag kan ha det till en annan gång.. 

 

Ja den här gången fick jag kämpa lite, jag vet inte vad som gick fel för jag gjorde exakt som Roy Fares gör.. Jag vägde allt,, ja nån gång måste det väl strula lite,, men huvudsaken är att det blir bra i slutänden =)

 

 

Av Anneli Gustavsson - Lördag 22 aug 21:14


Det är knappt så jag vet vad det har varit för väder idag ? Har det regnat nåt ? Har ingen aning.. Men det har inte varit nåt solväder i alla fall.. 

 

Idag har jag haft tvättstugan,, så nu har jag rena lakan,, det ska bli så skönt att krypa ner i dom o känna den rena doften.. 

 

Samtidigt så har jag gjort nåt annat,,, men det gick inte som det skulle trots att jag gjorde exakt som det var sagt... 

 

Vet inte vad som gick fel ??  Ja mer om det i morgon, orkar inte skriva mer nu.. Har fortfarande strul med bloggen när någon vill läsa den så kommer dom inte in.. Har som sagt va skrivit till admin men får inget svar. Jaja,,, vad göra ??

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar. Glöm inte bort att hålla avståndet, tvätta o sprita händerna..

 

BE SAFE ♥

 

Puss I Pannan ♥

 

 

 

#besafe #admin #blogg #bloggstrul

Av Anneli Gustavsson - Lördag 22 aug 13:55


Är det fler än jag som märker att man inte kommer in på bloggen.. Det är flera som har skrivit till mig o sagt att det inte går att komma in på min blogg,, sen dröjer det ett tag o sen funkar det lite igen.. Det är flera som skriver till mig o frågar hur saker o ting funkar o jag hjälper ju gärna till bara jag kan.

 

Jag har skrivit om detta till admin men jag får ju aldrig nåt svar o det är så trist.. Jag brukar kunna lista ut själv vad jag kan göra för att den ska funka men detta kan jag inte. Jag tror att det har att göra med att vi har en "inte säker" adress... Har även sagt till om detta många gånger,,, o inget svar.

 

 

 

#blogg #bloggstrul #admin

 

 

 

Av Anneli Gustavsson - Fredag 21 aug 23:33


 


När du ska ändra ditt lösenord här på bloggplatsen ska du gå in under inställningar. Sen  där har du lösenord & e-post,, klicka på den så kommer du rätt o kan ändra det.. 

 

 

Translation In Your Language

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

44 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

    

RSS

Besöksstatistik

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

Instagram

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15 16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2020
>>>

Tidigare år

Arkiv

WEBDESIGN

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se