Mitt Nya Liv

Alla inlägg under september 2020

Av Anneli Gustavsson - 10 september 2020 13:24


Jag köpte för ett tag sen lakrits,, jag skickade efter det på nätet o sen hade jag grädde som snart skulle gå ut så då ville jag göra nåt gott.

 

Jag hittade detta receptet i en tidning en gång i tiden men har inte haft lakrits hemma.. Jag trodde att den skulle bli annorlunda i fyllningen,, liksom lite mer dallrig men den blev mer som en god glass.. Ja det var jättegott, farligt gott o den fick godkänt av mamma oxo =)

 

Du ska ha en form med 24 cm som du lätt kan ta ut den från.

 

Receptet; 200* i mitten av ugnen i 5 min. Låt svalna helt. Till 8 portioner

 

250 gr digestivekex

75 gr smält smör.

 

 

Fyllningen;

200 gr färskost, jag hade philadelphiaost

2 äggulor

1 msk lakritspulver ( nästa gång ska jag ha i lite lite mer pulver )

1½ dl strösocker

2 dl vispgrädde

Man kan ha i lite svart hushållsfärg om man vill, det hade inte jag.

 

Du kan garnera detta med hallon eller nåt annat gott..

 

 

 

 

 

 


 

   

 

Först ska du smula kexen, antingen i en matberedare eller som jag gjorde med en kavel. Jag la kexen i en plastpåse o det gick jättebra. Sen blandar du det med det smälta smöret.

 

 

 

Tryck ut kexblandningen så att den täcker botten lite upp på sidorna oxo. Sen in med den i ugnen,, mitten på 200* i 5 min.

 

 

 

Vispa färskosten tillsammans med äggulor o lakritspulvret i en bunke. Vispa sedan äggvitorna i en annan bunke tillsätt sockret lite i taget tills det blir fast. Ta ut äggen så dom är rumsvarma.. 

 

Vispa grädden fast i en annan bunke. Ja det blir 3 bunkar men det blir bra =)

 

 

 

När du har gjort detta så blandar du grädden med färskostens blandning o sedan allt tillsammans med marängen.. Häll det i formen o sätt in det i frysen i minst 4 timmar. Jag tog ut det efter 4 timmar o det hade inte satt sig riktigt men idag nu när jag kollade så var det som det skulle. Har dock inte smakat på det idag men det är fast o fint.

 

 

In i frysen i 4 timmar,, den som väntar på något gott,,, väntar alltid för länge =)

 

Den ser väl ganska god ut =) Den höll ihop i alla fall.

 

   

Jag älskar lakrits i alla former.. Så detta blev faktiskt ganska gott, men jag tror att jag kan ha i lite mer pulver nästa gång.. Eller så gör jag nåt annat gott =)

 

Om du känner för att göra den här så får ni gärna säga vad ni tyckte,, om den gick hem hos dig oxo..

 

Ha en fin dag ♥

 

 

 

Av Anneli Gustavsson - 9 september 2020 13:33


Inatt har jag inte sovit mycket. Vaknade redan vid 5-tiden,, men somnade lite vid 8-tiden o sov lite till o från.. Det regnar ute o är riktigt grått,, men nu har väl hösten kommit för att stanna antar jag. Igår var det riktigt skönt ute,, ja det började blåsa lite på förkvällen men annars var det gott väder.

 

Igår hade jag sällskap,, ett busigt, mysigt sällskap =)

 

 

Lille Rufuz 1½ år var hos mig.. 

 

 

Det fick gå undan när jag skulle ta korten för han tittade hit o dit så huvudet blev suddigt..

 

 

Han kan verkligen busa men han kan även komma ner i varv o bara mysa o sova.. Han tycker om att ligga nära..

 

Han har sammetslena öron o det är så mysigt att bara gosa med dom =)

 

 

Vi tog första promenaden o det gick bra. Han var duktig, det fanns ju väldigt mycket att nosa på o det fick han göra.. 

 

   

Han var så duktig o hjälpte mig att ställa in smutsdisken =)

 

 

Han tackade även mamma för morotskakan som han fick av henne när vi fikade =)

 

Ligga fint kan han oxo o han lyssnar bra när vi är ensamma annars blir han så glad när vi är fler.. Ja han är en tonåring =)

 

 


 
  Ida sa att han kommer säkert att testa dig nu när ni går ut men då kan du sätta kopplet på "detta" sättet o det gjorde jag efter en stund o det gick hur bra som helst.. 

 

Det var riktigt roligt med sällskap o han är faktiskt en "LITEN" knähund.. Nä,, han vet bara inte om att han är så stor som han är hahahaha.. Men det går bra, han lyssnar på mig o gör som jag säger åt honom att göra ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 7 september 2020 17:20


Nä,, smärta är verkligen inte roligt. Jag har kronisk smärta,, dygnet runt. Jag har fibromyalgi o musklerna vilar aldrig,, inte ens på natten. Att sova är många gånger inte det lättaste men med lite hjälp så går det.. 

 

Jag har en rullator som jag kan ta till om o när det behövs,, den är jag så glad för att jag har även att det är sällan jag har den. Jag är glad så länge jag klarar mig utan.

 

Sen har jag problem med mina handleder o har även handledsskydd o det är så skönt att få dra åt så det nästan känns som att någon står o håller om handleden på mig,, det gör ontskönt.

 

Men dom jag har nu är så slitna så jag måste ha nya.. Jag hittade faktiskt en sida med både handledsskydd tumortos... Jag har ju även ont i mina tummar så jag brukar massera dom då skulle det vara skönt med dessa skydd..

 

  

 

Titta vad skön den här handledsortosen ser ut.. Den skulle jag vilja ha.. Just det här med att man kan dra åt så mycket man själv vill,, att få spänna till det så man riktigt känner att den gör nytta.. Ja det var ett tips till dig.. 

 

Av Anneli Gustavsson - 7 september 2020 14:11


Förra veckan beställde jag ju en ny mobil o den fick jag i fredags så nu har jag ju fått "köra" in den med allt vad som behövs.. Lite strular det o det gör det alltid för mig när jag ska göra nåt nytt. Men jag ska få ett nytt sim-kort så jag hoppas att det ska bli bättre.. Det går inte att ringa till vissa utan jag måste försöka många gånger innan den "kopplar"... Men annars verkar den jättebra..

 

Jag klarar mig inte utan ett fodral till den för jag bli så fipplig o fumlig o jag är rädd att tappa den. Dom är så hala utan nåt fodral o jag vill ha mina kort i den oxo,, jättesmidigt.

 

Jag tittade runt lite o sen bestämde jag mig för en som var så fin.. Ja jag beställde den i fredags eftermiddag o har redan fått hem den.. Jag beställde den gråa,, men jag tycker nog att den går lite mer åt det bruna hållet ??

 

     

Min soffa är grå,, o fodralet går mer åt gråbrun.. Men det spelar ingen roll för jag är riktigt nöjd o den var billigare än vad jag hade räknat med. 

 

Skalhuset har så många fina skal/fodral så ta en titt där =)

 

Nu ska jag fixa lite i köket.. Ha en fin dag där ute ♥

 

 

 

 

Av Anneli Gustavsson - 6 september 2020 16:01


Hur kan man vara så fruktansvärt elak ?? Det spelar ingen roll om det gäller människor eller djur... Den här gången handlade det om en liten hund.. 

 

En stackars liten hund som blev lämnad på ett hunddagis där ägarna trodde att hunden skulle vara säker o bli väl omhändertagen.. Tänk att få se hur ägarens hund blir behandlad,, hängandes i sitt koppel,, släpandes i luften på detta sättet... 

 

Dagiset gjorde rätt som anmälde detta,, det betyder i alla fall att det finns seriösa människor där som ser till hundaranas bästa. 

 

Jag skulle blir förskräckt om jag såg att någon hade behandlat min Teddy på detta sättet.. Jag hade nog klappat till människan. Nä det hade jag väl inte gjort men jag hade velat göra människan illa,, så som denne gjorde min hund illa.. 

 

Hade jag sett nåt sånt här så skulle jag anmält det direkt utan att tveka. Ser man något så ska man om man kan filma för att ge "bevisen" till polisen eller vad det nu skulle vara. 

 

Vad är det som gör att en människa blir elak ?? En människa eller ett djur föds inte elakt,, det är något som blir med åren. Det spelar ingen roll hur man har det hemma, man ska ändå inte ta med sig det till jobbet eller till något annat. 

 

Så, ser ni något så filma, anmäl direkt.

 

Ni kan se filmen HÄR

 

 

Av Anneli Gustavsson - 6 september 2020 12:30


Har varit så sugen på fisk igen men inte vetat om jag ville ha lax eller vit fisk ? Det blev i alla fall vit fisk i bakplåtspapper,, det är så gott med min lilla röra till.

 

Recept;  200* mitten av ugnen i ca 40 min.

1 pkt vit fisk

1 lök som jag skivade tunt

1 pkt färska champinjoner

1 mindre zucchini som jag hackade i bitar

2 strutar rädiskor

1 ägg / fisk, kokt

Sweet chilisås

Salt o Citronpeppar

 

Sås

Creme fraiche  (stor)

2-3 köttbuljongtärningar

3-4 vitlöksklyftor som jag skivade tunt

Blir såsen för tjock så kan du ta i lite mjölk

 


 

Jag hade inte i rödbetorna o paprikan, vet inte varför jag valde bort det ?


 

Jag hackar ner allt o låter det fräsa en stund till det har gått ihop.. Hade i lite sweet chilisås oxo,, plus att jag hade i lite av såsen...


 

Jag har salt o citronpeppar på fisken innan jag lägger på röran.


 

Jag har på ganska mycket,, det är gott o det gör inget om det inte ligger kvar på fisken.


 

Har kokat ägg som jag skivar upp o har på fisken oxo. 1 ägg / fisk.


     

Jag hade en apelsin kvar så jag tog både en skiva apelsin o en skiva citron..


 

Viker ihop bakplåtspapper.


   

Sen lägger jag det i folie oxo ,, in i ugnen på 200* i ca 40 min.. Fisken var knappt tinad.


 

Det blir mycket god sky om man vill ha det.. 


 

Serverade jag med potatis..


   


Jag gör en sås på creme fraiche, köttbuljongtärningar o vitlök som jag skivar tunt.

 

Smaklig Måltid =)

 

 

 

 

Av Anneli Gustavsson - 4 september 2020 19:17


Det har varit en väldigt långtråkig dag med mycket värk. Natten var hemsk så jag hoppas att den här natten blir bättre.. Ja, hoppas kan man ju göra,, det kostar ju inget.

 

Har fixat lite med min nya mobil idag,, det strular lite så det är tråkigt. Har pratat med Telenor ,, först en mycket trevlig tjej som hjälpte mig ,, sen la vi på.. Men det var lite mer som strulade så jag ringde upp igen o han kunde inte hjälpa mig så jag fick ringa till Samsung o dom kunde inte så mycket heller,, men den ena saker fixade jag själv.. 

 

Jag fick ringa tillbaka till Telenor igen för när jag ska ringa ut så går det inte,, då kommer detta meddelande upp ;

 

 

Det kan bero på mitt sim-kort o det hoppas jag att det är, Telenor ska skicka ett nytt o dom tänkte först ta betalt för det men det sa jag ifrån. Detta får dom faktiskt hjälpa mig med. 

 

Det som är lite tråkigt är att man inte längre kan ta sin puls eller kolla stressen som man kunde under Samsung Health,, men det gör ju inget, jag får vänja mig att vara utan.

 

Huvudsaken är ju att jag kan ringa o göra allt annat.  Men,, just nu är det lite svårt att ringa,, innan när jag skulle ringa till mamma så fick jag ju upp detta meddelandet så på 7;e försöket gick signalerna fram.. Det blir nog bra.

 

Nu till skalet... Jag har kollat runt lite på olika fodral ,, plånboksfodral som jag vill ha till min Samsung Galaxy S20 plus..

 

 

Jag såg först detta fodralet o tyckte att det såg läckert ut.. Men man ser inte baksidan om den har en öppning för kameran.. Alla har ju inte det utan man får ta ut mobilen från fodralet o det vill jag inte ha. Jag har skrivit till dom men dom har inte svarat ..

 

 

     

Så jag hittade sessa.. Jag bestämde mig direkt vilken färg jag ville ha, men jag frågade ändå mina vänner i min fb-grupp... Den kostar "bara" 189 kr ingen frakt på Skalhuset... Det fanns mer att titta på som var fina, men det blev den här. Det skulle ta mellan 1-3 arbetsdagar men nu är det ju helg. Jag har redan fått mejl att dom har skickat den idag,, ca 1 timme efter jag hade beställt den så det är snabba ryck. Jag betalar när jag har fått den på klarna,, smidigt till tusen.

 

Ni får ha en fin kväll o en Trevlig Helg där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar. 

 

BE SAFE ♥

 

Puss I Pannan ♥

 

 


Av Anneli Gustavsson - 4 september 2020 10:30


God morgon där ute. Hoppas att natten har varit bra.

 

Själv har min natt varit riktigt jobbig med mycket värk o sen fick jag inte in mammas katt heller förrns kvart över sex. 

 

Igår kom min nya mobil o jag blev så glad.. Men det är ju alltid mycket fix o trix innan man kommer igång.. Jag fick ringa till Telenor så tjejen var så gullig o hjälpte mig med lite olika saker. Men vi fick inte igång bank-id men det hjälpte banken mig med sen så det funkar oxo.

 

Alla lösen som jag har är inte lätt att komma ihåg o även att jag kommer ihåg o skriver in rätt så säger den att det är fel. Men det funkar på datorn o laptopen men inte på den nya så då får jag ju skaffa ett nytt o hålla på så.. Den förde ju in precis allt från den gamla till den nya så det var så skönt,, annars hade jag fått sitta o pillat med det en o en men det hade ju funkat det oxo.

 

Alla mina appar som huller om buller så bara det tog ju tid att lägga dom rätt,, ja som jag vill ha dom.  Jag höll på i flera timmar o det kanske är det som gör oxo att jag har sån värk nu o hade i natt. Så nu är det bara att hoppas att den ska funka. Ska bara hitta ett plånboksskal till den,, jag har sett ut ett men jag har skrivit till dom o frågat hur den ser ut på baksidan för det får man inte se på bilden.

 

 

Detta är det jag vill ha o det är ett bra pris på den oxo.. Jag är glad för den sladden som jag laddar den med,, ja den gamla funkar även till den nya så jag slipper köpa en ny för den var inte billig. Den är på 3 meter har jag för mig så den är jag rädd om.

 

   

 

Ja så här ser den ut.. Den fanns bara i svart o grå,, men jag valde svart.. 

 

Ja, det var det de... Ni får ha en fin dag där ute.. Var rädda om er o varandra. 

 

BE SAFE ♥

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Translation

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

46 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

WEBDESIGN

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ NEO PÅ INSTAGRAM

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM.

 

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

VEM HAR NAMNSDAG ?

 

Klicka på bilden så ser du Vem som har Namnsdag.

 

MINA AVSVALNINGSGALLER.

 

HÄR KAN DU KÖPA AVSVALNINGSGALLERNA SOM JAG ANVÄNDER. KLICKA PÅ BILDEN.

 

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Don't Say Goodbye

 

Klicka på bilden ♥

 

Precious Child - Gone To o Soon.

 

EN UNDERBAR LÅT.

Klicka på bilden.

 

MAMMA.

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

A STAR IS BORN.

 

KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

MAMA - IL DIVO

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

EVA CASSIDY

 

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER NI TILL EN UNDERBAR SÅNGERSKA.

 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Arkiv

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Ovido - Quiz & Flashcards