Mitt Nya Liv

Alla inlägg under juni 2020

Av Anneli Gustavsson - 22 juni 2020 11:53


 


Jag var ute på gården o busade med alla barnen. Det var så skönt väder, solen värmde o fåglarna kvittrade, det fläktade gott, det kunde inte bli bättre. Jag skulle gå in o hämta lite att dricka för vi började bli varma o törstiga.. När jag kommer till altanen så ser jag nåt som rör sig o när jag tittar närmare så ser jag först inte vad det är för nåt, det är nåt konstigt. Men när jag sen tittar till en gång till så ser jag att det är en vit orm,, med 2 huvud.. Jag får panik o springer in, jag hör hur ormen är efter mig o sen hör jag hur altandörren slår igen med ormen inne i lägenheten.. Jag springer in på toan o ställer mig på toastolen o jag hör hur den väser... Jag står helt stilla o jag försöker att inte andas högt för jag vill inte att den ska höra var jag är,, men det dröjer inte länge förrns den hittar mig.. Hur fasen ska jag ta mig ut nu ?? Min toa är inte så stor o jag kan inte springa iväg, jag är fast.. Men jag lyckas hoppa över den o in i rummet för att springa ut på altanen o där står min kusin Anders o frågar om jag har sett en orm ... Jag börjar gråta o säger att det finns en inne hos mig,, med 2 huvud o han börjar skratta lite lätt o säger att det är hans orm som har smitit... Jag börjarde gråta för jag hade panik, jag fick ingen luft men nu kände jag en lättnad för han skulle ju ta med sig ormen sen... Han kramade om mig o bad om ursäkt för vad den hade orsakat mig.. Ja jisses, jag hatar mina mardrömmar o det var så skönt att vakna i morse.. 

 

Det regnade när jag vaknade men nu är det nog uppehåll.. Det blir ingen promenad för mig idag för blåsorna är kvar o det blir skönt att vila lite idag.

 

Önskar er en fin dag där ute. 

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 21 juni 2020 22:00


Ja då har den här veckan gått oxo.. Helgen har varit lugn, det har varit midsommarväder. Sol, regn o lite åska.. 

 

Det har mullrat lite idag men jag kände på förkvällen att jag ville gå ut lite.. Det var så skönt men jisses så kvavt det var. Det gick knappt att andas, men ändå kunde jag hålla ett bra tempo hela tiden..


 

Självklart måste jag ju stanna o fota lite oxo,, det finns så många fina blommor men många av dom är inne i trädgårdarna o då kan jag ju inte gå in där o fota =)


     

Jag älskar alla blommor, synd bara att många av dom inte blommar så länge till, så man får passa på att njuta medans dom finns här.


 

Passade på att fota syrrans "häck" oxo =)


   

 

Vad tycker ni att den här bilden föreställer =) Jag ser en kvinna som tittar i sin mobil =)




   


Jag gick först runt Änganäs, det är så mysig där. Sen gick jag ner till Åsasjön, vidare till Norravägen, Spånbergsvägen, Åsa dagis, Indianbyn, ner Hyttevägen, hem förbi skolan o sen gick jag runt Hyttevägen 3 ggr o parkeringen 1 gång.. Det blev milen,, jag hade siktat in mig på de när jag började gå o allt kändes jättebra trots att det var så kvavt.. Sista varvet började jag känna av min häl, så det blev en ganska stor blåsa där, o en på en tå.. Jag förstår inte varför det blir så hela tiden ? Jag vill bara kunna gå mina promenader utan att det ska jävlas jämt.. Men det är skönt medans jag går så jag får väl ta det när jag kommer hem.


 


Jag hade velat gå längre den här veckan, men jag får väl vara nöjd som det är. Får se när jag kan gå nästa gång ? Hoppas att blåsorna blir bra fort.

 

Hoppas att ni har haft en bra helg där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 21 juni 2020 10:30


Hej.
 
Det pratas mycket om att smittspridningen av Corona kommer öka snabbt nu när alla får resa fritt.
 
Och så är det såklart...utsätter man sig för platser och mer människor så ökar ju risken att man drabbas av Covid-19.
Jag jobbar som undersköterska på Intensiven i Kalmar med de allra sjukaste patienterna som behöver vår specialist vård.
 
Vi har som alla andra som jobbar med covidpatienter skyddsmasker med filter, hellånga plastförkläden och handskar hela tiden på oss inne på vår Covid-avdelning. Det är tätt och blir snabbt varmt, svetten rinner.
 
Men det var inte det jag ville berätta utan jag vill visa vad du "får" i intensivvårdpaketet när du blir patient hos oss...
 
Ok, du har blivit smittad på en grillfest med goda vänner. Eller kanske när du var på restaurangen och åt mat med de gamla barndomsvännerna. Hur som helst, du är sjuk. Jättesjuk.
 
Du ringer 1177 och de hör hur andningspåverkad du är och kopplar samtalet till SOS...ambulans anländer och du transporteras till akuten.
 
Det är onsdag...klockan är ca 19.30 Din fru har velat kontakta sjukvården tidigare i veckan eftersom du har det så jobbigt med andningen. Men du vill inte, du hoppas att det ska bli bättre.
 
Denna kväll när hon vinkar hejdå vet hon inte när eller om hon får träffa dig levande igen...
På sjukhuset är det sedan fredag 13 mars besöksförbud. Vi släpper inte in någon anhörig.
På akutrummet blir du snabbt sämre och du intuberas.
 
Vi tar nu över din andning för att optimera och syresätta alla dina organ så att du inte få tex hjärnskador.
 
Narkosläkaren för ner ett stort metallblad i din hals, böjer huvudet lite försiktigt bakåt och låter den ca 35 cm långa plastslangen glida ner på rätt plats.
Vidare så transporteras du till röntgen för att man ska få en lägesbild av hur svårt angripna dina lungor är.
 
Du sövs strax innan tuben i din hals är på plats och får kontinuerligt sövningsläkemedel för att acceptera den. Dina lungor ventileras med en andningsblåsa, en narkossköterska eller narkosläkare sköter den uppgiften.
 
Väl på iva får du en urinkateter i urinröret, urinmängden som dina chockade njurar producerar mäts varje timme. Njurarna är kroppens reningsverk...lägger de av så "förgiftas" din kropp snabbt.
 
Du får isåfall en grov infart inopererad, oftast i ljumsken. Till den infarten kopplas sedan en dialysmaskin. Njurarna är så känsliga, kanske återhämtar de sig....kanske inte...
Läkaren vill ha en bra och större infart för ytterligare läkemedel, så en central venkateter opereras in vid halsen i en stor ven och sys fast i huden. Läkemedel för tex blodtrycket kopplas till dig och matas in i din kropp från automatiska pumpar.
En lång slang, ungefär tjock som ett sugrör matas försiktigt ner i en av dina näsborrar och ända ner till magsäcken. I denna får du en del läkemedel och sondmat så att dina tarmar inte slutar att fungera.
 
Får du mycket diarréer så kan vi sätta dit en ganska tjock silikonkateter i rumpan, så att diarréerna samlas upp i en påse istället.
 
Vi vänder på dig var 3: timme dygnet runt, dag, kväll, natt.
Vi tvättar dig morgon och kväll, borstar dina tänder, fuktar din mun ofta och skriver i en dagbok som du kan använda för att bearbeta dina upplevelser efter din vårdtid på intensiven.
Många intensivvårdspatienter får otäcka hallucinationer. De berättar att de såg rävar i taket, spindlar som kröp i sängen, hörde barnskrik. Det är de starka medicinerna som har dessa biverkningar. Att nu se oss i gasmask gör tyvärr att dessa upplevelser inte blir bättre.
Dagboken är ofta uppskattad av anhöriga. Och ännu viktigare nu när de inte får träffa dig på flera veckor...
 
Du får ofta tjockt gult slem i tuben, då går vi ner med en sugkateter och försöker suga rent. Tyvärr så brukar detta vara obehagligt för patienten.
Du får feber, hög feber och svettas mycket. Ditt immunförsvar kämpar för fullt mot viruset...
I din handled sätter läkaren in en artärnål. Det är en infart i en artär och via den läser vi av ditt blodtryck. Sköterskan kan även ta prover i den.
 
Analysen i blodet avslöjar hur dina gaser i kroppen fungerar...samlar du på dig för mycket koldioxid? Kan blodet transportera syret i kroppen till alla vitala organ?
Det ansamlas mycket vätska runt lungorna och detta försämrar din andning drastiskt, så du får ett sk drän inopererat vid lungan för att dränera ut vätskan. Drän är sällan bekvämt att ha...
 
Dina muskler förtvinar snabbt, på bara några dagar är dina muskler som förlamade. Vi har en sjukgymnast som kommer varje dag och gör rörelser med armar och ben för att musklerna inte ska stelna till.
 
Vi ringer upp din fru varje dag på bestämd klockslag och berättar hur det går för dig. Dessa samtal är ofta jobbiga för såväl anhöriga och sköterskan. Det är ju så mycket tankar och känslor från din familj. De vill ju bara att du ska bli frisk och komma hem igen. Sköterskan tröstar din fru så gott det går...
 
Ja...ungefär så här går det till på intensiven...
Timme för timme vakar vi över dig...
 
Vi lämnar dig aldrig och vi gör vårt bästa för att du inte ska ha ont, att du ska vara bra sederad (sövd). Ventilatorn är just nu din bästa vän, den tuffar på dygnet runt och fyller dina angripna lungor med luft och syrgas.
 
Tyvärr så brukar vi behöva höja syrgasen för att lungorna blir sämre...och lungornas fina alveoler mår inte bra av syrgas...men vi har inget val. Du måste syresätta dig.
Så får man bara vänta ut och se om du har de resurser som krävs för att övervinna viruset...
Om du absolut inte vill träffa mig...ta dig då en funderare hur du från och med nu ska undvika att bli smittad av denna världspandemi som har tagit så många liv...
 
Stanna hemma hos din fina och omtänksamma fru, hoppa över middagen med vännerna, men köp hem take-away...massa gott! Unna er! Så får ni ha skypemiddag istället med era goa vänner!
Var rädd om dig så att du och din fru som snart ska fylla 50 år får åldras tillsammans 🧡
Covidviruset bryr sig inte om åldern..  
 
               

Av Anneli Gustavsson - 20 juni 2020 20:45


Sitter just nu i sängen o tittar på Victoria o Daniels bröllop.. Hon är så otroligt vacker o han är så stilig.. Dom är underbara tillsammans. Hennes klänning är så stilren o vacker.

 

Oj oj nu håller Daniel talet till Victoria.. Undra hur det känns för honom att komma "utifrån" o få leva hennes liv ?? 0h Victoria hade skrivit 30 brev till Daniel som han skulle läsa när hon var bortrest i 1 månad. Nu pratar han till sina föräldrar,, oj det är mycket kärlek nu..  Oh nu pratar han till Victoria igen,, han säger att störst av allt är kärleken.. Hur f-n kan han hålla sig o inte börja gråta.. Här sitter jag i sängen o tårarna trillar.. Han får mycket applåder.. Oj oj nu gråter jag... 

 

Jag förstår inte varför jag blir så gråtmild när jag ser bröllop även såna som jag inte känner. Jag blir tårögd,, ja det är väl så när man blir gammal =)

 

Idag kom sonen o hjälpte mig att putsa mina fönster så dom är jättefina nu.. 

 

 

Det gick fort som tusan är han putsade dom.. Sen satte vi oss på altanen o fikade lite..

Roligt att få lite ensamtid med honom,, önskar att jag hade det lite oftare. Men han har ju fullt upp med sin lilla familj.

 

 

Så här blev det.. Nu har jag inga orkidéer mer,, jag får se om dom här blommorna klarar sig från ullössen för det är hemskt att få bort. Jag förstår inte hur dom kan klara sig. Nu har jag varit utan blommor ett bra tag så jag hoppas att det kommer att gå bra nu, men jag saknar mina orkidéer.. Jag har bara en nu.. 

 

     

Jag klarar av många djur men när det är dom här spindlarna,, dom som hoppar o springer fort ja då får jag panik.. 

 

Det har varit typiskt midsommar väder idag,, regn o åska .. Ja lite muller här o där.. Solen tittade fram lite o då var det riktigt varmt,, stekhett.. 

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

Puss I Pannan ♥

 

 


Av Anneli Gustavsson - 19 juni 2020 21:57


Ja, idag har det varit midsommar. Det har varit skönt väder, varmt o lite kvavt..

 


 

 

Det kom lite regn men det försvann direkt.

 

 

   

Det blev god mat hos mamma. Jag är inte mycket för sill men jag åt faktiskt 2 stycken den här gången,, förra året åt jag 1.. Det var så gott med mat.

 

Jag äter hellre skinka, men jag tar gärna spadet o häller på potatisen för det är så gott.

 

   

Jag hade tänkt gå en promenad idag, jag hade laddat hela dan men jag kände att kroppen inte var helt ok så jag satt ute o pratade med Rohde en stund.. Men jag fick gå hem för jag blev så konstig ,, jag började skaka o känna mig matt så det var himlans tur att jag inte tog nån promenad.. 

 

Jag har ju så förbenat ont i musklerna, nacken, axlarna o nere i ryggslutet i dom musklerna.. Men jag tog värktabletter o la mig så det blev bättre.. 

 

Nu ligger jag i sängen o det finns inget att se på tv;n så jag är så glad att jag har tillgång till Netflix genom sonen..

 

Hoppas att ni har haft en bra midsommar .. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 19 juni 2020 16:15


Efter 17 års äktenskap ville min fru att jag skulle gå ut med en annan kvinna för att äta och gå på bio. Hon sade, ”Jag älskar dig, men jag vet att den andra kvinnan älskar dig och skulle tycka om att vara med dig en stund.”
 
Den andra kvinnan som min fru ville att jag skulle träffa var min MAMMA, som varit ensam i 20 år, men kraven från mitt jobb och mina två barn hade gjort att jag träffat henne ytterst sällan.
 
Den kvällen ringde jag för att bjuda ut henne på middag och bio.
 
“Vad har hänt, mår du inte bra", frågade hon?
 
Min mamma är en kvinna som misstänker att ett samtal sent på kvällen eller en överraskande inbjudan betyder dåliga nyheter.
 
“Jag tänkte att det skulle vara trevligt att umgås lite med dig”, svarade jag. ”Bara vi två.”
 
Hon tänkte ett ögonblick och sade sedan, ”Det vill jag väldigt gärna.”
 
Den fredagen efter jobbet, när jag körde för att hämta henne, var jag lite nervös. När jag kom till hennes hus märkte jag att även hon verkade nervös inför vår träff. Hon väntade vid dörren. Hon hade lockat håret och bar den klänning hon hade burit när hon fyllde år den 19 november.
 
Hon log med ansiktet strålande som en ängel. ”Jag sade till mina vänner att jag skulle gå ut med min son, och de blev imponerade” sade hon, när hon klev in i bilen. ”De väntar med spänning på att få höra om vår träff.”
 
Vi gick till en restaurang som inte var förstklassig, men väldigt trevlig. Min mamma tog min arm som om hon var en Lady. När vi satt oss var jag tvungen att läsa menyn. Hennes ögon kunde bara läsa stor text. Halvvägs igenom förrätterna lyfte jag blicken och såg mamma sitta där och stirra på mig.. Ett drömmande leende låg på hennes läppar. ”Det var jag som brukade få läsa menyn när du var liten.” sade hon. ”Då är det dags för dig att slappna av och låta mig återgälda dig.” svarade jag.
 
Under middagen hade vi en angenäm konversation - inget märkvärdigt, men vi fick veta vad som hänt i varandras liv sedan sist vi sågs. Vi pratade så mycket att vi missade filmen:
 
När vi kom hem till henne senare sade hon: ”Jag vill gå ut med dig igen, men bara om du låter mig bjuda.” Jag gick med på det.
 
“Hur var middagen? frågade min fru när jag kom hem. ”Väldigt trevlig. Mycket trevligare än jag kunde tro.” svarade jag.
 
Några dagar senare dog min mamma i en svår hjärtinfarkt. Den kom så plötsligt att jag inte hade en chans att göra något för henne.
 
En tid senare fick jag ett brev med en kopia av ett restaurangkvitto från samma ställe där mamma och jag var och åt. En medföljande lapp sade: ”Jag betalade i förskott. Jag var inte säker på att kunna följa med; men i alla fall så betalade jag för två platser - en till dig och en till din fru.
 
 
Du kan aldrig förstå vad det betydde för mig. Jag älskar dig, min son.”
 
I det ögonblicket förstod jag det viktiga med att säga: “JAG ÄLSKAR DIG” i tid och att ge våra kära den tid de förtjänar. Inget i livet är viktigare än familjen. Ge dem tiden de förtjänar, för det här går inte att skjuta upp till “en annan gång”.
 
Någon sade att det tar sex veckor att bli normal igen efter att du fött barn ..."någon" vet inte att när du väl blivit mamma blir inget “normalt” igen..
 
Någon sade att instinkten säger hur du ska vara som mamma ... "någon" har aldrig haft en treåring med sig till affären.
 
Någon sade att det är tråkigt att vara mamma .... "någon" har aldrig åkt med i en bil som körs av en som nyss fått körkort.
 
Någon sade att du är en ”bra” mamma, ditt barn ”blir bra” ... "någon" tror att det följer med instruktionsbok och garanti till barnet.
 
Någon sade att du inte behöver en utbildning för att vara mamma ... "någon" har aldrig hjälpt en tolvåring med matteläxan.
 
Någon sade att du inte kan älska ditt andra barn lika mycket som du älskar ditt första ... "någon" har inte två barn.
 
Någon sade att det svåraste med att vara mamma är förlossningen ... "någon" har aldrig stått och sett sitt barn gå på skolbussen den första skoldagen.
 
Någon sade att en mamma kan sluta oroa sig när hennes barn gifter sig ... "någon" vet inte att ett giftermål ger en ny svärson eller svärdotter under hennes vingar.
 
Någon sade att en mamma har gjort sitt när hennes sista barn flyttar hemifrån ..."någon" har aldrig haft barnbarn.
 
Någon sade att en mamma vet att du älskar henne, så du behöver inte säga det till henne ...
"någon" är ingen mamma.
 
 

Av Anneli Gustavsson - 19 juni 2020 09:15


 


Jag önskar er en Trevlig Midsommar.

 

Önskar er vackert väder, god mat o trevligt sällskap.. MEN,, tänk på att hålla avståndet, var ute om ni kan. Tvätta o sprita händerna.

 

 

 

Av Anneli Gustavsson - 18 juni 2020 21:30


Idag har det varit lite kvavt men jag plåstrade fötterna o gick ut.. Jag hade tänkt att gå milen så jag var inställd på det innan jag gick ut.. 

 

   

Jag gick runt Änganäs.. Dom har bikupor där, jag har inte vågat gå dit o titta =)

 

 

Jättefina träd.. Det är så skönt att bara gå o lyssna på radion, dom pratar lite o sen spelar dom musik. Jag går ofta i takt med musiken så jag glömmer bort att jag är ute o går ibland.

 

 

Lite sommarblommor. Lupiner är så fina men dom kommer snart att blomma över så vi får vänta tills nästa vår igen..

 

   

Jag fick en bra tid idag så det är jag glad för. Jag "tävlar" mot mig själv o ingen annan. Ser att jag har skrivit fel datum på den här,, det ska vara den 18;e o inget annat =)

 

 

Bra tider =)

 

 

Det finns inget plant här i Taberg, det är bara backar så långt ögat når..

 

 

Samsung Health har utmaningar varje månad o jag har gått med både maj o juni.. Jag har redan klarat av juni så det är jättebra. Men jag tror att för varje månad så kommer dom att öka på hur många steg man ska ta,, men jag är inte säker ?

 

När jag duschade så vred jag till ryggen så jag fick sån kramp. Det har varit lugnt där idag men det varade inte länge.. Men nu ligger jag i sängen o ska titta på tv;n, ja om det är nåt bra annars kollar jag på nån serie på Netflix.

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar. 

 

Puss I Pannan ♥

 

Translation

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

46 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

WEBDESIGN

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ NEO PÅ INSTAGRAM

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM.

 

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

VEM HAR NAMNSDAG ?

 

Klicka på bilden så ser du Vem som har Namnsdag.

 

MINA AVSVALNINGSGALLER.

 

HÄR KAN DU KÖPA AVSVALNINGSGALLERNA SOM JAG ANVÄNDER. KLICKA PÅ BILDEN.

 

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Don't Say Goodbye

 

Klicka på bilden ♥

 

Precious Child - Gone To o Soon.

 

EN UNDERBAR LÅT.

Klicka på bilden.

 

MAMMA.

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

A STAR IS BORN.

 

KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

MAMA - IL DIVO

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

EVA CASSIDY

 

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER NI TILL EN UNDERBAR SÅNGERSKA.

 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Arkiv

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Ovido - Quiz & Flashcards