Mitt Nya Liv

Alla inlägg under september 2020

Av Anneli Gustavsson - 17 september 2020 12:29


Nu har dom sagt att man ska öppna upp på äldreboenden så att det är fritt fram att besöka dom äldre.. Detta kommer att bli ett bakslag,, tror jag. Jag tycker att det är för tidigt att öppna upp, dom ska hålla på detta lite längre för det kan hända att det blir en topp till nu efter allt har kommit igång igen med både jobb o skolor.

 

Det kommer att bli ett springande till dom äldre. Dom kommer inte att tänka på att vara försiktiga för nu vill dom bara träffa sina nära o kära. Även dom som inte har träffat dom så ofta tidigare men som ändå har klagat o gnällt över att dom brukar vara där hos dom.. 

 

Jag kan förstå att dom äldre som sitter instängda inte mår bra av detta, men det är nödvändigt. Det är kanske inte heller alltid så lätt att kanske ringa till sin mamma eller pappa för dom kanske hör dåligt o då är det lättare att träffas.. 

 

Dom tänker inte på nu att barnen börjar skolan igen o där kommer många att bli förkylda,, det vet man ju hur det funkar. Det är alltid många barn som får förkylningar några gånger men nu kan man inte vara säker på att det kanske är Covid-19 ?

 

Jag tycker att det är för tidigt att öppna upp men samtidigt förstår jag varför dom gör det. Men dom borde vara fortsatt försiktiga när det gäller våra gamla. Det är dom vi måste vara rädda om. Jag o andra måste ta vårt ansvar för att inte bli smittade själva eller att föra smittan vidare. 

 

Många har ifrågasatt varför jag inte "vågar" ha mina barnbarn hos mig över natten ? Varför jag är så försiktig ? Det är nästan så att jag inte vågar säga att jag knappt vågar krama om mina barnbarn.. JO jag älskar att krama om dom men dom få gångerna jag har gjort det nu har varit få o då har jag blivit lite orolig.. Tänk om jag hade blivit smittad när jag var på Ica o handlade o smittade dom ? Tänk om dom har smittan o smittar mig ?

Nej,, jag vågar inte ha dom hos mig på natten än då blir det helt annat.. Jag vill inget hellre än att ha mina älskade barnbarn hos mig,, att få krama om dom,, att få skämma bort dom,, att få ligga o höra när dom sover,, det är underbart. Jag blir så varm i hela kroppen när jag är tillsammans med dom... MEN,,, jag vågar inte..

 

Varför ?? Jo,, jag är ju i riskzonen o jag vill inte utsätta mig mer än nödvändigt. Jag vill inte få konstiga blickar på mig eller höra varför vågar du inte eller du får inte vara sån.. 

Men jag har ett ansvar mot mig själv o mot mina nära o kära,, o andra oxo..

Jag vill inte veta att jag har fört smittan vidare.. Jag kan ju faktiskt bära på smittan utan att märka av det.. 

 

Jag älskar mina barnbarn o jag vill inget hellre än att ha dom hos mig. Men det får dröja lite till,, tills jag ser hur det går med skolorna mm.

 

Hoppas inte att det blir ett bakslag nu bland våra gamla.. Men,, jag tror att det kommer att bli värre igen innan det blir bättre. Hoppas verkligen att jag har fel.

 

Var rädda om er o varandra. BE SAFE ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 16 september 2020 23:31


Jag är ju rätt kräsen när det gäller mat så jag äter inte så varierat som man kanske borde.

Jag håller mig till kycklingfiléer, fisk o skaldjur.. Älskar sallader oxo o lite annat. Men jag har lite svårt med kött, ibland är det jättegott men många gånger så smakar det "döden" ,, jag kan inte förklara men jag får kväljningar.

 

Recept;

 

2 brk Kokosmjölk,

Delar påsen i 3 delar paneng red curry

Fond efter smak

Grädde

svamp 2 brk hela svampar o 2 brk skivade

Morätter 6 stora som jag hackar

2 brk vattenkastanj

2 brk bambskottmorötter

Vitlök 5 st

Sweet chilisås

Gul lök

salt o citronpeppar.

 

Jag bryner först kycklingbitarna o sen har jag i dom i den stora grytan o häller i allt det andra. 

Till detta har jag potatis o brysselkål ,, det är så gott.

 

     

Det blev 10 middagar.. Det är så skönt att b ara ta fram o värma på,, jättesmidigt.

 

Nu är det dags för sängen o drömma mig bort. Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

BE SAFE ♥

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 16 september 2020 11:07


 


Ja det är ju så när man bor i en liten "by".. Då känner alla alla... Många i området håller kollen medans jag inte ens vet vad alla i min trappuppgång heter o det är inget jag är intresserad av att veta heller.

 

Men det har ju varit tråkiga dagar sista tiden.. Långa dagar, mörka dagar förutom igår då det var sol o varmt.. Idag är det inte lika varmt men solen skiner o det är ljusare.

 

Så jaa,, vad ska jag göra idag ? Jag vet inte,, jag kanske ska fråga någon =)  Ta detta med en nypa salt för jag vet precis vad jag ska göra idag.. Jag ska laga min kycklinggryta =)

 

Ha en fin dag där ute .

 

BE SAFE ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 15 september 2020 21:01


 

Ja vi alla har en skyddsängel,, en ängel som ser efter.. Vi kanske inte alltid märker ängeln men jag tror att hon gör mycket gott. Hon kan lugna oss när vi är ledsna o hon torkar våra tårar. Det känns tryggt att ha en ängel.. 

 

Jag pratar med min ängel,, ja jag pratar ju även med Teddy o andra oxo o det känns bra. Bra att veta att dom finns där på något sätt.

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

BE SAFE ♥

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 15 september 2020 13:24


I morse ringde min läkare från hudmottagningen ang mitt eksem.. Han ville stämma av hur jag hade det.. Men nu kom jag ju på att jag glömde fråga hur mina prover såg ut ? Men det borde han ha sagt nåt om ifall dom inte var bra för jag har ju fått telefonsamtal om det innan när dom har visat lite högre så jag har fått ta om dom igen,, så det var nog bra.. Har alltid legat något litet högre med triglycerider o det är en av biverkningen på min medicin.. 

 

Han tycke att vi skulle köra på som vanligt. Jag frågade även om en annan medicin,, ja det är samma medicin men med ett annat namn o den behövs ingen licens på för den här är godkänd i Sverige o den går på högkostnadskortet, som tur är.. På den här andra medicinen så är det mycket mer biverkningar som är skrivet så jag blev lite rädd o sa det till honom, men han sa att jag inte behövde vara det för jag äter ju redan medicinen,, den kommer bara att heta nåt annat o vara godkänd här. Mina händer är finare nu tack o lov o mina fötter är som dom är men jag smörjer oxo som jag ska.. Köper vit vaselin som är mjukt o gott o det tar jag till natten,, ibland på morgonen.

 

Jag frågade även hur länge detta kunde hålla på o han sa att det är så olika. Det kan försvinna lika fort som det kom. Det kan hålla på några år, men det kan även vara för alltid... Så med min otur så kommer jag att få dras med detta resten av livet. 

 

Det är faktiskt lite jobbigt med allt som kommer till hela tiden. Det räcker med det jag har. Allt tar så på krafterna o det är så motigt. 

 

Jag vill kunna få medgång oxo inte bara motgång.. Jo jag vet att jag har mycket mycket som är så bra när det gäller min familj o att dom är friska o det är jag så tacksam för.. Men när det hela tiden tar på krafterna så blir det jobbigt.

 

Tänk att det finns dom som inte ens har haft ont i huvudet. Dom skulle aldrig kunna sätta sig in i hur det är att leva med värk.. Man kan inte begära att dom ska veta hur man har det,, men man kan försöka få dom att förstå, lyssna på o ta sig till det man säger o förklarar.. Men det är inte lätt det heller. 

 

Hade gärna tagit mina promenader under hela sommaren men det har inte gått. O när en spricka läker så kommer det en ny så då vill jag inte öka belastningen.. 

 

Men, det kommer en ny vår, ny sommar o då hoppas jag att det ska vara bättre. Jag får se om jag kan ta promenader nu till hösten, vintern om fötterna är bättre men om det är blåsigt, o dåligt väder så klarar inte fibron det.. Ja,,, det som gäller att välja mellan är pest eller kolera... Vilket skulle du ta ??

 

Ha en fin dag där ute. BE SAFE ♥

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 14 september 2020 22:51


Många har Iphone men jag har aldrig fastnat för den mobilen. Jag gillar den inte, mamma har den o jag får hjälpa henne ibland o det är mycket smidigare med en Samsung..

 

Har haft Samsung i många år nu o är så nöjd. Tills för ett tag sen hade jag Samsung Galaxy S9 Plus o den var toppen.. Men nu var det dags att byta upp sig då valde jag en SAMSUNG GALAXY S20 PLUS 5G.. Har haft den i drygt 1 vecka o är så nöjd.. Det är så roligt med lite nytt, plus att jag köpte ett nytt fint plånboksfodral till den som jag oxo är jättenöjd med.

 

Det finns nåt som heter En Tagning..Väljer man det så "filmar" den in det du ska fota, ja plus att den tar kort.. Du ska röra kameran så att den kan ta flera bilder samtidigt. 

 

Här filmar den,, den filmar i 10 sekunder o ju mer du rör på kameran ju fler bilder tar den så du kan välja på sen.
 

 

Här har den valt ut den bästa, det ser man på "kronan".. Den tar även Olika färger o man tar tillräckligt med bilder.. Ja det gör den ju när man rör på kameran.. 

 

 

Den är bra för om man vill ta kort på tex barnbarnen så är det inte alltid dom är stilla utan flänger hito dit.. Sätter man på en tagning då så får den med mer o på så sätt så kanske man inte missar nåt roligt kort.

 

 

Den har 30 x zoom o sen zoomar jättebra, men det gäller att vara stadig på hand. Den här bilden föreställer Rohdes gardin,, man ser "maskorna" på tyget.. Det är så mycket förstorat o jag stod drygt 2 meter ifrån gardinen. Nu gick jag inte in för att få den bästa bilden utan ville bara visa Rohde hur mycket man kan zooma in med kameran.

 

Ja,, den kostar ju lite då men för mig är det värt det. Så nu ska jag bara få ändan ur o ge mig ut o ta lite kort.. Det är bara mina fötter/sprickor som sätter stopp.

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Dröm Vackra Drömmar. Var rädda om er o varandra. 

 

BE SAFE ♥

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 14 september 2020 14:00


 

 

Käre vite kompis, några saker du bör veta:


När jag föds är jag svart.


När jag går i solen är jag svart.


När jag fryser är jag svart och när jag dör är jag fortfarande svart.

 

 

 

Du, vite kompis, när du föds är du rosa.


När du växer upp är du vit.


När du går i solen är du röd.


När du fryser är du blå.


När du mår illa är du grön och när du dör är du grå.


Och du har mage att kalla mig färgad !

 

 

Något att tänka på ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 14 september 2020 09:17



Tänk när ni går i gamla hus hur det knarrar lite här o där.. Jag tycker att det låter så mysigt,, för det har en historia att berätta.. 

 

Ibland önskar jag att man kunde få den berättad för sig. Att få veta vad som har hänt i det gamla huset genom åren som har gått..

 

Jag tycker att det är spännande när man får höra en äldre människa berätta om sitt liv o det är likadant med gamla hus..

 

Men sen är det ju så oxo att det oftast finns trappor i dom gamla husen o även dom kanske knarrar o är rangliga.. Det kan bli farligt i längden om man inte fixar till dom, en olycka händer så lätt,, det tar 1 sekund sen kanske du drattar på ändan o bryter benen..

 

Det är så viktigt med trapprenovering för att få bra trappsteg igen. Du kanske inte klarar att snickra till dina trappor då finns det proffs som gör det. Här kan du gå in o få det beräknat vad det skulle kosta om du behöver hjälp.. Det finns fina trappor att välja mellan.

 

  

Ja så här fint kan det bli, se efter om det är något som skulle passa hemma hos dig.

 

 

Translation

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

46 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

WEBDESIGN

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ NEO PÅ INSTAGRAM

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM.

 

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

VEM HAR NAMNSDAG ?

 

Klicka på bilden så ser du Vem som har Namnsdag.

 

MINA AVSVALNINGSGALLER.

 

HÄR KAN DU KÖPA AVSVALNINGSGALLERNA SOM JAG ANVÄNDER. KLICKA PÅ BILDEN.

 

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Don't Say Goodbye

 

Klicka på bilden ♥

 

Precious Child - Gone To o Soon.

 

EN UNDERBAR LÅT.

Klicka på bilden.

 

MAMMA.

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

A STAR IS BORN.

 

KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

MAMA - IL DIVO

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

EVA CASSIDY

 

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER NI TILL EN UNDERBAR SÅNGERSKA.

 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Arkiv

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Skapa flashcards