Mitt Nya Liv

Alla inlägg under oktober 2020

Av Anneli Gustavsson - 9 oktober 2020 23:49


Jag bara ligger o somnar i soffan, men nu ska jag lägga mig i sängen o se om jag kan sova nåt i natt. I natt hade jag en mardröm, det handlade om att jag var i någons lägenhet o vi hörde en stor explosion.. Jag sa till dom som stod jämte mig att vi hade en jäkla tur men då hörde jag hur det började mullra högt o skaka o det kom närmare o närmare o sen exploderade det där jag stod. Jag kände av tryckvågen o smällen o jag kände hur ont det gjorde,, o när det smällde till så vaknade jag o flög ur sängen för jag blev så rädd. Men mitt i allt detta så hörde jag hur det ringde på dörren,, men jag sov nog fortfarande när jag hörde det för det var ingen in trapphuset. Men jag blev så rädd, jag är mörkrädd o sista tiden har det blivit lite värre igen så jag stängde mitt sovrums fönster.. Hade riktigt svårt att somna om så jag hoppas att jag ska kunna sova nu..

 

Rohde hade ju köpt lite garn så jag skulle sticka handledsvärmare till henne o det gjorde jag. Hon hade 2 nystan så jag fortsatte efter första paret.. Det blev 3 par o det blev ändå lite garn över men inte så det skulle räcka till ett par till. 

 

 

Hade lite garn själv,, ja mamma hade garnet så jag tog lite av det oxo. Första paret körde jag med både blått o vitt samtidigt så det blev lite tjockare just där. Par nr 2 är bara rakt o inget annat,, det blev ganska tajt men kändes jätteskönt på handen. Par nr 3 tog jag bara lite vitt men jag räknade fel så den ena blev lite längre än den andra.. Blev så ledsen på mig själv för jag försökte räkna varven men nånstans blev det galet o jag upptäckte det inte förrns jag hade maskat av men Rohde var glad o tacksam o det syns inte.

 

     

Ja så här blev dom. Nu i kväll hade jag inget att göra så det var väl därför som jag somnade i soffan hela tiden =)

 

 

Rohde hade plockat in lite blommor för vaktmästaren skulle ta bort plantorna, dom skulle inte vara kvar.. Det är fina blommor men det blev lite suddigt.

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

BE SAFE ♥

 

Puss I Pannan ♥

 

 


Av Anneli Gustavsson - 9 oktober 2020 15:26


Breaking News

 

KRAV PÅ ATT UTREDA TRUMPS MENTALA HÄLSA EFTER KRITISERAT TELEFONSAMTAL " KALLADE KAMALA HARRIS MONSTER OCH KOMMUNIST " HOPPADE ÄVEN PÅ SINA EGNA MINISTRAR.
 
USA:s talman anser att Trump inte klarar av att uppfatta verkligheten längre och begär att kongressen i morgon utreder möjligheten att avlägsna Trump från presidentposten. Dramatiken har tilltagit efter att Trump idag ringde in till TV-kanalen Fox Business och dels gick till gräsliga personangrepp mot Kamala Harris, dels sa en mängd besynnerliga saker.
Trump kallade Kamala Harris vid upprepade tillfällen för monster och kommunist.
- Detta monster som var på scenen med Mike Pence, sa Trump.
- Och hon är kommunist, sa Trump.
- Jag är tillbaka för jag är i perfekt fysisk form och jag är extremt ung. Så jag är lyckligt lottad på det sättet, sa Trump som går på diverse mediciner pga sin virussmitta.
Trump hoppade även på tre av sina egna, FBI-chefen Christopher Wray, utrikesminister Mike Pompeo och justitieminister William Barr.
 
ANALYS
Det är oklart exakt vilka mediciner Donald Trump just nu intar men hans uttalanden kommer strax efter att han lämnat flera motsägelsefulla uttalanden, bl a om ett kommande ekonomipaket för att motverka pandemin.
Uttalandena om Kamala Harris - USA:s första afroamerikanska kvinna som är vicekandidat - tolkas mycket, mycket negativt i amerikansk media ikväll.
 
 
 
 
Detta läste jag på fb som Marcus Oscarsson hade lagt ut. Detta är ju för fasen inte klokt hur han ska få hålla på. Han är livsfarlig.. Dom borde ju kunna få bort honom o tillsätta någon annan som står med båda fötterna på jorden.. Hoppas att dom utreder detta nu.
 
 

Av Anneli Gustavsson - 9 oktober 2020 10:15


 

 

Gaser i magen är naturligt och ofta helt ofarligt. Hur stort problemet upplevs är individuellt och förklaringarna till det kan vara många – alltifrån gener till vad du äter. Här listar vi några goda råd för en gladare mage.

 

Orsaker till gaser i magen

Det är oundvikligt och helt normalt att ha gaser i magen. Under matsmältningsprocessen jäser våra tarmbakterier den mat som finns i magen och en fermenteringsprocess startar. I den processen skapas gaser som sedan trycks ut av tarmen och blir till gas, eller pruttar. Om du känner att magen är uppblåst eller uppsvälld eller om du har väldigt mycket gaser kan det vara tecken på ett underliggande problem. Prata med en läkare som kan hjälpa dig att utreda dina symptom.

Varför har jag för mycket gaser?

Att ha gaser i magen är normalt och ofta helt ofarligt – men har du stora problem finns det några saker du kan göra för att minska oönskade utsläpp. Här är några vanliga orsaker:

Du äter eller dricker för fort
Om du äter eller dricker för fort sväljer vi luft som sedan släpps ut genom att vi rapar eller fiser. Att svälja luft kan också orsakas av tuggummi, rökning, snuva eller en tandprotes som inte passar ordentligt.

Du äter mat som triggar gaser
Kål, blomkål, brysselkål, broccoli, torkad frukt och bönor är exempel på mat som triggar gasbildningen. Dessa livsmedel innehåller vanligtvis svårsmälta fibrer och sockerarter.

Du får i dig sötningsmedel
Xylitol och sorbitol är två vanliga sötningsmedel som finns i lightläsk, tuggummi, godis, kakor och kex. De kan orsaka gaser eftersom vi människor saknar de enzymer som krävs för att smälta dem.

Du får i dig fruktos
Frukotos finns naturligt i frukt, bär och grönsaker, men det finns också i de flesta juicer, sylt, marmelad, yoghurt och godis. Besvär med gaser kan bero på att kroppen har svårt att ta upp fruktsocker och vi kan inte smälta för mycket fruktsocker på en gång.

Dina tarmbakterier
Tarmbakterierna spelar en viktig roll i matsmältningen. Det finns flera hundra olika bakterier i tjocktarmen och alla människor har unika uppsättningar. När bakterierna i tarmen äter maten i magen produceras gaser och dessa kan leda till att du känner dig uppblåst.

5 råd som kan minska gaser

  • Skriv matdagbok – detta gör att du enklare kan identifiera vilka livsmedel som orsakar gaser och hjälper dig att undvika dem.
  • Ät långsamt – och tugga maten ordentligt. Detta ger amylasen i saliven mer tid att börja bryta ned kolhydrater vilket kan hjälpa till att förhindra gasbildning.
  • Drick mycket vatten – det minskar risken för förstoppning och håller systemet i rörelse.
  • Drick mindre kaffe – vissa kan få orolig mage av för mycket kaffe, så drick med måtta.
  • Rör på dig – studier har visat att lätt träning, till exempel promenader eller cykelturer, kan lugna magen.

Olika sjukdomstillstånd kan orsaka gaser

Om du har en känslig mage eller är intolerant mot vissa typer av livsmedel kan det bidra till en ökad mängd gaser i magen. Här nämner vi några:

Irritable Bowel Syndrome (IBS)
IBS drabbar ungefär 1 av 5 personer och kan uppstå när mat passerar genom tarmen för snabbt eller för långsamt. Man kan också ha känsliga nerver i tarmen, inte tåla vissa typer av livsmedel eller vara stressad. IBS kan orsaka magkramper, magsmärta, svullen mage, diarré eller förstoppning. Dessa symptom kommer och går och kan pågå i dagar, veckor eller månader. Prata med din läkare som kan föreslå en behandling som passar dig.

Laktosintolerans
Laktosintolerans uppstår när vi inte tillverkar tillräckligt med laktas, det enzym som behövs för att bryta ned och smälta mjölksocker. Varningstecken är mycket gaser, diarré, uppblåsthet, magont eller illamående efter att ha ätit mejeriprodukter som innehåller laktos – bland annat mjölk och ost. Prata med din läkare om du misstänker att du är laktosintolerant.

Glutenintolerans
Glutenintolerans, eller celiaki, uppstår när ditt immunsystem reagerar på gluten som finns i många livsmedel. Det kan orsaka symptom som gaser, uppblåsthet, förstoppning, diarré, viktminskning och hudproblem. Det drabbar cirka 1 av 100 personer och är ofta ärftligt. En läkare kan diagnostisera celiaki med ett blodprov.

Prata alltid med en läkare om besvären begränsar dig i vardagen trots förändrad kost. Har du symptom som smärta, diarré, blodig avföring, ofrivillig viktnedgång eller minskad aptit ska du också vända dig till vården.



Av Anneli Gustavsson - 8 oktober 2020 17:17


Jag är ju så sugen på att baka men jag har ju ingen plats.. Så nu fick mamma lite plats inne i sin frys då passade jag på att baka en kaka som jag aldrig har gjort innan. Den var jättelätt att göra men jag ska nog ta 1½ sats i kakan så det blir lite mer höjd på den.. 

 

         

 

 

Receptet;  175* i mitten av ugnene i ca 15 minuter. 

 

3 ägg

3 dl socker

3 dl mjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker,, men jag ska ta lite mer nästa gång

1 dl varmt vatten,,låt det svalna lite innan du blandar i det.

 

Vispa ägg o socker poröst innan du har i dom andra ingredienserna. Häll ut det på en långpanna som du har bakplåtspapper på.. Sen in i ugnen i 15 min,, känn så att stickan är torr.

 

              

 

Glasyren;

 

100 gr margarin/smör

1½ dl ljus sirap

1 stor blockchoklad

6 dl rice crisp från Kellogs

 

   

 

Dela chokladen i mindre bitar. Smält smör, sirap o chokladen.. Till rice crispen o rör om försiktigt så att dom inte går sönder.

 

Häll över det på kakan ganska snabbt för det stelnar ganska fort. Låt kakan kallna helt innan du fryser in den eller äter upp den =) Det blev 28 stycken goda,, underbart goda kakor =)

 

Jag smakade först inte på kakan det fick mamma göra o den fick godkänt,, farligt gott sa hon.. Roligt när man lyckas.. Så nu finns kakorna inne hos mamma, får se om jag har några kvar sen =)

 

Så nu är det bara att baka på =) Hoppas att det ska smaka..

 

 

 

Av Anneli Gustavsson - 7 oktober 2020 18:28


Idag har jag pratat med min läkare o jag ska få låna hem en blodtrycksmätare o ha den i 1 vecka pga att jag hade hög puls o högt undertryck.. Jag vill ju inte börja ta medicin om jag inte behöver det.

 

Sen ställde jag lite frågor som jag fick svar på. Bla,,, när det gäller mina barnbarn. Som det är nu så ska jag ta det försiktigt när/om jag träffar dom o dom ska inte sova över hos mig, ja det var så läkaren sa till mig. Att träffa andra ska jag oxo passa mig för, men som han sa att han inte kan förbjuda det.

 

Jag ska fortsätta dricka mitt pulver på morgonen. Det var ingen fara med att äta mjöljprodukter,, jag äter ju keso, kvarg o hallon på morgonen o kvällen,, det är så gott.

 

Sen får jag se hur det blir med mitt bråck, när Eksjö hör av sig men jag tror inte att det blir detta året.. Har ju även fått 3 tider till hudmottagningen så jag ska göra pricktest på ryggen för att se om det kan ha nåt med mitt eksem att göra ?  Ja allt är som det ska med värk mm så det är bara att tuta o köra som jag gör men jag ska vara försiktig när det gäller coronan,, ja jag vet att det gäller alla,,, även Trump =)

 

Har varit o handlat lite oxo både på Konsum o Ica... Sen hem o plocka upp allt,, o göra en sallad.. Köpte lite avokado som var billigt men dom var väldigt små..

 

 

 

Jag håller ju på att sticka handledsvärmare till Rohde,, så när jag tittade i kassen med stickorna hittade jag den här tröjan.. Den stickade jag 86 till sonen, han var kanske 6 mån när jag stickade,, jag har flera som jag har sparat. Det var lite roligt att se den igen,, fick lite minnen att tänka på.

 

   

Hittade detta spindelnät i garaget,, men det får vara kvar. Jag kan ju inte förstöra nåt sånt här heller.. Tänk vilken tid det måste ta att göra detta..

 

   

Jag skalade av kärnan o satte dom i vatten,, får se om dom tar sig. Det tar en jädrans tid innan det händer något. 

 

 

Vad är detta ?? Jo,, jag fick den här men då var den pytteliten. Det är ett citronträd eller ska bli,, hoppas jag.. Den har vuxit o blivit större o jag har klippt av den så det har kommit skott på sidan plus att jag har sparat den jag klippte av o har satt den i vatten. Får se om det blir några rötter på den, annars slänger jag den.  Jag planterade om den här för den hade knappt någon jord så jag hoppas att det kommer att gå bra nu.. Jag hade även sparat 5 stycken kärnor från en citron så jag satte dom direkt i jorden.. Får se om det blir nåt av dom. Det kan vara lite roligt o se om det händer nåt, men man får ha tålamod..

 

Ja det var min dag. Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

BE SAFE ♥

 

Puss I Pannan ♥

 

 

 

Av Anneli Gustavsson - 6 oktober 2020 17:02



Många har fina båtar som dom är ute med under hela sommaren. Man ser hur dom lägger ut fina bilder o filmer på bla fb så man kan ju inte annat än att bli lite sugen på att kunna få ha en alldeles egen liten båt.. 

 

Man behöver ju inte köpa alldeles nya båtar,, man kan ju börja med begagnade båtar nära Göteborg. Dom har så läckra båtar o visst kostar det.. Man man kanske vinner nån gång,, det vet man ju aldrig.

 

  

Den här tex,, Flipper visst är hon läcker.. 3 separata sovutrymmen, kök o badrum, vad mer kan man begära =)  Ja ok pengarna fattas ju men man kan ju se ut nån i fall man skulle vinna. Då vet man ju vart man ska lägga pengarna på..

 

Tänk att få ta med sig barnbarnen ut på havet o bara vara, bara njuta.. Fiska lite o ha det gott. Ja det skulle faktiskt vara mysigt att få göra nåt sånt här tillsammans. 

 

Det kan ju bli en "liten" båt =)

 

Av Anneli Gustavsson - 6 oktober 2020 10:00


 

Marcus Oscarsson

 

Virussmittade President Trumps korta bilresa utanför sjukhuset med syfte att vinka till sina fans blir nu kraftigt utskälld av överläkare James P Phillips, expert i katastrofmedicin vid George Washington University och anställd vid Walter Reed Medical Center där presidenten är inlagd.

 

– Samtliga personer som befann sig i fordonet under den fullständigt onödiga rundturen måste nu sätta sig i karantän under 14 dagar. De kan bli sjuka. De kan dö. På grund av politisk teater. Beordrade av Trump att sätta sina liv i fara. Detta är galenskap, anser överläkare Philips.
 
En rad andra läkare runt om i USA riktar skarp kritik mot Trumps agerande och menar att Trump sätter säkerhetsagenternas hälsa på spel bara för att få vinka åt några fans.
– Varför har USA fler covid 19-fall och dödsfall än något annat land i världen. Därför att de som ställde till med detta är samma personer som leder vår pandemiinsats, anser Craig Spencer, chef vid Global Health in Emergency Medicine vid Columbia Medicine University.
 
 
ANALYS
Donald Trump ställer till det för sig själv och sitt eget parti Republikanerna pga sitt agerande och kan därmed komma att tappa ytterligare i mätningarna. Han behöver istället göra följande:
1) Bli frisk.
2) Fokusera på sakfrågor, tex brottsligheten och ekonomin där han har förhöjt förtroende hos viktiga väljargrupper.
 
Trumps nuvarande agerande är under all kritik och man undrar vad hans rådgivare tycker. Det kan väl ändå inte finnas någon som anser att det är lämpligt att åka runt i en bil tillsammans med personer som riskerar att smittas av en dödlig sjukdom bara för att man ska vinka till folk som viftar med flaggor utanför sjukhuset. Trumps kampanj är utom kontroll för närvarande.
 
 
 
Jag förstår inte hur Trump kan få den allra bästa behandlingen,, vården när ingen annan får den ?? Vad är det för skillnad ?? Skillnad på folk o fä ??
Att han nu går ut med att det inte är nån fara,, att han mår bättre än vad han har gjort på 20 år... Satans stolle !!!
Att han sen utsätter sina medarbetare för Coronan. Vad f-n tänker han med ???
Att åka runt i bilen bara för att vinka till sina "fans".. Bara en IDIOT kommer på nåt sånt.. 
Det värsta är att han kommer troligtvis bli omvald igen,, det är skrämmande,, fruktansvärt skrämmande. Någon borde sätta stopp för det hela,, ta bort honom,, man borde kunna ta den makten o peta honom o sätta dit någon som är mänsklig..
Många tror att detta är ett litet "jippo" inför valet men jag undrar om han skulle få med sig alla inom vården att "ljuga" för honom ?? Men vem vet när det gäller honom ??!!...
 
 

Av Anneli Gustavsson - 5 oktober 2020 10:15


Igår började jag ju sticka åt Rohde,, hon vill ha handledsvärmare. Ja det blir inga tjusiga saker utan det blir bara rät o avig så det är inte svårare än så.. Men jag hann inte sticka många varv förrns mitt finger gick sönder.

 

 

Jag kände hur det började svida men tittade inte först.. Men sen såg jag att jag hade fått en spricka så jag fick sluta sticka.. Men idag tog jag på mig plåster o fortsatte att sticka lite till.

 

 

 

Men snart ska den här vara klar sen är det bara att sy ihop den.

 

 

 

I går var det ju även varit kanelbullens dag så det fick bli en kanelbulle,, det var såååå gott. Jag skulle kunna äta hur många som helst men det gör jag inte.

 

Helgen har varit lugn förutom att jag bakade bullarna till mamma. Nu ska jag lägga mig o jag kommer nog att somna snart.

 

Hoppas att ni har haft en bra helg där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

BE SAFE ♥

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Translation

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

46 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

WEBDESIGN

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ NEO PÅ INSTAGRAM

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM.

 

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

VEM HAR NAMNSDAG ?

 

Klicka på bilden så ser du Vem som har Namnsdag.

 

MINA AVSVALNINGSGALLER.

 

HÄR KAN DU KÖPA AVSVALNINGSGALLERNA SOM JAG ANVÄNDER. KLICKA PÅ BILDEN.

 

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Don't Say Goodbye

 

Klicka på bilden ♥

 

Precious Child - Gone To o Soon.

 

EN UNDERBAR LÅT.

Klicka på bilden.

 

MAMMA.

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

A STAR IS BORN.

 

KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

MAMA - IL DIVO

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

EVA CASSIDY

 

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER NI TILL EN UNDERBAR SÅNGERSKA.

 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15 16
17
18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28
29
30 31
<<< Oktober 2020 >>>

Tidigare år

Arkiv

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Skapa flashcards