Mitt Nya Liv

Alla inlägg under september 2020

Av Anneli Gustavsson - 13 september 2020 19:08


Ja nu har jag äntligen tagit mig i kragen o bakat det berömda cloud breadet.. Det har ju slagit igenom på tik tok o man ser o hör det överallt..

 

Det ser så himlans gott o fluffigt ut så jag kunde inte annat än att baka det oxo för jag ville veta hur det kändes o självklart hur det smakade... 

 

Det är inte många ingredienser 3 stycken,, 4 om du vill ha lite färg på det.. Jag hade bara rött hemma så det var det jag tog.

 

Sätt ugnen på 150*.. Mitten på ugnen i ca 25-30 min.. 

 

Receptet hittade jag självklart hos Camilla Hamid.

 

Sätt på ugnen 150*,, ta ut äggen så dom är rumsvarma.. 

 

3 äggvitor

10 gr majsstärkelse

30 gr strösocker

Färg om du vill färga det.

 

 

Det är som sagt va inte många ingredienser.. 

 

 

Den färgen köpte jag på Ica o den funkade jättebra.

 

30 gr socker

 

   

10 gr majsstärkelse.

 

 

Jag vispar först äggvitorna så det blir lite skummigt i en skål.

 

 

Sen tillsätter jag resten o vispar till en fast maräng.

 

Den blir toppig, blank o fin.

 

   

Hade i min röda färg, vet inte riktigt hur mycket jag tog. Men ta lite i taget så det inte blir för mycket.

 

Man kan klicka ut det på ett bakplåtspapper eller spritsa ut det.. Det funkar jättebra att bara klicka ut det.

 

 


 


Så här blev resultatet. Det blev "studsigt" o riktigt mysigt att trycka på =)

 

   

 


 

Efter ca 25 min blev det så här. Det fick svalna innan jag bröt isär det..


 

Nu var jag riktigt nyfiken på hur det smakade.. Det var riktigt kladdigt så jag tog på mig plasthandskar o smakade.. Det var fluffigt o när jag smakade så smakade det mest ägg o det var en konstig konsistens. Det var både äckligt men ändå lite gott.. Men det är absolut inget som jag kommer att bjuda på.. Jag hade fått för mig att det skulle smaka som vanlig god maräng,, men det gjorde det inte =)

 

Jo ,, jag gick in till mamma så hon fick smaka en bit.. Men,,, hon tyckte inte om det o det var precis vad jag trodde att hon skulle säga =)

 

Rohde ska få smaka oxo,, har sparat lite till henne ,,, resten slängde jag. Jo det gjorde jag för som jag sa så bjuder jag inte på detta. Det kanske kan vara roligt att göra med bröderna bus o ha lite smak ovanpå som tex kakao eller nåt annat gott..

 

Det var bara en rolig grej o jag var tvungen att stilla min nyfikenhet.. 

 

Som sagt va så var detta bara en rolig grej =)

 

Prova den gärna o säg i såna fall vad du tyckte om den =)

 

 

  

Av Anneli Gustavsson - 13 september 2020 13:50


Såg av en slump nu att det sker lite ändringar på bloggen. Hoppas att det ska funka bättre nu.

Det är statistiken som har ändrats.. Nu kommer dom säkert att fixa så det blir en säker adress till den oxo så man kan ansluta den till bla fb.. Fb har inte tagit emot den adressen dom har men det blir kanske bättre sen.

 

Så här ser statistiken ut.

 

     

Man kan välja på dom olika som man kunde innan oxo men det lite annorlunda ut.. Här får du hålla muspekaren över för att se exakt hur många besökare du har haft..

 

 

 

Här fyllar du bara i Ja i summan för att få det synligt. Det verkar som att man får ändra det för varje gång men det kanske inte ska vara så..

 

 

Du kan även ändra till fler grafer..

 

 

 

  

Av Anneli Gustavsson - 13 september 2020 12:22

 

Jag har en fluga som husdjur o har haft ett bra tag, den lilla flugan fick en knöl på vänstra sidan av sin mage så jag fick åka till veterinären med den men det var inget farligt. Men veterinären sa ändå att det var bra att jag åkte in så dom fick undersöka den. Jag blev så glad att det inte var nåt.
 
Sen senare på kvällen skulle jag ha folk hos mig så jag var o handlade innan men glömde köpa potatis.. Men det märkte jag inte förrns det var dags att skala dom ... Så jag fick panik, sprang in till mamma, upp till grannarna o när jag kommer ner igen så är det full med kackerlackor på golvet o sonen som då var liten gjorde inget så jag började skrika på honom att han skulle få upp dom. Då tog han locket till stekpannan som var kladdigt o försökte få tag på dom men då blev det kladd på hela golvet i stället så jag blev arg.
 
Men då kom jag på att jag kunde ha ris o när jag skulle se efter om jag hade det så såg jag att mitt besök hade kommit o det var hon som hade köpt såna där skämt saker som var kackerlackorna..
Ja mer mer vet jag inte, om det blev nån mat eller inte för här vaknade jag..
 
Jag förstår inte var jag får mina drömmar ifrån ? Visserligen så älskar jag djur o tar gärna hand om dom, men jag vet inte om jag skulle åka in till veterinären med en fluga för det är riktigt dyrt =)
Ris har jag nog ingen hemma för det är många år sen jag lagade mat med ris,, är inte så förtjust i det,, jag älskar ju potatis..
 
Det är konstigt hur man får till sina drömmar.. Betyder dom nåt ? Varifrån kommer dom ??
Det sägs ju att det är intryck under dagen som kommer fram på natten,, men jag har inte haft nån svullen fluga.. Jo,, när jag åkte till VC i fredags så var det en fluga som var innestängd i mammas bil som jag slet med att få ut ,, men det kan väl ändå inte ha nån koppling till det =)
 
Önskar en fin söndag. Var rädda om er o varandra.
 
BE SAFE ♥
 
Puss I Pannan ♥
 
 
Av Anneli Gustavsson - 12 september 2020 22:26


 


Kan du gissa vad bilden föreställer ??  

 

 

Av Anneli Gustavsson - 12 september 2020 14:27


Lurad på kärlek o miljoner ... Ja det händer mer än man tror.. När man går ut på nätet för att träffa en seriös partner så tror man ju gott om dom.. Man är inte misstänksam för varför ska man vara det ?  Alla är väl genomsnälla människor ?? Eller ??

 

Det är så mysigt o kärleksfullt i början så man tror ju på allt vad personen säger.. Personen i fråga vet precis vad som gör en knäsvag o blir ännu mer förälskad. Man får blommor skickad till sig o känner sig som den gladaste kvinnan i hela världen.

 

När man har pratat ett tag så kanske man börjar ringa till varandra, skicka fler bilder på sig själv,,, men aldrig nånsin ett videosamtal... Varför ?? Jo för att dom påstår att kameran i mobilen är sönder eller att dom inte har skype mm... Bara detta borde vara en varningssignal..

 

Detta är oftast män från "militären" i USA... Många vill kunna åka hem på en permis men det kommer att kosta dom pengar så då behöver dom hjälp med det för dom har inte tillräckligt just då så därför ber om om en liten slant så dom kan komma o hälsa på dig. NEJ,,, skicka inga pengar,, dom behöver inte alls betala för att få permis.

 

Många säger att dom kommer från USA men att dom jobbar i Sverige.. Dom träffas tex på tinder o fortsätter att prata vidare i telefonen.. Mannen var tvungen att utföra ett jobb i Malaysia o hon fick se hans kontrakt samt flygbiljett så hon skulle tro honom.. Den här kvinnan som det gäller fick vad hon trodde var alla uppgifter till den här mannen för att kolla upp om han hade fått in pengar för sitt sålda hus.. Hon fick hans hemliga inloggning till hans bankkonto o där såg hon att det stod husförsäljning o att pengarna fanns men efter en stund så kom det bara upp ERROR o hon blev rädd för allt försvann. Han sa till henne att det inte var nån fara, att stänga ner allt o han skulle ringa upp sin bank. Han ringde tillbaka o var allvarlig o sa att dom hade upptäckt att en okänd Svensk hade försökt logga in på hans konto, så dom spärrade det. Den här mannen blev kvar i Singapore, där han inte hade några pengar så han frågade henne o frågade hur mycket pengar hon hade så hon sa ju det till honom 20.000 kr då han skrattade o sa att det inte var mycket pengar. Men han frågade om han kunde få låna dom så hon lånade ut dom till honom.. Men,, hon gav honom lillfingret o det skulle hon inte gjort för nu tog han hela handen. Nu ville han att hon skulle ta ett lån till honom.. Hon ville inte göra det men tog lån ändå ( hon hade aldrig tagit lån tidigare ) .. Han fortsatte att tala om för henne vilka lån hon skulle ta o hon fortsatte. Hon gjorde som han sa. Han lovade ju att hon skulle få tillbaka alla sina pengar när han kom hem till henne för hon hade ju sett att han hade pengar på sitt konto på banken... Javisst,, det var ju inte nåt riktigt konto men det trodde hon ju att det var. Hennes skulder ökade till 6-siffrigt hos 12 olika långivare. Han lovade att hon skulle få världens överraskning när han kommer till flygplatsen o det trodde hon oxo på,,, ja men hon var ju kär. 

 

 

Romansbedrägerier är rent ekonomiskt den största bedrägeri i Sverige.  I snitt blir varje offer av med 370.000 kr,, uppklarade är lika med noll.

 

Dom sitter ofta i ett call center, där dom har ett manus där dom har frågor o svar dom ska gå efter.. Dom känner av hur samtalet ska gå o även vilka länder dom ska öppna upp konton där polisen inte kan komma åt dom. 

 

Man känner en STOR skam att ha blivit lurad på detta sättet.. Många vågar inte prata om det,,, men gör det. Låt det komma ut,, anmäl även om det kanske inte leder till nåt gripande.

 

Det finns ett par till i den här berättelsen som går på svt 1 Lurad på kärlek o miljoner. Ni kan se den HÄR .. Det handlar om hur dom blir bedragna o hur lätt det är. Hur lätt det är att ta lån, snabblån o du kan visst ta hur många lån som helst.. Detta borde inte kunna vara så utan det skulle finnas ett stop nånstans.. 

 

Se upp med bedragare. När jag började använda nätet så hade jag massor som skrev till mig, som försökte fjäska o tro att jag skulle gå på detta. Många bad om pengar. En skrev att han precis hade blivit rånad när han var på väg hem från sitt jobb o hade fått lön så alla hans pengar var borta. När jag sa att jag inte hade pengar, att jag bara hade en pension så blev han elak o sa att jag skulle ta lån vilket jag aldrig skulle göra.

 

Tyvärr finns det alldeles för många som går på detta. Många är ensamma, har inga andra o blir överlyckliga över att någon skriver till dom. Är det för bra för att vara sant,, då är det för bra.. Man kanske inte kan säga att man är lättlurad utan att man är så godtrogen.

 

Ta ALDRIG några lån. Ge ALDRIG ut några pengar.. Skulle du "träffa" någon via nätet så se till så att ni videochattar så du får se personen i fråga mer än en gång.. Lyssna på rösten så att den stämmer med det du har hört innan. Ta reda på saker o ting. Kolla upp. Kolla upp fotot på nätet mm. Var frågvis o kom ihåg vad dom har svarat, se så du får samma svar igen.

 

Var för siktiga. LÄMNA ALDRIG UT DINA KONTONUMMER ELLER NÅGOT ANNAT. Anmäl alltid. Prata med någon..

 

 

Här träffar man några som lurar sina "kunder" dom vill inte kalla dom offer för dom delar med sig av sina pengar.

 

          

  

 

Här finns en sida med många som har lurat andra. Det finns även en på Svenska

 

HÄR..

 

 

Av Anneli Gustavsson - 11 september 2020 19:15


Jag har gått nu ett bra tag med tryck över bröstet, svårt att andas ibland. Hjärtklappningar, stickningar ut i vänstra armen, tryck i huvudet o yr. Jag glömde ju säga till läkaren att jag ofta får hjärtklappningar när jag har ätit o det fick jag jämt förra året när jag var så sjuk.

 

Jag har väl sagt ett tag nu att jag ska ringa o rådfråga men har tyckt som så att det är alltid nåt med mig o jag orkar inte med mer nu..

 

Men jag ringde i alla fall o hon sa att jag absolut måste komma o kolla upp detta. Så nu har jag varit hos läkaren. Först tog dom EKG på mig o det visade lite avvikande på hjärtat. Dom tog blodtrycket o undertrycket var ganska högt 155/97 o pulsen låg på 79 så det var lite högt oxo.

 

Jag tog upp med sköldkörteln om det kunde vara nåt med den, men hon såg att jag hade tagit prov på den för ca 2 veckor sen o det såg jättebra ut plus att hon kände på halsen men kände den inte så det var oxo bra. 

 

Hon lyssnade även på hjärta o lungorna o det lät fint. Men efter som jag hade lite höga värden så skulle hon prata med min läkare på VC o min läkare på Hudmott om att ev börja med en blodtrycksmedicin ,, men den måste gå ihop med mitt Toctino.. 

 

Jag sa även att jag fortfarande känner av lite efter förra årets bravader med min gallblåsa, så när jag skulle börja berätta om det säger hon att den historien kommer hon ihåg.. Så jag blev lite förvånad o frågade hur hon kände till den ? Då var det hon som hade tagit emot mig på Närakuten o såg hur sjuk jag var så hon skickade ner mig direkt till Akuten. Så det kom hon ihåg att jag var så sjuk. Vi båda sa vi tyckte att vi kände igen varandra. Men jag sa oxo att jag kommer bara ihåg när jag var där hos henne o inget när jag kom ner till Akuten o det förstod hon mycket väl.

 

Ja så nu får jag se vad som säger nästa vecka. Skulle jag känna av något så ska jag åka in direkt.

 

Hon funderade på om hon skulle skicka mig till Ryhov för ytterligare undersökningar men sen såg hon på mitt senaste EKG att det såg ungefär likadant ut med avvikelsen då sa hon att jag inte behövde åka in,,,,än.. Så jag känner mig lugn. Hon hade ett lugn, var riktigt bra o det gör mycket.. 

 

 

När jag satt i väntrummet så kom det in en mamma med sitt lilla barn, en flicka som bara hade en t-shirt o kortbyxor,, det var ju inte det varmaste idag precis men när dottern skulle sätta sig vid leksakerna så sa flickan nåt om corona om det kunde smittas ,, då börjar mamman göra narr av barnet. Nä de är farligt, där kan du inte sitta, det är farligt mm. Jag fick bita ihop för att inte säga nåt,, hurdan är en del ?

 

Efter läkaren gick jag till apoteket, sen till Konsum o handlade lite godis till mina små barnbarn o åkte dit till dom, men det blev inget kramkalas utan dom höll avståndet. Det känns så hårt för jag vill ju så gärna kramas o pussa lite på dom. Det är jobbigt med corona, hoppas att det vänder snart.

 

 

 

Idag fick jag även min lilla Ängel som jag har skickat efter,, hon var så söt så henne ska jag ha med mig överallt. Det är en Naturlig rosa kvarts ängel kristall hand utskuren skalle reiki läkning från wish.

 

Nu ska jag ta det lugnt o se om det är nåt bra på tv;n..

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

BE SAFE ♥

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 11 september 2020 10:00


 
 
Det är helt otroligt att det har gått 19 år sen detta hemska hände.
Så många liv som slocknade ... Vi får aldrig glömma det som hände.
Tänker på dom drabbade   
 
Älskar när den lilla flickan pratar till musiken. Hon saknar sin pappa så mycket , lyssna på henne   
 

Av Anneli Gustavsson - 10 september 2020 20:24


När jag ligger o slappar i soffan så ringer Rohde o jag skojar med henne o frågar vad tusan hon vill nu =)

 

Ja,, hon behövde ju hjälp men det visste inte jag.. Hennes mus till datorn hade lagt av så jag frågade om hon hade stängt av den på undersidan ?? 

 

Jag - Titta under musen o se vad det står ? Om det står på av eller på.

Rohde - Ok, nej jag ser inget.

Jag - Jo men kolla under musen.

Rohde - Ja det gör jag.

Jag - Det kanske är batteriet som är slut.

Rohde - Hur vet jag det ? Jag trodde att jag hade gjort nåt med datorn.

Jag - Det finns en lucka på undersidan av musen.

Rohde - Var då ? Jag ser ingen lucka.

Jag - Men du har väl en trådlös mus ?

Rohde - Ja.

Jag - Eller har du sladd på din mus ?

Rohde - Nej det har jag inte.

Jag - Ok, då är den trådlös. Titta under så hittar du luckan.

Rohde - Nej jag ser ingen.

Jag - Ok, jag kommer bort till dig.

Där la vi på o jag gick bort till henne.. Jag tog med mig en bit lakrits cheescake =)

 

Sätter mig vid datorn o ser att hon inte,,, har nån trådlös mus utan hon har en ,,,, sladd =)

Men den funkade inte så jag kände på sladden som gick till datorn o den var lös så jag tryckte in den o sen funkde det.. Nä det är inte lätt alla gånger.

 

     

 

Vi satte oss i soffan,, på avstånd.. Jag tittade på hennes balkong oxo på hennes blommor.. Sen satte vi oss i soffan igen o då kom hon på att hon ville att jag skulle hjälpa henne att köpa ett fodral till hennes mobil så det gjorde vi,, pratade lite till o sen gick jag hem. Hennes ,, nu kommer jag inte på vad den röda blomman heter,, men den blommar för fullt,, lite roligt. Efter hand så blev jag påmind att den heter Amaryllis =) Bilderna på den blev suddiga för jag skakade så =)

 

Hennes tomater växer så det knakar,, det var roligt att se för hon hade många tomater på dom. I år har jag inga,, men kanske ska ha det nästa år,, jag får se ?

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar ..

 

BE SAFE ♥

 

Puss I Pannan ♥

 

 

 

 

Translation

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

46 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

WEBDESIGN

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ NEO PÅ INSTAGRAM

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM.

 

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

VEM HAR NAMNSDAG ?

 

Klicka på bilden så ser du Vem som har Namnsdag.

 

MINA AVSVALNINGSGALLER.

 

HÄR KAN DU KÖPA AVSVALNINGSGALLERNA SOM JAG ANVÄNDER. KLICKA PÅ BILDEN.

 

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Don't Say Goodbye

 

Klicka på bilden ♥

 

Precious Child - Gone To o Soon.

 

EN UNDERBAR LÅT.

Klicka på bilden.

 

MAMMA.

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

A STAR IS BORN.

 

KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

MAMA - IL DIVO

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

EVA CASSIDY

 

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER NI TILL EN UNDERBAR SÅNGERSKA.

 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Arkiv

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Ovido - Quiz & Flashcards