Mitt Nya Liv

Alla inlägg under juni 2020

Av Anneli Gustavsson - 26 juni 2020 14:54


Vilken hemsk natt jag har haft.. Jag vaknade av att jag blev biten på baksidan av låret så jag flög ur sängen.. Där ligger en tvestjärt o krälar o jag smäcker ner den på golvet o klämmer till den. Lägger mig igen o efter en liten stund så bits det till på armbågen så jag flyger upp ur sängen igen o där ligger en o sprattlar.. Var fan kommer dom ifrån ?? Jag kollar på golvet o det kryllar av dom.. Jag får panik, svär, hoppar o försöker hinna ifatt dom ... Jag ser inte varifrån dom kommer men jag letar i sovrummet..

 

 

Jag går ut i köket för att hämta hushållspapper så jag kan slänga dom o där ute kryllar det oxo av dom.. På golvet, på diskbänken o i skåpet.. 13 stycken i sovrummet, 5 i sängen o 2 bet mig...

 

 

7 stycken i köket, så jag hade panik. Jag kunde inte slappna av o sova sen så jag satt upp i sängen men somnade frampå morgonen o sov ett par timmar. Har inte sett några idag tack o lov men dagen är lång..

 

Jag ringde till min hyresvärd o sa detta så hon sa att jag skulle ringa anticimex men jag sa att jag fick ingen hjälp förra året, då sa hon att om jag inte fick nån hjälp så ska jag ta dennes namn så skulle hon ringa upp för dom har ett avtal så dom ska hjälpa till.

 

Det var inga problem, jag ville att dom skulle komma o spruta utanför men det gör dom inte i första hand när det gäller tvestjärtar utan dom ska skicka nån klisterremsa som jag ska lägga på golvet ,, funkar inte det ska jag höra av mig till dom igen. Så nu hoppas jag att jag får dom snart o att dom hjälper för jag AVSKYR tvestjärtar.. 

 

Men jag bor ju på markplan så dom har lätt att komma in, men jag stängde till mina fönster inatt .. Äckliga vidriga små saker...

 

Har ni några bra tips så tar jag tacksamt emot dom.

 

 


Av Anneli Gustavsson - 26 juni 2020 10:00


Ja som ni vet så strular det mycket här på bloggplatsen. Vi är många som har mejlat till dom men får inga svar..

 

Jag fick ju svar för ett tag sen ang att det inte gick att blogga från appen, den hängde sig hela tiden så jag fick starta om mobilen, det var hopplöst men det är löst.


 

Men jag har även mejlat ang att det inte går att komma in på min blogg, det kommer upp virusvarningar, det går inte att länka till fb, flash strular, besöksstatistiken strular, många av er har problem med att ladda upp bilder mm .. 

 

 

 

Så nu skrev jag detta till dom;

 

 

Jag har bloggat här sen dom stängde ner på expressen , jag velade lite till o från innan men sen blev det här.. 

 

Den här bloggportalen är lätt att sköta när det gäller bygga upp, fixa trixa till den. Men som sagt va,, det är när allt funkar.

 

Jag har i alla fall kommit på att när inte besöksstatistiken inte funkar så går man in under bilder,, väljer att ladda upp fler o där godkänner du uppladdningen.. Då kommer statistiken tillbaka ,, tills nästa gång det strular.

 

 


Av Anneli Gustavsson - 25 juni 2020 21:26


Ja detta är nåt som jag har tänkt på innan.. Man kan inte säga hur stark solen är genom en skugga såklart men om ni tänker på att mäta skuggan mitt på dan o sen lite senare..

 

 

Den här bilden tog jag kl 14;44... Ni ser hur kort skuggan är o då kan man ju även säga att det var fruktansvärt varmt på dan o solen tog jättemycket. 

 

Den här tog jag kl 19;24 o ni ser hur lång skuggan är nu,, fick inte med hela mig på bilden. Så ju kortare skugga man har ju starkare är solen.. Ju längre skugga man har desto svalare är solen o bränner inte lika mycket.. 

 

 

Kl 15 var det 30* i skuggan,, det var väldigt varmt ute o solen tog,, jag svettades o drack mycket vatten.

 

   

På min lilla altan i min stol la jag en termometer o den kom upp till 50* i solen så ni kan ju förstå att det är svettigt att sitta där i min lilla smytt men skönt är det..

 

T.o.m mammas blommor får lite skydd från solen, dom har det bra dom.. 

 

 

Adam o Isak kom o hämtade spadarna idag så nu kan dom gräva för fullt o bygga hopp. Jag har bett om mer jord för det blev inte så mycket innan. 

 

Det har varit en härlig dag, ja,,, det har varit väldigt varmt,, ja,,, jag har svettats mycket men jag har även druckit mycket vatten.. 

 

Tänk på att det är viktigt att ni får i er lite extra salt när det är så här varmt som det är nu. Men det är även viktigt att dricka vatten för man torkar ut så lätt,, särskilt om man svettas mycket..

 

Har inte kunnat ta några promenader än pga den stora blåsan jag fick på min häl,, är så ledsen för att det alltid ska jävlas..

 

Tog en underbar dusch innan, pratade sen med Rohde o nu sitter jag i sängen o tittar lite på tv;n samtidigt som jag bloggar.. Oh, vad jag är glad i min laptop =)  Men,, jag hade hellre rest till mitt älskade Fuengirola där jag hälsar på mamma..

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

Puss I Pannan ♥

 

 

 

Av Anneli Gustavsson - 24 juni 2020 21:13


Körde förbi den här ladan när jag åkte in till stan, jag tycker den är fin o har fotat den innan.

 


   


Jag åkte först till Woodys för att hämta ut spadar dom cykelkillarna skulle få från kommunen . Det är så roligt att dom ställer upp så.. Dom har fått lite jord oxo så nu var det bara spadarna som fattades.. Det är jättefina spadar o dom borde tåla rätt mycket grävande.. Det är så roligt att känna att jag gör nåt för någon annan, att killarna blir glada när dom får sin jord o nu dessa spadar. Det är roligt att känna sig behövd. Nej, jag behöver inte göra detta men jag vill..

 

Sen åkte jag vidare till Rusta för att köpa lite jordgubbar,, sen vidare till City Gross för dom är billigare på kvarg o keso, det var knappt något folk där o dom som var där höll verkligen avståndet.

 

Vidare till Ryhov,, till röntgen för att hämta ut lite som jag ska dricka när jag ska till ct-buk den 13;e juli...  När jag kommer ut så kommer jag på att jag glömde betala parkeringen hahaha,, ja jag har ju appen men det glömde jag helt bort.. Ja, jag får se om jag får böter, det satt ingen på rutan i alla fall.

 

Sen vidare hem till Ica, där köpte jag saft o ett kort som jag skickade till barnen, det kanska gör dom lite glada att få lite post.. 

 

Satt ute i solen lite, det var så skönt, svettigt ja, men skönt.. Efter en dusch åt jag mat, Rohde ringde så vi pratade en bra stund .. Efter det så ringer min kusin Jessica så vi pratade lite, hon mådde bra o vi ska  höras snart igen.

 

Nu sitter jag i sängen o skriver,, ska titta på Netflix o sen försöka sova. Jag har sån hemsk värk i mina axlar, kramper,, särskilt i den vänstra o sen känns det som mina diskbråck bråkar lite oxo..Ja alltid är det nåt.

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar. 

 

Puss I Pannan ♥

 

 


Av Anneli Gustavsson - 24 juni 2020 10:15


Vad är det som pågår ??

 

FOTO: JANERIK HENRIKSSON/TT En kvinnlig pensionär rastar sin hund.
 

Äldre i riskgrupp över 70 år har fått lättnader i sin tuffa isolering och ska kunna röra sig utomhus med avstånd.

Vi i Sverige löser det genom eget ansvar. Vi behöver inga lagar, poliser och tvingande regler. Alla gör rätt eftersom vi svenskar är så fina människor.

 

Ett problem är bara att detta inte stämmer. Det ”egna ansvaret” betyder att de starka och friska regerar. Det är den bild jag får av mina läsare landet runt:

”Min väninna bad vänligt en ung kvinna som kom för nära att hålla avstånd och fick då ett hånfullt svar: Håll avstånd själv och vad gör du ute förresten? Väninnan svarade: Du kan väl inte veta min ålder, varpå hon fick svaret: Det syns ju tydligt”. (Maggie).

”På en gång- och cykelväg mötte vi tre pojkar, 16-17 år gamla, som gick i bredd. Jag undrade om de inte kunde hålla avstånd som är rekommenderat. Efter ett antal okvädningsord från ungdomarna skrek en av dem att vi borde skaffa munskydd”. (Egon).

”Jag mötte två personer i bredd på en trottoar. De gjorde inga ansatser att gå en och en så jag kunde passera. Jag var tvungen att gå ut i gatan på en trafikerad väg”. (Yvonne).

 

”När jag ber folk att hålla avstånd får jag ibland veta att jag är en idiot, att jag borde stanna hemma eller så bemöts jag av fnysningar, hånfulla leenden, arroganta, överlägsna miner och kommentarer, om jag inte osynliggörs totalt”. (Kerstin).


”Jag går ofta ut i gatan och upp på gräsmattor för att hålla avstånd (trots att jag har metastaser i hela mitt skelett)”. (Catrin M).

”Jag är 73 år och har flera diagnoser. Har inte vågat gå ut på tre månader. Men i dag gjorde jag det – gick med min rollator en liten promenad. De jag mötte verkade inte ha en susning om ’avstånd’. Jag vände om”. (Anna-Britta).

”Jag väntar på att en grupp 30-åringar ska lämna några decimeter åt mig på trottoaren men … nej. Jag blir tvungen att gå ut i gatan medan de svischar förbi. Jag känner mig förödmjukad. Fullständigt tillintetgjord”. (Catrin C).

 

”På min vårdcentral strök en ung man i personalen förbi min axel 3!! gånger. Den 4:e gången sa jag till honom: Du går för nära mig. Då fick jag svaret: Det är du som står i vägen. Skyll dig själv”. (Gerd).

”Min mor, 85, tar sina dagliga promenader tidigt på morgonen. Löpare som måste passera henne på trottoaren är så nära att hon känner vinddraget. De spottar på trottoaren och t o m snyter sig med fingrarna”. (Robert).

”Vi är ute och går 7.30 på morgonen, möter två män i yngre medelåldern cyklande i bredd. Vi viftar åt dem att åka åt sidan. Den ene frågar vad vi menar. Jag säger att vi är 70+ och får till svar: Men det är inte vi!”. (Birgitta).

”Jag känner att vi äldre borde nästan inte få finnas, inte synas någonstans. Många t o m hånler, eller markerar på ett annat sätt, när man går åt sidan, väjer”. (Irene).

 

Vad är detta för någonting? Är det den nya coronasvensken, den som skulle bli snällare och mer omtänksam, både när det gäller medmänniskorna och klimatet?

Vad är det som pågår?

Varför hånler ni åt 70+ som vill rädda livet genom att hålla avstånd?


Otryggheten ökar bland äldre

  • Sju av tio personer över 65 år känner sig mer otrygga i offentliga miljöer sedan coronaviruset började spridas, enligt en undersökning av Sifo på uppdrag av Jernhusen. Oron de äldre påtalar är trängsel.

  • Elisabeth mejlar från Spanien: ”Klockan 10-12 och 19-20 är det ENDAST tillåtet för 70-plussare att röra sig fritt, att promenera, gå på caféer och restauranger, boka frissa, fotvård, etc. Alla andra göra sig icke besvär. Respekt!”.

  • Jen skriver från Schweiz: ”Vi har motat bort coronaviruset tillsammans, med strikta regler. Nu är äldre ute i samhället precis som vanligt, mina barns kompisar blir hämtade i skolan av mor- och farföräldrarna, och när sommarlovet börjar ska man semestra ihop över generationerna”.

 

 

 

Jag känner igen det där med att det är trångt på trottoaren. Jämt när jag är ute o går så är det alltid ungdomar som går i bredd så jag går gå ut i gatan, det kommer cyklister som cyklar 2 i bredd, jag säger inget när det är barn för dom vill jag inte ha cyklandes på gatan men när det kommer vuxna människor eller ungdomar som prejar ut en.. Det är inte ens nån cykelbana på trottoaren.. Snart säger jag till att cyklarna ska inte vara där o dom ska inte dundra fram som idioter..

 

Jag är även noga med att hålla avståndet men alla är inte det. Jag råkade på en tant på Ica för ett tag sen som gnällde på att det var så mycket folk.. MEN det var inget folk i hennes närhet förutom jag själv o hon ställer sig mot mig när hon säger detta så jag ber henne att hålla avståndet väldigt vänligt o hon blänger till på mig o säger förlåt då.  Detta var en 70+are så hon borde tänka sig för.. 

 

Det är så trist att människor inte bryr sig som innan,, coronan finns faktiskt kvar o den dödar fortfarande många,, det är många liv nu som har tagits. 5161 döda (igår) o det är hemskt. Jag förstår inte varför dom inte kan strama åt det som andra länder gör. Sätt förbud, ge böter om det inte hålls.. Hur jxxxa svårt ska det vara ??  

 

Snälla ,,, se till att hålla avståndet,, tvätta o sprita era händer.. Var noga med allt o tänk er för när ni är ute bland folk. 

 

BE SAFE ♥

 

 

 

 

 

Av Anneli Gustavsson - 23 juni 2020 20:46


Det var ett tag sen jag gjorde min kycklinggryta så den hade tagit slut. Gjorde en ny idag igen men jag kryddade den inte så mycket för mamma tycker att det blir alldeles för starkt, så jag tar på chilisåsen sen när jag själv äter.. 

 

Den är så god, o jag har i mycket saker för det ska ju räcka till flera måltider..

 

Jag tog inte nya foton för den ligger redan ute HÄR. Men jag gör ju allt dubbelt för jag tar 2 påsar med kycklingfilé.. Jag har börjat hacka morötterna mindre, det blir oxo mycket godare på nåt sätt.. 

 

Till detta så kokar jag upp brysselkål o lägger till i matlådorna. Jag hade kokt färskpotatis,, det var så gott. 

 

Ska snart portionera upp dom o lägga in det i frysen. Tittar bara lite på tv;n först.

 

Annars har jag inte gjort så mycket idag,, jo det tog över 2 timmar i köket o sen har jag läst lite i min bok. Ska lägga ut den här sen när jag har läst klart den, men det tar tid.

 

Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar. Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 23 juni 2020 14:15


Oj, solen tittade visst fram nu..Får se hur länge hon stannar innan molnen tar över. 

 

Sitter o tittar på gamla kort, minnen som kommer på fb.. Det är roligt att man får dom när det är på barnen ,, man ser vad man hittade på just då för kanske 1 år sen eller mer.

 

Det var mycket heavy metal för Liam i den här åldern, både att göra tecknet med händerna o lyssna på musiken ... Han rockade loss rejält.. Här var han inte gammal,, 4 år kanske ?

 

   

Här var han lite äldre..

 

Sen har vi lille Jack.. Här var han kanske ett par år ?

 

   

Han älskade att brumma med sina bilar som jag hade här åt dom.

 

 

Detta var Marcus stol,,, den är väl använd.. Barnen älskade att köra bilen med den o på nåt sätt så kasade som sig framåt när dom gungade.. Dom skulle ofta åka o handla o sa att dom snart är tillbaka.

 

Gott med en liten fruktstund..

 

 

Jag kommer ihåg detta, här skulle Liam hjälpa mig att grilla lite.. Men han höll sig på avstånd när han kände hur varmt det var.. Det är skönt att få lite hjälp =)

 

    

Här tog jag på kalsongerna på huvudet,, ja vi brukade busa till det varje gång han var här o vi skrattar gott.

 

Nu väntar jag bara på fint väder så att dom kan komma hit så vi kan sitta ute o fika lite. Solen försvann lika fort som jag skrev meningen där uppe =) 

Det skulle vara fint idag,, eller sol o moln men här är det bara moln så det får vi väl ta då, det kanske blir bättre i morgon.

 

Jag kan inte ta nån promenad idag heller för min blåsa som jag fick på hälen. Fick sticka hål på den igår igen så nu måste den torka ut så jag kan gå lite.. Jag är inte alls glad åt att det strular så.. Men,, det var väldigt kvavt o varmt o jag har hela fötterna i plåster så det är inte konstigt att det blir varmt kanske. Jaja, det är som det är.

 

Ha en fin eftermiddag ♥

 

 


Av Anneli Gustavsson - 22 juni 2020 19:31


Jag är så sugen på att baka men jag äter det inte. Jo jag smakar när jag har bakat så jag vågar bjuda andra på det sen. Idag blev det muffins.. Jag tänkte lyxa till det med aprikos i mitten av muffinsen. Men när jag har klickat ut det i formen så flyter det ut o jag får snabba på som attan.. Jag vill ha pärlsocker på oxo,, inte mycket men lite så det knastrar lite gott i munnen.

 

Nej, jag blev inte nöjd med utseendet men det går inte att göra nåt åt det nu. Jag vet inte vad som hände ?? Det har inte gjort så förut.. O det flöt ut innan jag la dit aprikosbiten så det hade med smeten att göra.  Det gick från att vara en plattmuffins till brytmuffins, för jag fick bryta loss dom =)  Men dom smakade gott i alla fall. Jag gick bort till Rohde så hon fick några o sen fick min granne Marianne oxo några. Dom fick godkänt, det var ju bra de =)

 

Här kommer receptet; det blev 35 muffins. 200* i 15 min i mitten av ugnen.

 

300 gr smör/margarin

6 ägg

6 dl socker

9 dl mjöl

6 tsk bakpulver

8 tsk vaniljsocker

3 dl mjölk

 

Pärlsocker ,, valfritt.

 

Smält margarinet o låt det svalna. 

 

Vispa ägg & socker poröst.

 

Blanda mjöl, bakpulver & vaniljsocker i en skål.

 

Häll mjölken i det svalnade smör/margarinet & häll lite av det i äggblandningen.

Använd en slickepott & vänd försiktigt ner lite i taget i mjölblandningen. Vispa inte för då försvinner luften ur smeten så vänd ner det försiktigt.

 

Fyll 2/3 av formen, jag tar skedar som jag klickar i smeten med. Grädda sedan i mitten av ugnen i 200* i ca 15 min, det kan skilja från ugn till ugn.

 

 

Alla ingredienser .. 

 

 

Vispa socker o ägg poröst.

 

 

Det blir så fluffigt o vitt.

 

 

Jag siktar ner mjöl, bakpulver & vaniljsocker.

 

 

Vänder ner det med en slickepott.

 

 

Delade aprikoserna o la dit en i mitten på muffinsen. 

 

 

Ja,, då var vi där... Det bidde en plattmuffins istället för vanliga fina höga muffins =) Något har gått fel =)

 

 

Andra plåten satte jag dom tätare så att dom i mitten inte skulle rinna ut  =)

 

 

Ok,, då går vi från plattmuffins till brytmuffins... Nu gäller det att bryta muffinsen.. O det har ju runnit ut så jag fick försöka plocka bort mycket smet under formarna =)

 

 

Det blev 35 stycken,, 34 på bilden o 1 i magen på mig =)

 

 

Ja jisses jag vet inte vad jag ska säga om det =)  Smaken sitter ju där men utseendet är en annan femma =)

 

 

Translation

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

46 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

WEBDESIGN

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ NEO PÅ INSTAGRAM

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM.

 

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

VEM HAR NAMNSDAG ?

 

Klicka på bilden så ser du Vem som har Namnsdag.

 

MINA AVSVALNINGSGALLER.

 

HÄR KAN DU KÖPA AVSVALNINGSGALLERNA SOM JAG ANVÄNDER. KLICKA PÅ BILDEN.

 

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Don't Say Goodbye

 

Klicka på bilden ♥

 

Precious Child - Gone To o Soon.

 

EN UNDERBAR LÅT.

Klicka på bilden.

 

MAMMA.

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

A STAR IS BORN.

 

KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

MAMA - IL DIVO

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

EVA CASSIDY

 

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER NI TILL EN UNDERBAR SÅNGERSKA.

 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Arkiv

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Ovido - Quiz & Flashcards