Mitt Nya Liv

Alla inlägg under april 2020

Av Anneli Gustavsson - 9 april 2020 10:30



Även om det är svårt att hålla sig från att både nysa och hosta är det många som drar sig från att göra det publikt i dessa tider.

Men inte alla, att hota att smitta någon genom att hosta har tyvärr blivit ett vanligt fenomen världen över. Och så sent som i helgen greps en man i 60-årsåldern i Eskilstuna för att göra precis det.

Det var under söndagen som en man i 60-årsåldern greps för att ha hostat och spottat på människor i centrala Eskilstuna.

Enligt vittnen ska han, i samband med hostattackerna och spottandet, sagt att han hade corona, vilket SVT Sörmland var först med att berätta.


Enligt polisens hemsidan ska mannen ha varit berusad. Enligt ambulanspersonal som också anlände till platsen ska han inte ha varit i behov av sjukhusvård.

– Vi vet inte om den här mannen är smittad eller inte men ambulanspersonal gjorde bedömningen att det inte var särskilt sannolikt. Huruvida han testas för corona eller inte kommer isåfall vara en åklagarfråga, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson till SVT Sörmland.

Mannen grep misstänkt för försök till grov misshandel.

I dessa tider är det viktigt att ta hand om varandra och visa hänsyn för att förhindra smittspridningen.

 

 



Innan var det väl ungdomar som gjorde på detta sättet men när det är en vuxen människa som  beter sig som dom gör är inte ok. Nä, det är inte ok för någon att gå o host o spotta på andra, nej nej... 

 

Den här mannen skulle varit full o dom trodde inte att han hade corona,, ja det får man ju hoppas att han inte har. Men jag hoppas att han kommer att får sin biljett till fängelset eftersom det var försök till grov misshandel, ja även böter ska han ha.. 

 

 

Av Anneli Gustavsson - 8 april 2020 17:46


 


Igår fick jag så fruktansvärt ont i ryggen, i ryggslutet så jag har svårt att röra mig.. Det spelar ingen roll om jag sitter, står, ligger eller vad jag gör så gör det ont.. Det räcker ju inte med att jag har sån värk av min fibromyalgi plus att jag har fått så ont i benen nu när jag har börjat gå..

 

Jag hade inte alls tänkt gå ut idag utan ta det lugnt men nä,, jag kände att jag skulle i alla fall ta ett varv så får jag se hur det känns. Det kändes sådär men jag fortsatte o fortsatte o fortsatte.. Det gick trögare o trögare,,det var så skönt när folk stannade till o pratade en stund för då passade jag på att vila lite =) 

 

Men sen gick jag mitt 5;e varv o jag kände mig så nöjd o stolt.. Jag ringde Rohde så vi satt ute o pratade en liten stund, men det blåste så så vi gick hem igen, hon till sig o jag till mig.

 

Nu ska jag lägga mig o vila lite, slappna av o hoppas att det känns bättre snart.

 

Yes,,,,,,, jag gjorde det idag oxo =)

 

 



Av Anneli Gustavsson - 8 april 2020 13:44


Jag har ju satt upp lappar om att jag gärna passar hundar o nu ringde det en kille.. Det hördes jättedåligt så jag fick säga ursäkta men jag hör inte flera gånger men tillslut hörde jag vad han sa..
 
Han - Du passar hundar va ?
Jag - Eh, ja det gör jag. Hur hade du tänkt då ?
Han - Bra, jag behöver nån till min hund 4 dagar nu i veckan.
Jag - Ok. Vad är det för ras ?
Han - Ja det är ju en amstaff.
Han - Men han är så snäll, eller hur säger han till sitt barn o barnet svarar i bakgrunden aaaaa.
Jag - Ok ja det är den säger.
Han - Ja eller hur säger han till barnet igen som svarar aaaaa.
Jag - Ok, nu har jag lovat mina barnbarn att inte ha den rasen för den yngste är livrädd för hundar men främst för den rasen.
Han - Men du kan ta min nyckel o åka ner hit så blir han inte rädd.
Jag - Nä det gör jag verkligen inte, jag har dom hemma hos mig i såna fall.
Han - Men det kan du ju inte.
Jag - Nej det går tyvärr inte men jag hoppas *klick* o där la han på luren.
Vi pratade i exakt 2 min o 6 sekunder..
 
Ytterligare en som inte är mån om sin hund utan bara slänger i väg den till vem som helst.. Nu vet jag ju med mig själv att jag är väldigt mån av dom jag har o skulle aldrig göra någon illa men det vet ju inte han. Jag eller hunden skulle inte fått chansen att känna om vi passade varandra. Nej, då tyckte han att jag skulle ta honom ändå.
 
Nästa gång det blir så med en amstaff så kommer jag vara ärlig o säga att det hände faktiskt en sak en annan gång (inte hos mig) så jag avstår från den rasen.. O den jag menar ju var en underbar,, underbar tjej som var så mysig, älskade att gosa med mig, ligga under mitt täcke eller ligga på mig så ja jag vet att det finns snälla amstaffar oxo, hon skyddade mig... Men det finns ju andra raser som jag inte kommer på nu men en granne har 2 jättesöta hundar där jag bor men det är nog ingen amstaff utan nån annan o dom skulle funka jättebra. Men jag vågar helt enkelt inte o det var den som jag hade som det hände en sak med även att hon var så snäll mot mig o det var hon från första dagen så jag blev lite ledsen när jag fick veta vad som hade hänt.
 
Jag VET att det kan hända vilken ras som helst men jag är mer rädd för dom nu o det får man inte visa ( man ska inte visa nån hund de ).. Jag var inte rädd för den här tjejen som jag hade först men sen blev jag det o det var inget bra.
 
Ja så det var ett snabbt samtal för en som verkligen ville ha hundpassning.
 
Innan du lämnar bort din hund så ta reda på vart hunden hamnar.. OM din hund passar ihop med den som ska ha hunden o att det funkar hos den som ska ha hunden.. 
 
Det är inte bara att slänga iväg den hur som helst bara för att du måste åka bort eller göra nåt annat.. Det är ett liv vi talar om,, ett liv som kanske kan stå på spel OM det hamnar hos fel person... Tänk på de !!!
 
 

Av Anneli Gustavsson - 8 april 2020 10:45


 


Ja nu är det dags att damma av kvasten så den är klar till Blåkulla.. På Blåkulla låtsas vi att det inte finns någon som helst Corona utan alla är friska o glada.. Så nu samlas vi o har det trevligt med dans, mat o mycket skojsigheter =)

 

Kvasta vidare o kvasta försiktigt =)

 

 

 

 

Av Anneli Gustavsson - 7 april 2020 20:00


 


 

       

Det var lite fler räkor än det ser ut =)

 

Jag har varit så sugen på räkmacka länge nu så idag gjorde jag en till mig o mamma.. Det var så gott. Jag gjorde lite extra på den, med extra tomater o gurka i botten så den var rejäl.. Men det var så gott, o jag tog faktiskt en kall öl till, det var längesen jag drack en öl,, senast var i Fuengirola i Okt...

 

 

 

Jag satte mig ute en liten stund idag,,det var ganska skönt men lite blåsigt. Jag hade inte tänkt gå nåt idag för jag ville vila fötterna o sen hade jag så ont i mina ben i går kväll, det krampade o jag hade myrkryp så det var lite jobbigt.

 


 

 

Men,,, jag tänkte att jag skulle ta mig en liten runda.. Så jag gick först ett varv runt Lasses glas men sen tänkte jag att jag tar ett till o när jag var hemma så tänkte jag att varför inte ta ett 3;dje varv när jag ändå var ute..

 

    

   

Det är mysigt i Hembygdsgården,, jag tycker om att gå där o lulla lite..

 


 

Solens strålar är så ljuvliga.. Får se hur fötterna har klarat sig, men som det ser ut nu så verkar det ha gått bra... Vill ju inte ha massa sprickor så nästa gång tar jag på mig mina plåster.

 

Det var som sagt va skönt att komma ut, jag hade inte tänkt göra det men gjorde det ändå.

 

Ha en fin kväll där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm vackra Drömmar.

 

Puss I Pannan ♥

 

 

 


Av Anneli Gustavsson - 7 april 2020 10:30



https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=XB4v7s9t_HY&feature=emb_logo klicka på länken om du inte kan se videon.



107-åriga Dagny Carlsson är verkligen en stor förebild för många i Sverige. Trots hennes höga ålder är hon pigg och bloggar om sitt liv. Många önskar nog att de själva har samma hälsa i hennes ålder.

 

 107-åriga Dagny Carlsson sitter isolerad på grund av coronaviruset. Hon har uppdaterat sin blogg mycket när hon bara fått vara inomhus.

Men under de senaste dagarna har bloggen varit tom och många av hennes läsare har varit oroliga över att det hänt någonting.


”Är så orolig för Dagny”, skriver en läsare.

”Hoppas Dagny mår bra”, hälsar en annan.

Men nu kommer ett lugnande besked från 107-åriga Dagny. Hon har haft problem med internet och därför inte kunnat uppdatera bloggen.


”Hej på er! Dagny mår bra men har saknat Internet i 3 dagar. Det kan vara en bagatell (kabel som måste kopplas till eluttaget) eller annat fel. Ha tålamod”, hälsar Dagnys presskontakt på bloggen.

Vilken tur att du mår bra Dagny. I videoklippet här nedanför kan du se mer av Dagny tills dess att hon är tillbaka.




Underbara Dagny. Det är en riktig krutgumma som håller igång med sitt bloggande trots att hon är 107 år.. Hon började blogga när hon var 99 år,, jisses.. Jag tycker att det är så roligt att se o höra äldre prata för dom har så mycket att berätta..

 

 

Jag hoppas verkligen att hon håller sig frisk så hon kan fortsätta att söka efter sin släkt.. 

 

Undra hur det går till ? Det skulle vara roligt att kolla upp det faktiskt.

 

Var rädd om dig Dagny ♥

 

 

 

Av Anneli Gustavsson - 6 april 2020 19:15


När jag vaknade i morse så trodde jag att jag hade fått cancer i mina njurar.. Den cancern började på A,, så jag kommer inte ihåg vad den hette.. Men jag var så otroligt glad för att vakna upp o bara inse att det var en fruktansvärd mardröm..

 

Det har varit underbart väder idag, jag var ute i förrådet o hämtade in min solstol så den satt jag i o bara njöt... Nu känner jag en sån där härlig trötthet, lite varm i ansiktet av solen..

 

När jag satt där ute så såg jag den första sädersärlan,, ja då är det vår när man ser den.. Hoppas bara att vädret håller i sig nu o att det blir en lång o varm o solig sommar innan hösten knackar på dörren.

 


 

 

Inte ett moln på himlen..

 

Varmt o härligt i min lilla smytt.. Nej solen låg inte på så det mättes i skuggan.

 

     

Trots att jag vill att min rabatt ska växa ihop så kommer det alltid påskliljor o tulpaner,, men tulpanerna har rådjuren ätit upp, men det gör inget..

 

 

Lite bilder från när jag var ute o gick igår.. Man ser berget i Taberg..

 

   

När man tittar på molnen så kan dom föreställa vad som helst.. Molnet till vänster får jag till nåt djur med öppen mun..

 

       

Jag ville plocka blommorna men jag skulle gå ganska länge så dom hade nog inte varit så glada när jag hade kommit hem med dom.

 

   

Den här "lille" sötnosen hittade jag på parkeringen.. Hoppas att ägaren har hittat den..

 

Ja , jag hoppas att det ska bli fint väder i morgon oxo.. Jag fick ta bort mina plåster på fötterna innan för det började bränna o klias.. Jag satt ju med dom i solen så jag vet inte om det blev lite för varmt kanske ? Men nu har jag smort in dom med vit vaselin så nu känns dom så sköna... 

 

Får plåsta dom igen när jag ska ta nästa promenad,, kanske blir i morgon..

 

Ha en fin kväll där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 6 april 2020 10:15



klicka på bilden så kommer du till sidan.


Fyra ambulanser kommer tillfälligt att tas bort i Jönköpings län – enligt regionen för att flytta personal dit de behövs mest.
Men nu varnar ambulansfacket för att förändringen kommer att få konsekvenser.
– Vi kan inte förstå hur man kan nedrusta ambulanssjukvården inför en krissituation som vi står inför i stället för att upprusta ,säger Henrik Johansson, förbundsordförande för Ambulansförbundet.

I fredag under ett möte fick ambulanspersonalen och Ambulansförbundet veta att fyra ambulanser ska tas bort i Jönköpings län. Det handlar om de enda ambulanserna som finns i Aneby och Mullsjö. Dessutom tar man bort en från Värnamo och en från Eksjö.

– På många håll i länet är det redan nu långa väntetider på ambulansen. Försvinner fyra till så riskerar det att bli ännu längre väntetider, säger Henrik Johansson.

Vad finns det för risker med att ta bort ambulanser?

– Det kan skapa en frustration och ilska hos patienter och deras anhöriga om det tar lång tid för ambulansen att komma. Vi har hört det från våra kollegor som är mitt i pandemin i Sydeuropa, att när man kommer till ett larm efter två timmar eller mer så finns en enorm ilska och frustration som ambulanspersonalen får ta hand om innan de kan utföra sitt jobb, säger han.

”Måste göra prioriteringar”

Mats Bojestig, hälso- och sjukvårdsdirektör i Jönköpings län, menar att de behöver flytta sjuksköterskor från ambulansen till sjukhusen i länet. Därför kommer de tillfälligt att ta bort fyra ambulanser i länet.

– Vi befinner oss mitt i en kris och då behöver vi se efter vart vi behöver personalen som mest, säger han.

Ambulansförbundet menar att längre väntetider leder till arga patienter. Vad säger du om det?

– Jag tror att vår befolkning verkligen förstår att detta är ett svårt läge för vården och att vi måste göra prioriteringar, säger Mats Bojestig.

”Blir en arbetsmiljörisk”

Henrik Johansson ställer sig frågade till regionens förklaring.

– Vi har under flera år slagit larm och kommit med konstruktiva förslag på hur de skulle kunna stärka sin usla beredskap, så jag får ställa mig oförstående till att de nu vill dränera ambulanssjukvården på resurser. Det blir en arbetsmiljörisk som heter duga om ambulanspersonalen ska kastas ut i länet i 24 timmar i sträck när man samtidigt tar bort flera ambulansenheter, säger Henrik Johansson.

 

 

 

 

Detta är ju inte klokt. Visst kan jag förstå att man behöver fler sköterskor till sjukhusen men hur ska det gå med dom som är sjuka utanför sjukhuset ??

 

Det är redan lång väntetid som det är,, hur kommer det inte bli nu då ?? Dom som är allvarligt sjuka hur ska dom komma i tid in till sjukhusen ?? Dom får ju helt enkelt omprioritera detta, ta folket från nån annanstans ... Detta är inte smart alls... Otroligt dumt..

 


Translation

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

46 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

WEBDESIGN

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ NEO PÅ INSTAGRAM

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM.

 

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

VEM HAR NAMNSDAG ?

 

Klicka på bilden så ser du Vem som har Namnsdag.

 

MINA AVSVALNINGSGALLER.

 

HÄR KAN DU KÖPA AVSVALNINGSGALLERNA SOM JAG ANVÄNDER. KLICKA PÅ BILDEN.

 

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Don't Say Goodbye

 

Klicka på bilden ♥

 

Precious Child - Gone To o Soon.

 

EN UNDERBAR LÅT.

Klicka på bilden.

 

MAMMA.

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

A STAR IS BORN.

 

KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

MAMA - IL DIVO

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

EVA CASSIDY

 

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER NI TILL EN UNDERBAR SÅNGERSKA.

 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Arkiv

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Skapa flashcards