Mitt Nya Liv

Alla inlägg under augusti 2020

Av Anneli Gustavsson - 19 augusti 2020 13:32


Migrän är en huvudvärk som drabbar 10 procent av alla män och 20 procent av alla kvinnor. Den debuterar vanligtvis mellan 10 och 20 års ålder, men kan även debutera mycket senare. Migrän är oftast ärftlig, vilket man tror kan medföra en överkänslighet i hjärnans nervsystem för starka sinnesintryck och förändrinar i hormonbalansen.

 

 

Symtom och förkänningar vid migrän

 

Det typiska för migrän är det anfallsvisa förloppet där många känner föraningar om att ett anfall är på väg. Dessa förkänningar och symtom kan till exempel vara:


• Synrubbningar, till exempel tunnelseende, flimmer, blixtar, synfältsbortfall och dimsyn (vid migrän med aura = klassisk migrän)
• domningar i armar och ben
• hörselstörningar
• yrsel
• koncentrationssvårigheter
• ljus- och ljudkänslighet (som kvarstår under anfallet)
• gäspningar
• frusenhet (kalla händer och fötter)
• man kissar ofta
• humörsvängningar
• trötthet
• sug efter sötsaker

 

Smärtan sitter oftast i ena halvan av huvudet, mest i käke, tinning och nacke. Pulsslagen gör ont. Värken förvärras av fysisk aktivitet och är måttlig till svår. Du mår oftast illa och kräks. Du fryser, kallsvettas och är blek. Du har svårt för att koncentrera dig. Helst vill du ligga i ett mörkt och tyst rum.

 

Ett anfall kan pågå i allt ifrån fyra timmar och upp till tre dygn.
Somliga kan sova bort ett anfall, andra medicinerar för att snabbare bli av med anfallet.

 

 

Migränanfallen kan indelas i olika faser:


Den första fasen innehåller förkänningar som trötthet, irritation, koncentrationssvårigheter eller sug efter sötsaker.

Sedan kommer aurafasen med till exempel synrubbningar, talsvårigheter, stickningar och domningar. Symtomen kan hålla i sig 15 till 60 minuter.

Därefter kommer huvudvärksfasen med stark, dunkande värk och illamående, känslighet för ljud, ljus och dofter. Värken kan hålla i sig mellan fyra timmar och upp till tre dygn.

Sedan kommer upplösningsfasen då värken tonar bort.

Sist kommer återhämtningsfasen då man fortfarande känner sig trött och vill sova.

Anfallen kan komma efter en stressig period, när du slappnar av. Därför blir många som arbetar, sjuka i migrän över veckoslutet.

Kvinnor får ofta migrän i samband med menstruation (se egen flik).

Det är inte ovanligt att migränsjukdomen ändrar karaktär under livet. I stället för attacker med migränhuvudvärk kan migränsjukdomen utvecklas till attacker med bara yrsel eller aurafenomen. Bara fem procent har kvar sin migrän i 70-årsåldern.

 

 

Migrän med aura

 

Här är några exempel på utlösande faktorer, så kallade triggers:
• stress
• oro
• mat (många reagerar till exempel på vin, ost, choklad, glutamat och andra tillsatser i mat)
• oregelbundna måltider (blodsockerfall ger insulinpåslag)
• alkohol
• för lite och för mycket sömn
• starkt ljus, ljud och dofter
• hormontabletter
• rökning (även passiv)
• i samband med infektion
• väderomslag och tryckförändringar (vid flygresor)

 

Genom att föra migrändagbok kanske du hittar dina egna triggers. Länk till huvudvärksdagbok.

Den utlösande faktorn kan ligga så långt tillbaka som ett till två dygn innan värken sätter in. Det vanligaste är att flera faktorer samverkar, exempelvis stress plus för lite sömn eller hunger.

 

 

Ovanliga former av migrän och annan huvudvärk:


• Hortons huvudvärk (se egen flik)
• Migrän med halvsidiga förlamningar
• Migrän med dubbelseende
• Basilarismigrän (svårigheter att prata och nedsatt hörsel)
• Köldutlöst huvudvärk (efter att ha ätit eller druckit något kallt)
• Bukmigrän – migränsymtom utan huvudvärkssmärta.

 

Testa om du har migrän

Svara ja eller nej på frågorna:

Har du svår huvudvärk som oftast är ensidig? Ja, Nej
(Värken sitter enbart i ena sidan av huvudet.)

Kan du förutse när ett anfall är på väg? Ja, Nej

Blir du känslig för ljud och ljus? Ja, Nej

Mår du så illa att du kräks? Ja, Nej

Har du en dunkande huvudvärk som förvärras
av fysisk ansträngning? Ja, Nej

Varar anfallet mellan fyra timmar och tre dygn? Ja, Nej

 

Resultat:
Om du svarat ja på minst tre av frågorna så kan det vara migrän.

 

 

Behandling av ett akut migränanfall

 

Ett akut migränanfall vaknar man oftast med, även om det kan starta när som helst under dygnet. Agera då så fort som möjligt om du tänker ta medicin! Det gäller att ”kupera” anfallet. Om anfallet redan är i full gång hjälper det inte alltid med tabletter. Prova då istället triptaner i injektion, stolpiller eller sprayform. Exempel på triptaner är Imigran,  Zomig, Relpax, Maxalt, Naramig, Almogran. Läs mer om migränspecifika mediciner under fliken Mediciner.

 

I ett mycket tidigt skede kan det ibland gå att ”kupera” anfallet med hjälp av mycket koncentrerade avspänningsövningar.

 

Hör du till de lyckligt lottade, som kan lägga dig och sova och sedan efter några timmar eller en natt vakna utan migränsymtom, så välj det om du har tid!

Det finns också några som med hjälp av regelbunden motion eller yoga kan få stopp på migränen.

 

Kanske bestämmer du dig för att bara härda ut i ett tyst mörkt rum de antal timmar det tar, innan anfallet går över.

 

Bestämmer du dig för att medicinera så prova att ta exempelvis en Alvedon (paracetamol)) och en Naproxen (NSAID). Smärtstillande och inflammationshämmande medel kan komplettera varandra.

 

Vid svårt illamående kan du också ta en Primperan. Undvik att ta preparat med kodein och koffein för ofta. De ger återfallshuvudvärk.

 

Om du redan börjat ta triptaner eller ergotaminer: Ta din triptan- eller ergotaminmedicin. Imigraninjektion och Zomigs nässpray är snabbast.

Får du ingen effekt alls av din triptantablett är det ingen idé att ta ytterligare en tablett. Försök istället med en tablett Naproxen.

 

Behandlingen måste ske i samråd med läkare.

 

 

Förebyggande behandling

 

(Se även fliken om förebyggande mediciner.)

Eftersom muskelkramper i huvud- och nackregionen kan utlösa migrän kan läkare injicera Botox i mycket svag koncentration i förebyggande syfte. Fråga din neurolog. Se även avsnittet om Botox Under fliken ”Förebyggande mediciner”.

 

För att ett migränanfall ska utlösas behövs ofta flera utlösande faktorer, som för lite sömn och/eller hunger plus alkohol. Det är därför du ena dagen tål ett glas vin, men inte vid ett annat tillfälle, då du kanske är stressad. Det kanske räcker med att få tillräckligt med sömn, så kanske du kan minska antalet anfall.

 

Prova med att äta regelbundet, helst inte med längre uppehåll än 3 – 4 timmar mellan måltiderna. För att hålla blodsockret på en jämn nivå försök också äta kolhydrater som långsamt tas upp i blodet, som grovkornigt bröd. Ät alltså mat med lågt GI (glykemiskt index).

Stress, även positiv, är den absolut största anledningen till migrän. Jobba hårt på att försöka hitta vad som stressar just dig och se om du inte kan minska på dessa stressmoment.  Försök då att hitta ett mönster och tänk på att leta efter orsaker som ligger inom det närmaste dygnet före anfallets början.

 

Hitta dina egna ”triggers” och undvik dem. Lev så balanserat som möjligt utan för många förändringar. Du kan ta hjälp av en migrändagbok för att hitta vad som utlöser anfallen. Man kan behöva gå tillbaka ett dygn innan huvudvärken startade för att finna orsaken.

Källa: 1177.se, internetmedicin.se, doktorn.com, hjarnfonden.se




I slutet av anfallet är det vanligt att man kissar ofta. Det är ett tecken på att kroppen vill göra sig av med den extra vätska som samlats under anfallet. Den vanligaste formen är migrän utan aura, bara cirka 10 procent har migrän med aura. Mycket sällsynt är att ha aura men ingen huvudvärk.

Jag har alltid fått springa på toan o kissa när jag har migrän eller svår huvudvärk.. Jag kommer ihåg att jag frågade min läkare för många herrans år sen men jag kommer inte ihåg vad han sa..

 

 

 

 

I morse vaknade jag o hade riktigt ont i huvudet o jag kände att det höll på att bli migrän så jag tog en halv tablett för att stoppa det i tid.. Men jag har fått springa på toan o det är ju lite jobbigt när man helst vill ligga still o inte röra huvudet för det dunkar så.. Men här får ni en förklaring till varför man kissar oftare med migrän... Jag får gå nästan från början o kissa..

 

 

Av Anneli Gustavsson - 18 augusti 2020 12:04


 


Idag fyller du år morfar, den får vi tyvärr inte fira med dig men du firar den säkert uppe bland molnen.. 

 

Önskar att jag kunde krama om dig o önska dig Grattis

 

 

Av Anneli Gustavsson - 17 augusti 2020 19:28


Han uppges vara den som varit sjukast i Corona i Sverige och överlevt. Efter 12 veckors behandling och 35 dygn i ECMO-maskin är 47-årige brandmannen Kent Östling från Luleå uppe från sjukhussängen och hemma igen. Men det är ett annorlunda liv han har idag.

 

Se filmsnutten här;


https://www.tv4play.se/program/nyheterna/13285656

 

 

 

 

 

Folk tar inte coronan på allvar. Jo det gjorde man i början o nu har dom tröttnat.. Jag ser hur många lägger ut bilder på badstränderna där dom sitter som packade sillar o dom lever som inget pågår. 

 

Förstår ni inte att detta är hemskt ?? ALLA måste göra sitt det räcker inte med att någon håller avstånd o tvättar händerna. Den här killen var en frisk brandman som blev den sjukaste i Sverige.. Att ligga i ecmo maskinen i så många dagar är inte klokt.. Vilken jäkla tur att vi har tillgång till en bra sjukvård. Men,, det kanske inte räcker om det blir en våg igen med många sjuka o många dödsfall ??

 

Jag tror att det kommer att bli hemskt igen eftersom många har slappnat av o inte ORKAR bry sig längre.  Det är så fruktansvärt nonchalant.. 

 

Du som går ut o inte bryr dig om ifall du blir sjuk,, det skiter jag fullständigt i,, men det kan finnas dom som Du smittar o dom har INTE bett om det.. Sen kanske du blir så sjuk så att du måste uppsöka vården. Du kanske t.o.m hamnar på intensiven,, i en respirator.. Då kan jag ärligt säga att DU tar upp en plats som någon annan skulle behöva istället.. 

 

Skärp till er o gör inte mer än ni måste.. Coronan är INTE att leka med !!!

 

Var rädda om er o varandra. BE SAFE ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 16 augusti 2020 14:49


Inatt hittade jag en papegoja, en grön ute på gården. Försökte ta reda på vems den var men jag visste ju inget så jag tog in den till mig. Hur tusan skulle jag göra ?

 

Jag virade ett lakan runt duschstången så att den skulle kunna sitta där, fyllde upp en skål med vatten o smulade sönder lite knäckebröd så att den hade nåt att äta.. På morgonen ringer det på dörren o ute står någon som frågar efter sin goja..

 

Jag sa till dom att den är lite sliten för den hade blivit påhoppad av en skata o jag fick dra lite i stjärtfjädrarna för att kunna få tag i papegojan,, att rädda den så att dom visste om det.. Dom var tacksamma för att jag hade tagit hand om den,, det var en kille o han var så grön o fin..

 

Jag har velat ha en men det skulle inte funka.. Om jag skaffar ett djur igen så blir det en liten hund.. Men det känns förtidigt efter Teddy,, jag saknar honom än. Jag vet att han har varit borta i 4 år o 4 månader men det gör alldeles för ont än.. Ibland känner jag att det är precis det jag skulle behöva men sen känns det som att jag gör Teddy ledsen fastän jag vet att han skulle bli glad för min skull. 

 

Det är underbart med djur men det har en stor nackdel o det är att dom inte lever för evigt. Eller lika länge som jag gör,, det hade jag velat att Teddy kunde gjort om han fick vara frisk.

 

Men jag pratar med honom varje dag o ibland svarar han =)

 

Ha en fin dag. Var rädda om er o varandra. Be Safe.. Håll avståndet, tvätta o sprita händerna. Drick mer vatten nu i värmen ♥

 

 

 

 

Av Anneli Gustavsson - 13 augusti 2020 20:14


För ca 1 månad sen frågade Rohde om jag inte kunde baka en tårta till henne på hennes födelsedag... Javisst kan jag ju göra det,,, men herregud,, hur ska jag klara det ??

 

Ända sen dess har jag bakat tårtan i mitt huvud många många gånger o den har blivit så fin,,, i mitt huvud =)  Jag hade lite svårt att bestämma mig vad jag skulle ha för fyllning men så bestämde jag mig tillslut o det blev ganska bra.. 

 

Igår bakade jag bottnarna o jag är så glad att Camilla Hamid har gjort en video för den har jag tittat på flera gånger o jag har även skrivit till henne o frågat o hon har snällt svarat mig.. Har även fått tips inne i en grupp på fb, en jättebra grupp som är otroliga på att baka..

 

Jag gjorde även ena fyllningen,, den med coca cola flaskor som jag smälte ner med grädde o sen in i kylen över natten med plastfilm på så att det inte blir skinn på den.

 

Receptet på tårtan ;

 

Bottnar till saftig chokladtårta: Klicka på länken så kommer ni till sidan med hela receptet.

5,5 dl vetemjöl

4 dl strösocker

3 dl kakao

3 tsk bikarbonat

1 msk vaniljsocker

1 tsk salt

2 dl neutral olja (raps-, mat-, eller solrosolja)

3 dl vatten

3 dl mjölk

3 ägg

 

Chokladfrosting: Klicka på länken så kommer du till Camillas sida.

300 g mörk choklad (minst 70% kakaohalt)

300 g mjukt, rumstempererat smör

600 g färskost

2 dl florsocker

 

---------------------------------------------------------------------------------


Fyllning 1 Glasskräm;

2 dl mjölk

5 msk marsanpulver

2 dl grädde

 

Vispa ihop mjölk med marsanpulvret ,, låt vila en stund i kylen.. Vispa upp grädden o sen ner med marsanblandningen i grädden,,, fortsätt vispa en stund.. In i kylen med plastfolie på Om ni inte ska använda den direkt.

 

Fyllning 2;

Coca cola flaskor

3 dl grädde.

Klipp sönder godiset i småbitar o häll i grädden. Låt det smälta på spisen medans du rör om.. Häll upp i en skål, låt svalna ,, lägg på plastfilm o ställ in i kylen... Vispa sedan med elvisp fluffigt.

 

 

   

Klä formen.. Dela upp den på 3-lika.. Grädda en form i taget.. 150* längst ner 40-50 min.

 

   

   

 

       

Jag tyckte att Camillas bottnar blev mycket högre än mina,, men dom räckte till,, det blev mycket tårta..

 

     

Coca cola fluffet.

 

 

Glasskrämen.

 

 

Coca cola fluffet i skålen o glasskrämen i spritspåsen.

 

   

Lagret längst ner är coca cola o det översta är glasskrämen.

 

 

Chokladfrostingen.. Vispa först smör o philadelphiaost fluffigt o pösigt.. 

 


 

Se till så att chokladen är kall..

 

 

Blanda ner den kalla smälta chokladen o vispa lite till.

 

 

Vänd ner florsockret med en slickepott ..

 

 

Ja ni ser ju själva hur gott det ser ut. Ni ska bara känna dofterna.

 

 

Jag fixade till en liten egen spritspåse med bakplåtspapper men det blev helt galet.. När jag hade gjort mina hjärtan så flöt dom ut o blev hemska.. Men,, jag glömde att lägga dom PÅ bakplåtspapper så jag fick göra om dom, men jag glömde ta kort på dom..Ja ni ser ju dom på tårtan.. Jag tog en riktig spritspåse sen då blev det lättare, men man ser att det är hemmagjort.

 

 

Ja,, så här blev min tårta. Min allra första tårta. Som jag har varit nervös men nu vet jag att det inte är så farligt. Det gick ju jättebra,, visst tog det tid o jag fick tänka till lite hur jag skulle lägga upp det,, men jag är nöjd.. Rohde,, födelsedagsbarnet blev riktigt nöjd o det var hennes väninnor oxo. Mamma tyckte oxo att den var jättegod. Yes,,,, jag gjorde det =)

 

     

 

  

 

 

Lagret blev lite ojämt för bottnarna hade gräddats lite snett så jag fick fylla i lite mer på ena sidan.


 

GRATTIS Rohde på din födelsedag ♥

 

 

 

Tack Camilla för det underbara receptet o stödet ♥

 


Av Anneli Gustavsson - 12 augusti 2020 11:03


God morgon världen, hoppas att natten har varit snäll mot er..

 

Ja idag är jag ännu mer nervös än vad jag har varit sista veckan för idag ska jag påbörja något som ska avslutas i morgon o jag hoppas så att det blir som jag har tänkt det..

 

Mer om det i morgon.. Sen hade jag ju något jag skulle berätta för er,, jag har inte glömt det men det har inte gått riktigt som jag ville,,, men det kommer ,, det kommer =)

 

Ha en fin dag

Av Anneli Gustavsson - 11 augusti 2020 19:24


 


Det har varit så skönt väder idag o jag har kunnat sitta ute i solen lite.. Jag har haft hjärtklappning men inte alls som dom 2 sista dagarna.. Det var 30*i skuggan o 40* i solen så jag njöt verkligen idag..

 

Jag brukar ju göra min kycklinggryta med massa gott i o den gjorde jag häromdagen. Men sista tiden har kycklingfiléerna varit så vidriga,, så äckliga så jag har fått skära bort väldigt mycket på dom.. 

 

     

Det är så mycket ben o brosk,, ja även fett o senor till tusen. Men jag är så trött på att man får slänga så mycket varenda gång så det blir ju inte billigare.. Jag har alltid köpt Ica Basic kycklingfiléer o dom har varit så fina, dom har varit lika stora men nu är det precis som dom slänger i slattarna som blir över o dom rensar dom inte ens. 

 

Hur som helst så är det ju bara att göra maten o se glad ut..

 

 

Salt, citronpeppar, curry, maizena, grädde, champinjoner hela o delade, morötter, gul lök, vitlök, buljong, bambuskott, vattenkastanjer o kokos mjölk.. Jag såg att jag hade köpt en kokosgrädde oxo så den fick följa med ner i grytan =)

 

Jag bryner kycklingen först med bara citronpeppar o salt o sen när det är klart lägger jag över det i den stora grytan o där häller jag ner curryn o rör om.. Vill att det ska "gotta" till sig innan jag häller ner resten. Hacka o skiva ner allt o låt det puttra länge.. Äckligt blev gott =)

 

 

Mamma tyckte att det var lagom starkt men jag tyckte att det var lite för svagt men jag häller på sweet chilisås på min mat efteråt =)  Jag förstår inte varför det blir så starkt hela tiden,, men jag känner inte det för jag älskar stark mat o det ska vara mycket vitlök i oxo =)

 

Ikväll är det 90 dagar på TLC så jag har att se på tv;n ikväll, annars vet jag inte om det är nåt ??

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar. Kom ihåg att hålla avståndet, tvätta o sprita händerna ♥

 

BE SAFE ♥

 

Puss I Pannan ♥

 

  

Av Anneli Gustavsson - 10 augusti 2020 20:54


Projektet No More Ransom går i täten för den europeiska kampen mot skadlig kod och ransomware. På bara fyra år har initiativet hjälpt miljontals personer att låsa upp sina datorer.

 

No More Ransom initierades för fyra år sedan och är ett samarbete mellan myndigheter, polisväsenden och privata aktörer runt om i Europa. Projektet syftar till att hjälpa personer som utsatts för så kallad ransomware – skadlig kod som tar över din dator och gör den obrukbar. Den brottsutsatta krävs därefter på en lösensumma för att få tillbaka åtkomsten.

Enligt European Cyber Crime Centre (EC3) är ransomware ett av de största och snabbast växande hoten inom cyberbrott mot privatpersoner, myndigheter och företag. Nya virus utvecklas hela tiden och tillvägagångssätten blir allt mer sofistikerade.

- Det handlar om utpressning, ofta förklädd till någon form av support eller välvillig lösning. Avsikten är att invagga den brottsutsatta i trygghet, allt för att komma åt dina pengar, förklarar Johannes Welin, kommissarie på nationellt it-brottscentrum.

Han berättar att metoderna varierar men att det i regel handlar om instruktioner som dyker upp på skärmen där du, mot betalning, erbjuds hjälp att få tillbaka kontrollen över din låsta dator.

- Vår rekommendation är att aldrig betala. Det finns inga garantier att du får tillbaka informationen. Väljer du att betala gynnar du dessutom organiserad brottslighet, säger Johannes Welin.

Sedan starten 2016 har över fyra miljoner brottsutsatta personer från 188 länder vänt sig till No More Ransom för att få sina infekterade datorer upplåsta. Tack vare detta har den organiserade brottsligheten förlorat 5,6 miljarder SEK i uteblivna lösensummor.

Allt fler it-säkerhetsföretag runt om i Europa ansluter sig till projektet och nya verktyg för att dekryptera låsta filer utvecklas ständigt. Även på hemmaplan händer det saker.

- Sverige har vi idag sju regionala it-brottscentrum som kan stötta i dessa frågor, berättar Johannes Welin.

Han är mån om att fler väljer att anmäla.

- Vi behöver få tag i den skadliga koden och skicka den till Europol. Mörkertalet när det gäller denna typ av brott är fortfarande stort. Ju fler som anmäler desto bättre bild får vi av hur omfattande problemet är.

Skydda dig mot ransomware

Det finns mycket du själv kan göra för att skydda dig mot ransomware och åtgärder du kan vidta om olyckan är framme. Tänk på att:

  • Uppdatera ditt operativsystem och dina program så ofta som möjligt.
  • Se till att ha ett bra virusskydd.
  • Spara alltid kopior av dina viktigaste filer; I molnet eller på en extern hårddisk.
  • Undvik att vara inloggad som administratör i ditt system.
  • Var vaksam på e-mail du tar emot och på länkar du uppmanas klicka på.
  • Om du blivit utsatt för ransomware, gå in på No more ransom för att undersöka om du kan få hjälp att låsa upp datorn.

Translation

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

46 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

WEBDESIGN

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ NEO PÅ INSTAGRAM

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM.

 

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

VEM HAR NAMNSDAG ?

 

Klicka på bilden så ser du Vem som har Namnsdag.

 

MINA AVSVALNINGSGALLER.

 

HÄR KAN DU KÖPA AVSVALNINGSGALLERNA SOM JAG ANVÄNDER. KLICKA PÅ BILDEN.

 

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Don't Say Goodbye

 

Klicka på bilden ♥

 

Precious Child - Gone To o Soon.

 

EN UNDERBAR LÅT.

Klicka på bilden.

 

MAMMA.

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

A STAR IS BORN.

 

KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

MAMA - IL DIVO

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

EVA CASSIDY

 

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER NI TILL EN UNDERBAR SÅNGERSKA.

 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Augusti 2020 >>>

Tidigare år

Arkiv

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Skapa flashcards