Mitt Nya Liv

Alla inlägg under juni 2020

Av Anneli Gustavsson - 18 juni 2020 15:45


 

Expressen har granskat fettdoktorn Annika Dahlqvist som rekommenderar LCHF-kost, silvervatten och C-vitamin för att förebygga och bota covid-19.

Efter Expressens avslöjande blev den bloggande doktorn anmäld till Ivo.

Efter deras beslut om att hon borde bli av med sin läkarlegitimation lämnade hon in den frivilligt, uppger hon.

– Risken är att man tror att man kan självmedicinera, tror att man kan bota eller bli mer motståndskraftig, säger Lena Hellander på Ivo.


Annika Dahlqvist blev Sverigekändis som ”fettdoktorn” för att förespråka LCHF-kost. Hon har bolaget Dr Dahlqvist AB, har skrivit böcker och föreläser om LCHF.

I mars kunde Expressen avslöja att fettdoktorn rekommenderar kolloidalt silver, strikt LCHF-kost, D-vitamin och C-vitamin för att bota och förebygga covid-19. Fettdoktorn ger också rådet att man ska äta kokosfett mot coronaviruset.

Anmäldes efter Expressens granskning

Efter Expressens avslöjande har Ivo, Inspektionen för vård och omsorg, fått in fem anmälningar. Nu har Ivo utrett fettdoktorn och vill att hennes läkarlegitimation dras in. 

– Hon har ju ändå många privatpersoner som läser bloggen och de kanske tar hennes ord för en sanning. Vi har en patientsäkerhetslag och det ska vara vetenskapligt belagt, säger Lena Hellander, inspektör på Ivo. 

”Annika Dahlqvist har visat sig uppenbart olämplig att utöva yrket som läkare”, skriver Ivo. I beslutet hänvisar myndigheten till Expressens granskning.

Ivo slår ner på att fettdoktorn vid ett flertal tillfällen gett ovetenskapliga råd – även individuella sådana – om hur man botar eller förbygger corona. 

– Hon svarar ju individuellt, det är inte allmänt hållet utan hon ger medicinska råd till privatpersoner, säger Lena Hellander.


”Särskilt allvarligt och riskabelt”

Det är lag på att hälso- och sjukvårdspersonal ska utföra sitt arbete i överensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet. 

Myndigheten skriver:

”Med tanke på det mycket allvarliga läge som nu råder är det enligt Ivo särskilt allvarligt och riskabelt att Annika Dahlqvist i egenskap av legitimerad läkare nu ger icke evidens baserad rådgivning beträffande covid-19.”

Enligt Ivo kan råden vara direkt hälsofarliga. Det finns en allvarlig risk att oroliga människor egenmedicinerar, inte söker riktig sjukvård trots att de behöver det och bidrar till ytterligare smittspridning.   

– Risken är att man tror att man kan självmedicinera, att man kan bota eller bli mer motståndskraftig. Då kanske man också blir mer oförsiktig och inte följer de råd som gäller i övrigt, säger Lena Hellander.

Rekommenderar att sluta med läkemedel

Fettdoktorn har också uppmanat personer att minska eller helt sluta med blodfettsänkande statiner. Även det strider mot lagen, enligt Ivo. 


Ivo har skickat en begäran om att Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN, ska dra in Annika Dahlqvists läkarlegitimation. 

Fettdoktorn själv framhärdar i att hennes råd är rätt. 

– Mina råd är åtminstone beprövad erfarenhet. Men i vissa fall finns det inte så mycket vetenskapligt underlag. Men jag tror mer på beprövad erfarenhet, vetenskapliga studier kan ju vara hur vridna som helst, säger hon.

När Annika Dahlqvist fick Ivos beslut om att hon borde bli av med sin läkarlegitimation lämnade hon in den frivilligt, uppger hon på sin blogg.

– Jag skickade in ansökan om att dra in min legitimation så att det förhoppningsvis kom före, säger hon.

Annika Dahlqvist är pensionerad och säger att hon inte tjänar några pengar på sin ”hälsoinformation”. Fettdoktorn tycker inte att hon utsätter någon för hälsorisker.  

– Jag anser att det är de som följer skolmedicinen, av läkemedelsindustrin styrda råd och direktiv, som är utsatta för hälsorisk. Inte de som följer mina råd. 

– Ivo följer förstås etablissemanget.

Annika Dahlqvist säger att hon ska sluta med sina råd men undrar också:

– Vet du vad de kan göra om jag skulle råka ge medicinska råd? Kan de åtala mig i domstol då eller nåt? 


Infektionsprofessor Björn Olsen är kritisk. 

– Det är problematiskt att Annika Dahlqvist föreslår sådant som kolloidalt silver mot covid-19 eller att personer ska sluta ta sina mediciner. 

– Det är inte läge att hålla på så mitt under en pandemi. De råd man ger måste ha vetenskaplig grund.


 

Annika Dahlqvis fortsätter att kalla sig läkare och specialist i allmänmedicin på sin blogg. Det får hon inte, enligt Ivo. 

– Om man fråntagits legitimationen ska man inte använda skyddade titlar eller använda titlar som kan sammanblandas med dem, säger Lena .

Till Expressen säger Annika Dahlqvist:

– Jag har väl inte hunnit med att ändra på alla ställen. Jag får titta igenom det sen.

 

 

 

 

Jag förstår inte hur läkare kan gå ut med sån här information. Att man ska sluta ta sina mediciner, börja med bla kollodialt silver.. Att hon sen när hon fick reda på att hon skulle bli av med sin licens var hon snabb att skicka in den själv för det skulle se bättre ut. Hon brydde sig inte alls att hon hade farit med bluff till sina följare.. Hon fortsätter att kallar sig läkare även att hon inte får göra det längre.. 

 

Det finns hur mycket bluff som helst nu när det gäller corona så man blir mörkrädd.. Jag förstår inte hur man kan gå på allt ? Många saker säger ju sig självt att det är åt skogen.. OM man är osäker så ska man ju kolla upp detta antingen med sin läkare eller 1177 eller 11313..

Gör inget utan att veta att det är ok så du inte tror att du är skyddad o inte kan bli smittad.

 

BE SAFE ♥

 

 



Av Anneli Gustavsson - 18 juni 2020 10:30


Jag har varit sugen på fisk ett bra tag nu,, jag hade 2 paket med torsk i frysen men visste inte vad jag skulle göra med dom ?

 

Har funderat fram o tillbaka o jag kom fram till detta. Jag blötte ner bakplåtspapper men det blev för mycket fisk o gott i så jag fick ta till lite aluminiumfolie oxo runt om ..

 

 

Mitt recept. 2 personer. 200* mitten av ugnen i ca 45 min om fisken inte är helt tinad.

 

Fisk.

 

1 pkt torsk.

2 kokta ägg. Delar 1 ägg i 4 delar.

1 st Paprika som jag skivade tunt på min mandolin. Ta inte för tunt.

2 strutar Rädisor som jag skivade på min mandolin.

1 förpackning Färska champinjoner som jag skar i kvartar.

1 mindre Zucchini som jag hackade ner.

1 citron som jag river skalet på samt skivade den i mandolinen. Spara skivorna till du ska lägga allt på fisken innan den ska in i ugnen. 

½ citron som du pressar ner i stekpannan med det andra goda.

Skalet av 1 apelsin som du river ner.

1 röd lök som du skivar o har på efter du har lagt på dom stekta sakerna.

Sweet chilisås ½ dl. 

Salt o citronpeppar.

 

Sås.

 

1 stor creme fraiche

2 st köttbuljong

2 vitlöksklyftor som du pressar.

Blanda ihop detta, värm upp det så har du en god sås..

Jag smaksatte även med lite citronpeppar.

 

 

Du har i zucchini, svamp, paprika, rädisa skalet av både citron o apelsin.. Du steker detta i smör/margarin eller vad du vill ha. Det ska steka ihop ganska bra, det ska mjukna lite. Smaksätt med sweet chilisås,, efter vad du själv tycker blir lagom. 

 

 

 

När detta puttrar ihop så sköljer du fisken o se efter så att det inte är några synliga ben..

Efter det så tar du bakplåtspapper o blöter det, ta för säkerhetsskull aluminiumfolie oxo så det håller sig när allt kommer på..

 

 

Jag smorde bakplåtspappret med lite smör, sa på fisken som jag både hade saltat o kryddat på båda sidorna. Sen la jag på röran som jag hade stekt tidigare.. Efter det så lägger jag på löken o sen citronskivorna.. Jag kom på direkt att jag hade glömt att lägga på citronen men det  gjorde ju inget för jag la på det så fort jag kom på det.

 

När fisken är i ugnen passar jag på att skala potatisen o sen gör jag en god sås.. Creme fraiche, köttbuljong o vitlök värmer jag upp o det blir så gott. Jag spädde ut den med lite mjölk..

 

   

 

Var försiktig när du öppnar upp paketet får det kan ånga till.. Det blir mycket god "saft" efter allt gott så ta det över maten oxo,, släng det inte.

 

 

Mamma tyckte om maten o vi har tills i morgon oxo, jag gjorde dubbelt upp.. Ja jag får nog säga det själv att det var gott =) Detta kommer jag göra fler gånger.. 

 

Smaklig spis.. Säg till om ni gör det o vad ni tyckte om det.

 

Puss I Pannan ♥

 

 

 

  

Av Anneli Gustavsson - 17 juni 2020 13:00


 


En story till…efter 1 månads arbete i krisavtalet med Covid 19 patienter skulle jag vilja berätta vad ni har att se fram emot ifall ni hamnar på IVA. Då tänker jag på de människor som högaktningsfullt skiter i de rekommendationer som fortfarande finns.
Detta är min personliga reflektion grundad i absolut noll forskning, det är den verklighet jag levt i. Min upplevelse, min story.

Vi kan börja vid huvudet, hjärnan - en del av er kommer att bli lite puckade helt enkelt. När du väcks efter att ha varit sövd i alltifrån 1 dag till 10, 20, 30 eller fler dagar så är du inte dig själv. Du pratar en massa goja även fast du inte längre har några lugnande läkemedel. Emellanåt tänker jag att du är 10 år gammal, den intelligensnivån är det på vissa patienter. Ingen vet hur det blir i framtiden, kommer du återhämta dig helt eller kommer du för alltid vara förändrad? Andra vaknar och är precis som vanligt och ingen förstår varför skillnaden är så stor mellan patienter. Det finns många olika faktorer som kan påverka att man blir snurrig efter att ha varit sövd, absolut. Men fortfarande kvarstår frågan, när läkemedlen lämnat kroppen. Vad har viruset gjort med din hjärna?

Men du vill fortfarande åka på semester utomlands, gärna i ett fullproppat flygplan?

Munnen - oavsett du är vaken eller sover kommer du få en sond, det är en slang som går genom näsan ner till magsäcken. Där kan vi ge mat och läkemedel. Är man vaken är den inte jätteskön att känna av. Du kommer också få en tub ner i halsen eftersom du inte kan andas själv. Den kommer du känna av om du inte är så hårt sederad, obehagligt.

Men du umgås ändå varje dag med dina polare, hänger tight så att säga?

Halsen - du kommer få något som heter CVK, det är en central venkateter som man lägger genom ett stick i halsen. Där kan vi ge läkemedel. Du kommer också få en artärnål på insidan av din handled samt ett par vanliga PVK:er, perifer venkateter, på varsin handrygg eller armveck.

Men du träffas med 1000 andra människor på Sergels torg? Där syftet är gott, det säger jag inget om. Syfte - gott. Tillvägagångssätt att visa sitt missnöje - åt helvete.

Vi går vidare till lungorna - ena dagen är du mer eller mindre frisk, nästa dag ligger du intuberad på IVA. Dina röntgenbilder på lungorna liknar en katastrof, vi har svårigheter att ventilera dig optimalt och det i sig är livshotande. Om du är så pass ”bra” att du slipper bli intuberad kommer du ha en syrgasmask över näsa och mun. Du kommer uppleva en lufthunger du inte trodde var möjlig. Tar vi bort masken en kort stund för att borsta dina tänder kan din syrehalt i blodet dimpa från tex 95% till 80% på en millisekund. Då kommer du känna dig nära döden och din ångest är 100%. Dina blodgaser som vi tar med jämna mellanrum visar värden som vi normalt sett hajar till över men som nu är vardagsmat. När du varit intuberad länge och inte förbättrats får du en tracheostomi, man gör ett hål i halsen och sätter ner en kanyl där som man sedan kopplar respiratorn till. Så att vi kan ventilera dig. Du producerar slem i samma takt som en tonåring stökar ner sitt rum. Det gör att vi får suga rent ungefär 50-100 ggr per dygn om det vill sig illa, det ör obehagligt och du kommer hosta. Oavsett du är vaken eller sövd hostar du.
När du är stabil nog att väckas kommer du andas själv tillsammans med respiratorn innan du kan tränas ur den för att kunna andas helt själv. Ärret efter tracheostomin blir en påminnelse om det vidriga viruset.

Men träna är viktigt så du går till gymmet och struntar i att hålla avstånd, tvätta händer och att sprita den utrustning du använder?

Så hoppar vi ner till magen - den kommer balla ur. Alla läkemedel och viruset i sig bråkar med din mage. Avföringen blir som vatten och du kommer ha blöja, tarmsond eller något som kallas flexiseal. Det är en ”slang” man för in i ändtarmen där din avföring rinner igenom ner till en påse. Jag behöver inte nämna exakt hur jobbigt det är för personalen när dessa slangar knickas och det läcker…
Kissa - ja det gör du genom en kateter som förs in i ditt urinrör. Det är i och för sig inte säkert att du kan kissa, dina njurar kan också braka och då hamnar du i dialys. Googla dialys och kolla om det är något du ser fram emot...

Men du är ju sugen på en bärs på stan så du sätter dig med andra packade sillar på en uteservering?

Dina blodkärl och din blodkoagulation är en historia för sig. Ingen vet riktigt varför du kan få mikroembolier på alla möjliga ställen i din kropp. Det vill säga proppar, som kan sätta sig i hjärnan, lungorna, benen… ja you name it och där kan de sätta sig. Därför kommer vi ge dig Fragminsprutor och de sticken kommer ge dig en mage full med blåmärken.

Men shopping är ju också viktigt så du tar en sväng till MOS där avståndet omöjligt kan hållas, eller hur?

Sen kan vi ta kroppen som helhet, beroende på hur länge du ligger på IVA kommer du tappa upp emot 40% i muskelstyrka. Så har du otur får du börja om från början med att lära dig gå. Bara att sitta på sängkanten kommer att kännas som om du har sprungit ett maraton.

Det är som en vanlig influensa och gamla människor skulle dött ändå...till viss del köper jag det men ändå, bullshit. Det är ingen vanlig influensa. Du kan vara 23 år och få multipla proppar i lungorna där smärta och andnöd kommer vara det sista du upplever. Men det kommer ju inte drabba dig så det behöver du inte tänka på.

Du kommer ligga på ett ställe där det aldrig är tyst, du kommer ständigt höra pip och larmsignaler från alla apparater. Personal som pratar, som går, som springer, som byter läkemedel i dina sprutpumpar, som tömmer din urinpåse, som byter blöja på dig mitt i natten för att du har bajsat, som tar blodgaser flera gånger under både dag och natt, som suger slem ur dina lungor, som byter läge på din kropp för att du inte ska få trycksår, som lägger om din tracheostomi för att den läcker, som sprutar ner läkemedel i din sond, som städar spritar och fyller på utrustning. Det är inte många sekunder det är lugnt på en IVA avdelning.

Ja alltså det är ingen höjdare att hamna på IVA och du som tycker att det fortfarande är ok att skita i de rekommendationer som finns borde fundera över vad som är viktigt i livet. Att du, dina nära och kära överlever denna pandemi borde ju vara ett alternativ så gott som något.

Till alla er som har anhöriga på IVA, jag ber om ursäkt att jag är rakt på sak i detta inlägg men människor därute måste få veta hur det ser ut och vad som väntar dem. Så att de kan göra ett val.

Välkommen som patient till IVA om du fortsätter leva ditt liv som om pandemin är över. Vi kommer ta väl hand om dig, dock är det inte säkert att du överlever. Många överlever, absolut. Men du kan vara en av dem som avlider.

Hej på er//Anna Spec Leg Ssk Anestesi och IVA.

 

 

Av Anneli Gustavsson - 17 juni 2020 11:27


Det har strulat ett par dagar med appen till bloggen, det har inte gått att logga in skriva eller ens komma ut appen för den har hängt sig så jag skrev till dom o fick svar i dag att det var fixat.. Så nu funkar det igen.. Det var bra att dom svarade för det gör dom ju inte annars när man har nåt problem.. 

 

Trist bara att man inte har fått svar ang dom andra problemen som att man inte kan koppla bloggen till fb längre, men fb säger ju ifrån bara för att bloggplatsen inte längre har en säker adress så det är därför,, men det är inget dom fixar till,, trist. Men det går ju att dela blogginläggen ändå även att det inte går automatiskt.. 

 

 

 

Av Anneli Gustavsson - 16 juni 2020 19:39


Idag fick jag gå upp lite tidigare för jag hade en tid till min läkare på hudmottagningen kl 10;20.. Han är jättebra o det går snabbt oxo.. 

 

Han tyckte att mina händer o fötter såg bra ut o han förstod att jag får blåsor när jag är ute o går  men det är inget han kan göra nåt åt det.. Men han ska se om han kan skicka en remiss till ortopedtekniska ,, kan han inte det så kanske min läkare på VC kan göra det när han har kommit tillbaka från semestern.  Men han skrev ut lite recept, men jag hade velat att han skulle skriva ut tåbandage med silikon men det gick väl inte i högkostnadsskyddet, trist för dom kostar rätt mycket o det är dom jag kallar tåtutor o det är dom jag alltid har på mina tår.. Nåja, det gick snabbt o jag var nöjd.

 

Hem o fixa lite o sen ner till VC till nästa läkare för en rektoskopi.. Jag var lite nervös i början men det gick jättebra o det såg fint ut.. Så nu ska jag göra en CT buk- röntgen, får se när jag blir kallad. Ja alltid är det nåt.

 

När jag kom hem så hade jag sån fruktansvärd värk. Jag har kramper i mina axlar o mina ryggmuskler. Jag kunde sova en liten stund innan men fy fan vad ont jag har o det krampar så fort jag rör mig.. Men det var ett tag sen jag hade såna här kramper så det är bara att kämpa på. Jag har inte kunnat ta nån promenad idag så det fick bli en vilodag.. Men i morgon hoppas jag att jag är på banan igen.

 

Hoppas att ni har haft en fin dag där ute. Var rädda om er o varandra. BE SAFE. Dröm Vackra Drömmar.

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 16 juni 2020 16:12


Ja det är ju tusan oxo vad allt ska strula med bloggplatsen.. Sen igår har jag inte kunnat använda bloggplatsens app för att blogga eller ladda upp bilder. Det står att jag inte har nån anslutning MEN det HAR jag för jag kommer in överallt annars..  

 

Den hänger sig oxo när jag försöker logga in så jag måste stänga av den eller starta om mobilen.. Så nu har jag tagit bort den o installerat den på nytt men det funkar i alla fall inte..

 

Är det någon av er som har samma problem ?? Ni får jättegärna kolla upp detta om ni bloggar på mobilen så jag vet om ni har samma problem.. 

 

 

 

Av Anneli Gustavsson - 16 juni 2020 10:30


Jag har i många år hållit på att fixa jord till Åsaplan där barnen kan bygga sina egna hopp med jorden dom har fått som jag har beställt.. Dom har även fått fina spadar o massor med jord så det är  barnen själva som har fixat o trixat med allt. Tyvärr så har spadarna försvunnit o några av dom har dom haft sönder så killarna har blivit ledsna för det.

 

Men,, jag har även i flera år försökt att få till ett möte med C på kommunen men hon har inte svarat på mejlen som jag har skickat till henne eller ringt tillbaka.. Så det har gått några år då dom inte har fått nån jord o dom har inte kunnat bytta nya hopp heller för den jorden som finns där,, dom hoppen har ju blivit så satta så det är jättesvårt att ta av den jorden för att göra nya hopp.. 

 

Men jag kände att jag ville göra något igen för det är inte säkert för barnen när dom tar fart ute på vägen för att kunna hoppa så jag ville prova o ringa igen för att få lite hjälp. Nu var det en ny kille där o han var så trevlig.. Jag frågade om han inte kunde komma o titta på hur det ser ut på planen o se om man inte kan göra om o göra rätt.. Det är ju en asfalterad rink där o den är i vägen,, den skulle dom satt på ett annat ställe. Hur som helst så hade jag bett Adam som var där från början o sen kom Isak oxo,, han började vara där när han var ca 4 år o nu ska han snart fylla 13 år så det är många år som jag har fixat med detta o många år som barnen har hållit till där.. Varje gång jag ser nån där så blir jag så glad ,, att dom har ett ställe att vara på. Jag ser även föräldrarna som kommer med bilen som dom parkerar där o låter barnen leka lite o sen åker dom hem igen..

 

Jag ville ha ett taket så dom inte kan ta fart ute på vägen men nu ska dom ändra om dom stora hoppen o lägga dom längre in,, dom ska ta bort dom hoppen som finns där nu så nu hoppas jag att dom kan fixa till det på nytt.

 

Sen sa han oxo att det finns flera proffs,, dom som håller på o cyklar o hoppar så han sa att han skulle försöka få dit nån där så dom kunde hjälpa till. Dom vet ju mer än vad jag vet o vad jag kan hjälpa dom med.. Men nu när cornan är här så blir det kanske inte mycket omgjort detta året, men dom kommer ändå att få både spadar o jord så det är roligt.

 

Martin lyssnade o tittade, han lyssnade även på vad killarna hade att säga o det var roligt att dom var där för det visar att dom är intresserade av vad som ska hända.

 

Så nu ska jag avvakta o se vad som ska hända.. Hoppas ändå att dom sätter upp ett taket så dom inte kan cykla på vägen för att ta fart. Jag är så rädd att det ska hända dom nåt.

 

Det är så roligt att fixa med detta, roligt att ha nåt att göra o roligt att se barnen som kommer dit hur dom blir äldre o äldre. 

 

Första kullen har ju många körkort idag så när dom kommer med bilarna så tutar dom o hejar.. Dom är så gulliga,,, mina små killar =)

 

 

 

Martin från kommunen tillsammans med några av cykelkillarna.. 

 

För många år sen så ville dom att jag skulle komma ner o ta kort på dom o även filma dom så jag la ut dom på en blogg här inne.. Jag har tyvärr glömt bort vilken mejl jag hade till dom men det går kanske att ta reda på.

 

HÄR är bloggen med killarna.. Roligt att ha =)

 

 

Av Anneli Gustavsson - 15 juni 2020 22:30


Jag kände för att ta en promenad idag trots att jag fortfarande har kvar den ena blodblåsan,, men den är inte så farlig länge ,, den gör inte så ont men den finns ju kvar. 

 

Men jag plåstrade fötterna o sen gick jag ut. Det var så otroligt skönt ute, det fläktade gott o solen tittade fram mellan molnen. Trots att det var stora moln så var det sol hela tiden ,, under hela rundan.

 

Jag har ett tag nu haft sån värk sista tiden o det värsta sitter i ryggmusklerna på båda sidorna o jag vaknar på nätterna när jag ska vända mig i sängen, eller när jag kliver upp från sängen så gör det riktigt ont. Det är riktigt ont när jag börjar gå men sen känns det något bättre men sen är det skönt att ta en varm dusch när jag har kommit hem.

 

Jag försökte att ta det lugnt men jag hörde ju på min runkeeper att jag hade ett bra tempo. Jag saktade ner några gånger men sen var jag uppe i samma tempo igen,, men det spelade ingen roll för just då kändes det bra..

 

 

Det är inte lätt att fota röda blommor eller saker för dom blir så skrikiga o dom flyter ihop.. Men jag älskar den här blomman.

 

Det finns småvägar överallt men jag går min vanliga runda.

 

     

Det var många tunga o mörka moln o dom var så fina. Jag älskar molnen, men inte om jag ska ligga o sola,, då vill jag ha klarblå himmel =)

 

   

Det finns så mysiga ställen där jag går.

 

     

Det är så mysigt att gå Hyttegäven, det är lugnt o hästarna brukar alltid komma o hälsa men dom var längre bort idag.

 

 

Det blev en rätt så bra runda ändå så jag är nöjd, nu hoppas jag att jag kan gå resten av veckan oxo.. Den här dagen tog jag som en vilodag även att jag tog en promenad. Jag ska försöka ta nån dag i veckan att inte gå,, men jag ska ändå försöka gå men inte så långt.

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

Puss I Pannan ♥

 

 


Translation

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

46 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

WEBDESIGN

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ NEO PÅ INSTAGRAM

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM.

 

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

VEM HAR NAMNSDAG ?

 

Klicka på bilden så ser du Vem som har Namnsdag.

 

MINA AVSVALNINGSGALLER.

 

HÄR KAN DU KÖPA AVSVALNINGSGALLERNA SOM JAG ANVÄNDER. KLICKA PÅ BILDEN.

 

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Don't Say Goodbye

 

Klicka på bilden ♥

 

Precious Child - Gone To o Soon.

 

EN UNDERBAR LÅT.

Klicka på bilden.

 

MAMMA.

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

A STAR IS BORN.

 

KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

MAMA - IL DIVO

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

EVA CASSIDY

 

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER NI TILL EN UNDERBAR SÅNGERSKA.

 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Arkiv

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Ovido - Quiz & Flashcards