Mitt Nya Liv

Alla inlägg under augusti 2020

Av Anneli Gustavsson - 23 augusti 2020 20:15


Roy Fares säger ;  Morotskaka är en tidlös klassiker som alla borde testa! Att baka den är inte alls svårt och med detta recept blir den sådär härligt saftig och god!

 

Ja kan inget annat än att hålla med om att den blir härligt saftig o god o den är lätt att göra..

 

Men,,, jag fick problem med frostingen den här gången. Jag har gjort den innan o det har inte varit några problem.. Den här gången blev frostingen för lös,,, alldeles för lös så det hade inte gått att ha på kakan. 

 

Jag hade i ett extra paket florsocker o lite mer smör men det blev inte bättre ändå. Sen fick jag ett tips inne på en fb sida att jag kunde ha i lite marsanpulver så det hade jag o ställde in den i kylen. Den blev bättre så jag kunde smeta på den på kakan o sen gick jag in med den till mamma.. Ja,, jag bakade den till mamma,, jag har kvar sen jag bakade sist.. Hon tyckte att den blev god så det var bra. 

 

Det är SÅ gott med morotskaka,,, men jag äter ju inget sånt själv. Frysen är full så jag kan inte baka mer.. Jag har så jag kan fylla den lite med en gryta som jag ska göra i morgon, sen har jag kanske lite lite kvar så jag kan baka en liten kaka.. Kanske dajmkaka, har massor med choklad i kylen,, med daim,, dubbla stycksaker.

 

Nåja,,, här kommer i alla fall receptet till morotskakan;



 

Det var lättare att hälla upp allt separat först o sen ha i det för då visste jag att jag hade gjort rätt o med rätt mängd.. Så här ska jag göra sen oxo.


 

Jag hade i bakplåtspapper o sen smörade jag kanterna o hade på lite mjöl.. Du kan ta vanligt smör/margarin eller flytande margarin.


 

Jag vispade ihop socker o ägg fluffigt.


 

Hällde i oljan o vispade en stund till.


Då blev det så här. Hällde över det i en större bunke för jag skulle ha i det andra oxo.


   

Jag blandade ihop alla torra ingredienser o rörde om ordentligt så det blev riktigt blandat.


 

Siktade i det i fluffet o sen vispade jag ihop det lite.


 

Jag satte mamma på att riva morötterna,, jag måste ju vara smart så det slapp jag =)


Vispa samman allt.


 

Så här blir det.. Det doftar så gott o det smakar oxo gott,,, innan det är klart =)


   

In i mitten av ugnen..


 

Låter den svalna helt i formen innan jag tar ut den.


 

Jag hade en lite större form än vad Roy har så den här blir inte lika hög,, men mamma ville ha det så här.. Förra gången tog jag fel form o det tyckte mamma var lagom så då gjorde jag som hon ville.


 

Det är inget fel på tjockleken heller,, den funkar bra.

 


      

Vispade ihop frostingen.. Den var bra från början men folk säger olika,, vispa länge länge så blir den fluffig medans andra säger att man inte ska vispa länge o en del säger att man ska vända ner florsockret.. Hade visst ingen bild på när jag hade haft i florsockret..

 

  

Detta är limesockret.. Ta socker o riv limen o blanda ihop. Skålen till höger har inget med limesockret att göra,, det är florsocker.. 


 

 

Så här blev den.. Som ni ser så är frostingen lite rinnig men mamma fryste in den på 2 brickor o sen ska hon lägga dom i burkar med bakplåtspapper mellan,, det måste man.. Hon tyckte att den blev god..

  



Detta blev över på frostingen.. Eftersom jag hade i 1 pkt extra o marsanpulver o fick stå i kylen över natten så var den hårdare på morgonen så nu har jag fryst in det så jag kan ha det till en annan gång.. 

 

Ja den här gången fick jag kämpa lite, jag vet inte vad som gick fel för jag gjorde exakt som Roy Fares gör.. Jag vägde allt,, ja nån gång måste det väl strula lite,, men huvudsaken är att det blir bra i slutänden =)

 

 

Av Anneli Gustavsson - 22 augusti 2020 21:14


Det är knappt så jag vet vad det har varit för väder idag ? Har det regnat nåt ? Har ingen aning.. Men det har inte varit nåt solväder i alla fall.. 

 

Idag har jag haft tvättstugan,, så nu har jag rena lakan,, det ska bli så skönt att krypa ner i dom o känna den rena doften.. 

 

Samtidigt så har jag gjort nåt annat,,, men det gick inte som det skulle trots att jag gjorde exakt som det var sagt... 

 

Vet inte vad som gick fel ??  Ja mer om det i morgon, orkar inte skriva mer nu.. Har fortfarande strul med bloggen när någon vill läsa den så kommer dom inte in.. Har som sagt va skrivit till admin men får inget svar. Jaja,,, vad göra ??

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar. Glöm inte bort att hålla avståndet, tvätta o sprita händerna..

 

BE SAFE ♥

 

Puss I Pannan ♥

 

 

 

#besafe #admin #blogg #bloggstrul

Av Anneli Gustavsson - 22 augusti 2020 13:55


Är det fler än jag som märker att man inte kommer in på bloggen.. Det är flera som har skrivit till mig o sagt att det inte går att komma in på min blogg,, sen dröjer det ett tag o sen funkar det lite igen.. Det är flera som skriver till mig o frågar hur saker o ting funkar o jag hjälper ju gärna till bara jag kan.

 

Jag har skrivit om detta till admin men jag får ju aldrig nåt svar o det är så trist.. Jag brukar kunna lista ut själv vad jag kan göra för att den ska funka men detta kan jag inte. Jag tror att det har att göra med att vi har en "inte säker" adress... Har även sagt till om detta många gånger,,, o inget svar.

 

 

 

#blogg #bloggstrul #admin

 

 

 

Av Anneli Gustavsson - 21 augusti 2020 23:33


 


När du ska ändra ditt lösenord här på bloggplatsen ska du gå in under inställningar. Sen  där har du lösenord & e-post,, klicka på den så kommer du rätt o kan ändra det.. 

 

 

Av Anneli Gustavsson - 21 augusti 2020 21:15


Jag kom till huset tillsammans med många ungdomar, jag visste först inte vad jag gjorde där ?

Jag var mycket äldre än dom.. Vi skulle alla sova i samma rum,, vi delade på det här huset o där skulle vi vara.. Man kunde vinna lite pengar men det var inte mycket.. 

 

Jag kände mig utanför, jag var gammal, såg inte ut som dockorna där men på något sätt så tydde sig killarna till mig.. Dom kom till mig o pratade så det var roligt. 

 

Vi skulle laga mat o det var ju jag som fick stå för det mesta, tjejerna o killarna kunde inget.. Tjejerna var där för att se söta ut o killarna var där för att se hur många tjejer dom kunde flirta med.. Men dom var ändå trevliga.

 

Vi hade små utmaningar o jag klarade mig riktigt bra på dom... En kväll när vi skulle lägga oss så ringer den gemensamma telefonen o det var till mig.. Killen som svarade sa att det var min syster.. Jag sa att det måste vara fel.. Men det var till mig o det var min syster.. Jag blev rädd,, hon sa att det hade hänt mamma något......... Jag hann bara känna en rädsla,, sen vet jag inte mer,,, för jag vaknade.

 

Jag avskyr att ha såna här drömmar.. Jag förstår inte var allt kommer ifrån.. Det känns som att något kommer att hända snart med tanke på mina drömmar. Jag önskar att jag inte kunde komma ihåg dom för dom förstör hela dagen för mig.. Igår var det flygplanet som kraschade in i skyskrapan där jag var.. 

 

Hoppas att den här natten blir bra.. Natten som var var inte rolig. En ringde o väckte mig på messenger o en annan skrev god morgon kl 5 så jag vaknade av båda. Detta gav mig huvudvärk o jag har haft det hela dagen,, ända tills nu ikväll så nu känns det lite bättre.

 

Snart är det dags att sova igen. Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar. Glöm inte bort att hålla avståndet, tvätta o sprita händerna. BE SAFE ♥

 

Puss I Pannan ♥

 

 

 

Av Anneli Gustavsson - 20 augusti 2020 20:45


En av de senaste galna Youtube-utmaningarna är den så kallade "fire" challenge, som går ut på att unga sätter sig själva i brand. Och nu ligger en 12-årig flicka i kritiskt tillstånd, med tredje gradens brännskador, efter att ha testat utmaningen.

Då och då dyker det upp en ny, helt galen, internettrend. För ett tag blossade den så kallade "condom challenge" upp på nytt. Utmaningen som tog internet med storm för första gången 2013 går ut på att den utmanade snortar en kondom

 

Ja, du hör ju. 

 

Något som verkar vara en röd tråd för dessa typer av utmaningar är att den ena är dummare än den andra. En trend som var särskilt tragisk och avhumaniserande var den så kallade "hobo challange" som gick ut på att unga tävlade med varandra genom att ta selfies med hemlösa människor

 

I bästa fall slutar dessa trender bara med tanklösa videos och bilder som sprids i den virala sfären. Men då och då får dessa utmaningar tragiska konsekvenser.

 

Denna gång har en tolvårig flicka skadats så allvarligt att hon vårdas på intensiven med tredje gradens brännskador över större delen av kroppen. 

 

Det var när 12-åriga Timiyah Landers, från Michigan, USA, försökte sig på Youtube-utmaningen"fire challenge" som hon skadades allvarligt. Enligt läkare på Childrens Hospital i Michigan kommer läkningsprocessen ta flera månader och hon kommer att behöva genomgå flera smärtsamma hudtransplantationer. 

 

 

En bild på Timiyah på sjukhuset. Bildkälla: Facebook


Livsfarliga "Fire challenge" går ut på att den utmanade ska hälla desinfektionssprit på sig själv och sedan tända eld. Och när Brandi Owens kom in i sitt kök bevittnade hon konsekvens av utmaningen – där stod hennes tolvåriga dotter Timiyah i lågor och skrek förtvivlat på hjälp.

 

Tillsammans med sin fästman lyckades Brandi släcka lågorna och föra sin dotter till sjukhuset.

 

– Jag agerade mest reflexmässigt, jag kunde inte ens känna elden, det enda jag visste var att jag behövde rädda min dotter, säger Brandi Owens i en intervju med The Washington Post

 

När händelsen ägde rum fanns också några av Timiyahs vänner på plats och efter sjukhusbesöket började mamma Brandi fråga om vad det var som hade hänt. 

 

Hon fick då reda på att flickorna hade hjälpts åt att badda Timiyahs armar och men med desinfektionen och sedan tänt eld. Flickorna hade bestämt sig att prova efter att de hade hört om en vän som gjort utmaningen och "lyckats" – alltså lyckats släcka lågorna snabbt.

 

Timiyahs mamma tror också att parfymen och hudkrämen som Timiyah hade på sig ytterligare försvårade släckningen av lågorna. 

 

– När hennes vän tände eld på henne blev det i princip som en mindre explosion på grund av desinfekitionen och parfym som hon hade på sig. De förklarade att de inte visste att det skulle bli så. Om man kan ta något positivt från situationen är det väl att andra barn förhoppningsvis ser detta som en varning, säger Brandi.

 

 

 

 

Jag förstår inte hur utbota korkade barn o ungdomar är ?? Hur tusan kan man bara komma på att göra en sån sak som att tända eld på sig själv ??

Undra hur hennes kompisar mår som hjälpte henne att hälla på desinfektionen o sen bara stå där o se på hur hon brinner... 

 

Som mamma komma in o se detta, det måste ju vara fruktansvärt. Jag vet inte hur jag hade känt om detta hände min son ?

 

Tänk alla operationer som hon måste genomgå nu pga vad som händer idag där man ska utmana varandra att göra korkade saker.. Det är IDIOTISKT !!!

 

Låt bli att testa allt som händer på nätet.. Tänk på att det kan sluta väldigt illa, då är det ingen återvändo !!!

 

 

Av Anneli Gustavsson - 20 augusti 2020 10:27


Vid halv 3 inatt vaknade jag med hjärtklappning o undrade om jag levde eller var jag var.

Jag var i en skyskrapa högst upp o jag som är så höjdrädd förstår inte var jag hade där att göra överhuvud taget, men där var jag i alla fall.

 

Jag såg något i ögonvrån, sen blev det ljust o det började dundra nåt så in i norden sen small det, det exploderade o jag kände tryckvågen som blev. Jag kände hur ont det gjorde för planet körde rätt in i huset där jag var.. Jag har aldrig känt den smärtan eller känt något sånt det går inte att beskriva... Först blev det nästan svart allt smällde, folk skrek o allt gjorde så fruktansvärt ont,,, sen,,, blev det ljust, folket lugnade ner sig o det kändes som allt blev som om man vore på ett moln,, jag vet inte om det var det sista för där vaknade jag tack o lov..

 

Jag hade så svårt att somna om för jag var så rädd,, den rädslan satt i länge även att det "bara" var en mardröm men den var så verklig.

 

Just nu är det 19* ute,, ingen sol, men det kan ju hända mycket än för dagen har bara börjat.

 

Önskar er en fin dag ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 19 augusti 2020 20:12


 

 

Inatt har det regnat o även regnat o åskat lite idag. Solen var väl framme lite på förmiddagen men sen har hon nog inte visat sig så mycket.

 

 

( min box o mammas dosa )

 

I måndags var jag o mamma nere vid Junehem o hämtade den nya boxern till tv;n.. Dom har bytt över till Telia nu.. Lite trist på ett sätt för jag har köpt en egen box ,, ja box nr 2 som jag inte har nån nytta av nu o den var inte gratis.. 

 

När vi kom hem så hjälpte jag mamma först med hennes tv o dosan verkade inte funka så jag gick in o hämtade min ,,, ja den funkade till hennes tv.. Jag pratade med Telia oxo så hon hjälpte mig o hon var trevlig.. Så nu funkade mammas tv.. Jag tog med mig min dosa in för jag skulle få igång min tv,,, men då funkade inte min dosa... Vad f-n är detta för skit ??

 

Jag ringde in till mamma o sa att hon skulle komma in med sin dosa så jag fick testa den,,, då funkade det.. MEN,, min box var spärrad.. Ja,, tro fasen att det ska strula.. Jag fick ringa till Telia igen o den tjejen jag pratade med var helt väck.. Hon bad mig vänta flera gånger o upprepade att det inte skulle komma igång förrns den 19;e.. Men jag sa till henne att hon hade fel för ALLT var igång o boxen funkade men hon gav sig inte utan bad mig återkomma den 19;e.. Satfläsk så irriterad jag blev.. 

 

 

 

Ja det var väl bara att vänta då men jag gjorde några försök till. Men det var redan en kod inslagen på min box o den gick inte att ta bort. Ja rättare sagt jag visste inte hur jag skulle göra. Jag brydde mig inte mer utan la mig o sov. 

 

På morgonen efter frukosten så ringde jag till Telia igen o fick en riktigt trevlig tjej som hjälpte mig hur lätt som helst. Siffrorna som redan fanns där gick att ta bort så jag kunde knappa in mina,, plättlätt... Så hon guidade mig lite o förklarade.. Tog reda på det hon inte kunde,, toppen. Mamma o jag beställde en extra box så vi skulle ha till den andra tv;n oxo i måndags o den kom redan på tisdagen så det var snabba ryck,, helt otroligt..

 

 

 

Det blev lite bloggande nu oxo... Sitter i soffan o tittar på tv;n samtidigt som jag skriver i bloggen. Det är en film på tv4 film som är ganska bra. Vet inte om det är nåt mer ikväll ?

 

Hoppas att ni har hafte en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Glöm inte bort att hålla avståndet, tvätta o sprita händerna.. BE SAFE ♥

Dröm Vackra Drömmar.

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Translation

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

46 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

WEBDESIGN

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ NEO PÅ INSTAGRAM

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM.

 

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

VEM HAR NAMNSDAG ?

 

Klicka på bilden så ser du Vem som har Namnsdag.

 

MINA AVSVALNINGSGALLER.

 

HÄR KAN DU KÖPA AVSVALNINGSGALLERNA SOM JAG ANVÄNDER. KLICKA PÅ BILDEN.

 

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Don't Say Goodbye

 

Klicka på bilden ♥

 

Precious Child - Gone To o Soon.

 

EN UNDERBAR LÅT.

Klicka på bilden.

 

MAMMA.

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

A STAR IS BORN.

 

KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

MAMA - IL DIVO

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

EVA CASSIDY

 

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER NI TILL EN UNDERBAR SÅNGERSKA.

 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Augusti 2020 >>>

Tidigare år

Arkiv

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Ovido - Quiz & Flashcards